Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 09:35
- Nahlásit

worick
metr vysoký plamen, hodila kastrol do dřezu, že to uhasí, opálila si kuchyňskou linku
Nakonec žádná tragedie. Když v tom není sekačka, tak se přihodí jen drobnosti, že?

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 10:43
- Nahlásit

Strejda
Já se jí den předtím nemohla dovolat a věděla jsem, že jde umývat okna, už jsem viděla, jak leží vypadnutá z 1.patra To ji pak vždycky seřvu, že mi nebere telefon. No a na druhý den málem podpálí barák
Ráno u běhání jsem sledovala předpověď, jak na Moravě má sice pršet(zatím neprší) ale má být celkem teplo. Fučí severák a zima je jako kráva, ráno s klukama jsem měla úplně zmrzlé ruce Jdu pokračovat s oknama...z domu, to mi taková kosa nebude. Ale ještě musím k řezníkovi a pokud nenastartuju, budu muset na kole Aha...a už kýchám jak blázen

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 11:45
- Nahlásit

Takže nenastartovala tak jsem hodila auto na nabíječku, jestli třeba za půl hoďky nastartuju? Dělám to poprvé dostali jsme nabíječku k Vánocům, právě netuším, jak dlouho na tom musí auto být samá komplikace doprčic, už jsem mohla mít umytou třetinu oken
Ke všemu jsem otevřela motor a tam myší hnízdo z obložení

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 12:15
- Nahlásit

worick
nebere telefon
Tchýni už jsme naučili, aby nám předem oznámila, že nebude brát telefon.
Můj táta (88) se se mnou odmítá na takové téma bavit. To je přeci jeho věc, jestli vezme nebo nevezme telefon.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 14:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Jenže mamka, jak je tam sama...nemám na to nervy a kdyby se jí něco stalo(jako že už stalo) tak to bude na mne, že jsem na ni nedala dost pozor, nenašla si čas ji zkontrolovat atd Prarodiče už nemám žádné, z rodičů jen mamku...brácha v Prahééé
Teď jsem si vzpomněla, co mi ještě vyvádí! Zazvoní mi, já vemu mobil a tam slyším jen jak řve telka, a nějaké funění, dýchání...řvu do mobilu:,,mamko, mamkóó, co děláš, co je, haló...." Nic V tu ránu mi proběhne hlavou, že má mrtvici, dokázala mne vytočit, ale nemůže mluvit. Típnu mobil a letím se oblékat. Mezitím mi zazvoní znovu a že:,,co děláš, proč mi to nebereš?!" Doprdele, já že ti to neberu? Vytočíš, jen funíš a já tam řvu jak kráva, nervní...! No nezabil by jsi ji?!?

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 14:51
- Nahlásit

A vy zbytek jste to samé...už mne taky nervíte, co s váma je? Drakopsovi, Evey...o zbytku ani nemluvě (s Peťkou jsem si psala kvůli masu ) Ještě-že alespoň Strejda mě tu nenechal kysnout samotnou
A Václave, co mlaďoši, viděla jsem, že tam měli oslavy Předevčírem jsme s Tomem řešili tady to šílené kácení kolem, ne jen v lesích, ale také ve vesnicích. Strašně mne to deprimuje a nemít kluky se sbalíme a stěhujem někam dopryč, už nad tím vážně uvažuju. Jen Tom preferuje Thajsko a já bych tam asi zdechnula v tom horku

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 16:02
- Nahlásit

worick
Zazvoní mi, já vemu mobil a tam slyším jen jak řve telka, a nějaké funění, dýchání...řvu do mobilu:,,mamko, mamkóó, co děláš, co je, haló...."
Tohle nám dělá tchán. Má mobil s tlačítkem na přivolání pomoci a docela s tím stresuje. Má ruce jak lopaty a přivolává pomoc. Když mu voláme, tak nám nerozumí a rozčílí se, proč ho obtěžujeme. Musíme volat tchýni, kde je tchán a co se mu mohlo stát.

A Václave, co mlaďoši,
Zlosyn měl smlouvu na tři roky, pak mu to všelijak prodlužovali a my jsme mysleli, že se vrátí někam do Evropy. Zůstávají tam.

Kessie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 16:39
- Nahlásit

worick - já teda nevím, Radi... ale mamka je prostě "demolition woman" - to jinak není možný... pořád se jí dějí takový šílený věci... naše babi taky pravidelně zapomínala vypínat brambory, který na dvorku v prádelně vařila na plyně pro slepice... až všichni cítili hrozný smrad... ale to je tak všechno... (naštěstí)...
Nevím, co je s jinýma... já jsem skončila s vystříkáním všech koberců v domě... Kesska už má bebíčko krásný a téměř se neškrabe... supeeer...

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 18:26
- Nahlásit

Kessie
já teda nevím, Radi... ale mamka je prostě "demolition woman" - to je, nepochybně, horší, že je to 100% rodové a já pomalu začínám dělat stejné kraviny

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2015 20:03
- Nahlásit

worick
je to 100% rodové a já pomalu začínám dělat stejné kraviny
To ne. Tak zlé to snad nebude.

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2015 06:23
- Nahlásit

worick
Byla jsem na služební cestě. 300 km tam, 300 km zpět. Tak jsem docela zbitá.
worick,Strejda Na cvičáku mi jedni vyprávěli jaký mají systém monitoringu svých rodičů. Je jednoduchý. Spočívá pouze v prozvánění. Do určité ranní hodiny musí prozvonit, jako signál, že je vše OK.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2015 11:24
- Nahlásit

Evey
Byla jsem na služební cestě. 300 km tam - ve Varech?
Do určité ranní hodiny musí prozvonit, jako signál, že je vše OK. - šak jo, to jse stejné, jak mamka má ráno zavolat. Nemusí se vykecávat, jen že je OK a co plánuje celý den, ať mám přehled, že třeba jede na hřbitov, tak odpoledne nebude doma...A stejně kozena nezavolá

Gučinka - jako by slyšela, že pojede na veterinu, byla včera dobrá, třetí víčko měla jen trochu na jednom oku. Takže jsme ji ještě nechali tak, na veterinu ji netahali, třeba se z toho zdrchá sama. Četla jsem právě, jak se vyšetřujou kočky - že se musí uspat, vycévkavat atd....nechci ji mučit, pokud to nebude akutní. Dva dny žere nové kapsičky a žere je hodně. Právě jak byla zatasemnicovaná a pak už skoro ani nežrala, nevím jestli i tím, nebo že jí nechutnaly ty předešlé kapsičky...byla asi vyčerpaná. Každopádně vypadá líp, tak snad to nezakřiknu
Dneska vyrážíme na výlet, kam se ještě neví, ale to počasí mne štve, u nás je hnusně. Říkala jsem Tomovi, že někam na jih nejspíš do Maďarska

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2015 08:04
- Nahlásit

Někam se mi ztratila hodina času a je tu zima a nenápadně sněží.

worick
- ve Varech? Na jinou světovou stranu - k Plzni.
Četla jsem právě, jak se vyšetřujou kočky - že se musí uspat, vycévkavat atd... Jako kvůli odběru moči? Myslím, že to by na začátek nebylo nutné.

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2015 09:12
- Nahlásit

Evey - no, mě ten přesun taky trochu štve... když se hodina na podzim natahuje, stejně se vzbudím po sedmi hodinách spánku, ať je hodin kolik chce... takže mi každý rok "někdo" prostě ukradne hodinu spánku ať chci, nebo ne... - na jaře mi trvá dýl, než přivyknu, že je déle světlo a že už je tooolik hodin! no jo, dobrý je, že se bude stmívat až v osm... jen teda, přesně jak píšeš, Evey, i u nás je zima, naštěstí nesněží ani nenápadně... a já doufala v krásné jarní slunečné dny...

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2015 10:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Kessie
Jo, brrr, kosa je jak kráva a to ani nefouká. Při kontrolce trošku prskalo, ale když jsem vstávala, byla ještě těžká jinovatka
Co se posunu týče: vzhledem k tomu, že mne to časově nijak zvlášť nelimituje, je mi to skoro jedno a za nějakou dobu se tělo přizpůsobí, zatím jsem vstávala přesně ve stejnou dobu(takže o hodinu pozděj ) a tím pádem šla i pozdě běhat To se těší, že bude večer déle světlo a víc toho v zahradě stihnem. Mamka na to trefně podotkla, že to je sice pravda, ale ona už teď do tmy skoro nevydržela se silama...a má pravdu, i já jsem kolem 18 hodiny už byla totálně vyčerpaná...
Před týdnem jsme četli o tom, jak na Velikonoce budou krásné nadprůměrně teplé slunečné dny Pochopím, že to na tak dopředu nejde předpovědět. No tak řeknu nevím, či držím hubu radši Nemuseli by jsme se tu těšit na krásno

Včera jsme byli u Břeclavi, repective u Tvrdonic. Byla to příjemná prochajda po suchých zpevněných cestách v skorolesíku, kousek i kolem Moravy, po rovině, 8km. Po druhém břehu, slovenském, šli nějací lidi s čau-čauem. Na dlouhé šňůře ho měli. Tedy nevím, já jsem si myslela, že čau je zrovna pes, který se od pána víceméně nehne, něco jako Berunek. Jenom bylo chladno, ale v jednu dobu a závětří vyšlo sluníčko, tak to nám bylo i vedro. Mamka nadšená, narvala si na výzdobu různé druhy kočiček, břízu a dokonce narcisy našla před tou vesnicí ve škarpě
V polovině týdne přicestovali na jezírko žáby, dva dny po tom, co jsem ho stihnula dočistit. Byly vidět na druhém břehu na té větší mělčině, jak po sobě lozí. Předevčírem najednou klid, už se to tam nehomží, ale zblízka jsem nešla kouknout. Dneska ráno z okna ložnice vidím na kraji hluboké části pod vodou, ležet mrtvou žábu bez nohy. Teď jen doufám, že je to jen náhoda tahle jedna a že je ty pitomé nenažrané bělice(které jsme mimochodem zachránili před suchem v potoce) nezlikvidovaly všechny

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2015 17:30
- Nahlásit

Nesnáším změny času, mám nějaký nastavený rytmus vstávání,
venčení a teď takový posun. Zase budu vstávat do tmy ... (

na kouknutí

worick
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2015 20:27
- Nahlásit

Drakopes
a teď takový posun - koukám, koukám, že jsi posunutá...o týden Máš štěstí, v poledne jsem uvažovala o výhružné SMSce pak jsem v návalu práce pozapomněla a teď, když mne Tom konečně pustil na comp, sem tě tu koněčně našla Myslela jsem, že bude dnes celý den pršet, tak že si budu užívat volnou neděli a houpat nohama Místo toho jsem tedy vařila, uklízela, zalévala doma kytky, dělala takové blbiny jako měnila sítka ve vodovodních bateriích atd Pak jsem se oblékla ven, že si nařežu pruty do vázy na ,,ojarnění" domova a skončilo to stříháním hortenzií, růží a plotostřihem jsem ještě dodělávala vřesoviště a poslední záhon levandulí. To se nedá...tam projít a nechat to být ale pak už mi byla zima, tak jsem v půl sedmé utekla domů

Evey
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2015 15:58
- Nahlásit

Je tady chumelenice jak na Vánoce.

Kessie
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2015 20:37 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Evey - teda, tak to je na nic... já už jsem chtěla vyhodit všechny květináče ven... tak zase nic... no tak tentokrát jim předpověď vyšla, že tento týden má být chladný... u nás jen přeháňky a studený vítr... říkala jsem si, že někde muselo sněžit... odhadovala jsem to na Karpaty... a ono teda Jeseníky a Beskydy...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Bře 2015 22:36
- Nahlásit

Zdravím všechny!
A zase jdu. Uzávěrky jsou sviňa!

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2015 10:34
- Nahlásit

Tak chumelenice jako na Vánoce i u nás... na tom vyprahlém kousku České Republiky... dokonce to i částečně jako kluzká vrstva zůstává na zemi... to bych tedy nečekala...

worick
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2015 12:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Evey
Tak chumelenice jako na Vánoce i u nás
Dneska i u nás. Vlastně asi i včera Byly jsme s mamkou nakupovat na Velikonoce a když jsme vylezly z obchoďáku, všude mokro a velké černé mračno se hnalo dál. Doma jsem pak v zahradě viděla ulítané džbery. Včera jsem nestíhala ani trochu, vůbec jsem sem ani nekouknula. Ráno to tu okupoval Tom a já jela z domu dřív, než on, vrátily jsme se po 17h. Něco jsem snědla a valila ven s klukama. No a dneska?!?....to jsme ani na kontrolkách nebyli, protože venku sodoma-gomora Chumelenice, -2st
Včera mi hlásila mamka, co se dozvěděla za novinky. Za prvé: sousedům odnaproti(paní pracovala s našima v Pálenici, je to odjakživa taková ,,naše rodina", my jsme u nich jako děcka téměř vyrůstali, máme je moc rádi..teď už je jim přes 80let, ale přátelíme se i s mladýma. No a mladí měli kříženku Áju, skoro stejně starou jako Mandy, holky si spolu venku někdy hrály, hlavně se rády honily kolem plotu. No a vnuk si vzal Áju na pole vedle hlavní silnice a ona mu vlítla rovnou pod auto. Je mrtvá Stalo se to v pátek a prý hned sednul na NET a sehnal nového ...tentokrát psa, ale jestli rasu, to zatím netuším. No a za druhé: v neděli večer mi volala mamka, že u báby se svítí a strýc tam lítá s Emou(pes) a žebříkem, k té sousedovic zbořenině, co tam vepředu přespává jeden místní bezdomovec s feňulí, momentálně háravou(mamka hlásila už předtím, že je tam ,,psí cirkus" kolem Včera se ho ptala, co se to dělo a strýc jí vyprávěl, že dva dny odtud bylo slyšet štěkání psa, ale myslel, že to ta fena je tam někde zavřená, zatímco on někde chlastá. Ale druhý večer už to bylo neúnosné, tak vzal baterku a posvítil tam dírou od babčiny zahrádky a tam v obrovské jámě(bývalém sklepě) spadnutý černý labrador. Tak utíkal pro žebřík k bábě a dal mu ho tam, ale pes neuměl, takže se slovy:,,já tě vytáhnu, ale nekousneš mne, že ne?" slezl pro něho a vytáhnul ho ven. Smál se, že tak pelášil pryč, ani nepoděkoval Přes pár baráků ho tam jedni mají a pak ještě známý, v dolní půlce vesnice...co tedy vím. A nebo to byl úplně někoho jiného...nevíme. Asi tam spadnul, jak se snažil někudy dostat k té háravce
Dneska měli přivézt do Hradiště maso, ale ráno volala paní, že mají sem k nám málo objednávek, tak asi až ve čtvrtek. Nevadí, jen si říkám, co se změní ve čtvrtek, když objednávky příjímali jen do minulého pátku?!

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2015 12:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
doufám, že už s tím brzy skončíš a poreferuješ nám, co u vás nového(nebo nového snad radši ani nic) prostě jak jste na tom se zdravím?

Drakopes
Bože Alenko jsem já to hlava děravá budiž mi omluvou, že Tom má teďka strašně moc práce na compu a neustále mne vyhazuje, takže já jen v blesku projedu, honem naklepu, co mám zrovinka na srdci...no a zapoměla jsem: dala jsi parádní pražsko-jarní fotky Zrovinka jak jsem na ně kliknula a uviděla tam ta stará pražská zákoutí (ještě ta poslední, co moderní zástavba úplně nevytlačila) a tu zeleninu mne napadlo, že jsi to jistě dala kvůli mě s Peťulou, že jsme říkaly, že tohle máme rády I ten poslední krásný pavlačový dům, by si šetrnou...šetrnou s velkým vykřičníkem!(aby z toho neudělali úplně něco jiného ) rekonstrukci zasloužil

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2015 14:36
- Nahlásit

Jéé, tak zase si tu vypisuju jen já a pro sebe Jen jsem chtěla napsat, že pokud včera byla zima, hnusně a každých 15minut pršelo či sněžilo...tak dneska se k tomu přidal šílený severák, jinak je to nemlich to samé, jen jsem ráno málem umrznula Mám jít s klukama, říkala jsem si, že půjdu brzo, abych pak byla doma, když Tom slibuje, že dneska přijede dřív než po 20h ale nevím, hleďa na ta černá mračna všude kolem, jestli se přinutím. Chci to obejít lesem, že si na tam nasbírám medvědí česnek na pesto. Ne, že by ho u potoka nebylo plno, ale tam chodí pejsci a slepice(ne, nejsem háklivá, ale také je to na skládce ) tak si říkám, že v lese bude ,,čistější"

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2015 15:01
- Nahlásit

Teda řeknu vám, že tolik zážitků jak tento týden mám jindy za rok. Včera jsem zažil v Praze monzunové deště, dnes v Moravské Třebové prosinec a v Olomouci léto. Na zpáteční cestu se to otočilo.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2015 17:51
- Nahlásit

Strejda
Byl v Praze a nezastavil se ...

Je prvního dubna a počasí nám dneska na cestě do Skutče a zpět předvedlo celý svůj repertoár. Snad jen tornádo chybělo, k blizardu měla ta chumelenice velmi blízko ...

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2015 18:09
- Nahlásit

Drakopes
Byl v Praze a nezastavil se ...
Tentokrát už to fakt vypadalo, že Ti zavolám. Ale nevyšlo to. V Praze jsem teď docela často a cestu do Kapsy už jsem se naučil. Asi to dopadne.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2015 23:10
- Nahlásit

Strejda
Teda řeknu vám, že tolik zážitků jak tento týden mám jindy za rok -
Drakopes
Je prvního dubna a počasí nám dneska na cestě do Skutče a zpět předvedlo celý svůj repertoár. Snad jen tornádo chybělo, k blizardu měla ta chumelenice velmi blízko ... - ani nemluv Naštěstí jsem při sestupu z lesa po louce zmerčila blížící se obr mrak, típla mamku na telefonu, která mi líčila, že její výtvor ala ,,velikonoční beránek" je spíše příšera a Ela se pravděpodobně vyleká k smrti a zrychlila jsem krok v zlé předtuše, že to pěkné nebude a líp bude to přečkat pod podloubím myslivny. No ještě, že tak. Kluci kouleli očima a nechápali, proč nezdrhnem dom, mhouřili očenka poněvadž jim do nich šlehaly centimetrové kroupy, jelikož jsou malí a ten uragán to metl až pod podloubí. Vítr řval tak, že jsem si chvílema říkala, že doufám, že to ta hájovna vydrží Ale musela jsem je uklidňovat a tvářit se děsně statečně. Já navíc byla vysmátá - byla jsem ráda, že nejsme v tom lese, neřkuli na louce Teplota strašně sletěla, někde k nule, protože mi pak cestou domů totálně mrzly ruce, ve kterých jsem držela flexinu a tašku s česnekem. Myslela jsem, že než se dotackám domů, tak snad zmrznu

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2015 08:49 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
URL Hele, už nemusíš objednávat masti. Ale šneka aby člověk teď pohledal, že ...

Kamccula
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2015 08:54
- Nahlásit

Dobrý den, omlouvám se, že Vám narušuji diskuzi, ale náhodou jsem narazila na fotky od Worick a berňák je mi hodně povědomý, hlavně strukturou srsti a výrazem. Chci se zeptat majitelky, zda se náhodou nejedná o některého z pejsků z vrhu B, Codeli Girls, narození 23.1.2008 ? Buď Black Berry nebo Batman. Děkuji

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání