| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2015 17:35
- Nahlásit
worick Kessie
Dnes na mě vrčel Ééééda, pes, kterého hlídáme, když jsem mu chtěla vytáhnout klíště pinzetkou. Škubal se a bylo to o vypíchnutí očka. Přijela pro něho jedna, která ho brala do Prahy na výlet, tak jí říkám, že to musíme vytáhnout spolu. A ona místo, aby držela, rafla to klíště (už zvětšené) a prostě ho vyrvala. Pes písknul, klíště bylo venku...
Jinak celkem už letos máme asi 6 klíšťat, jedno rozšlápnuté na podlaze.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 11:08
- Nahlásit
Vlčáčková
když je klíšťák už tak velký, že se dá vytočit prsty, jde to lehce, jen s malým pootočením, někdy venku to taky praktikuju třeba na Dášeně. Vyrvat je zbytečné.
Sousedku s bandogem Argem a bullkou Májou jsem vyhlížela víc jak týden, abych jí řekla, že Májena špatně chodí, protože má strašně přerostlé drápky. Jenže sousedka se v zahradě vůbec neukazovala, neviděla jsem ji snad měsíc, až včera. Nabídnula jsem jí půjčit kleštičky. Prý to domluví se synem a pak se zastaví pro kleštičky. Dneska ráno mne čekala, že jestli jí je zítra ráno tedy nepřinesu...doufám, že nezapomenu
Taky jsem se sousedem od uřvaných jezevčic řešila, aby proboha konečně dali zpět tu lávku Všichni sousedé se mne ptají, kdy tam bude a proč není...Tak jsme se domlouvali, že se ozve, až bude chtít pomoct a svoláme nějakou brigádu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2015 23:39
- Nahlásit
worick
Dneska ráno mne čekala, že jestli jí je zítra ráno tedy nepřinesu..
Tak to vem i přes nás. Beruška potřebuje nutně zakrátit, ale bohužel nemůžu najít kleštičky ani jedny!
Taky jsem se sousedem od uřvaných jezevčic řešila, aby proboha konečně dali zpět tu lávku
Jestli vede od Vás k lidem, tak pak ale vede taky ty lidi směrem k Vám. V tom případě bych, být na vašem místě, s lávkou nepospíchala.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 07:34
- Nahlásit
Vlčáčková
ale bohužel nemůžu najít kleštičky ani jedny! - měla jsem tovloni, kdy jsem potřebovala Berčovi ustříhnout na paspárku a ne a ne je najít. Pak z mamky vylezlo, že mi je nevrátila a válí se někde u báby v šuplíku
V tom případě bych, být na vašem místě, s lávkou nepospíchala - je to poslední přechod přes vodu na konci nasí vesnice. Teď, když není, musí se jít až na visutou ve vedlejší vesnici (což většina lidí nedá ) či na most. Od mostu po most je to cca 1500m, takže ujdeš tři kilometry, když se potřebuješ dostat zase zpátky. Tcháni k nám to měli přes lávku prakticky naproti, takhle až na železnou se jim to protáhne na kilometr. No a hlavně my, co chodíme kolem potoka s pejsama - musíme jen tam a zase zpátky stejnou trasou a to je dost otravné. Akorát si teď už nejsem jistá, jestli ji k tomuto účelu budem ráno využívat, když se i Woriček naučil pěkně na volno chodit zpátky ulicí a navštěvujem tam kavkazačku Moly
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 11:31 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Ty nejsi Od Tišnova, že ne? Nemůžu si vzpomět odkud přesně, ale byla jsi spíše na jihozápad pod Brnem myslím? Tišnov možná byla Janiii. O nic nejde, jen jsem si hledala magnolii a našla jsem v zahradnictví u Tišnova, tak jsem přemýšlel, udělat si tam s klukama výlet Akorát mamka s atomem brblali, že už ta hodina jízdy autem je pro všechny až, až. Uznávám, je to hodně, Mandy už pak píská...Berry je upečený...
Doprdele, Argoš je zase tady tak jen doufám, že blboun trefil alespoň tou jednou svojí dírou a nedělal třetí
Kessie
poslala mi sestřenka maila, ať se posadím...že její dcera čeká dvojčata! Jednovaječná, přirozeně, holčičky(a to už jednu skoro dvouletou doma mají ) Její teta totiž měla trojčata! Bohužel bydlí v Praze, v bytě tak pro jednoho, taková větší garsonka nevím, jak to budou řešit. Narodit se mají už v červenci. Nechtěli to říkat dřív, aby to nezakřiknuli...
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 13:34 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
worick
z Tišnova jsem já a zahradnictví tu máme povícero jen jsou poněkud dražší než třeba Brno ...
doma taky mám magnolku .... http://zavrelka.rajce.idnes.cz/magnolka_-_jak_sel_ cas_2001_-_2015/#2003.jpg
jen berňačka už není
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 14:28
- Nahlásit
HaZa
jen berňačka už není - Žádný pejsek?
Mají kultivar, co jsem chtěla (Rustica Rubra) v Lomnici u Tišnova. Sadím ji už asi popáté a pokaždé mi buďto zašla, nebo se zjistilo, že to není ona Mám už tři a všechny na jedno brdo a stále to není ona. I když mi ji sadili zahradníci, jako že ,,tohle je určitě ten kultivar" - vyrostlo z toho zase něco jiného. Sama jsem si objednala, omrznula a tuším roste zase jen původní podnož
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 17:46
- Nahlásit
Ráno foukalo..tak nějak normálně. Teď už je tam hnusný fučák, který leze všem na nervy
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 18:44 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
worick
ale je ... bez něj se to nedalo "náhrada" za Bessu byla její zmenšenina šeltie Emilka (se stejnou tečkou na čele) nechala jsem si její synky (jednoho záměrně druhého už méně
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1043835468 977301&set=a.293538197340369.87994.100000525744823 &type=3&theater
[imgs]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1043 835468977301&set=a.293538197340369.87994.100000525 744823&type=3&theater[/imgs]
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 20:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
jsem to chtěla nějak opravit, aby se ukazovala i druhá? fotka, ale nepovedlo se
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 21:17
- Nahlásit
Musím se pochlubit, včera jsme koupili letenky do Malajsie a Thajska
Strejdo, máme pozdravovat synátora?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 22:47
- Nahlásit
LuckaM
máme pozdravovat synátora?
Rozhodně ano. Mohl bych po vás poslat pár buchet?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2015 22:55
- Nahlásit
HaZa
Ta šelmie vpravo vypadá jak naše Barbína. Jen má o něco delší čumák a je dlouhovlasá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 00:10
- Nahlásit
LuckaM
Musím se pochlubit, včera jsme koupili letenky do Malajsie a Thajska - tak to je ovšem super Ještě jste v těch končinách nebyli? Budete určitě nadšení. Na kdy to máte?
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 06:24 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
Strejda
tím nás taky Emča dostala když jsme přišli o Bessy - prostě Emča je jak když jí z oka vypadne akorát má o 35 kg míň
URL
URL
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 06:24
- Nahlásit
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 06:25 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
dopr.... jak se sem dávají fotky aby byli vidět ....
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 06:30 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
URL
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 06:31 - Změnil/a: HaZa
- Nahlásit
.. ha přes mozilu nic a přes exp asi jo ...
omlouvám se že jsem to tu zaplácala ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 07:42 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
HaZa
musis umazat to s v https pokud jde o fb nebo vzit primo odkaz z rajcete
fb
rajce
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 07:53
- Nahlásit
cernej caj
díky za rady - zkoušela jsem ale nedařilo se ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 08:03
- Nahlásit
HaZa
nevim co pouzivas za browser, ja si dycky kliknu na obrazek pravym a zkopiruju url toho realnyho obrazku
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 08:10
- Nahlásit
cernej caj
kopíruju nahoře z řádku .... doma používám Mozilu, teď v práci jsem zkusila Explorer (kdysi mě blbnul tak jsem přešla taky na Mozilu)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 10:07
- Nahlásit
HaZa
tak si dycky klikni pravym do obrazku, dej vlastnosti a tam mas URL konkretni fotky dycky, lepsi nez pouzivat tu z adresniho radku, pac to ukazuje na celou stranku a kdyz pak chces vlozit obrazek tak to proto nejde (a de to jen pres vlozeni odkazu)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 10:58
- Nahlásit
cernej caj
čauky čéče, díkas za rady...jen já bych to vůbec nepochopila Mě se to musí vysvětlit úplně polopaticky. Ještě, že tohle už umím
Hlásím, že každé ráno je tu Dášena zhruba ve stejný čas, kolem půl sedmé. Dneska jsem šla na WC, hodím okem na silnici před barák a už vidím Dášu, jak se po ní blíží k našemu a šupky dupky kolem plotu nahoru k dírám. No jo, ještě tam jsou, včera tu byl Argo, tak ještě mnohem větší(už by prošel i Berry ) a za chvilku už lítá kolem kluků. Pak se sebere, jde zase stejnou cestou domů a když pak jdeme potokem, už nás u mostu zase vyhlíží
Představte si, že dneska jdeme a Worka kadil, takže jsme ho došli, byl tak 10m přede mnou a slyším za prvním humnem(venku!) řvát tu jejich perličku. Teda ten její poplašný řev - to je hrůza tohle S napětím sleduju, aby tam někde do roští Worka na ni nevypálil. Jen jsem viděla, jak tam hodil okem a šlapal pomalu dál, pozdravit sousedy, co si za barák přivezli dřevo. Jdu, čumím do křoví, kde ta uřvala je...a perlička s kohoutem a asi 4 slepicema stojí 2m od cesty, kde právě Worka prošel! Normálně čumím Vypadá to, že zabral ten poslední incident, jak orvali s Mandy mamčinu slepici(peří, žije) a já mu pak řvala do ksichtu, co to má znamenat?! Ale abych to nezakřiknula A taky mi připadalo, že se normálně té perličky, respective toho řevu bojí Taky dobře, ta jim zdrhá poměrně často, včera chodila vedle po poli. A slepice byly dalšího souseda, ten je asi bude teď, co vysadil humno, pouštět na potok často
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 10:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
HaZa
vyměnili jste jednoho velkého psa za tři menší A rozdíly v chování pozoruješ? Nejen v nátuře plemene jako takového, ale spíš jsem zvědavá na: vychovávala jsem je stejně jako berňačku ale....
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 11:30
- Nahlásit
worick
worick
ne, způsob výchovy je úplně jiný, po Besse v dobách puberty občas létali vodítka i klíče ( pochopitelně mimo ní jen abych upoutala pozornost) na Emu stačí zvýšit hlas. Hošani jsou každý jiný - šedý po mamce cíťa, černej je převtělená Bessa on jediný krade z linky máslo stejně jako Bessa a v pubertě se muselo přitvrdit hlasově to ovšem nešlo ty "dvě cíti " to špatně nesli takže stopka nebo vodítko, ale i tak poslušnost jako Bessa nemá ani jeden, bez vodítka po městě nebo odložení u obchodu na volno si je nedokážu představit, pravdou je že Bessu jsem měla když jsem byla na mateřské takže společně stráveného času o moc více .....
podle toho kdy pojedete do Lomnice tak se stav ....
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 15:20
- Nahlásit
Strejda
Mohl bych po vás poslat pár buchet? Beze všeho
worick
Letíme až v listopadu. Nikdy jsme tak daleko nebyli a když už jsme někam letěli, vždy to bylo přes cestovku. Tentokrát letíme na vlastní pěst a s angličtinou na tom taky nejsme nějak slavně, tak jsem na to zvědavá Ale těšíme se moc.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 15:46
- Nahlásit
LuckaM
Letíme až v listopadu.
My asi taky.
s angličtinou na tom taky nejsme nějak slavně
Asiati to asi nepoznají.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2015 17:39
- Nahlásit
Strejda
LuckaM
Asiati to asi nepoznají. - nevím jak běžní, třeba prodejci na ulici či venkované, ale většina Asie mluví anglicky dobře... já si tam připadala jak dement Ale jsou tak slušní, že se budou snažit porozumět, i kdyby jste to vykládali rukama nohama
vždy to bylo přes cestovku - my jsme byli přes cestovku jen poprvé, v Thajsku ještě s Fischerem Ale na místě nám to nebylo stejně moc platné, delegátka tam myslím přijela jen jednou. Pokud se anglicky jste schopní nějak domluvit, není to absolutně problém. Na vlastní pěst jsme si pak sjednávali(Tom sjednával ) všechny další dovolené, na místě pak řešili výlety atd. Vůbec to není žádný problém. Pokud člověk umí řeč a má nějaké peníze Ty jo...pak že,,,to co jsi zažila, ti nikdo neveme"...krom sklerózy ovšem Ne, že bych si to nepamatovala, ale připadne mi to tak dávno, jak v minulém životě, kdyby to už bylo A jistě...polovinu toho už člověk zapomněl Zůstává ale ten nadšený pocit z toho: jó, tam jsem taky byla, to jsem taky viděla, zažila....a to, že člověk zažil, jak funguje svět jinde a je tak mnohotvárný..Někdy mne fakt mrzí, že to nemůžou zažít všichni...hlavně, že by měli, aby se jim taky změnil pohled na svět Měli by se pořádat nějaké povinné dovolené ve světě, tu a támhle.... Lidi by určitě přepnuli na jiné uvažování, alespoň část těch inteligentnějších určitě, strašně mi to otevřelo oči...
|