Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 07:48
- Nahlásit

Tá ta
Kessie
Zkusil bych jako první vynechat hovězí. - jo, jo, po kuřecím je to nejčastější alergen. Zkus ho nedávat vůbec, nejmíň 3týdny, dej si pozor, ani v mlskách aby nebylo obsažené. A nemá to zapařeniny? Když píšeš, je to tak hnusné, že ji to bolí...u hot spotů je to právě běžné. Ta první bolina měla kde? Nekoupali jste, třeba v novém šamponu? Omlouvám se, jestli jsi to už psala Mažeš řepíkovou mastí? Pokud by to byla alergie, pomáhá prý kalciová...
S webovkama je to super...díky

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 08:24
- Nahlásit

Strejda
Strhla se tady hádka s diskutérkami z jiných vláken, které sem pronásledovaly Worick. Svárné strany si vzájemně vyvracely argumenty, které nikdo nevyslovil. Na zdejší mírové poměry to bylo hodně ostré, ale ve srovnání s krveprolitím v domovských vláknech agresorek jen tichá sdělení názorů. O výměnu názorů nešlo. Neminul jsi se povoláním?
Kessie
A fakt si myslíš, že je to z krmení?

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 09:42
- Nahlásit

worick, Evey - mažu kalciovkou, ještě jsme vůbec nekoupali letos... naposledy loni na podzim... Kess vodu nerada, tak ji vždycky vezmeme až máme sprchu venku a jsou třicítky, aby proschla... je to vždycky "operace" na dlouhý lokte... šampónem to není... opravdu myslím, že je to z krmení, protože před tím to nikdy neměla... pošlu vám obě bebina do mailu, protože tady to prostě nějak neumím... nevím, z čeho jiného by to mohlo být... první už je zahojené... úplně v pohodě, zarostlé chloupkama... teď mě víc bolí to druhé... už přemýšlím, že jí dám kolem krku ten kornout, aby se nemohla drápat... doufám, že to přejde... nedávám ani ryby, ani zvěřinu, ani hovězí... jen vepřové a kuřecí... blecha to taky nebyla... nikde není ani kousnutí... to jsem si myslela původně, jak se furt všude škrabala... blechu jsem neviděla, všechno je vystříkané, uklizené, takže pochybuju, že by to byla blecha... tak jedině prostě to krmení... a začalo to až tehdy, až jsme začaly ochutnávat různá masa... kdyby jí to aspoň tak nechutnalo... ale ona už ráno stepuje a nemůže se dočkat... a chutná jí jak hovězí, tak zvěřina... ty ryby pravda jen holé...

worick
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 10:30
- Nahlásit

Kessie
tak nakonec by bylo nejlepší, kdyby to byly ty ryby Zvěřina sice vypadá jako hovězí, ale alergie na ni nebývají. Ani mu neleze dohlavy, proč je alergie na hovězí? Jestli to není tím, že se i ty krávy teď nepasou, ale krmí kde čím?!?

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 10:55
- Nahlásit

Kessie
Tak nechceš se na zkoušku vrátit ke granulím co jste měli předtím?

worick
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 10:56
- Nahlásit

Evey
Strejda
Strhla se tady hádka s diskutérkami z jiných vláken, které sem pronásledovaly Worick. Svárné strany si vzájemně vyvracely argumenty, které nikdo nevyslovil. Na zdejší mírové poměry to bylo hodně ostré, ale ve srovnání s krveprolitím v domovských vláknech agresorek jen tichá sdělení názorů. O výměnu názorů nešlo. - vidíš, na to jsem zapomněla reagovat...a přitom je to taková komentátorská perla
Jo, šly sem asi kvůli mně, ale reakce byla na Jirkův příspěvek. A to mne dožralo nejvíc, protože se mi nelíbí, aby někdo poučoval a blbýma poznámkama shazoval tak vzdělaného člověka neřkuli, že zdárně vychoval několik psů..

