| Autor |
Zpráva |
Kessie
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 14:12 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - reakce výše je přesně to, co Drakopes myslela... - nejde o sdělování názoru, ale o "vyplivání" svých negativních emocí... zřejmě ani moc nejde o psy...
Vlčáčková, Tá ta - velice volně a nenápadně jste z čističky přešli na jadernou elektrárnu... už i mě zajímá, co ta budova za cvičákem vlastně je...
Evey - ta žlutá stužka se mi taky líbí... švagrovci zbožňují Parsonky... mají tři... jednoho svého vlastního s PP, další dva už zachráněné... z toho ten jeden si s sebou nese velký trauma z dob, kdy byl asi dva roky hodně týraný a nesnese se s jinými pejsy (jen s těmi, na které už si zvykl a i s těmi se někdy popere) ... taky nosí na vycházku žlutou stužku... teď po dvou letech, co ho mají, už je takový lepší, i se nechá pohladit, udělali s ním kus práce... ale ty lidi před tím nechápu, co si pořizují pejsu, když ho stejně nechtějí...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 18:04
- Nahlásit
Kessie
reakce výše je přesně to, co Drakopes myslela... - ale však vím
Evey
tak já jsem asi fakt h...o pejskař, páč o ,,žluté stužce" slyším poprvé Nápad dobrý, jen se to musí roztroubit i tady do těch našich konců
Dneska jsme byli v Luhačovicích na ,,lázeňském okruhu" lesem, kolem Luhačovic a vzhledem k počasí (dost zima a hrozná chumelenice co půl hodiny) jsme nepotkali jediného psa(takže nikomu nebylo ublíženo ) Ostatně, když jsme vyjížděli z domu, padaly duchny a hned byly 3cm sněhu
Vlčáčková, Tá ta - velice volně a nenápadně jste z čističky přešli na jadernou elektrárnu... už i mě zajímá, co ta budova za cvičákem vlastně je.. - A to já si myslela, že je to snad jen něčí ,,divný" barák
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 18:06
- Nahlásit
Drakopes
předpokládám, že psi jsou pohodoví
To pořád není důvod bezhlavě k nim své psy pouštět, i když si to druhá strana nepřeje. Můžou být třeba nemocní, po operaci...
Nechodím přitisknutá ke zdem domů a nesleduju každého kolemjdoucího, jestli nemá v ruce připravenou kudlu či nevytahuje pistoli.
To já taky ne. Ale zároveň se na každého neznámého kolemjdoucího nevrhám a neobjímám ho. Základní lidská slušnost zní: nejdřív se ujistit, zda si druhá strana takhle blízký kontakt přeje a stojí o něj. Ale to se tady asi nenosí a kdo si nepřeje být neustále objímán cizími lidmi a/nebo psy, je podle někoho nechutný asociál...
Kessie
Kamarádka se žlutou stužkou chodila, několik měsíců. Zkušenost je taková, že počet psů kontaktujících jejího psa v té době naopak výrazně vzrostl, protože spousta páníčků potřebovala přijít blíž a zeptat se, co to teda jako je.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 18:26
- Nahlásit
Tá ta
Jupí! Máte jí doma! Je nádherná! Přeju spoustu krásných dní s touhle prďolkou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 18:31
- Nahlásit
aňoňouma
nežiju v Praze, ale na vesnici, kde před pár lety chodil se psy na procházku kromě mě...možná tak střídavě vždy jeden člověk(tím střídavě myslím, že to bylo vždy se štěndem a pak nadšení velmi rychle opadlo a pak zase někdo další, kdo měl štěně) Během snad dvou let má teďka psa, s prominutím každý blbec. To střídavě stále platí, jen už to není jeden člověk, ale na pochůzce vesnicí někdy potkáme i dva Tedy není problém se vyhnout, obejít jinudy, pokud se potkat nechceme. Nejde mi však do hlavy, jak se dá v klidu fungovat s nervním psem třeba v centru Prahy, kde psů také dramaticky přibývá? Když to chování psa nejde ovlivnit, jak píšete, to je pak peklo hlavně pro majitele takovéhoto psa, protože vy jako majitel máte problém, já nemám problém vás se svými psy minout na chodníku, ale vy tím pádem musíte chodit doslova kanálema... Jako úplně se nedivím, že je pak majitel nerv, ale to není problém těch pejskařů kolem. Pokud se na úzkém chodníku musíme minout, psy zvládnu, ale že by ani brvou nehnuli, nesnažili se alespoň čichnout...to asi málokterý pes A tím, že je těsně předtím budu sekýrovat a stavět do latě, jen aby se klidně minuli...tím té situaci rozhodně neodlehčím, ba rozhodím ještě své, do té doby v klidu ťapající psy
|
aňoňouma
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 18:49 - Změnil/a: aňoňouma
- Nahlásit
worick
Ono to za normálních okolností žádný zásadní problém není. Nemáme (už) problém minout se se psem na metr, a když nedělá machrovací ksichty, tak i na míň. Problém jsou jen psi mimo kontrolu majitele (respektive problém jsou hlavně jejich majitelé, kteří jen radostně sledují, jak se jde jejích Bobíček kamarádit, za volání "nebojte, on je hodný"). Kupodivu je takových psů daleko víc na flexině, než navolno - asi je nepřekonatelný problém zkrátit flexinu nebo co.
Když to chování psa nejde ovlivnit, jak píšete
Nic takového jsem nepsala. Samozřejmě že to ovlivnit jde, a hodně. Ale celý princip je postavený na tom, že psa přesvědčím, že mu od těch "zlých škaredých" (z jeho pohledu) cizích psů nic nehrozí, že to mám pod kontrolou a že ho nebudou kontaktovat, když si to nepřeje. Funguje to skvěle, ovšem trošku mi to kazí ti kamarádští psi, kteří si nutně musí přijít čuchnout, protože všichni psi jsou přece hodní a kdo nechce nechat k sobě čuchat, je divnej... Ono to z pohledu toho kontaktovače nijak dramaticky nevypadá - jejich pes přijde, můj (držený na krátkém vodítku) trochu zavrčí, jejich pes odejde. Ale každé takovéhle setkání nás skutečně vrací o měsíce zpátky ve výcviku. Zbytečně. A proto jsem na to tak alergická - tihle lidi "všichni psi se musí kamarádit se všema" si neumí představit, co je práce za tím, že je můj pes vůbec schopný jít po ulici na prověšeném vodítku a neřvat...
A tím, že je těsně předtím budu sekýrovat a stavět do latě, jen aby se klidně minuli...tím té situaci rozhodně neodlehčím, ba rozhodím ještě své, do té doby v klidu ťapající psy
Sekýrovat? Proč sekýrovat? Normálně vychovaný pes je snad schopný v klidu procházet na vodítku kolem lidí i psů. Samozřejmě na tři čtvrtě metru širokém chodníku to úplně možné není, to poodstoupím na trávník nebo do silnice, ale v 99,9% situací je možné normálně kolem sebe projít.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 21:06
- Nahlásit
aňoňouma
Sekýrovat? Proč sekýrovat? Normálně vychovaný pes je snad schopný v klidu procházet na vodítku kolem lidí i psů - normálně vychovaný pes, není kůň s klapkama. Má tendence druhého psa nějak kontaktovat, jak píšete ,,ksichtit se", samci samozřejmě machrovat, zjistit, jestli to není fena, neřkuli fena hárající....tak jako normálně vychovaný a fungujícící člověk, se při míjení jiného usměje, pozdraví, poděkuje, že jsme mu uhnuli z cesty, koukne, jestli je slečna pěkná
Pořád to točím na své psy, protože jejich chování a reakce znám +tedy chování a reakce psů co potkáváme, psů přátel. Takže, Worka chodí na flexině, jelikož neposlechne vyloženě na slovo a hned a okamžitě a pobíhá, prakticky neumí chodit pomalým krokem, takže chodí na flexině všude, kde hrozí nějaký problém(pro něj prakticky skorovšude, mimo náš rajón absolutně všude) Berry není kontaktní pes, neběhá za psama, ani lidma, pokud má tendenci, stačí říct a poslechne. Chodí tedy všude na volno, jen pokud jedeme někam do cizího města(minimálně, okrajově) Není potřeba je nějak povelovat, mají svůj systém(spíše máme) a funguje to. Pokud to změním, třeba vidím psa na první pohled nekontaktního, že by se urval z vodítka, sliny u huby, tak povel ,,ke mně jdeme", či tak něco dám, ale to už psi poznají, že něco není jak má být, situace je vážná a s tím psem si to pochopitelně spojí. Já to sice vysvětluju jak malým děckám: ,,půjdeme tady po téhle straně cesty, protože pejsek nekámoší", ale to napětí už se tam tvoří tím, že prostě dávám povely, když normálně nedávám....
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 21:30
- Nahlásit
Vlčáčková
No to je rozuzlení.
Ještě chvíli a máme scénář.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 21:36
- Nahlásit
LuckaM
Děkujeme i s Angie.
Ještě budujete????
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 21:40 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Kessie
ta budova za cvičákem vlastně je.
Já už taky pochybuji co to vlastně je.
Jsem trochu zmatený....
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2015 21:50 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Nějak se tu bohužel vytrácí humor.
Mě osobně je jedno kam budu psát.
Klidně se ale přestěhuji.
(už zase ale nevím kam a nechce se mi to hledat)
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 07:10
- Nahlásit
Když mě se ten blog strašně pomalu načítá, mám hodně pomalý internet. Tyto stránky jsou podstatně rychlejší.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 07:15
- Nahlásit
Kessie
a co ta vajíčka, povedla se? Slezl u vás nakonec sníh? Máš krásné cibulové s kytičkou? Povedla. Jen už vím, že musím sundat tu punčochu ještě když je vajíčko horké a mokré. Dala jsem je totiž ven schládnout a pak jsem nemohla tu trávu z tohu sundat, protože byla suchá a přílepená. Kupodivu si děcka vzali raději vejce něž sladkosti. Tak jsem pak musela další vejce na chlebíčky rychle dovařit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 11:16
- Nahlásit
Dopr.... tady je zase dneska počasí Šílená zima snad už podle předpovědí brzo skončí...tohle se fakt nedá. Vyšla jsem ven ve vestě, protože se mi to až tak nezdálo. No po té, co mne v zahradě ,,ofouknul" severák jsem mazala pro bundu, než jsme obešli potok, byla jsem zmrzlá i v té bundě Do toho teď ještě přeprchá...Nevytáhnu asi paty z domu Vlastně jo, musím jít konečně zadrátovat tu díru, poněvadž ráno Dáša nikde nebyla, ani v zahradě ani po venku, ale po snídani se zjevila u nás a Worku začíná nějak ,,zajímat"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 12:37
- Nahlásit
Vlastně jo, musím jít konečně zadrátovat tu díru
Díry jsem až do teď neopravoval. Včera se Barbíně zdálo, že je mimo hlavní dění, tak si jednu díru zvětšila a vylezla ze zahrady.
Před vchodem vítala koledníky a podrobila je lustraci a osobní prohlídce.
Budu muset zalátat díry.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 16:06
- Nahlásit
Strejda
Díry jsem až do teď neopravoval - počkej...a vy jste vzaly díry kde? Neříkal jsi, že jezevčík ze statku už není? Ani nevím, jestli jsem vám nafotila náš mnou vyspravený zadní plot. Tohle je zase na bočním, na oblíbeném to Argošově místě Jinak Dáši, té je to jedno, ta když je v ráži, jede kdekoliv to jen trochu jde, jak buldozer. Dnes jsem se zase na ni dívala, jak mi tu ráno chodila kolem okna...vážně hrozně zešedivěla na to, že jí jí ,,jen" osum. Asi to dělají ty poblblé hormony. Je mi jí líto
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 16:24
- Nahlásit
worick
počkej...a vy jste vzaly díry kde?
Místo jezevčíka chodí žlutý pes, řečený Ondřej Hejma.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 16:51
- Nahlásit
Strejda - Místo jezevčíka chodí žlutý pes, řečený Ondřej Hejma. -
Včera se Barbíně zdálo, že je mimo hlavní dění - no tak co se jí divíš... pořád někdo zvoní a návštěva se ani neukáže, tak se přemístila na strategicky výhodnější místo, ne?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 17:49
- Nahlásit
Kessie
návštěva se ani neukáže
Holky mají bohatý společenský život. Většina rodičů a prarodičů na vycházce s dětmi se zastaví u plotu a dlouze psy drbe. A najednou lidi nedrbali a zvonili. Pes aby se v tom vyznal.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 18:50
- Nahlásit
Tá ta
Ještě budujete????
No jo, pořád Fasáda už tedy je, zateplovali jsme ještě podlahu na půdě a postupně zahazujeme obkopaný barák a upravujeme zahradu...pořád je co dělat Bárník se má dobře, pořád je to mladý třeštiprdlo, i když už mu táhne na 5. rok. Jen nám začal poslední dobou kulhat na přední. Přidáváme kloubní výživu, tak snad se to zlepší. Jinak prostata dobrá, hodně se zmenšila a žádné komplikace nejsou, takže kastrace pomohla
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 20:55
- Nahlásit
LuckaM - no, taky sleduji, že teď, jak Kess táhne na pátý rok, začínají občasné neduhy...
Do prčic... tak já už fakt nevím... dvě pipety na sobě, béčko, všechno postříkaný biokillem a madam už má další rozdrbaný místečko, sotva se jedno zahojilo, tak teď pro změnu na druhé straně... Blechu jsem opět nenašla, ani žádná vajíčka... tak co to sakra může být jinýho? nenašla jsem ani nikde přisáté klíště... jenže právě mám strach, že v tolika chlupech bych ho stejně nenašla... Miška už je taky pod pipetou, taky na béčku, ten klíště neměl a neškrabe se vůbec... že by to teda neylo blechama, ale nějakou alergií na nějaký ten druh masa? ale jak mám poznat na který?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 21:45
- Nahlásit
LuckaM
No jo, pořád
Hele to bude furt.....
Zvlášť u toho vašeho mrakodrapu.
Bárník se má dobře, pořád je to mladý třeštiprdlo,
Kessie
alergií na nějaký ten druh masa
To taky existuje?
Barunka měla svilušky.Měla chudinka strupovatý celý záda.
Nevím jak Kess.
Viděl to vet?
Ta pipeta je na co?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 23:51
- Nahlásit
Tá ta
že by to teda neylo blechama, ale nějakou alergií na nějaký ten druh masa? ale jak mám poznat na který? - no bohužel může, poznat leda vylučovací dietou...že budeš nejmíň tři týdny krmit jen jedním. Ale nejprve zkus zapátrat v paměti: když mívala granule, střídala jsi druhy masa, nebo měla vždycky třeba jen jehněčí, hovězí a nikdy třeba kuřecí. To samé pamlsky. Častá je i alergie na hovězí. Předpokládám, že piškoty jsi dávala vždycky, za odměnu. Takže na lepek to také asi nebude. Někdy se objeví alergie i na ryby, i když dost vyjímečně. Dál: co kosmetika? Nekoupala se třeba posledně v jiném, novém šamponu. My jsme dlouho používali jeden, pak jsem od stejné značky vzala jiný druh a myslím, že Berča asi vykusoval stehna z něho. Tak jsem se vrátila k tomu původnímu a přestal. Shodou okolností mu ale také přeléčili ATB ty močové cesty. Takže s jistotou to tvrdit nemůžu.
Ha pipeta. Tu jsi dala poprvé když se drbala, nebo se drbala tak jsi pak dala ještě jednu? Četla jsem i o alergii na pipetu.
Tá ta
Barunka měla svilušky - ty jsou děsné taky, co tak čtu, ale předpokládám, že v našem konci republiky nejsou. Nebyly. navíc je to výhradně pozdně letní záležitost - sametka podzimní.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 23:59
- Nahlásit
LuckaM
jéé koukám, že makáte jak barevní Nezávidím. Do těchle věcí se donutit...u nás děs. Ale vy jste ještě ve stádiu budování, to vás popohání touha všechno to mít hotovo, krásné... My, co už jako máme zbudováno(u baráku něco takového neexistuje, poněvadž tam se ,,jede" imrvére - jak se dobuduje, už je potřeba udržovat ) My nejspíš zůstanem bez bazénu páč nejsme schopní pustit se do rekonstrukce. Nikomu se nechce shánět firmy, řešit další problémy kolem atd...Ale mne to pěkně s.re
Barney kulhá na přední? Na veterině jste nebyli? Jak dlouho?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2015 03:44 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
http://www.tosainu.info/tosainu-socializace.html - až na drobnosti, ale autor sám podotýká:
"Tyto rady není třeba dodržovat beze zbytku, ale jestliže se na některé soustředíte, pocítíte jistě zlepšení ve vztahu vaší němé tváře k vám. Pokud, ale není člověk důsledný a nemá alespoň špetku přirozené autority, nepomohou zde rady žádné.
Tak vám přeji to nejdůležitější - hodně trpělivosti a především DŮSLEDNOST, DŮSLEDNOST a DŮSLEDNOST a ještě jednou DŮSLEDNOST !!!",
velmi výrazně souhlasím a doporučuju i ÚVODNÍ stránku:
"Tyto zápasy se tedy velice liší od amerických zápasů, kde se bojuje na život a na smrt. V Japonsku vyhrává pes, který je schopen udržet svého protivníka na zemi a neútočí v pravém slova smyslu.",
to, co jsem psal o Erwínkovi, vážně asi funguje, ty stránky jsem objevil až teď, BSP s kodexem Tosa Inu - píše Yura
P.S. Alenka to tady asi vzdá, já ještě uvidím, ale Profesionální Rozesírači Diskusí (PRDi) mne otravují také, možná občas počtu, ale bez reakce (jediná obrana proti zatroleným trollům) - píše Yura
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2015 06:39
- Nahlásit
Kessie
madam už má další rozdrbaný místečko Kožní potíže, to je svízel. Stejně jak u lidí, může být z tolika příčin ...
Zkus to vyfotit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2015 08:17
- Nahlásit
Drakopes
Jirko, Ájo...to se uklidní. Vedle už vážně nevlezu. Já už tam chodila ne kvůli psům, ale když se řešilo zdraví, kosmetika, oblečení...No tak se udržím
Dneska jedem narychlo do Brna, Tom tam má schůzku. Dokonce neberem ani mamku ta má doma bráchu s rodinkou ještě dnes.
Tady stejně zase smoklí od rána
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2015 09:34
- Nahlásit
Drakopes
Nemohu vám radit co dělat a mohu mluvit jen za sebe. Kdybyste sem nechodili, budete mi chybět.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2015 10:00
- Nahlásit
Drakopes
Díky.
Zajímá mě to.
Potvora malá je pěkně vyčůraná.
Večer co večer ji pomalinku směřuji ke spánku a polehoučku jí směřuju do kotce a boudy.
Pořád nemá čas,nebo už je rozespalá atd.
Včera už mi došla trpělivost,tak jsem na ni zvýšil hlas.
Najednou to šlo samo.
Věděla naprosto přesně co po ni chci.To je ta důslednost.
Upalovala tak,že jsem ji nestačil a málem za sebou zavřela vrátka.
Ráno jsme už zase byli kamarádi.
V 5,30 si chodit hrát se psem a být maximálně veselý dá ale fušku.Věřte mi.
Snad to ocení.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2015 10:50
- Nahlásit
Tá ta
V 5,30 si chodit hrát se psem a být maximálně veselý dá ale fušku.Věřte mi. - To ti věřím, naprosto. mám obavu, že už bych ani nevstala. Je pravdou, že když byli kluci mimi, tak jsem vstávala, neb jsem nemohla dospat, abych je už zase mohla ňuchňat. Ale je to už přece jen pár let..
Ráno Worinka vzadu nějak nervozně přešlapoval...normálně lítá zahradou, teď šel pomalu s náma a nejistě vrtěl ocáskem, což mi značilo nějaký průser. Ovšem nenapadlo mne jít zkontrolovat tu zalátanou díru, jelikož jsem tu Dášenu ráno nenašla. Nic jsem jinak neviděla, tak jsem dál něřešila. Venku procházíme prolukou mezi naší muldou a sousedovic zahradou a tam leží zakousnutý zajíc Myslím, že včera tam nebyl, to bych si snad všimnula. Předevčírem lítala Dášena polema kolem a šmejdila v tom zanedbaném s vysokou trávou, co se tam pravidelně schovávají zajíci, srny a bažanti. Ale že by zvládla zajíce ulovit...se mi ani nějak nezdá. Dokonce si myslím, že ani Worka by ho nedoběhnul. Teď mi ale vrtá hlavou, jestli nemá nějakou spojitost to ranní Workovo chování a mrtvý zajíc. První možnost: ráno tam lovila Dášena a on to viděl ze zahrady. Druhá možnost: ráno tu Dášena byla(udělala novou díru) a vytáhnula Worku ven lovit zajíce Podotýkám, že nikdy nic takového neudělal...ale tak znáte to: všechno je jednou poprvé. Třetí možnost je ta nejlepší: že řeším něco, co spolu nijak nesouvisí a zajda se tam také možná odbelhal poté, co ho srazilo auto...třeba.
Prší furt. Zmoknuli jsme na obchůzce potokem
Strejda
Kdybyste sem nechodili, budete mi chybět. - naprostý souhlas a tuto možnost ani nepřipouštím.
Drakopes
odkaz prostuduju, jsem zvědavá, ale dnes to asi nebude, nestíhám
|