| Autor |
Zpráva |
Krista
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 13:08
- Nahlásit
Chodka
Kdyby tchýně,ale ta ne....Naše Megginka chudáček se nesmí sama pomalu ani hnout....
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 13:32
- Nahlásit
Nazdar prndálistky!
Paja s Tinou
díky za postřehy ohledně foťáčku!!! no ale vidíš, ono se to naskládá k těm 40 ani nevíš jak! ale vím, že teď by to mělo být nižší, to jo. Kurňa skloubit zrcadlovku s obro objektivem, aby přitom byla do kapsy! krávovina, vím, ale bylo by to super! Asi to tak udělám, že si koupím kompakt a taťku budu otravovat s vypůjčením!
zzizalka
ahoj! no já dávám 1-2 za sezonu spot on a letos Duowin. a jinak to střídám s antipar. obojkem. Prý se toho netřeba obávat, že by jim něco kolovalo v krvi... zeptej se Chyby, určitě ti poradí!!!
alli
Syn samozřejmě využil příležitosti, že spí a prohlídl si její zuby a šáhl si na jazyk.. jejda, to bych si mohla s tvým synátorem podat ruku...
Vcelka
jo, já jsem se svým traktůrkem spokojená je to psí autí a náhodou vypadá i pěkně, má občas nějaký doplňky co vypadají jakože sportovně, no takovej sportovní traktor! a hlavně mě nikdo nebuzeruje za chlupy, slinty a blato v Octávce a navíc Giordince se stejně v kombiku vzadu ani nelíbilo... teď si sedí vzadu na sedačkách a je to!
mně Martin přiřkl feldu, že když to někde opřu, že jsou levné náhradní díly!
Krista
dobrá zahrádkářská storka!
ola
Pod heslem : Aby tchyni klepla pepka, boxera si kupte hnedka! to dnes řeknu Martinovi... až zas dám Giordi na hlídání jeho mamce... a bude to brzo, bohužel středu i čtvrtek jedu do Prahy, tak to teda nevím nevím...
Chodka
počkej to tchyně jenom pod dohledem?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 16:35
- Nahlásit
ola
.. se omlouvám.. nějak je toho na mě moc. Potřebuju pracovat (dodělávám boston terrier klubu stránky) a dnes jsme měli až do odpoledne vypnutý proud. Jsem byla úplně v dupce, páč jsme si nemohla uvařit ani kafe, všecko máme na elektriku. Dokonce jsme venku laškovala s představou, že si zapálím krb a ohřeju si vodu tam. Bez ranní kávy jsme totiž úplně nemožná. Tak jsme celé dopoledne cucala kávové bonbóny.. No, nic moc.
Unitka polehává ve výběhu na sluníčku. Tak snad jí v bříšku rostou nějací malí Yugové a Yuginy.
No a Fifik půjde na seříznutí toho prodlouženého měkkého patra asi příští týden. Bojím se. Výsledky z histolky z těch lézí, ze kterých se mu odebral vzorek, přišly včera. Naštěstí to není to nejhorší, na co jsme všichni mysleli. Ale dobré to taky není. Je to prý chronický zánět. Doktor má prý dva takové pacienty, jeden to má prý daleko horší a v podstatě se s tím prý nedá nic moc dělat (radil se i u humánních lékařů - stomatologů a ti mu na to řekli, že mu ty pacienty nezávidí). Dráždí to ke kašli a zduřuje se to, tím pádem se psovi špatně dýchá. Včera jsem byla u našich i s Nundou a Fifin s ním po bytě lítal jak šus, z nosních dírek mu trčely ty nitě ještě z operace nozder a vypadal, že nemá problém.. Tak snad se to nebude zhoršovat.
Jo a mám další novinku! Nunda možná začne krýt. Minulý týden vylezl na Unity a snažil se ji nakrýt. Poprvé v životě vylezl sám na fenu a dělal ty pohyby!!!! To se nikdy před tím nestalo, jenom feny olizoval a běhal s nima a víc ani Ň. A když jsme ho násilím dorvali na jednu polskou fenu, tak na ní jen tak ležel a čučel jak puk. Eunušek můj zlatý, miminko moje.. Že by konečně chlapec v šesti letech dospěl?
Jo a taky se už definitivně rozhodlo, že budeme mít Kverdu. Navždy. Jedeme pro něj do Itálie týden po ATIBOXu.
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 20:07
- Nahlásit
corleona
že budeme mít Kverdu. Navždy Nemáš trochu strach z toho jak se třeba změnil, jak vás přijme a jak ho přijme vaše obsáhlá smečka?
Chudáček Fifinek, hlavně pokud to nese statečně a pobíhání s Nundou udejchá...
No, vida, vida, tak já se třeba dočkám toho, že pojedu ku Ostravě za Nundou na krytí?! Jóó, ty´s vlastně říkala něco, že bychom jako musely s bobulí mít aspoň IPO1, hmmmm, tak to nevím, nevím...
Jinak se musím "pochlubit" - jak jsem furt potrefená tím FeeBeeným světlejším čumákem, tak jsem koupila jednu plechovku mořské řasy v prášku (fakt humus ), krabičku mořský řasy v pilulkách, mnóóó a dnes mi můj taťulda pravil, že mi vzkazuje prodavač ze zooobchodu, že tam mám pikslu tý mořský řasy, co jsem si objednala... Ach jo! Jsem debil, nebo co?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 20:51
- Nahlásit
ola
Stačí vám ZVV1.. Ale nevím, nevím, jestli by to bylo dobré krytí, "Fíbina" babička je Natálka, což je Nundova matka a ta měla (respektive má) dost světlé oči. A to dost. Nikdo dětí v jejích vrzích sice takhle světlé oči neměl (nebo alespoň nevím), ale když se to takhle potupluje zhora a zdola, tak by se to mohlo objevit. To je samozřejmě čistě teorie.. zvlášť, když nevím, jestli to nebyl první a taky poslední pokus "o skok"
Ale v úvahu se to brát musí. Tak třeba přijedete za Kverdou, ten má SchH1 No a jak ho přijme smečka, je už asi předem dané. Všichni tři psi nepřijmou jeho a ani on je. No a krom Unity, bude mít dvě kámošky. Do fen on nejde. Věřím, že pozná Toma, že si ho bude pamatovat.. Bude to sice komplikace, ale představa, že by ho zavřeli do kennelky a poslali letadlem do USA a tam jej přebrali lidi, které v životě neviděl, je pro mě děsná..
|
ola
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 21:10
- Nahlásit
corleona
No vidíš, já úplně zapomněla, že Natalia Moravia Box je Nundova mamina?! Člověk, aby nosil ty rodokmeny v hlavě.
Hele, chystáte se někdo 10.6. do Prahy na klubovku? Mám docela chuť to zkusit. Je to od nás jedna z mála bližších možností. Pak ještě na podzim Rýzmburk.
corleono co si myslíš o těch slovenských rozhodčích?
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2006 23:35
- Nahlásit
ola
Niekedy ma serú a niekedy sú fajn Ale oba tomu rozumí. Já bych za nima asi jela, když je to blízko..
|
alli
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 07:19
- Nahlásit
corleona
Držíme Fifinovi pěsti, ať mu ta operace dobře dopadne a Viktorce, ať získá chybějící CAC ! .
Krista
Pěkná historka !
U nás zase naše návštěvy na zahradě u manželových rodičů špatně rozdýchává tchán, protože chová krom normálních slepic i takové zakrslé slepice, které, když se jim nezastříhnou křídla, přeletí plot výběhu, čímž se stávají kořistí naší feňule. Zrovna tuhle v neděli, i když byla pod dozorem , tak se jí podařilo vytratit a už jednu držela za krk, jsem myslela, že je po slepici, ale když jsem ji donutila ji pustit, tak se slepice oklepala a odběhla, Allis plnou tlamu peří... Prý jsme jí měli nejprve zastřihnout křídla než jsme ji pustili (slepici), že je tchán nemůže chytnout... jsem říkala, že stačí říct Allis ...
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 07:48
- Nahlásit
alli
to jo stačí říct Allis a může tchán v pohodě všem slepicim zastřihat křidýlka. Viky má u manžela rodičů taky díky slepicim o zábavu postaráno, tuhle se taky nějak dostal do jejich výběhu a držel mladýho kohouta v zubech. Je po nich uplně posedlý.
corleona
tak hlavně aby to Fifíkovi dobře dopadlo a mohl zase v pohodě skotačit. A že snad už Nunda v šesti letech dospěl to mně docela pobavilo. No a Kverdovi přeju aby byl u vás šťastný a aby už to byla jeho konečná stanice a nemusel se už dál stěhovat. A Viktorce ať je na výstavě první.
Jo ještě sem chtěla, použila jsem jednu vaší fotku na úvodní stránku na boxery v nouzi, je jen malinkatá takový portrétek.
|
alli
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:19
- Nahlásit
Vcelka
No Allis právě taky, jak vidí slepicu či ptáka, tak nevidí ani neslyší a jde po nich a nemůžu ji to odnaučit. Si myslím, že svou posedlost získala co by štěně díky konfliktu s papouškem, od kterého dostala klovanec do čenichu , ale kdoví, zda by je nehonila i tak....
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:25
- Nahlásit
alli
No Viky žádný klovanec v mládí nedostal a jde po nich taky jako blázen. Je to děsný lovec a to snad ani odnaučit nejde. Nejhorší je že on je schopný honit i čmeláka, prostě jak vidí něco letěl nebo utíkat, tak hurá za tim.
|
corleona
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:43 - Změnil/a: corleona
- Nahlásit
Vcelka
je schopný honit i čmeláka
Včera vlítla do obýváku taková ta obrovská moucha (já jim říkám "pětikilová moucha") a začla bušit o žaluzie v okně. Nunda vstal a šel se na ni podívat. Chvíli tam tak na ni tupě čučel, jak s bzukotem bojuje a pak jsem mu řekla: "Je to ptáček, Nunýku?" A to jste měli vidět. Vytřeštil oči, skočil na sedačku, tlapama na parapet a chtěl ji lapit. U něj funguje pár kouzelných slov, po kterých šílí, ačkoliv to zvíře tam třeba vůbec není (kočička, ptáček, žabička, ježeček). Když mu to třeba řeknete v obýváku, tak začne "dělat sochy" třeštit bulvy a čumět střídavě po nás a střídavě po zdech. Jednou jsme pouštěli přes videokameru nějaký ohňostroj, zvuk šel z ní a Nunýk si myslel, že to pískání petard z kamery znamená, že v té "krabičce" určitě bydlí nějaký ptáček. Protože jsem mu to taky vůl řekla, že.. Celou ji ochrchlal a málem nám ji sežral..
A jednou byla ve vypuštěném bazénu asi v 5 cm vody na dně žába. Od té doby stačí, aby tam byl třeba list nebo klacík a Nundu nedostanete domů. Obíhá bazén a pláče, že chce žabičku..
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 08:51
- Nahlásit
Čaute všici!
tak víkend je za dveřmi, hurá!
Všem co budou vystavovat v Olšanech držím pěsti a corleona zase na Slovensko.
já do Olšan nepojedu ani na čumendu, máme jiné plány, tak to nevyjde.
Včera jsme byli kousat (mimochodem se přišli podívat Garfield se Slepičkou Gafíkem) a začali jsme pilovat IPO ovladatelnost, tak mě dnes bolí pěkně ruce...
A pěkně mě sejří jedna věc - chci vás taky varovat! - předevčírem jsem byla na stopě na poli na osení, řádky čehosi a na to, že to bylo 600 kroků a 5 lomů a 4 předměty, tak dobrý, ale G. byla nějak roztěkaná a neměla furt čumák u země jak obvykle a když to došla, tak jí pak z huby začala téct pěna, ale ne taková ta boxeří oslintanost pěnová, ale vyloženě jak když by sežrala mýdlo... prostě "vypěnila" a pak trochu frkala a dobrý. Já jsem tomu nějak nevěnovala pozornost pak už. Doma i dnes tak nějak víc frká a takový to zakašlání se, kdy nabírá vzduch a pak jí vibruje celý tělo a chce zvracet, ale vyzvrací jen slint... vypadá to hrozně. No ale zase - to se boxíkům občas stává že jo, skrz to měkký patro...
No a včera mi kamoška na cvičáku říká ať teď chvilku na to pole nechodím, že tam ráno ten den co jsme tam byli, jela a viděla jak to práškují, hnojí nebo co... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No ale přitom na poli nic vidět nebylo když jsme tam ten samý den navečer byla...
No a pak mi lidi říkali jak se jim to taky stalo a že jim psi pak už nečuchali anebo z toho měli alergii a taky bylo po čuchání! Jiní mě zas uklidňovali, že buhví kolikrát už jsme na opráškovaným poli stopovali a ani jsme o tom nevěděli...
No jenže nikdy Giordi nepěnila, ani nefrkala...
Tady v okolí Brna jsou samý pole a louky jen malinkatý kde našlápnu tak leda 100 kroků, jinak bych musela jezdit tak 20 kiláků... a zkoušky se právě taky dělávají spíš na těch polích na jaře a na podzim... takže trénovat někde musím, no ale teď se bojím, protože jako městský dítko nepoznám, zda se hnojilo, práškovalo když to není vidět, cítit a nevím jak často se toto dělá na kterým poli...achjo!
Tak jsem vás na to chtěla upozornit na co si dávat taky bacha!
Nevíte někdo něco k tomuto tématu, nejste tu někdo zemědělci?!
|
Paja s Tinou
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:18
- Nahlásit
No tak to te ovsem chapu, clovek to preci jen na tom poli nepozna ze je pohnojene. Mam pribuzne v zemedelstci, chces neco vyzjistit?
Jinak ja se opet musim pochlubit ze tu dneska v praci mam Tinu a ted mi tu pekne chrupka pod stolem, dostala slachu a je spokojena Ode dvou mame zachranarske predvadecky pro jednu zakladku, tak se navleknu do cerveneho a na chvili se vytratime z prace. A pak se jeste stavime na ockovani. Jeste jsem myslela ze to spojime s vyvencenim s tim zihanym boxerem a bohuzel dnes se jim to nehodi...
Tak mame nahradni plan a budeme skrabat zdi a sbad uz to i stihneme vymalovat.
Jinak taky vsem preji at se vystavy vydari!!!
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:18
- Nahlásit
Denisa
no já zrovna ve středu taky u nás dělala na poli stopu a koukala jsem že tam jsou všude takový bílý zrnka, takže to bylo asi taky nějaký hnojivo a Viky taky čuchal docela roztěkaně, i když on byl i docela blbý vítr. No ale měla sem akorát strach jak sem mu dávala kousky buřtíka, aby to nesežral i s tim bílym práškem, aby se nějak nepřiotrávil. Naštěstí mu nic nebylo, ani nefrkal. Ono neni moc o co stát s těmahle postřikama a hnojenim. Jeden kluk od nás ty dělali v lese nějaký postřiky a on s toho pak měl dost velký zdravotní problémy, že mu slezli i vlasy a do teďka je nemá. Teď je to s těma terénama na stopy docela na prd, protože už je to všechno dost zarostlý a ty pole jsou pohnojený. Já už pomalu za chvíli ani nebudu mít kam chodit na prochajdy.
corleona
Nunýk je fakt srandista. Viky taky slyší na určitý slova, že začne jančit a běhat kolem a hledat kde to je.
Teď se každý navečer pobavim tim když zalejvám hadicí. Stojí u toho proudu a snaží se chytat tu vodu, jak po ní lapá to je sranda. Pak má taky vždycky zmáchanou celou hlavu.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:21
- Nahlásit
Paja s Tinou
tak ať se vám předváděčka vydaří!!! a doufám, že budou i nějaké fotečky, že to bude někdo fotodokumentovat a pak se s nimi pochlubíš!
no mohla by ses mi zeptat jestli se to nějak dá poznat a jak často se to asi dělává... no to je asi hodně různý co?! no ale možná o tom budou něco vědět co by se mi mohlo hodit,tak to kdyžtak zkus, díky!!!!
já zavolám kamošce, její táta je taky zemědělec... no ten mi řekne, že na to pole nemám vůbec lozit, že jim tak leda zašlapávám úrodu...! No jo no.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:25
- Nahlásit
Vcelka
no to je teda děs, pěkný svinstvo, hm a pak to papáme... jenže tam ani kuličky nebo že by to bylo mokrý, to prostě nee. právě tady jsou teď ta pole jinak ideální, ještě to nevzrostlo, pak taky přes léto je utrum... to víš pak celá jižní Morava... to jsou lány polí všude... budu muset na sever od Brna, taková Dannie, tam už mají parádní terénky - louky na stopičky, tady je to na prd přes léto, není kde!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:26
- Nahlásit
Denisa
My máme ve zkuš.řádech (lovecká plemena), že vlečka, dohledávka atd. se nesmí dělat na čerstvě pohnojeném nebo chemicky ošetřeném poli.
Jednou jsem si blbka taky natáhla vlečku na pomočůvkovaným poli. Sice mi přišlo že to ňák divně smrdí, ale říkala jsem si no to už tak asi smrdí ten zajíc... no a samozřejmě že pes pak šel blbě a bylo to úplně k ničemu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:31
- Nahlásit
Denisa
Fotky najdes na venceni s cz-pes Brno...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:33
- Nahlásit
Ketrin
hmmm no já už právě na to chci taky dávat pozor, ale nevím jak když třeba toto ani nesmrdělo, ani nic, prostě to vypadalo normálně jako jindy to pole...?!
ale čuchal ti pak příště normoš dál že jo?! nestalo se mu nic s čumesem...!? to jsem zvědavá jak Giordi na další stopě co jí našlápnu... no hlavně teda nevím kde jí to našlápnu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:40
- Nahlásit
Denisa
Nestalo se mu nic a příště to bylo ok,jenže to byla přírodní močůvka, né chemie.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 09:50
- Nahlásit
Ketrin
zkusím zítra na chalupě jí našlápnout na louce, tam naštěstí jsou nějaký... no rozeslala jsem dotazy a jsem zvědavá co my na to kynologové napíší jak to mají ošetřený/neošetřený atd. !?
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 10:45
- Nahlásit
Tak s malým zpožděním, ale přece, zde je několik dokumentárních fotografií ze svatby Aidy s Gastonem z Ungeltu. Michla mi tvrdila, že krytí opravdu proběhlo, ale neupřesnila, kdo koho vlastně kryl
Akorát mi nešly všechny vložit do místní fotogalerie
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 11:32
- Nahlásit
Markét
Dost dobrý. A kdy Gaston čeká ty štěníky???
Denisa
Nám výcvikář právě říkal, že než vlezeme na jarní osení, že máme dlaní projet párkrát přes listy a pak líznout, jestli to není slaný nebo kyselý něco tak něco. Když jsem si dělala stopičku jak byli kluci na rybách, tak jsem to na poli tak radši udělala. Nic jsem nešmakovala, tak to bylo v poho. Ale bacha na to - jsou to děsný humusárny v těch hnojivech a postřicích.
corleona
To´s mě pobavila s tím Nundou a "pětikilovou mouchou" (manžel jim říká Neseremedturbomucha a Martin, když byl prcek, tak říkal : Muchmmma!
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 11:58
- Nahlásit
Markét
tak to je boží! teda Aida je ale pěkná rajcovnice nadržená! a moc jim to tam novomanželům sluší!
ola
díky, to se hodí vědět! já teď sbírám info a někdo mi píše, že se to prakticky poznat nedá, jen vyloženě téměř hned po tom postřiku, třeba pěna u pole, kuličky, smrádek, mokro když jinak je sucho... nebo třeba když jsou v poli "čerstvé" stopy od traktoru - no ty tam byly... atd. třeba to nějak takhle vychytáme...
a jeden pes to měl tak hrozný, že mu to až poleptalo sliznice... ale to prý bylo nějak těsně po... my jsme šli až navečer, tak snad dobrý...
koukněte na kontrolák, to je jak tam jezdíme kousat... dobrý co, ten hafan!
to Giordinka teda se svou muší váhou nemá šanci, ale taky se umí takhle do toho pustit, jenže je to spíš srandovní když na rukávu visí taková malá rukavička...
http://www.glisnik.com/IMAGES/PSI/VASCO/vasco-kont rak-2.mpg
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 11:59
- Nahlásit
Markét
Dost dobrý a pak že nejsou ženský aktivní To byl z toho asi Gaston paf když se to uskutečnilo v jiném pořadí.
ola
Neseremedturbomucha teda to je slovo přiznám se, že jsem musela číst několikrát
S tím olizováním to potom pěníš jako Giordi...
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 12:04
- Nahlásit
Chodka
to je fakt, že když chodím 3x týdně na stopu a vždy si takhle blíznu, mňam mňam, tak abych na tom za chvíli nebyla hůř než Giordi!
|
ola
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 12:05
- Nahlásit
Denisa
Dobrý video - odkud toho psa proboha vystřelili?
Chodka
Mno, "Nesere med" je vosa, "Nesere med turbo" je čmelák a u masařky přidáš jenom "mucha"
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 12:08
- Nahlásit
Denisa
teda tak to video je dost dobrý, to sem ještě neviděla.
No je jasný že když na tom poli neni nic vidět ani ty nic necítíš že nemáš moc šanci to zjistit co se tam dělo. No a teda Olo že by se mi to chtělo olizovat to teda ne, když si představim že tam třeba močůvkovali a já si toho líznu. Fuj tajksl.
A ono louky na stopičky, aspoň u nás taky moc dlouho nejsou k tomu vhodný, protože ta tráva na nich roste strašně rychle a oni sekaji tak dvakrát do roka, takže za chvíli je tam metrová tráva, takže i pak na prochajdy se dá chodit už jen po polních cestách a nebo jet leda někam do lesa, což už by jsme museli popojet aspoň dva kiláky autem.
|
Denisa
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2006 12:12
- Nahlásit
ola
no tam tak kouše většina psů loni ten boxer, ten taky takhle sundal figuranta podsekly se mu nožky raz dva, ještě líp než tady. to mě trošku vadí u Giordi, že ona má úplně stejnou razanci, no ale tohle samozřejmě nikdy nedokáže... leda by figurant byl pidi tintítko s 50 kily, hm.
a včela je teda "sere med"?
|