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 12:51
- Nahlásit

worick, Evey - jak jsem vám posílala ty fotky, tak jsem se jakoby vrátila do minulosti a snažila se moc si vzpomenout, jak to bylo... závoz byl 11.3. - fotka je z 20.3. - určitě, jakmile to dovezli, jsem jako první rozbalila hovězí, protože to moc nejíme ani my (koupím ho výjimečně, spíš do guláše nebo když dělám jednou za dva měsíce svíčkovou)... znám se, chtěla jsem, aby to hned Kesska vyzkoušela... do ryb se mi moc nechtělo, protože mi teď smrdí a od zvěřiny jsem nevěděla, co čekat... takže je možný, že je to alergie na hovězí...
Následující postup: pojedeme teď jen vepřové na střídačku s kuřecím, stejně bude nějaký týden co nebudu doma, Kess na granulkách, protože Honzíkovi se nad tímhle nebude chtít dumat, postupně zkusím tu zvěřinu... na ryby to asi nebude, bo Kess měla kapra už v lednu a neolezla z toho... a hovězí poputuje k Beníkovi - labradorovi Honzíkových rodičů... ještě skromný dotaz... to stejné platí pro kosti a znamená to, že když je alergie na hovězí, tak i na telecí? to jsme ještě neměli snad...

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2015 16:06
- Nahlásit

Evey
Neminul jsi se povoláním?
To sem se bohužel minul. Kdybych se líp učil, mohl jsem být advokát a rozvádět bohaté paničky. Nebo jsem mohl být plastický chirurg a dělat tlustoprdkám lyposukci. Obojí by mne bavilo.

Kessie
To je mi líto. U Sally jsme s tím taky bojovali. Ale to bylo vždycky v létě.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 02:55
- Nahlásit

Strejda

Strhla se tady hádka s diskutérkami z jiných vláken, které sem pronásledovaly Worick. Svárné strany si vzájemně vyvracely argumenty, které nikdo nevyslovil. Na zdejší mírové poměry to bylo hodně ostré, ale ve srovnání s krveprolitím v domovských vláknech agresorek jen tichá sdělení názorů. O výměnu názorů nešlo. - taky mne to pobavilo

mohl jsem být advokát a rozvádět bohaté paničky

nemohl, ta profese vyžaduje výrazný deficit morálky a to vás diskvalifikuje

dělat tlustoprdkám lyposukci

hlavně nepřehnat - baculky jsou o.k. - píše Yura

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 08:02
- Nahlásit

Yura.Drakopes
Pane, Vám to přeci nemusím vysvětlovat.
Baculky nosí své OTP sebevědomě a s grácií, protože vědí, že se to velké části pánského publika líbí.
Tlustoprdky jdou na lyposukci.
(OTP = okrasné tukové polštáře (Radim Uzel))

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 10:44
- Nahlásit

Strejda
Yura.Drakopes
jo, jo, já jsem klasická tlustoprdka Přesně jak píše Václav, někdo je baculka tak nějak z podstaty a umí s tím chodit a vypadá dobře. Já své špeky nesnáším, protože ke mně prostě nesedí

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 12:02 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
já jsem klasická tlustoprdka
To Ti tady těžko někdo uvěří.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 14:38
- Nahlásit

Strejda
já jsem klasická tlustoprdka
To Ti tady těžko někdo uvěří.
- no teď chvalabohu ne, ale zase jsem zdechloň Teda zrovna to hooodně flákám už tři dny jsem neběhala, poněvadž v neděli jsem běhala, pak jsme jeli na ten výlet a v pondělí jsem byla ráda, že se tak nějak šourám, měla jsem co dělat, obejít s klukama potok. Včera už lepší, ale teď jsou dva dny intenzivních polních prací (dneska brambory, zítra budu dělat a sadit záhonky) takže nemůžu riskovat, že se neudržím na nohách
Ale když jsem byla vepř, kdybych se nebála doktorů a nebylo mi líto peněz hned bych na liposukci letěla

worick
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2015 15:29
- Nahlásit

Včera jsme šli s klukama na výlet směrem k vedlejší vesnici, kde chodí Worka až po most na volno a když jsme se blížili, Worka už docházel k mostu(my ještě v zatáčce, cca 70m od něj) a stáli tam tři mládežníci (kolem 15-20let...neodhadnu přesně ) dva kluci a holka s bišonkou. Viděla jsem jak hned vzala bišona na ruce, ale protože ta holka byla prcek(ještě menší než já) hned ji předala velkému klukovi. Worka se pomalu s čicháním na zemi došoural k nim, pejska si snad ani nevšimnul a vrtěl na ně ocáskem. Kluk s bišonkou na ruce ho pohladil a když viděl, že na pejska nedoráží, chtěl ho postavit na zem. Holka skočila a vydrapla mu ho z ruky a vzala si ho zpátky. To už jsem se blížila k nim na 10m a zavolala jsem, klidně ať pejska dají na zem, že Worka mu nic neudělá, to bych ho jinak nepustila takhle na volno. Kluk říkal:,,vidíš, jsem ti říkal, že je to hodný pejsek a takový krásný..." a hladil Worku, holka odvětila, že ale ,,ona" je na pejsky protivná. Tak jsem jen řekla,,jé, to je dokonce holka? Tak ta by mu mohla i skákat po hlavě" Jako já naprosto chápu, že se o tak malinkého pejska bojí, to by stačilo od takového hebeda, jak jsou naši kluci jedno chňapnutí a bylo by po pejskovi ale oceňuju, že to alespoň proběhne v klidu, bez hysterického ječení,,chyťte si toho psa!", vyvěšování nebohého bišona na vodítku (jak jsem toho často svědkem a nemusí to být zrovna v souvislosti s náma) Pes v šoku co se děje, Worka pak taky nechápe ten humbuk kolem...

Jo a ráno mne Woriček potěšil: šli jsme ulicí už domů a zastavili jsme se s kavkazačkou Moly. Vzápětí tam zezadu ulice přišel její skoropáníček(je to syn majitelů a můj spolužák) s ženou a batoletem. Ten jel na odrážedle a pak už ho nesli, tak jsem se ptala, proč už nejede...tak že se bojí pejsků. Stojím, kecám s nima a Worka ocvrkává před posledním barákem, protože tam mají takového minipsíka Ajku a ta se chodí venčit výhradně před barák, jinak je víceméně pokojová, v zahradě ji vidím minimálně. Takže možná hárá a Worka tam vydrží čichat hodně dlouho. Pak jsem si vzpoměla, že v první novostavbě hned naproti mají nové slepice a začali je pouštět z výběhu ven kolem do polí, jelikož pozemek oplocený nemají. Začala jsem sledovat Worku, abych stihla zareagovat, kdyby tam slepice byli a on vypálil. Pak jsem viděla, že už je zmerčil, stál jak socha a sledoval. Radši jsem ho zavolala za náma. V klidu se došoural k nám, ale já si stejně vzpomněla, že Tom na nás čeká se snídaní, aby jsme mohli ještě na to pole, než bude muset do práce, tak jsme se rozloučili a šli k domovu s tím, že kluci zase zaujatě čichali u Ajky a vzhledem k tomu, že slípky si to šmatlali po poli přes cestu, 30m od nás, tak já čekala na Worku a tělem jsem mu vykrývala výhled na ně. Vyloženě dával najevo svůj nezájem o ně, já jsem ho sledovala jen po očku a pro změnu dělala, že si ho vůůůbec nevšímám Ve chvíli, kdy na ně hodil oko, jsem mu řekla, že to jsou sousedovi slepičky a jdeme dál. Byla jsem překvapená, že vůbec nereaguje, když za plotem se na slepice může zbláznit a ty mamčiny nenechá na pokoji. Tuším ten můj poslední řev nad její oškubanou slepicí zabral

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2015 03:02 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

worick
Včera jsme šli s klukama na výlet směrem k vedlejší vesnici...

jasně, my si rozumíme ; mimochodem video "žluté stužky" (http://pesbernsky.blog.cz/1504/zluta-stuzka) bylo natočeno v "naší" Grébovce; zajímavé je, že pes se žlutou stužkou má zájem o kontakt s jinými hafany, ale úzkostlivá panička to prostě nedovolí, chudinka pejsek

Strejda
(OTP = okrasné tukové polštáře (Radim Uzel))

netušil jsem, jak poeticky erotické může být uzlování, proti Uzlovu OTP je i dračí smyčka hadr - píše Yura

worick
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2015 10:32
- Nahlásit

Ha, dneska to byla na potoku divočina nevím kdo hárá, jedině snad Dáša, protože vůbec není v zahradě, možná ji mají zavřenou doma. V úterý, když jsme se večer vrátili z prochajdy hlásil Tom, že nás v zahradě Dášena hledala. No a dneska se po naší straně blížíme k železné lávce a na druhém břehu pobíhají psi: ti dva vobšourníci, co jsou všude, kde se hárá a skorovlčák - myslela jsem, že je to ten Ben, co jim někdy zdrhal z hospody, ale nevím, protože se s klukama už znal a tenhle jak jsme přešli, tak zdrhal a s ním utekl i ten mladý, zůstal jen černý chundelatý. Kluci je nijak neřešili, Worka vyhlížel v potoce kačeny, jen Berry byl zaujatý tím, jak kolem něj skorovlčák prosvištěl A ještě k tomu, jak Worka čekal u lávky, až bude moct přejít, tak šla kámoška s nevrlým labradorem a ta jak viděla ten chumel psů, tak rovnou zahla na druhou stranu k silnici a to k ní letěl ten mladý pesan. A když jsem se dívala zpátky, kam až poutíká ten skorovlčák, aby za ním náhodou Worka nevyběhl, tak už se blížil ten kluk s kočárkem a kastrovaným bíglem, co ho minule Worka otravoval Tak jsem Worku zavolala, ať přidá do kroku a co se tam vzadu dělo s bíglem a skorovlčákem už nevím, měli jsme to pak za rohem. Když jsme se z druhého břehu pak vraceli, viděla jsem z dálky přes lávku přecházet toho chlápka z Pálenice s protivným kavkazákem. Zpomalila jsem Worku, aby dostatečně poodešli a my mohli přejít přes lávku zpátky a v klidu po silnici kolem Pálenice, když ta potvora tam nebyla Tam jsme potkali tři mamky s kočárkama a pokecali se sousedem od Moly. A Worka sledoval sousedovi slepice a byl úplně v klidu...což fakt skoro nechápu a hlavně čekám, kdy ho to ,,v klidu" přejde a vystartuje na ně
Včera moc teplo nebylo, fučel studený severák. Dneska pofukuje trochu z jihu, ale je vedro už od rána, byla jsem jen v tričku

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2015 21:02
- Nahlásit

Drakopes
doporučujeme MVDr. Musila
Děkuji, vím Byla jsem tam na vaše doporučení, když měl Bárník růstové problémy. Kloubní výživa snad zabrala...kulhání je pryč

Kessie
pořád mám pocit, že máme všechno hotové tak napůl, no... jakoby nedotažené... že to není podle mě...
stejně tak i u nás

worick
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2015 12:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dneska tady prská. Potřebovala bych, aby normálně popršelo, neb jsem včera s vypětím všech sil zasadila...ale už to moc nevypadá, mračno je pryč Včera, viďa doma ten bordel....to je tak, když se posnídá, letí ven pracovat, v 16h letí domů honem něco uklohnit na oběd a pak zase rychle ven. V 18h převléct vzít psy a na prochajdu, vrátím se o půl deváté, letím jim vařit večeři a po 21h si jdu konečně sednout k telce a něco ještě zobnout taky(sýry z hruškou) 22h chrápu na sedačce jak zabitá, o půlnoci vstanu, nacpu alespoň myčku...a ráno nanovo No a tak nad tím bordelem uvažuju, že ti, co se z bytů v Praze přestěhovali do satelitů...tam možná není ani tak problém s dojížděním všude, ale hlavně s tím, že člověk zjistí, že barák je jedna nekončící práce. Sotva dostavíš, třeba i všechno dozařídíš, začíná údržba...kazí se pořád jedno za druhým a plus ta nutná údržba Taky jsem naznala, že my, ač oba z baráků, co dobře ví, co to obnáší a na bytě nešťastní, jenže líní...by jsme minimálně potřebovali takový ten komplex, kde sice má člověk vlastní dům(nebo pronajatý, nevím vlastně, jak to tam funguje?) ale o všechno se starají údržbáři, zahradníci a člověk jen platí
To jen postřeh pro holky
Takže prská a je úklid, žehlení, praní...
Ráno tu byla Dášena(kdo se vzpomíná, daleko nebývá... ) a nehárá. Musí to být nějaká jiná feňule, možná už vím - ta co je zavřená za betonovou zdí možná...Ještě jsem nekontrolovala, ale doufám, že Dáša lezla dírou po Argovi a nedělala vedle další, jako Argoš posledně(v úterý) kdy jsem ho vyhodila za bránu, ať už metelí domů, protože Worka jen vrčel a vrčel...a ten blb udělal 30cm od té první díry druhou a vlezl hned zpátky k nám

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 08:34
- Nahlásit

worick
Sotva dostavíš, třeba i všechno dozařídíš, začíná údržba...kazí se pořád jedno za druhým a plus ta nutná údržba
A ti co mají rádi větší adrenalin si pořídí dům nejméně 100 let starý.
Kolegyně se v práci hecují kdo už má co kde naseto, nasazeno. pohrabáno... Nemám nic. Vím, že bych pak neměla čas na tu péči.
Maximálně budu mít cuketu a na okrasu afrikány.

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 09:11
- Nahlásit

Evey
Kolegyně se v práci hecují kdo už má co kde naseto, nasazeno. pohrabáno...
Někdo bere svépomocné stavitelství a zahrádkářství jako smysl života a nekončící proces. Často dostávám dotaz typu "Tak co budujete?" a vždycky mi chvíli trvá, než pochopím, na co se ptají a nevím jak odpovědět a neurazit.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 11:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Evey
Někdo bere svépomocné stavitelství a zahrádkářství jako smysl života a nekončící proces - tak to my ani náhodou Postavili jsme, zbudovali zahradu a údržba je nutné zlo. Ano, zahrada mne baví a dlouho bez ní nevydržím, ale u mne to není jako pro někoho,,relax po práci", ale celodenní práce s tím, že jsem neustále ve stresu, že by něco mělo už být hotovo a není. Každý rok si říkám, že příští už k tomu budu přistupovat z lehkostí a radostí...a příchodem jara s těma,,dostihama" do toho zase spadnu a už to frčí až do podzimu Uvidíme, jak to bude vypadat letos, třeba té práce trochu ubude Snažím se to zjednodušovat jak to jen jde, sadit kytky, co nevyžadují moc péče(či minimum) jenže ono se vždycky něco přis.re...vyhyne záhon kytek, co se jim nedaří a já musím řešit, budovat nový, za tu dobu mi zaplevelí zbytek zahrady, co jsem nestíhala mezitím udržovat...a už se zase vezu
Evey
naprosto tě chápu. Kdybych chodila do práce, měla psy, nejspíš se na to taky vybodla. Zeleninu si bereš alespoň od vašich, nebo nakonec kupuješ?

Fuj teda...dnes je tu kosa jako prase Prskalo od rána, severák fučí...

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 14:58
- Nahlásit

worick
Postavili jsme, zbudovali zahradu a údržba je nutné zlo.
Jo, takhle to je. Jen naše zahrada je skoro monokulturní.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 17:58
- Nahlásit

Strejda
Jen naše zahrada je skoro monokulturní.
Naše taky. Samej plevel přerostlej. Ale povidlo se mi "pronajmout" většinu sousedovi za vajíčka. On tam pěstuje vysoký jetel, říká mu lucerka, a my tam nesmíme chodit.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2015 18:03
- Nahlásit

Jinak díky za to minulé shrnutí, co je tu nového. Pobavilo.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 08:51
- Nahlásit

Evey, Strejda, worick - mě zahrádka baví přesně tak, jak jsem už psala minule... líbí se mi, když něco zeleného vyroste, ale až ji nebudeme mít rozdělenou na dvě půlky, taky si ji budu chtít zařídit co nejjednodušeji... pár záhonečků se zeleninou pro relax, protože mě to hrabání v hlíně fakt uklidňuje... pár kytek a jinak trávník, aby mohli hafíci dovádět a děti si měli kde hrát... Rozhodně bych nechtěla zahradě otročit... budování a zlepšování mě baví, ale vždycky se těším, až bude konec... až si toho budu jako i užívat... - což s domem je podle mě takový opravdu nikdy nekončící příběh... navíc, jak píše Evey, se starým domem je to docela adrenalin... kdybychom ho nedostali, nikdy bychom do toho nešli... obzvlášť když to co šlo už máme opraveno, ale je to tak na přeskáčku, protože jsou místa, která okupují důchodci a těch se nemůžeme dotknout, takže část je opravená, za ní jsou místa "v bordelu" (to jinak napsat nejde) a pak je zase část uklizená a opravená... což je to, proč pořád říkám, že to máme udělané jen napůl... - být to na nás mákli bychom a už bychom si jen užívali... no, kdo to mohl na začátku vědět, když nám bylo rodinnými příslušníky slíbeno, že se nám do ničeho plést nebudou a pak stejně pletli... já ze své rodiny tyto zkušenosti nemám, takže na druhou stranu jsem zase ráda, že mě i tato zkušenost potkala, člověk se pořád učí...

Počasí se trochu zkazilo, včera u nás taky bylo super hnusně... dneska svítí sluníčko, za chvíli nesu Kessce dvě kytky kuřecí, tak se těším na její oslavné tance...

worick,Evey,Tá ta - moc děkuji za rady... přestala jsem dávat hovězí a opravdu se Kesska přestala drbat... první bebino už není... a druhé se pomalu léčí... je to o to horší, že to je na obličeji, nechce si tam nechat moc šáhnout, tak to jako spíš jen dezinfikuji, ale už to neškrabe (přestalo ji to svědit) a tak se to pomalu hojí...
Blbý je, že mě to nenapadlo hned při prvním bebinu, myslela jsem, že blecha... nakupovala tady přípravky, všechno dezinfikovala a ono přitom hovězí!!!

worick
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 11:03
- Nahlásit

Kessie
Když jsem viděla tebe, čekala jsem už info z porodnice a ty ještě zahradničíš My jsme včera byli v Oboře Soutok(pod Lanžhotem) a po celkem velké propagaci, co jsem četla na NETu, jsme byli zklamaní Šli jsme totiž i jinudy, než jen po hlavní cyklostezce a tam je všechno vykácené, což ještě ani na leteckém snímkování není Celé krásné dubové lesy, z dubů minimálně 400letých. Ještě onehdá se mne mamka ptala, odkud k nám na Pilu můžou vozit ty duby, ze kterých byl jeden tak obrovský, že na kladačském autě(jestli víte, jak vypadá) měl naložené jen dva Tak už asi víme odkud Viděli jsme tam pařezy o průměru dvou metrů Ještě pěkný tam byl meandr říčky Kyjovky, na kterém kdysi řádil i bobr, tak to bylo takové ,,divoké" a zajímavé....kdyby ovšem 10m odtud vlevo v pravo nebyly jen paseky a paseky Tom byl naštvaný jak to tam vypadá, takže neudělal ani jednu fotku (aspoň tu Kyjovku jsme vyfotit mohli ) A taky nám tam byla celkem zima a cesty naznačené v mapách končily třeba u té Kyjovky, ale chyběly mosty na druhou stranu, takže i když minule na zřícenině nadával, že kvůli Berunkovi už se víc jak 6km nepůjde, nakonec to bylo přes 8km, jak jsme museli různě obcházet Tom nahrál konečně dva měsíce staré fotky, takže vás zavalím První jsou od Moravy u Tvrdonic u Břeclavi(na druhém břehu je Slovensko) a další pak ta zřícenina Plavecký Hrad minulý víkend

worick
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 11:10
- Nahlásit

Kessie
Ještě jsem zapomněla napsat, že doufám, že to bude fakt to hovězí a tím se problém vyřeší...holt budeš objednávat jen ta ostatní masa...a hlavně je dobře, že se jí to už začíná hojit. A máš teda černý puntík za to, že si Kesule nedá na ksicht sáhnout. Teďka budeš mít jiné starosti, než tohle řešit, ale do budoucna: s dítětem to nepodceňuj Berry zase nerad ukazuje pupinu, takže ho moc nenutím, ale když hledám klíšťáky, nebo češeme, tak prostě musí a hotovo. To už ví, že nediskutuju.

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 15:10
- Nahlásit

worick
Zeleninu si bereš alespoň od vašich, nebo nakonec kupuješ?
Tak i tak. Oni toho na zahradě taky moc nemají, nejsme tu zrovna úrodný kraj...Ale zlepšilo se to když jsem je obdarovala skleníkem.
Jediné co asi letos rozšířím je pidizáhonek s bylinkami.

Kessie
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 16:17
- Nahlásit

worick - ano, ano, černý puntík zasloužím, jsem měkká, já vím... ale od toho máme pánečka... toho poslouchá na slovo jak hodinky, takže mažeme večer, až je doma páneček... dneska dobrý, ukázala i mně... už ji to fakt nijak nesvědí, tak je jí celkem jedno, co jí s tím dělám...
česat se taky nechá kdekoliv... to se jí totiž líbí... Klišťáka jsme letos zatím neměli... ale zase momentálně moc nikam nechodíme, no... Stali se z nás lenoši... v létě si to vynahradíme...

worick
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2015 16:51
- Nahlásit

Kessie
Klišťáka jsme letos zatím neměli... - já pořád čekám s pipetou, až vykoupeme, ale musíme zase počkat na hezké počasí, když jsme to tehdy nestihli...a to teď zase týden nehlásí Po včerejším výletě, jsem vytahala Workovi tak 30ks, Berry asi 15ks...většina ale byla naštěstí ještě nepřisátá(to se teda líp hledá Workovi v té bílé ) U Břeclavi jsou nějaká maxi klíšťata, nebo co je to za hnusy, je to velké jak kráva i nezapité, pak se to tak moc nenapíjí, spíš pořád do takového plochého disku. Možná nějaká srnčí či co...musím kouknout na NETu

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání