Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Německý boxer II.
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 1837 . 1838 . >>
Autor Zpráva
Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:31
- Nahlásit

articek
díky za rady!
aha, takže ty je taky teda nenecháváš pokud možno chodit "vedle".
já mám rozpor v tom, že:
1) mě učili, že pach ze stopy může být odvát kus vedle a není to chyba když pak pes jde vedle a naopak když ho budu nutit jít po stopách mých bot, tak je to blbě, protože ten pach je vedle... a že jsou čuchači co čuchají podle čistého pachu té osoby, pak ti co preferují orientovat se podle porušenýho terénu a pak ti co to kombinují... a podle toho, že ti psi čuchají... a nechat psa samostatně dělat...
2) další skupiny zastávali názor, že toto vše je naprd, že kvůli závodům, přesnosti v IPO je nutný nechat jít psa jen po stopách /to jsou ti co se umí dohadovat o tom, zda pamlsek položit na stopu šlápoty do špičky nebo do paty/ a nenechat ho vybočit, takže vítr nevítr, spad nespad, prostě pes čuchat tak, že ťuká čumákem levá stopa, pravá stopa atd. a stopovajdu pod tělo tak, že nesmí zvednout čumák... a jiné věci... ty psát radši nebudu...
articek
tak to jen pro vysvětlení odkud pramení moje pochybnosti co tu píšu.

articek
pokuď jde vedle stopy tak je upozorním stopa nebo na začátkách jim i ukážu, pokuď zalehne křivě tak to opravím a pak pochválím
a pochopí to? že pak i když dojdou k předmětu mírně zešikma, tak že se mají seštelovat narovno na směr stopy...?
Mně když to někdy zalehne nakřivo, tak když ji spravím, tak se mi zdá, že je jí to fuk...?! Má to blbě naučený, stačilo mi kdysi, že zalehla, teď to bude asi těžký... otázka je abych jí to víc nezmrvila, no budu to zkoušet.

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:40
- Nahlásit

Denisa
Tak to je OK. Fee zalehává ve směru stopy a předmět má před packama.

articek
Pakliže teda začínám jakože znovu, tak je lepší našlapat stopu a hned vypracovat nebo ji nechat "uležet", jít se projít a pak stopovat? A stačí opravdu začínat na těch 15ti krocích? Taky mi přijde, že když dávám do každé šlápoty, tak pak když budu dělat stopu delší, že bude přežraná a nebude ji to tak bavit?!? Doufám, že je to aspoň trošku srozumitelný...

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:43
- Nahlásit

articek
Jo a ještě - naší Fee děsně štve vodítko pod tělem. Jak jí vzadu škrtám u zadnice (hlavně u té její čurací svátosti ), tak je z toho nervózní a otáčí se, někdy má tendenci si sedat. Co s tím?

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:52
- Nahlásit

ola
...tak to veď vrchem nebo bokem když jí to vadí...
nebo je nějakej důvod proč jí to máš vést právě spodem?

doufám, že artíček nemezme roha, když ji tu tak zpovídáme...

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:55
- Nahlásit

já bych měla ještě dotazů...

to all
jak vám skáčou boxeři metrovku?!

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 12:58
- Nahlásit

Denisa
Mno, bylo mi řečeno pod tělem kvůli zpomalení. Jenže ona je na tu svoji "pipku" moc háklivá...
Metrovku skáče Fee v pohodě. Tam i zpět většinou bez doteku. Nebo jak to myslíš?

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:02 - Změnil/a: Vcelka
- Nahlásit

ola
já mu dávám vodítko pod pravou přední nohu a ven, že to pod spodkem nemá.
Jinak pamlsek nedávám přesně do šlápoty, prostě ho hodim kousek před sebe a pak jdu dál. Bylo mi to takhle řečeno. Dávám už pamlsek do každý desátý stopy a to jen hodně malý pamlsek a prý nevadí když ho nesežere, stačí když čuchá a jde po tý stopě. Já mám spíš problém že Viky dost letí, sice čuchá ale letí, že ho musim brzdit.
articek
beru ho v těch místech mezi stehnem a břichem, tak to je asi moc blízko, tak to zkusim brát spíš za to břicho. Je fakt že je tam takový citlivka, že to břicho bude asi lepší.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:04
- Nahlásit

Denisa
to jsem si zkusili skočit na tom prvnim cvičáku jen párkrát, takže teď jsme už kolik měsíců neskákali, tak nevim jak by mu to šlo.

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:06
- Nahlásit

ola
pod tělem kvůli zpomalení to jo, ale ona Fee tak žene?! asi bych se rozhodovala co je větší zlo... v tomto případě (když si chce i sedat a otáčí se) bych jí to vedla jinudy ať není nervní a může se soustředit na stopu.
Tam i zpět většinou bez doteku Jó? Fakt metrovku?
Já skákala s G. tak těch 80cm cvičně a ona mi koza na metrovce nedávno zůstala viset za zadní nohy, slabiny a tak se tam tak houpala než se přeškobrtla zpět... já jsem jí ani nepomohla nijak... no a jí to bylo fuk, ale blbě došlápla asi a chvilku kulhala a já teď mám strach, že se tam zas přerazí... no ale to je těžký na to něco radit, asi se budu muset odblokovat já a pustit ji na to...

alli
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:09
- Nahlásit

Denisa
My ještě metrovku neskákaly.

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:15
- Nahlásit

Denisa
FeeBee skákání děsně baví. Skáče to v pohodě a to nemusí být ani extra rozběhnutá. Ovšem s tou 80cm a metrovkou jsi mě zmátla, budu to muset na cvikoši přeměřit... Opticky se mi to jeví jako metrovka.
Ještě ke stopám - když tu čtu, jak Vcelka pohodí pamlsek do každý desátý stopy, tak proč já mám pořád dělat patnáctikrokovou a dávat mls do každý ťápoty?!?!? Náš výcvikář si asi umanul, že budu někde rajtovat po závodech ne? (jako on!)

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:20
- Nahlásit

ola
já nevim no, vždyť už děláte stopy docela dlouho ne? Tak proč tak krátký a dávat mlsky do každý šlápoty. Já už dělám tak 150 metrů dlouhý.

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit

ola
rajtovat po závodech ne?...asi jo! no prostě různí psi, psovodi, výcvikáři, různé přístupy... a čím víc se v tom začneš přehrabovat a čím víc lidí, cvikošů, tím víc zamotanější... ale ne, náhodou mně to pomáhá utřídit si to
no já taky chci už rok přeměřit zase tu metrovku neb mi přijde moc vysoká! my máme 3 překážky - jednu pidi, druhou těch 80 nějak a ta třetí je ta zlá metrovka co chytla Giordinku za nožky!
alli
vy jste ještě miminka!

Krista
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:39
- Nahlásit

alli
Ty fotečky jsou super!
Večer až budu mít chvíli,tak tam taky nějaký dám...
Teď jdeme zkusit stopu,protože nám trošku namoklo,tak by to M. mohlo jít líp

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:44
- Nahlásit

Vcelka
Mno, stopovat jsme začly někdy loni k podzimku a přes zimu prdlajsky. Už na podzim jsme se jedno vracely s Fee k tomu začátku - málo kroků + do každé stopy pamlsek. Ach jo!

Denisa
Jak jsi v sobě zlomila ten počáteční odpor ke stopičkám? Kdy,jak,čím???

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:52
- Nahlásit

ola
my jsme taky začali loni na podzim, přes zimu nic a až teď co chodim na tenhle cvičák stopujeme. Možná je to u Vikyho jednodušší že on čuchá u země furt, že furt i na prochajdě chytá různý stopy a je to takový čuchač. No ale to pude uvidíš.
Tak dneska mně od pěti čekaji mé první individuální hodiny na cvikoši, už teď mně s toho začíná nějak pobolívat břicho.

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 13:56
- Nahlásit

ola
přesně ničím. už jsem ti to sem psala, víc si nevzpomínám! prostě jsem si to dala za povinnost, pak nám to začalo jít a pak se TO STALO!
Ovšem začínám mít obavu, že teď mě to trochu pouští po té, co začínám mít strach z toho co se nám stalo - hnojení! aby se to neopakovalo! a když se dostávám dál a dál ke složitějším stopám a rady od zkušenějších si protiřečí, tak to taky nepřidá. ale bavit mě to bude už asi furt, na stopičku se těším velice!
no ono tě to asi začne bavit až se dostaneš přes těch 15 kroků... koho by to taky bavilo... možná bych měla radost ze štěníka na 15 krocích, to jo... no prostě se odrazíte, budete mít dobře našlápnuto a už to bude zábavnější!

Jdu se podívat na jeden domeček, možná se budeme stěhovat... (blíže ke cvičákům, pšššt) pá!

Denisa
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:00
- Nahlásit

Vcelka
tak ať se daří a žádná nervóza! pozdrav Vikouškovi a Giordina mu vzkazuje, že s ním velmi sympatizuje a prej ať přežije ten vopruz!

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 14:12
- Nahlásit

Vcelka
Tak to máš super, že je Viky čuchač. Fee sice taky šmejdí na prochajdě nosem na zemi, ale taky ráda nasává vůně s palicí zvednutou.
Mno, ale ze včerejšího zalehnutí "sekané" na konci stopičky mám trochu lepší pocit, tak snad to zmákneme. Asi mě z toho taky trošku chytla depka...
Ono zmáknout dva superaktivní kluky a pološílenou boxeří hubu není jen tak.

Libka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 15:19
- Nahlásit

Teda, tak koukám, že to asi bude fakt věda ty stopy, my ještě nestopujeme vůbec, chtěla jsem to teď zkusit, ale pořád se nějak pereme s tou chůzí u nohy, ta potvora mě vůbec nechce sledovat, jde u nohy, ale čučí před sebe, a já se můžu ubalónkovat a upamlskovat a jí je to úplně fuk Už jsem začala tahat i pískací hračky, ale nic moc.
ola
Ty jsi to taky nedávno řešila, už jsi to nějak vychytala?
Vcelka
Tak dej vědět jak individuálka probíhala, to by se mi taky líbilo

ola
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 16:50
- Nahlásit

Libka
Jo, FeeBee už to čučení pochopila. Fakt je, že na cvikoši mezi psiskama mě to stojí víc úsilí, ale už ví co po ní chci. Zlepšila jsem to pomocí pamlsků a pomáhala jsem si slovíčkem "dívá", jakože když tu palici zvedla a čučela mi na ciferník, tak jsem jí říkala "dívá, hodná FeeBee, dívá se" a dala pamlsek. Zajímavé je, že to čučení jí jde mnohem líp, když je u nohy bez vodítka. To mě fakt špízuje a tře lopatkou o moji nohu.

Krista
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 21:07
- Nahlásit

Tak jsem vložila fotečky z Olšan do galerie...

Chodka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 21:25
- Nahlásit

Krista
právě jsem je zkoukla moc pěkný je fakt, že ta co vypadá jako štěně dogy tak mi ji taky připomíná, má takový protáhlý čumák.No a mimi jsou náherný.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 22:31
- Nahlásit

Teda tak z dnešního cvičáku jsem uplně nadšená, Michal se moch uchválit, vzal si Vikyho totiž do parády a ten teda šlapal jak hodiny. Já jen zírala v němém úžasu a nemohla jsem věřit že tohle je muj pes. A to jsme mu ostnáč vůbec nedali, prostě jen na stahováku a krátkym vodítku. Pak jsem si ho vzala sama a taky dobrý, akorát zase muj problém to, že neumim hodně nahlas chválit a pořádně škubat vodítkem, když jde někam jinam. Asi se přihlásim do nějakýho kurzu hlasitýho se projevování. Ale fakt skvělý, napřed když sem dorazila tak zase muselo začít pršet jako v neděli, ale pak se to vybralo a byli sme tam skoro do osmy hodin. Oproti neděli jsem dneska maximálně spokojená a i to že Michal hodně chválil a řikal že bude Viky skvělej, a že si myslel že s nim to bude tvrdý oříšek a že se v něm zmýlil, tak to mně fakt potěšilo.
Stejně, Michala pozorovat s nějakym psem to je koncert, ty psi už mu ty povely dělaji skoro samy. Prostě v tom všem má švih, to já sem furt jak dřevo. No ale snad se taky opracuju.
Zítra jedu s Vikym na očkování, při cestě zpátky už jsem si vyhlídla místo kde si uděláme stopičku a ve čtvrtek zase na cvičák a to prý budeme kousat. Už se těšim.

alli
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 06:15
- Nahlásit

Libka
Allis taky na mě stále nečučí, ale jak píšeš jde u nohy, ale kouká před sebe.
Krista
Taky máš moc pěkný fotky . Jelikož jsem půjčila foťák synovi, aby se zabavil ,tak máme ještě nafoceny cca 10xkachny,20x kozy,15xpštrosy, holuby,kočku....
Denisa
vy jste ještě miminka! to tedy jo, hlavně co se týká "cvičákování".
ola
Ono zmáknout dva superaktivní kluky a pološílenou boxeří hubu není jen tak. - v tom máš můj obdiv, jak to vše zvládáš, protože mě dá někdy docela zabrat kominace "jen" 1+1.

Chodka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 06:35
- Nahlásit

Vcelka
Vidíš, že budete mít úspěch,chce to trpělivost a výdrž.Občas doma na Zdenka zvýšit hlas a bude to dobrý a Viky pochopí, že je lepší poslechnout než na sebe nechat řvát.Jen aby se ti ty individuální hodiny nezalíbily, to víš mladý kluk,a nakonec tě bude Zdeněk na ně doprovázet.

ola
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:12
- Nahlásit

Tak mi včera taky byli na cvikoši - celá rodinka. Můj choť tam dodělával střechu na venkovním sezení, kluci lítali jak střelení v odkvetlých pampeliškách a já buzerovala bobulici na place. Šlapala moc dobře.

Vcelka - to já zase s hlasem problémy nemám. Když nečekaně zařvu, tak si cvrkne i figurant. Minule pravil, že kdybych takhle na něj vrkla "zůstaň!", tak už by ke mně nikdy nešel...

A teď pozor. Dělala jsem taky stopu. Opět na sekanou! Cca 15 kroků (no, jo no!) Fee šla přesně šlápotu od šlápoty. Vodítko měla normálně - ne pod tělem. Na konci stopy zalehla vítězoslavně pytlík se zbytkem sekaný! Donutila jsem Zdeňka, aby se celou dobu díval, aby mohl v neděli říct, že Fee dělá na cvičáku při stopování ze sebe debila schválně. Byl naprosto unešen z toho, jak zalehla!

Denisa
Jó, tak je to metrovka. Včera jsem to změřila a bobule ji skáče v pohodě. Včera si tekla předníma tlapama. 80cm skáče bez dotyku.

ola
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:18
- Nahlásit

Ještě mimochodem - Kristo pěkný fotečky.
Nevíte někdo z jaké CHS byla ta boxerdogínka?

corleona
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:19
- Nahlásit

Vcelka
To se máte.. Já jsem se včera byla podívat, jak Viktorka postupuje v obranách a nic moc teda. Jako by neměla sílu, což je u ní podivné. Něco jsem nafotila, ale žádný zázrak. I pan figurant říkal "Dneska dost, to nemá cenu, je úplně vyfluslá" a nekousali už ani dálku. Přitom celý den byla zavřená v kotci,ať je na výcvik odpočatá. Ráno měla nudli u nosu, takže asi není ve své kůži..

Vcelka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:26
- Nahlásit

Chodka
no to víš že se na to zdeněk moc netváří, včera mně dokonce chtěl jet zkontrolovat, jel zrovna kolem a volal mi jenže já neměla zrovna signál, takže se nedostavil. Jinak sem tam nebyla uplně sama, byla tam ještě Jitka co má taky boxera. A zítra tam bude ještě jedna holka, takže žádný strachy.
ola
což to já třeba jako přikazovací povel, taky dávám docela hlasitě, ale to chválení to mi hlasitě moc nejde.
Já včera potom cvičáku spala jak dřevo.
Krista
fotky moc pěkný. Já myslela že ve vaší třídě vyhrála nějaká ženská co se zná ze Sucháčem, ale co sem koukala tak na prvnim místě stojí chlap, tak jak to bylo? Zase sem to nejspíš nějak blbě pochopila, nechce se mi to pročítat znova ty příspěvky.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 1837 . 1838 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání