| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 08:50
- Nahlásit
Kessie
koupila jsem i sprej Co to bylo za sprej?
Na veterině se bavili, že je docela invaze blech. Než hot spot bych to tipla jako reakci na bleší kousnutí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 11:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Sledujete zatmění? Nesleduju, nemám čím Sledovala jsem jen, jakové bylo ,,divné světlo" venku Zajímavé. V telce se ráno moderátor astronoma ptal, jestli to má na nás nějaký vliv jestli na zvířata, na přírodu(těch pár minut...určitě ) že jeho pes byl včera nějaký nervózní (boha, to jsou fakt debilní dedukce o tom, jak pes den dopředu ,,tuší" že bude zatmění slunka ) Tak jsem sledovala kluky a chrní jako vždy dopoledne, nehnulo s nima ani to ,,divné" světlo. Co nesnáším je taky to, že lidi prostě vidí(slyší) to, co chtějí. A taky je důležité to pak náležitě dramaticky podat. Jsem realistka a na nic takového já nevěřím. Ani na řeči typu,,něco je mezi nebem a zemí" a nevěřím v Boha, ale v ,,něco" věřím...atd.
Evey
blechy nevím, u nás zatím klid, jen jsem ráno Berčovi tahala zase z ksichtu klíště Jak jsou ještě jako medvědi(trošku už línat začínají, ale není po chuchvalcích, tak se jim ta klíšťata asi ani jinam nedostanou...naštěstí
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 11:17 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Sledujete zatmění? Nesleduju, nemám čím Před chvílí jsme obrali ajťáka o disketu. Něco málo jsem zahlédla.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 11:50
- Nahlásit
worick
Cenu za dopravu nevím.
Nějak jsem to nestudoval.
Objednal jsem a čekal.
Evey
worick
Jo chodil jsem se po chvilkách dívat.
Mám tady všechno potřebné.Tím myslím skla do sv.kukel.
Ale myslím,že nejvíc nám poví Vlčáčková až sleze z kopule.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 14:33
- Nahlásit
Sledujete zatmění?
Před začátkem zatmění přišel zeshora příkaz, že nemáme s dětmi chodit ven, ve třídach zatáhnout žaluzie, aby ani náhodou nedošlo k poškození zraku.
Probodla jsem tenounce černou čtvrtku a promítala obraz Slunce na bílý podklad a děti se zády ke Slunci mohly chodit koukat. Jinak byly chudinky odkázané na online přenosy promítané na tabuli. Spousta jich chodila každou chvíli na záchod ... (a tajně pozorovali ))
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 19:58
- Nahlásit
Evey - souhlasím, myslím, že je to reakce na bleší kousnutí, naštěstí ať hledám jak hledám, nikde žádný vajíčka... dali jsme pipetu a blecha se asi odstěhovala... ale to už před třemi týdny, hned poté, co se Kess začala drbat... jenže se drbe pořád, až si udělala tu hrůzu... kdybych aspoň věděla jak to zastavit... je fakt, že je to lepší... nedrbe se tolik a tak často... blechy nemáme, fakt jsem všechno desinfikovala (frontlinem... v Brně nic jiného člověk nesežene) teď jsem se znova ptala - na výběr je buď zase pipeta za týden nebo prostě koupíme obojek... já nevím, no... škoda, že už neumím vkládat fotky... zkusím...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 20:01 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Zatmění jsem sledovala v Brně od bauhausu, jacísi hodní mladí muži mi půjčili svařovací sklíčko... - tentokrát jsem měla výhodu velkýho břicha... - za to jsem si pak koupila nějaké bylinky, co zítra zasadím a taky vzpřímené fuchsie na dvorek...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 20:10
- Nahlásit
worick - já nevím jak je to u této firmy, tu neznám... já jsem stejně jako Tá ta objednávala od Barf me... bohužel je to firma mladinká, ale zase jejich maso je na jedničku, fakt... dneska ráno jsme měli zvěřinové ořezy a to Kessčino pomlaskávání nemělo chybu... na víkend plánuji kuchnout pár makrel... zatím nemají v provozu e-shop, na tom teprve pracují, takže jsou zatím k sehnání jen na facebookové stránce... mají závozové trasy... a vozí na každou tu trasu tak dvakrát do měsíce... záleží na Tobě, jak velký máš mražák... cena za dovoz je 70,- Kč a co si objednáš, to Ti dovezou... objednání probíhá do objednávkového excel dokumentu a posílá se na jejich emailovou adresu... den před rozvozem paní zavolá a pokud něco není, tak mi to oznámí a zeptá se, jestli to nechci něčím nahradit... zároveň oznámí, v kolik hodin zhruba pán přijede... všechno klaplo na jedničku... byla jsem nadšená... pokud nechdeš na facebook, vše podstatné Ti zkopíruji do mailu... a pošlu ten objednávkový formulář, ju?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2015 20:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
já se sem dostala až teďka, dneska hrůza den Před polednem jsem valila k řezníkovi na maso, bohužel jsem v garáži zjistila, že mi zase nestartuje měsíc stojící auto. Na třetí pokus, kdy už jsem nedoufala, se podařilo Pak jsem letěla hned ven pracovat, pak kouknu na hodiny a 14.10 - ve 14h začínal pohřeb, na který jsem měla jít V motlitebně, takže jsem měla cca 20minut čas, než to tam skončí, motlitebna je od nás cca 800m. Letěla jsem domů, naházela na sebe hadry a valila, přiletěla jsem tam s hrůzou, že mi průvod odejde...úplně zbrocená potem, navíc jsem si nedala měkké vložky do bot, tak jsem si necítila plosky Naštěstí to tam ještě neskončilo Zpátky jsem se ani nestavovala u mamky, musela jsem do tmy ještě něco stihnout v zahradě. Kousla jsem si do ořechového rohlíčku z Pekárny, jako že oběda a do tmy byla venku. Domů jsem se málem doplazila po půl sedmé. A pak jsem do sebe rvala všechno jídlo, co jsem doma našla pod tlakem - hladová jak vlk To zas bude vypadat, mám se při pohledu do zrcadla nanadávat zase Hlavně, že se ráno na pásu štvu jak magor...a všechno k ničemu, když to pak dožeru jenže se nějak celý den nemám čas ještě zdržovat s jídlem
pokud nechdeš na facebook, vše podstatné Ti zkopíruji do mailu... a pošlu ten objednávkový formulář, ju? - na Facebooku nejsem(ani nebudu, Tom by mne zabil ) takže jestli budeš mít čas, buď tak hodná a pošli mi, prosím, prosím Já právě, když jsem zadala Barf me, tak mi to vyhodilo stránku Krmimmasem.cz
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2015 10:19
- Nahlásit
Kessie
škoda, že už neumím vkládat fotky... zkusím... Nebo pošli do mailu.
Jestli se to nelepší tak by jí mohl pomoci třeba prurivet.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 08:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
No neříkejte, že jste měli všichni takový bláznivý víkend jako já?! Vůbec jsem nestíhala, byli tu brácha. Až budu mít víc času vypíšu
Guccinka měla tu odčervovačku v polovině minulého týdne a očička pořád stejné. Tak už přemýšlím, jestli nejde nakonec ,,jen" o ty oči? Nijak výrazně jí z nich neteče, nemá je ohnisané, ale polovinu dne má třetí víčka Na druhou stranu právě nevypadá jinak nemocně, myšiloví venku celý den, žere(jestli i pije, bohužel nezjistím, to není nijak pod kontrolou) Mám doma nějakou mastičku i kapky, co se dávalo Leonkovi, taky na jaře míval něco z očkama, ale tam to byl hnisavý výtok, to bylo patrné na první pohled. Jemu to vždycky přešlo po dvakrát máznutí...asi jí to zkusím taky alespoň kapnout. Já vím, na veterinu. Ale co se blbě zjišťuje u psů, u koček ani nemluvě...ony nespolupracují vůbec Kdyby začala být apatická, či tak něco, frčíme hned.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:06
- Nahlásit
Evey- naštěstí se to trochu zlepšilo... Kess se sice ještě občas poškrábe, ale už to není tak strašný... snad všechna ta provedená opatření zabrala... jde jen o to, aby se jí to uzdravilo a je fakt, že na vzduchu to rychleji zasychá, přestože zase hrozí, že si to vždycky rozdrápe... každý ráno zakapu betadinou a namažeme mastičkou (to pak i v průběhu dne) a vypadá to fakt lépe... do obojku nepůjdu, nějak k tomu nemám dobrý vztah... stříkám Kessku rozmarýnovým postřikem a dostává víc pangaminu a vypadá to, že to snad zabralo... za dva týdny aplikujeme další pipetu a snad to bude dobrý...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:09
- Nahlásit
worick
No neříkejte, že jste měli všichni takový bláznivý víkend jako já?!
Haha, se směju .
Byla jsem na zatmění Slunce na Faerských ostrovech. Jen krátce: zima, když né silný vítr, tak byl rovnou mrazivý silný severák, když zrovna nemrholilo nebo nepršelo, tak rovnou lilo, furt zataženo, včetně úplného zatmění, takže jsme prakticky vůbec nic neviděli (tedy tu cennou úplnou fázi vůbec ne). Navíc jsme si tam udělali pěkné dusno, já jsem s sebou dotáhla účto a dělala jsem ho místo dovolenkování. Na Atlantiku byly vlny, takže nám bylo lehce šoufl. Zdechl mi jeden objektiv (ten, co ho nejvíc používám) a neměla jsem s sebou kabelovou spoušť.
No a v tomto duchu se to neslo. Akorát jsme tedy viděli překrásnou polární záři. Svítila i v zenitu, měla pěkné barvičky
A kladné bylo i to, že se nás nepokusil sežrat lední medvěd jako člena expedice na Špicberky, o které jsme taky na chvíli zauvažovali a pak ji vzdali kvůli zimě a penězům.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:12
- Nahlásit
worick - bláznivý ani ne... jen najednou všichni chtějí jezdit na návštěvu... a to se prosím už ani neohnu a furt musím po všech šůrovat, když jsem s tím problém neměla, nejezdil nikdo... co mi dřív trvalo hodinu teď dělám hodin pět a musím mezitím odpočívat... plus vaření... ale abych nekecala, Honzík pokácel v pátek a v sobotu čtyři staré stromy (tady se o to snad čtyřicet let nikdo nestaral... mají stromy a neprostřihávají je na jaře - protože to se přeci se stromama vůbec nedělá, stromy teda prostě praskaly a padaly z nich jen tak haluze, což bylo i dost nebezpečné... dokonce nám větev spadla na houpačku a trochu ji poškodila), takže jsme v pátek nakoupili dva nové stromy - jabloň a hrušeň a místo čtyřech starých zatím nasadili dva nové, taky jsem chystala záhonky, udělala jsem si radost a zasadila rakytník keř... přesadila borůvky na lepší místo a přesadila ostružinu... a dneska už jsem zasadila mrkev a ředkvičky, protože je mám hrozně ráda a nemůžu se jich dočkat...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:16
- Nahlásit
Vlčáčková - ale to je nááááádhera... fakt luxus... to bych chtěla jednou taky zažít...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:44
- Nahlásit
Vlčáčková
přečti si můj zážitek se zatměním a nedráždi chřestýše bosou nohou ... :-P))
jinak krása nádherná, toužím po setkání s polární září
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 18:53
- Nahlásit
Drakopes
Před začátkem zatmění přišel zeshora příkaz, že nemáme s dětmi chodit ven, ve třídach zatáhnout žaluzie, aby ani náhodou nedošlo k poškození zraku.
Od té doby, co pracovník ministerstva ŠKOLSTVÍ chtěl po mém kamarádovi-astronomovi horoskop, se nedivím již vůbec ničemu.
Moc dobře jsi to vyřešila. Viděli jste i tu skvrnu, co tam teď je? Měla jsem radši, než jet na Faerské ostrovy, jet za Tebou do Prahy. Aspoň by děcka přes můj dalekohled měla pěkný zážitek, ne jak já: mraky ... mraky ... mraky ....
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 19:35
- Nahlásit
Vlčáčková - pracovník ministerstva ŠKOLSTVÍ chtěl po mém kamarádovi-astronomovi horoskop - to jako fakt??? k tomu ani není snad co dodat...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 19:45
- Nahlásit
Kessie
to jako fakt???
Přísahám. Na nějakém pracovním setkání. Po řediteli hvězdárny!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 20:02
- Nahlásit
Vlčáčková
Od té doby, co pracovník ministerstva ŠKOLSTVÍ chtěl po mém kamarádovi-astronomovi horoskop ...
No tak já si teda myslím, že by astronoma neubylo, kdyby ten horoskop udělal.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2015 22:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vemu to teda od konce
Strejda
No tak já si teda myslím, že by astronoma neubylo, kdyby ten horoskop udělal. -
Vlčáčková
na tebe jsem myslela zrovinka s tou polární září - jestli jsi ji náhodou neviděla...blbé bylo, že prý byla neočekávaná, takže ani vy, co v tom jedete, jste fakt nevěděli, že bude? Týýý jo, tak o těch Faerských jsem sledovala reportáž, jak byli zklamaní, že neviděli skoro nic - tak to fakt naštve Ptali se ale tuším cizinek, zdá se mi, že to bylo s překladem..tebe se tam žádná televize neptala? No a pak ukazovali právě tu Arktidu, že ti to měli super, tam se Češi proslavili ...hlavně tím medvědem Chůďa
Kessie
Ty se prosím tě už na všechno vyprdni...a úplně na nějaké úklidy furt...to se nezblázní, takový binec ti tam snad nenadělali?? A kdyby jsi poprosila mamču, určitě by ti přijela záhonky udělat ne se tam dole hubou plahočit sama, v tomto stavu Nové stromky...jsi mi připomněla, že jste některý z nich měli vysadit pro mimčo...brácha také vysazoval starou odrůdu hrušky(ten původní strom už usychá) pro Elu...aby byl strom starý jako ona, rostl s ní...
stříkám Kessku rozmarýnovým postřikem - já taky, přesto jsem ráno tahala zase každému jedno klíště ještě, že jsem česala, páč jinak bych si vůbec nevšimla Workovi přesně na prdelíně - měl ho tam už jako fazoli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 08:46
- Nahlásit
Kessie
nesleduju uplne moc, ale da se koupit na blechy biokill (pet planet na novych sadech nebo za semilasem levnejsi nez jiny zverace) nebo biotoll (stejna latka, levnejsi - maj ho urco v drogerii na orli) - nenici to barevne tkaniny a latky, ani nabytek takze doma projistotu na vysplichnuti je to fajn.
jinak u nas na blechy zabraly poradne tablety comfortis, pipeta vubec
navic co sem si vsimla, fena se mi drbala i kdyz sem zadny blechy nemohla najit ale v ty srsti, kdy na tom bernak nebude o moc lip, klido muze nejaka blecha bydlet a i kdyz je diky osetreni neplodna, tak muze porad svedit
pokud u vas nic nepozorujes s bleskama tak to je supr, ze si ji asi nasla jeste v zarodku ale muze se to nekdy treba hodit vedet
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 19:39
- Nahlásit
cernej caj -jj, děkuju moc za info... určitě jsem za každou radu ráda... Sem tam se ještě Kesska podrbe, vajíčka jsem opravdu nenašla... a na to vyšplíchání doma jsem tajně myslela, protože přeci jen sem Kesska chodí, tak než to mít někde v kobercích či kde všude... asi už by to otravovalo... ani nevím, jak dlouho taková blecha žije... v pátek zase jedu do Brna, tak se ještě zkusím poptat...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2015 19:44
- Nahlásit
Strejda - - ještě, že po astronomovi pracovník ministerstva školství nechtěl, aby ho vzal s sebou do vesmíru...
worick - když ty záhonky a zahrádka jsou můj relax... hrozně mě to baví... je mi jedno, jestli něco vypěstuju (i když loni ty rajčata mě dost naštvaly, ale to jen proto, že jich bylo tolik a chodily jsme s mlsnou hubou obě dvě s Kesskou kolem), jen prostě se hrabat v hlíně a koukat se, jestli to leze a když jo, tak to zalívat a těšit se z toho... To zase není tak, že bych musela... neboj... já pomaličku... ale když potom už asi zase nebude tolik času pár týdnů... vždyť já vlastně ani nevím, co si pak budu moct dovolit a co ne...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 07:34
- Nahlásit
Kessie
tak urcite preventive prestrikat koberce v mistech, kde se pes pohybuje ti doda vetsi klid a podlahu vzit savem, ale si myslim, ze bys poznala ze se ti rodi blesatka v dome, a urcite treba preprat pelech, pokud nejaky ma a jeste si to nedelala.
biotoll ale davat bacha mivaj i na mravence tak vzit spravnej a biokill tu 400ml verzi maj v petplanet asi za 145kc ale maj ho treba i ve vankovce i kdyz o neco draz
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 08:09
- Nahlásit
Kessie
- ještě, že po astronomovi pracovník ministerstva školství nechtěl, aby ho vzal s sebou do vesmíru...
Kdyby se jednalo o jednosměrnou cestu, tak by se i ředitel hvězdárny snažil vyhovět. Přeci jen nás ministerští stojí dost peněz a každá uspořená koruna je dobrá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 11:51
- Nahlásit
Strejda
Kdyby se jednalo o jednosměrnou cestu, tak by se i ředitel hvězdárny snažil vyhovět. Přeci jen nás ministerští stojí dost peněz a každá uspořená koruna je dobrá. -
Kessie
jen prostě se hrabat v hlíně a koukat se, jestli to leze a když jo, tak to zalívat a těšit se z toho... - jo..a pak přijde ježidědek a poryje ti to
Nejvíc mne dojmou tcháni, když vedou polemiku o tom, jak je všechno drahé(semínka, hnojiva, postřiky) a že bude lepší si kupovat tu krásně umytou mrkev v Lidlu a nedřít se s tím(stejně ji tam teďka zjara kupovali, protože ve sklepě tak dlouho hezká nevydrží) Když jsem tchýni říkala, že mražák má obr, ať ten jeden den obětuje a udělá si kostičky do mražáku, tak mi na to řekla, že to není ono, že jí to tak v polévce nechutná Tak hlavně, že jí chutná ten chemický koktejl z Lidlu...husa jedna Chápu, že X lidí (a polovina vás tady) jinou možnost nemá. Ale když ji mám? Vždyť toho nemusí mít lán, ale ten záhonek pro dva lidi?!...to si dělala naše bába ještě v 85letech.
S Guccinkou to dobře pořád nevypadá Očka jí mastím, proti chuchvalcům jí pastu dávám...ale víčka má pořád přetažená Už se mi to přestává líbit Je kastrovaná, bojím se ledvin, i když tam je riziko větší u kocourů. Jinak je venku celé dny, i sežranou myš jsem našla. Doma ale nejí skoro nic...to se nimrá už delší dobu, skoro od Vánoc. Chutnají jí akorát ty nejlevnější Tesco kočičí granule, co kupujem pro ryby - takže osolený šrot Jsem teda ráda, že ji vidím jíst alespoň něco, jen aby ji to nedorazilo. Hledala jsem na NETu, na co tak většinou ukazuje třetí víčko a bylo tam na kočičí leukemii. Jenže na tu je očkovaná....alespoň doufám, že jí to veterinář posledně nezapoměl přeočkovat?! Jdu se radši kouknout do deníčku, zda to tam vyčtu...Pořád dumám, od kdy takto vypadá a napadlo mne, že od té doby, co jsem minulý týden našla jen peří z kosa. Že by ho celého sežrala a nějak se ucpala? Zbytky peří třeba? Ještě jí dám zase pastu, dneska jsem jí už ani nedala, když ráno nežrala.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 16:29
- Nahlásit
worick - a pak přijde ježidědek a poryje ti to - kéž by to i poryl... on jen vyrval ty kytky... teď si všechno sázím do ohrádek za špagáty... tak nevím, jestli to pomůže... mým snem jsou jednou vyvýšené záhonky... mám schovaný jeden obrázek, jak bych chtěla, aby to vypadalo, ale v jiné části zahrady... tak prostě jednou... jinak kytky, tráva a "kousek louky" vzadu na sklepě...
Radi a nechceš Gucci už raději vzít na veterinu? Přeci jen už to trvá fakt dlouho... vůbec si třetí víčko neumím představit, musím se podívat, jak to vypadá na netu... zatím jsme naštěstí neřešili... u nás stačí k povyku jedna blecha...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2015 17:23
- Nahlásit
Kessie
Ač jsem chtěla zítra umývat okna, páč hlásí stejně pršet, tak zahrada padá, budem asi na tu veterinu muset. Včera už celý den vypadala celkem dobře, ale dneska od rána se mi to zdá horší. Sice trajdá po zahradě, ale fakt už nevím, co jí může být Kristepane, zrovna mi přišla k oknu s ptáčkem v hubě, chudinka se hýbá Jdu pryč, nechci to vidět Stejně se musím převléct a vyrazit s klukama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2015 14:36
- Nahlásit
Co je s váma zase?
Volala mi před chvílí mamka - přišla ze zahrádky, postavila si vodu na špagety a škrtla plyn pod kastrolkem s olejem, že si tam osmahne salám do těch špaget. A šla si pustit telku. Zaujal ji leták z Kauflandu či čeho, probralo ji až divné prskání z kuchyně Když tam doběhla, metr vysoký plamen, hodila kastrol do dřezu, že to uhasí, opálila si kuchyňskou linku. Té škoda není, už se řeší nová, barák bude luftit půl dne. Ještě, že jí tam nechytla záclona vedle sporáku
|