Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Lenda
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 12:12
- Nahlásit

Krista
Na Suchýho už určitě nepojedu.
Jsem zvědavá teď na Karbana,ale o iluze jsem už přišla.A jestli ráno na tý tabuli bude zase Suchý,tak mě rovnou odvezou do blázince!
Mimo to ta Fiona z Němčanky co dostala VD,tu jsem si klidně myslela někam dopředu.Ta měla úžasnou postavu a nádherný předvedení.Tu mám pocit,že dost potopil.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 12:17
- Nahlásit

corleona
aha, no jo, tu jsem ale nemyslela... já myslím fenku z Dračince. tož to asi budu muset vydržet do cvičáku a poptat se. to teda ale měla konkurenci...

Krista
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 12:26
- Nahlásit

Lenda
Na Karbanovi jsme byli už na podzim v Praze a já si iluze nedělám,zvlášť,jestli tam bude Müllerová...ach jo...Já myslim,že Karban dorazí...
Ta Fiona se mi taky moc líbila,byla fakt super předvedená a vůbec celkově moc hezká...Přišla mi mnohem hezčí než ta druhá z Němečanky a ta dostala V.Vlastně jí Suchý vychválil a VD jí dal jen za masku,kterou teda měla hodně světlou...Ale boxíků se světlou maskou tam bylo dost a ani jednomu kvůli tomu nedal VD...

Krista
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 12:27
- Nahlásit

Lenda
Ještěže to aspoň do Liťáku máme kousek,tak se aspoň můžeme ráno vyspat...

alli
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 12:34
- Nahlásit

Libka
Nějaké fotky sem tedy hodím večer, mám je doma, ale jen fen z naší třídy. Co se týče zubů, tak jsme také vždy ukazovali jen předkus. Jednou se jí na zuby ani nedíval.

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 12:58
- Nahlásit

Krista
My na výstavy asi moc jezdit nebudeme... Bonnie má totiž asymetrii.... No uvidíme....

Jinak ta zlatá kupíračka napadla tu fenku, která měla jít do kruhu a to oko jí fakt natrhla... A paní dělala jako že nic, jako že ona je zlatíčko.... Hlavně že na začátku (asi po třetí co po někom vyjela) přišla jedna paní (pochopila jsem že od pořadatelů) a říkala jí ať si tu fenu zajistí že se tam pořád s někým rve... A co paní udělala? Nic!!!!

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:00
- Nahlásit

Krista
Ještě něco - ta Fiona byla vážně moc pěkná, i pěkně předvedená!!! A dát ji VD jen kvůli té masce.... To by pak měl dát VD polovině kterejm dal V.... (A ta druhá z Němečanky- Elke, je mojí známé.... Taky se mi na V moc nepozdávala, ale to už jsem tu psala....)

corleona
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit

Dannie
ad Fiona.. (Fionu znám, světlá maska, světlejší oko, ale na VD to adept není, leda špatným předvedením.)
..asi někdo nestravitelný na konci vodítka. Že by takový malý povolební boj?

Krista
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:27
- Nahlásit

Dannie
A nevíš jaká to byla fenka?Ta s tim natrženym okem...Chudák...Bych tu paní asi přizabila....Ta paní se chovala jak ..... ,když sakra vim,že moje fena je agresivní a napadá,tak s ní zaprvý nepolezu tam,kde je nejvíc lidí a pejsků a za druhý jí mám uvázanou a nespustim jí z očí...Některý lidi jsou vážně
blbý.Vždyť mohla pokousat i nějaký děcko...
Právě,světlejší masku mělo dost psů a žádnej VD nedostal...Ta druhá -ta Elke-mi přišla mnohem horší...Nevim,asi se mu nelíbila ta slečna,co Fionu předváděla...

Krista
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:29
- Nahlásit

corleona
Právě,že v sobotu měla i super předvedení,řekla bych,že jedno z nejlepších ve své třídě...
VD si nezasloužila...
..asi někdo nestravitelný na konci vodítka.-taky si myslim...

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:35
- Nahlásit

corleona
Souhlasím s Kristou, byla krásně předvedená!!!! Tak se v té třídě nikdo neprezentoval!!!
Krista
To nevím co to bylo za fenku.Ale podle mě šla do třídy otevřené.... Fakt nevím.... Ale docela mě to štvalo...

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:38
- Nahlásit

Ahoj výstavovatelky! Koukám, že to fakt není jen tak ty výstavy!
Jsem zvědavá na fotečky, kdo máte, tak ukažte!
A ještě že jsem G. nepřihlásila, s tím vytahaným bříškem, teda cecíkama, co teď má po hárání, by slízla kdo ví co...

Jinak já už můžu téměř i sedět, no jen tak na půl řiti a děkuju za projevené soustrasti.
Doufám, že i Giordinka bude mít tento týden, aspoň, pochopení a nebude po mně chtít nějaké výkony.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:41
- Nahlásit

Se divím, že si nikdo na tu bábu s fenou napadákem nedošlápl?!?! To je divný. Taková bezohlednost! Se i divím, že ji tam měla navolno?! To se může?! Ale bába by se divila, kdyby tu její sejmula jiná dominantní fenka!

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 13:56
- Nahlásit

Jak to tady tak čtu tak je mi s toho na zvracení, tohle by mně asi totálně odradilo od nějakýho vystavování a nebo bych prostě na tohodle rozhodšího nikdy nejela. Jenže jak tak koukám tak on si člověk asi moc nevybere. Divim se že mu tohle furt prochází, vždyť to vypadá jak totálně profláklá věc že nadržuje, to pak prostě tohle nemá vůbec smysl se nějak snažit když už je to předem všechno daný.
Dannie
no ten problém je že on když nechce něco udělat, jako třeba vstaň a já na něj šahnu tak on uskočí a nechce na sebe nechat šahnout. A když jsi pak na něj drsnější, tak on si třeba lehne na záda a pak když už se mu to nelíbí moc, tak se ožene, ale nestiskne, prostě se držkou ohání.
Když si ho vzal do ruky Michal, tak on se pak vzteky válel po zádech. Dali sme mu ten ostnáč a s toho byl celej nervní, no pak se nám dvakrát otevřel, že už se pak ani nechtěl nechat chytit aby jsme mu ho nandali. Včera sem si s nim fakt užila.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 14:12
- Nahlásit

Vcelka
můžu taky něco...?
taklhle na dálku je blbý radit, ale není toho na něho moc najednou?! když doteď prakticky nic moc nemusel. Nechce to do něj Michal naprat moc rychle? Možná by to chtělo víc vklidu. On Viky asi zkouší co mu projde a co ne, to je jasný, ale může z toho být i vykulenej. Já bych ho spíš zkoušela napřed motivovat na balonek, na cokoliv a až bude mít radost "z výcviku", tak teprve ho pořádně korigovat... Jen korekcema z něj můžeš udělat poslušnýho, ale zároveň otrávenýho a nervního psa... Ale nevím jak to přesně cvičíte... Mně třeba na cvikoši radili kdysi něco co na G. tehdy vůbec neplatilo - seřvat, vycukat, ostnáč,... jo tak prdlačky, rozběsnila se akorát a ještě víc magořila... sice nikdy se po mně neohnala, to ne, ale bylo to naprd! Pak jsem na ni šla vklidu ale rázně a hlavně důsledně, mezi zubama jsem si pro sebe ucedila "sviňo hnusná", ale nevytáčela jsem se už. Totiž když jsem se vytočila já, tak G. ještě víc!
Jo a ostnáč G. rajcuje, ten třeba u ní dělá pravej opak!
Ale to si každej nakonec na to přijde co na jeho psa platí...
Mno, ovšem teď třeba zápasím s na obranách na IPO s ovladatelností... tam asi pomůže jen cihla po hlavě nebo nevím, zatím jsem na to nepřišla...

Vcelka
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 14:28
- Nahlásit

Denisa
no to mně právě taky napadlo jestli toho po něm nechce moc najednou. Ono to jak uskakuje a nechce na sebe nechat šahnout a pak když je na něj Michal tvrdej, tak on má staženou prdel a je vidět že má z něj strach. A to jak se ohání to je všechno ze strachu. U něj tohle prostě neni agresivita, ale strach, taky nekousne ale jen se ožene hubou. No a když sme pak dělali poslušnosti s tim ostnáčem, tak sem na něm viděla jak je nesvuj, jak mu to vadí. To co tady píšeš co bylo s G. tak jako bych ho v tom uplně viděla a že když začnu já být nervní, tak on taky je čim dál vzteklejší. Já to taky neumim pořádně popsat....

Andruša
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 14:41
- Nahlásit

Ahoj všichni, před 14 dny jsem si pořídila boxíka - pejska a chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s chovem venku - hlavně v zimním období?

Zatím se válí doma a je mu tam dobře, i když rád by se podíval na zoubky všem botám, šňůrám apod.

Máme zahradu, tak chci vědět, zda by mohl být i přes zimu venku v zateplený boudě.

Díky za odpověď

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 14:47
- Nahlásit

...dej taky na svůj instinkt, ty psa znáš nejlíp...
u G. to bylo trochu jinak... ona naopak jak je až moc akční, tak se nedala u toho cvičení zklidnit... a nebála se ani náhodou, nikdy nikoho, mě už vůbec ne, prostě se chovala jak magor utrženej ze řetězu a to byla vždy po vylítání, vyblbnutí... např. splnila povel, ale nevydržela v něm setrvat... třeba lehni! lehla a vstala si kdy chtěla, protože už to na ni bylo moc dlouho... atd. prostě jak hyperaktivní děti co ti nevydrží sedět v lavici a nemůžou se dýl na něco soustředit...
ale jedno mají společný (V. i G.) podle mě, že víc se s nima svede vklidu, než že do toho ještě budeme jančit my. Takhle se to fakt blbě popisuje po netu. Asi byste se potřebovali oba úplně přeladit... zkus mu to udělat vše jako hru, stejně je to mlaďoch, no bóže, tak budete postupovat pomaleji, ale o to to bude spolehlivější! ale nenech ho dělat moc velký kraviny.
A to jak se ohání to je všechno ze strachu. U něj tohle prostě neni agresivita, ale strach, taky nekousne ale jen se ožene hubou no a jak to chce Michal řešit?! zeptej se ho. nebo jak to řeší?! dal mu ostnáč ne?! to jako bych už zažila... jako jo, jde to tak... ale lepší je to udělat naopak když už teda. Napřed zblbnout do odměny tak, že mu pak nějakej ten korekční škub či co nebude vadit (že by se ti rozsypal) a jen si ho usměrníš, aby teda nebyl tak zpovykanej... je to těžký, já vím.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 14:55
- Nahlásit

Andruša
jako pořád venku, že by nesměl dovnitř do domu?
zkušenosti s tím nemám osobní, ale už jsem slyšela, že měl někdo boxera venku, přes mrazy ho dávali do chodby. Hlavně se mu ale nezapomeňte moc moc věnovat, pokud bude jen venku, boxer je pes velice společenský, bude chtít být pořád s váma a taky je hodně temperamentní a činorodý, tak mu dopřejte spoustu zábavy a "psí práce" a pak to nemusí být problém, že bude na zahradě... I když já si neumím představit, kdybych tu svoji placatku neměla doma u sebe...

Andruša
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 15:11
- Nahlásit

Taky by mně zajímalo, jestli jsou to velký ničitelé. Myslím, že kdybych ho nechala bez dozoru doma, tak snad rozkouše všechno.

A jak dlouho se chovaj jako štěňata? Někde jsem četla , že dlouho.

Denisa
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 15:14
- Nahlásit

Andruša
no jak kterej, tady na to byly napsány už story... stačí si projít dozadu...!

a jako štěňátka se chovají prý až do smrti! psychicky jsou pořád hravá štěnda! no proto třeba mně jsou tak sympatičtí! až do vysokého věku si zachovávají hravost štěnisek atd.!

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:03
- Nahlásit

Vcelka
tenhle den máme IPO zloušky, ale jestli tam nepojedem, tak určitě pojedeme na klubovku.
Já bych nikam svého psa nedávala.Vím, že je to kus psa, ale s tím ostnáčem , když pořádně drbnete, tak to půjde. Mám takovou zkušenost, že i když psa někam dáte bude poslouchat toho cvičitele, u Vás po několika dnech zjistí, že na něj nemáte a jste na začátku. Taky pracuju s ostnáčem, bohužel někdy není vyhnutí. Berte to prosím jen jako můj názor a radu.

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:06
- Nahlásit

Dannie
V klidu napište, tich metod je strašně moc, uvidíte

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:14
- Nahlásit

articek
Když já se trošku bojím motat jí hlavu... Začínala jsem se stopama špatně (bohužel díky cvičáku, kde se cvičí jen tak....Tak nevadilo, když pes šel i 20 cm vedle)... Pak jsem začala dělat s pamlskama, do každé šlápoty... Jenže mi stačilo, že si k nim čuchla...Tudy taky cesta nevedla, tak jsem ji teď začala "nutit" sežrat každý pamlsek. Začíná to pomalu chápat, ale hlavu mi taky třeba dvakrát zvedne... Začínám být trošku bezradná. Potřebovala bych od někoho přesně do detailu popsat tohle dělej tak, tohle onak.... Jsem fakt už docela bezradná..Vyzkoušela bych vaši radu,ale moc nevím jak na to a nerada bych to pokazila....

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:24
- Nahlásit

Dannie
i když jsem to popsala,úplně nejlepší je to vidět, ale nutit pejska cokoliv na stopě je špatně, tam jde hlavně o motivaci dojít pro něco nakonec, musí je to prostě bavit a můj manžel říká "jak nejde pes po zadních tak je něco špatně" Já bych Vám to i někde ukázala, chodím skoro každý den, ale nevím kde bydlíte.

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:31
- Nahlásit

articek
Jsem kousek od Brna... Můj problém byl hlavně v tom,že Bonnie byla strašně hrrr a já jsem ji potřebovala nějak zklidnit a zpomalit, protože ona po stopě běhala. Proto mi radili, ať každý pamlsek sežere,že se tak zpomalí a bude mi čuchat pomaleji a přesněji.... Bonnie má totiž asi nějaký špatný názor, že musí k předmětu doběhnout co nejrychleji.....
Vy chodíte na stopy každý den? To by bylo něco pro mě!! Mě to strašně moc baví!! Ale jelikož teď stopuju pomocí těch pamlsků,potřebuju,aby Bonnie byla trošku hladová, tak to bohužel každý den nejde....

ola
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:35
- Nahlásit

Dannie
Jak ti rozumím! Já už jsem z těch stopiček taky na nerv. Už jsem dávala do každé třetí šlápoty, ale výcvikář mi řekl, ať se znovu vrátím na začátek a dávám do každé a nakonec stopy mističku nebo pytlík s masíčkem. Ať znovu dělám tak 10-15 kroků. Ach jo! Taky mi zvedá hlavu. Všechno okolo ji stačí zajímat...
Dnes jsem udělala cca 15 kroků stopy v parku, pak šla procházku a pak teprve čuchala. Fee šla poměrně dobře, všechno sebrala, a co mě totálně šokovalo - zalehla u předmětu (pytlíku s kousky sekané!! ) Normálně se rozplácla jak žába a koukala na mě! Mám to chápat, jakože pochopila tu podstatu? To počítám jako úspěch, že označí předmět. Nebo ne?

articek
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:41
- Nahlásit

Dannie
taky se může krmit na stopě ( jestli je žravá ) nebo se dávají balonky ( jestli je hravá ) nebo obojí. Taky jsem nějaký čas chodila krmit na stopu každý večer, ale je to hrůza

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:42
- Nahlásit

ola
To bonnie nic okolo nezajímá, já prostě nevím proč to dělá...Když mě to tak baví!!! Chtěla bych stopičkovat od rána do večera....

Dannie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 18:44
- Nahlásit

articek
ona je žravá i hravá... Nevím co mám upřednostňovat víc.... Do balonku je blázen,ale masíčko si taky dá.... Když děláte tu vlečku, to třeba ten balonek táhnete za sebou? Normálně jdeme a táhnete ho? a na konci ho necháte u předmětu? nějak si nedokážu představit jak pak ten pes bude chotit ze šlápoty do šlápoty jak se to chce na IPO.... Asi jsou moje otázky hloupý,ale nikdy jsem vlečku nedělala.....

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání