| Autor |
Zpráva |
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:30
- Nahlásit
corleona
třeba na ní něco leze. A nebo jestli nebylo u vás taky dusno jako u nás, u nás byl včera odpoledne docela těžký vzduch.
Na obrany jsem taky zvědavá, Michal řikal že by moch Viky kousat dobře, že má docela velkou hubu.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:33
- Nahlásit
corleona
Včera byl asi nějak divnej tlak. Naše Fee už pak byla taky vyflusnutá. Když obíhala třetí maketu, tak sotva funěla a když doběhla k poslední se schovaným Jakubem (čtyřletý figurant ), tak štěkání znělo, jako když se dusí křeček...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:49
- Nahlásit
Krista
ty fotky jsou super, reportážní,... jako kdybych tam byla!
Vcelka
no vidíš, paráda!!!
ale to chválení to mi hlasitě moc nejde jsem měla ten samý problém kdysi a kdybys mě viděla teď... magor... šikulkááááááááá, to je dobřéééééééééé, pašáááááááááááák! To ti pak nějak přejde do krve všechno...
A máš super, že chodíš na individuálku!!!!!!!!!!!!! Toho si fakt važ, že se ti někdo individ. věnuje! Co já bych za to dala!!!!
alli
dnes ráno jsem viděla reportáž - máte vtipné "srací" plakáty v Kuřimi že?!
ola
no tak je dobrá! ...to já si budu muset dát asi štamprdlu a vyslat ji na tu naši "přerostlou" (podle mě ) metrovku! když já se tak bojííííím, že se tam zas přichytí a blbě dopadne a před sezónou táborů, obran, coursingu ... ne, ani to nebudu psát! ať to nezakřiknu! asi se objednám vedle k psychologovi, že mám problém, že se bojím psa pustit na metrovku!
Jo a Olo, jsem se chtěla zeptat nehraje jeden z vašich kluků v té reklamě na Volgswagen Passat?! Zdá se mi to, nebo je tam podoba?
Pajus dnes ráno dávali reportáž o veteránech, tak jsem si na tebe vzpomněla!
Hm, takže u TV jsem si vzpomněla na alli, olu a Pajus... dobrý teda!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:52
- Nahlásit
Jo, včera bylo u nás taky dusno a takovej ten tlak před bouřkou! My jsme vzali Giordi koupat do řeky a potom ještě do rybníka! Je jak vydra, strašně ji to ve vodě baví, plave, potápí se, skáče "šipky"... No vydro-lachtano-mrožák!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:05
- Nahlásit
Denisa
jojo však já si toho vážím jsem za to hrozně ráda že se nám někdo takhle moc věnuje a ty pokroky jsou fakt den ode dne víc vidět.
Jo jinak s tou metrovkou sem ti včera blbě odpověděla, protože to co jsem skákali na tom prvnim cvičáku tak nebyl metr ale bylo to míň. Metrovku tam zrovna včera skákal Michalův dobrman, takže mi to došlo že metr jsme my ještě rozhodně neskákali. Ona je to docela výška, ani se ti nedivim že máš strach aby si něco neudělala. Boxeři jsou docela skokani, tak snad jí to pude dobře a nikde neškobrtne.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:24
- Nahlásit
Denisa
to učení předmětu s dobrým zaleháváním je opravdu dlouhodobá věc
Psi,i když fouká vítr, by měli jít vlastně ve středu pachu, takže by jim pak nemělo vadit, že je stopa rozfoukaná víc vlevo nebo v pravo, proto je taky potřeba , aby šli nosem dole u země a ne aby to brali seshora, kde se jim točí vítr, já mám prostě jedinou radu a to vlečka, která ten pach zvětší a k tomu pamlsky, aby měli co sebrat a nezvedali hlavy nebo neutíkali nakonec stopy, musí je to prostě zajímat i v průběhu
Ne nadarmo se říká, že stopy rozhodují závody.Poslušnost a obranu mají psi většinou stabilní, ale ve stopách můžou i mistři mít výpadky
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:31
- Nahlásit
ola
Je lepší počkat tak 5 minut, aby se uleželo aspoň ten pach zelenýho s trávy nebo osení, čím pak je časově delší stopa, tím je tam míň pachových částic, které čuchají a tím je obtížnější.
Ze začátku bych opravdu dělala rovný zhruba tich 15- 20 kroků a pak až nebude zvedat hlavu tak byh pomalu kroky přidávala. Když to bude dobrý, tak bych ubírala i pamlsky. Když se to bude horšit, udělejte zase krok zpátky v učení přidejte pamsky a zkraťte stopu.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:32 - Změnil/a: articek
- Nahlásit
ola
Vodítko může mít jen pod přední tlapou, líp jí to potáhne hlavu dolů
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:35
- Nahlásit
Vcelka
slabiny jsou vlastně to necitlivější místo na těle, mě učili tenhle povel trochu jinak prodloužit hlas, pokrčit kolena a vzít za břicho. Je to asi nejtěžší povel za všech poloh
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:44
- Nahlásit
Trošku se děsím, co vám na těch cvičákách říkají, včera jsem o tom mluvila s manželem a taky se dost hrozil. Dřív před rokem 89 mohl dělat instruktora člověk s minimální zkouškou ZVV2, takže člověk se zkušenostma, dneska objíždíme různé cvičáky a tam dělají z nedostatku lidí instruktory všichni kdo chtějí bez ohledu na kvalifikaci.Dělala jsem pár let instruktorku na cvičáku a vím co je to za obtížnou práci, můj manžel dělal výcvikáře na cvičáku i v boxerklubu. Bohužel nezbýval čas na naše psi, tak jsme se toho vzdali.Ale to co se člověk někdy dozví, tak jen zírá
|
Libka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 09:46
- Nahlásit
ola
Jo, to s tím dívá to zkusim, to vypadá dobře, díky.
Vcelka
Velká závist, já bych to potřebovala jako sůl, no budu se s tím muset poprat i bez individuálních hodin, my teď měly tři týdny výpadek, dvakrát neměl kdo cvičit, a jednou já v práci, tak jsem zvědavá, co teď v neděli předvedeme. Jo a s tím chválením, to já si taky vyslechla - to jste ženská? Vždyť vy nejste vůbec žádná héééérečka!!!
Krista
Moc hezký fotky!! Jsem se večer kochala........
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:00
- Nahlásit
Ta Fena žíhaná v mladých co vyhraja není od Suchého.Od Suchého skončila až V3.V1 byla Abara od Kamenného stavku,V2 Adelaida od Kamenného Stávku.Jinak moc hezké fotky z Olšan
|
alli
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:08
- Nahlásit
Ada
Ale ta první fena zlatá v mladých byla od Suchého.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:10
- Nahlásit
Denisa
Jo, máme "srací" plakáty
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:18
- Nahlásit
articek
já to včera znova zkoušela a myslim že to bude v pohodě, několikrát už se mi pěkně postavil. Občas má sice tendence jak si stoupne poodejít dopředu. On je trochu citlivka na některý doteky, Michal ten ho schválně mučí a ošahává aby si zvykal a nechal pak na sebe šahnout. Včera už se po něm ani neoháněl, potřebuje se jen trochu otrkat a bude dobrej. Taky sme zkoušeli aby kolem sebe chodili Viky a Glen (boxer) a nešli po sobě, asi zkusíme je pustit i na volno. Myslim že když nebudou na vodítku a nebudou mít za zadkem svý paničky že budou nakonec kámoši, že dělaji bububu jen když nás cítí za zády. Jsou od sebe jen tři měsíce, tak by se mohli snášet.
Jo je to fakt že dneska dělá instruktora kde kdo. Já když srovnám ten muj první cvičák s timhle tak se to ani srovnat nedá. Prostě teď je to o něčem jinym. Ani nevim jestli Michal nějaký zkoušky má, vim že by letos chtěl se svym dobrmanem udělal všechny ZVV, no ale on se jezdí učit od lidí co výcvik dělaji, od figurantů do Dobřejovic nebo Dobřichovic teď nevim furt se mi to plete a myslim že žije jenom timhle a je to prostě vidět.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:22
- Nahlásit
Díky moc za pochvalu fotek...
Ta fenečka s tim dlouhatym čumáčkem byla tušim od Černého belzebuba...
Vcelka
To nebylo u nás ve třídě,tam vyhrála fenka viz výše,jak psala Ada.My jsme řešili třídu mladých zlatých...Jak u psů,tak u fen...Tam vyhrála velmi dobrá známá Suchého...Její psy jsou hezký,ale v konkurenci v Olšanech bych neřekla,že měli bez rozmyslu vyhrát...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:36
- Nahlásit
articek
Náš výcvikář je do toho blázen a dělá závody, dokonce je i píská. On sám závodil vždycky s maliňákama nebo ovčounama. Teď už má doma vesměs veterány, ale minule byl na cvikoši se svým novým "miminkem" od jeho závodního superpsa maliního, takže mu určitě zase nějaký ty poháry přibudou.
articek
Ještě by mě zajímalo, jestli, když dávám na konec stopy teď ten pytlík nebo mističku se žrádlem, tak jestli k tomu mám dávat i nějaký ten "předmět" jakože kousek koberce, dřevo atd. ??
Denis, kterou reklamu myslíš? Bohužel nám na kontě žádný valuty za poskytnutí dítěte pro reklamu nenaskočily...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:38
- Nahlásit
Krista
jo už chápu, podle fotky už i vim která baba to byla
Od Černého belzebuba má taky fenku Věrka co sem chodila na diskusi, ta má Esterku.
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit
Vcelka
tak to ta fenka je Esterky ségra...Měla by to být Emilie.Ale Esterka podle fotek nemá takovej čumáček přerostlej,že ne?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:05
- Nahlásit
Krista
já myslim že snad Esterka takhle dlouhý čumáček nemá. Měla by tu mít taky galerii, tak se jukni. Já mám její fotky když byla mrňous a tam mi příde že má čumák normální.
Jo holky, teď jsem koukala na přihlášku na klubovku do Prahy a tam je psaný že výstava je akce neveřejná-pouze pro členy boxerklubu. To mám chápat jako že tam nemůžeme na čumendu když nejsme členy a nebo se to týká jen vystavování, že nemůžou vystavovat ty co nejsou členy?
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:07
- Nahlásit
Krista
tak Esterka je tady http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=838
|
Krista
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:11
- Nahlásit
Vcelka
Esterka má čumes normální a je moc krásná....
Esterka
Mrkni na ní do galerie Olšany-klubová výstava...Měla by to bejt ta poslední fotečka..
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:13
- Nahlásit
ola
já dávám odměnu až za poslední předmět třeba 20 kroků popřípadě ještě udělám lom, ale vždycky jim dám i u vlečky lehni, je to pak lepší k vůli předmětům, všechno co najde na stopě kromě pamlsků tam si lehaj, nemají potom zmatek u čeho si lehnout a u čeho ne
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:16
- Nahlásit
olaVcelka
jestli máte na cvičáku někoho kdo jezdí po závodech a dělá zkoušky tak toho si važte, takových cvičáků je už
málo
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:18
- Nahlásit
Vcelka
Já myslím, že to udělali kvůli kupírovaným psům, aby je mohli vystavovat a neplatili milion pokutu
Je možný, že se tam nedostanem na koukání, zkusím to zjistit
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:20
- Nahlásit
articek
díky! no ji to zajímá i v průběhu... no ale je mi jasný, že je před námi ještě kus práce!
jo a co nám říkají na cvičácích... ano, to je pravda, člověk musí pořád přehodnocovat, používat selskej rozum, porovnávat, utřiďovat... naštěstí třeba já nejsem ten typ co vidí vše černá-bílá, ale o všem dumám... no někdy možná až moc, ale furt lepší než naopak.
ola
no na ten Volkswagen Passat, aspoň myslím, prostě na auto a jede v něm vzadu chlapeček a pak doma říká roletám na okně "nahoru, nahoru"... Hm, tak asi nic no. To kdyby tam byla podoba, tak bys asi věděla...
Čau Esterka!
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:22
- Nahlásit
Teď jsem dorazila ze stopy, třikrát jsem zmokla, Iris celá od bahna a já taky nemám místo čisté. Tak si říkám, jestli to za to stálo. Zjistila jsem, že by mělo na CACITu snad pršet, ale takhle jsem v tréninku zmoknout nechtěla.
|
articek
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:24
- Nahlásit
Denisa
není zač, aspoň můžu s někým komunikovat a ráda poradím, hlavně aby se to zlepšilo.Chvíli jsem četla články na pandoře a tam se akorát urážej a nadávaj si
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:27
- Nahlásit
Denisa
jak vám skáčou boxeři metrovku?!
To je docela zajímavý - s Ančou jsme se pohybovaly výhradně po záchranářských překážkách, kde je výška 80 a ještě k tomu proutěnka. Ačkoli je Anča rozená skokanka (dělala s přehledem i původní dvoumetrovou bariéru), naučila se přesně tu výšku 80 cm. A když jsem ji pak někde dovedla na pevnou metrovku, vždycky si "brnkla". měla zkrátka přesně zafixovaný pohyb a s metrovkou pak byl problém. Ovšem stačilo to párkrát nacvičit a v pohodě. Boxer obecně s tím neměl mít nejmenší problém, když se nezanedbá nácvik....
|
ola
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2006 11:36
- Nahlásit
Denisa
Tak tu reklamu jsem ještě neviděla?! Většinou reklamu přepínám...
articek
na pandoře a tam se akorát urážej a nadávaj si
Tak to mi se tu máme všichni (spíš všechny) rádi a navzájem si pomáháme! Choďte radši k nám
|