Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 20:55
- Nahlásit

vlk
jo, po bitvě je každý generál....každému už nějaký ten pes umřel, většině i na hnusné choroby a dost náhle. Mě se to ještě nestalo, nám všichni psi umřeli stářím, veterinu neviděli, krom rodičů Alfíka, když si utrhnul kolenní vaz. Vím, že se člověk má poučit z chyb druhých, ale upřímně, kolik lidí to dělá? Na ta kamna si taky musí sáhnout každý sám..ano, nestojí to ale život někoho jiného, to je mi jasné.
Ano, hlavně my páníčci nechcem slyšet ty strašné zprávy a přemýšlet, co bude dál, jak budem dál žít bez psa, jak na to bude druhý pes reagovat...toho všeho se bojím. Když k tomu připočteš moji paniku z doktorů, je to dohromady katastrofa, to vím. Proto jsem taky nechtěla nikdy děti, nezvládla bych s nima snad ani tu krev třeba, vlastně kecám, nezvládla bych je vůbec porodit, protože jen ta představa mne děsí totálně. Dokážu o tom s někým mluvit, ale při představě sebe mi dochází zle, jen na to pomyslím. Dneska mne veterinářka taky málem křísila, už jsem se sypala, jsem v tomto ohledu šílená hysterka a zbabělec, vím o tom, mám to tak od děcka, z mamčina vyprávění byl každý pokus o nějaké ošetření tragedie. Dostanu paniku a už to jede. Těžko to vysvětlit někomu, kdo s tím nemá nějak problém a k doktorovi jde jak do sámošky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 21:28 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Edit - sem si to ted po sobe precetla a je to roman a blabol, ale tak co, napsat jsem to chtela, jen sorac za tu dylku.
worick
Predne tedy huuf, ze jste jeli.
Berry večer jedl zase malinko, tak jsme jeli. Ledviny v naprostém pořádku, všechny hodnoty z krve dobré. Zase zánět močových cest, který prý asi po těch háravkách bude dělat paseku pořád, dostal ATB, ale minule mu stejně nezabraly. Trochu snížené kalcium a na hranici dvě hodnoty jaterní, což by prý mohlo spolu souviset a musí se to hlídat.
Zanet mocovych cest z haravek v jakym smeru? Nemuze mit problem s prostatou treba?
Jinak co se jater tyka, tak mam opravdu siroke zkusenosti s tou fenkou od znamych, byla ji nasazena striktni granulova dieta spesl a rada podpurnych leku, babce bude 12 a vysledky v 10 letech byly na umreni. Plus i psana varena jaterni dieta, to kdyby nechteli bobule. Jestli budes mit zajem, nemam problem se podelit o info. Prijde mi zvlastni, ze vam veterinar rovnou sam neco nenabidl.
Nicmene drzim palce, at se psovi rychle ulevi.

jo, po bitvě je každý generál...
Jenze nekdy je prave potreba nejakou bitvu vybojovat. A ze pes umre starim, bez pomoci veterinare - ta predstava se mi nelibi.
Ano, hlavně my páníčci nechcem slyšet ty strašné zprávy a přemýšlet, co bude dál, jak budem dál žít bez psa, jak na to bude druhý pes reagovat..
Jak ktery majitel psa. Ja jsem jela prozatim na veterinu se tremi psy, kdyz se jim udelalo spatne a vedela jsem, ze mi bude receno neco velmi osklivyho. Ale jela jsem, protoze jsem to vedet chtela, jak psovi ulevit pripadne medikaci, znat odborny nazor, jak dlouho jeste muze byt pes primerene bez bolesti. Bala jsem se, nespala jsem, zdaly se mi nocni mury. Ale jela jsem, protoze jsem si ty zivocichy k sobe pripoutala a jsem za ne zodpovedna.
Trikrat mi bylo receno, ze neni reseni, ze to bude jen a jen na mne. Rozhodnout, kdy pes se uz bude trapit. A trikrat jsem musela udelat to rozhodnuti, urcit den, hodinu, vsechno zvladnout. A az pak se sesypat.
toho všeho se bojím.
Ano, jsou to strasny chvile, ale je "bat se" a "bat se". Bat se o zvire, ale jednat ve chvili potrebny zodpovedne a s chladnou hlavou, proste jednat. Byt uz tim vysetrenim.
A druhy bat se je ve stylu svych vlastnich pocitu, jak JA to zvladnu atd. Coz je spatnej druh bani se. Je k nicemu, jak pises, je to hystericky a zbabely, samy ja, ja, ja. Pres tohle se budes muset nejak prenest, rozdychat to, zamyslet se nad tim. Tedy vlastne nebudes muset, pokud casem vydrzis byt bezpsi. Aby to ted nevyznelo nejak drsne, to nemam v umyslu. To jen, ze mne ze 4clenny smecky zbyly dve. Z toho jedny bylo deset a neni to zrovna plemeno dlouhoveky. Ta mladsi zustat sama nemuze, kdyby se neco stalo se starsi. Tak pribude stene. S rozumnym vekovym rozestupem od obou, ktery si samy vychovaji a verim, ze i pookreji.

No, drzim palce, jak sem rekla, at je Berrymu lepe.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 23:40
- Nahlásit

Evey
Asi máš špatný kalendář. Zpráva už je tu.
No jo, úplně rozhozený biorytmy.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2015 23:48
- Nahlásit

worick
Takže to dopadlo celkem dobře, ale zase až tak dobrý to není. Zkus se nezhroutit a zamířit časem znovu k veterináři, jestli by s tím problémem močáku nešlo něco dělat. Měla jsem tu hafíka Lumpíka z jednoho útulku, kde pejsci neměli na betonu ani deku. Takže mělo psisko zánět močáku a sklony k písku a kamenům. Akutní zánět jsme léčili ATB několikrát. A poté jsme dostali doporučené granule, které proti tomu samy bojují. No a od té doby byl pokoj.

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2015 19:27
- Nahlásit

Na nějaké složité filozofování jsem dnes přemíru unavená....

Byla jsme na transfúzní službě odevzdat přebytečnou krev, pak jsem se rozčílila na VZP. Jakou máte pojišťovnu a jak jste spokojeni?
Pak nákupy, brr, v tom vedru peklo.

Od pondělí odpoledne budu až do středy odpoledne přebývat u Chrudimi, kdyby jste jeli někdo kolem...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2015 00:30
- Nahlásit

Evey
Mám Vojenskou. Nic po nich nechci, u doktora mi to problém nedělá, na nic špatného jsem nenarazila a ještě mi okomentovali, že jsem měla drahé očkování a kolik stojí za lepší peníze (a kus z toho proplatili ), takže já vlastně ani nemůžu říct, jestli jsem spokojená nebo ne. Jinak mi vyhovuje, že u nich můžu zaparkovat někde poblíž a nejsou tam fronty, když už se tam vydám jednou za rok.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2015 11:46
- Nahlásit

Jak už jsem psala jinde, nějak nám neustále(od té bouřky) kolabuje počítač. Jak se říka: na posraného i hajzl spadne....
Berunek tak nějak stejně, šourá se jak želva, jí polovinu. Jinak ale vypadá normálně, nijak nemocně, jenže kdo to má poznat v tom vedru...Všechno zkoumá a přehazuje v hubě. Pořád mám tak nějak podezření, že nechce spíš kousat, protože na kost vypadalo, že se celkem těší, ale pak ji málo rozkousanou zkoušel zhltnout a dávil se, další už si radši nevzal K večeři měl maso s mrkví a rýží, nic tvrdé a sežral zase sotva polovinu, takže to mi mou teorii vyvrací. Už vážně nevím. Dávala jsem mu granule po jedné - plival je. Dala jsem mu hrstku a snědl to. Říkám si, že kdyby to byl citlivý zub, třeba by mu na to zabrala ta ATB, ale pokud tam není zánět(jako že nikde nic nevidím) tak to zas ne, může ho jen bolet na zkus třeba, taky takový jeden mám.
Evey
na transfúzní službě odevzdat přebytečnou krev - a to sem napíše mě, která kolabuje už jen z té představy Já bych byla třeba dárcem(čehokoliv) ráda, jsem taková charita, jenže se to zcela vylučuje tím mým strachem z doktorů, stačí mi jen vkročit do budovy nemocnice a jsem na sračky...Jsem VZP, ale k ničemu ji nevyužívám, ani antikoncepci mi nehradí, k doktorům nechodím. Jo, vlastně kecám, zubaře!

worick
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2015 11:59
- Nahlásit

Ještě jsem nenapsala: v pátek stál Worka u potoka v křoví a k něčemu natahoval krk a větřil. Snažila jsem se tam nahlédnout, co tam má, protože kdyby to byla kačena tak by řval a skočil po ní, kočku by vyřvával taky...a teď jen čuměl a čichal. Z jedné strany se mi to zdálo jako kulatý kámen, či zbytek roury, ale když jsem obešla z druhé, zjistila jsem, že je to schoulená srnka, mrtvá Tak jsem ho zavolala, ať jde od toho pryř a vyhlížela jsem sousedku, co to má za zahradou, abych jí to řekla. Ať si sežene myslivce, než to začne pekelně smrdět Potkala jsem ji až další den, ta z toho úplně špatná, že to vůbec ani nechce vidět a jela hned na kole za známým myslivcem. Další den mi říkala, že to k večeru přijeli nějací kluci odklidit. Myslím, že ji zakopali někde tady na koupáku, protože popisované auto jsem tam viděla stát, když jsem šla s klukama na prochajdu. Jako v pohodě, s živočišným odpadem nemám žádný problém, horší jsou ti týpci, co jedou s autem z fušky a zbytky ze stavby vysypou z kýblů k potoku tady u cesty

Včera jsme po dlouhé době, viděli v jezeře užovku. tedy ona se každoročně nějaká malá ,,žížalka" objevila, ale ani jedna nepřežila pokus o přeplavání jezera Tady tahle, už má tak metr, celkem tlustá je, plavala krajem, snad ji ty pitomé bělice zase nedostanou (a nebo Gucci)

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2015 15:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Podávám hlášení. Berunka nás bčera potěšil, vypadalo to, že mu zabrala ta ATB a začal být veselý, poskakovat, vrtět ocáskem, i přes to šílené vedro. Až na to jídlo, zase skoro nejedl. Nejedl ani ráno, nechtěl ani granule, kost jednu. Za rohem na trávníku jsme našli nablito. Za jedno nevíme, jak dlouho to tam bylo a podle rozboru jsme absolutně nepoznali, jestli to vyzvracel Berry, nějak jsme nepoznali, co to tam vlastně je. Snad ta kost s nějakou tou granulí ze snídaně. Teoreticky by to mohlo být i Workovo, Tom říkal, že zatím co Berry skoro nevečeří, Worka žere jak nezavřeným, svoji i polovinu Berryho porce. Mohl by se taky z toho pozvracet, ale nikdy jsem ho blít neviděla. Oni vlastně neblili snad nikdy. A ráno byl Berry zase strašně pokaděný Dostali teď odpoledne suchý rohlík, ten snědl s chutí. Jestli je to zase jeho tak nevím, čím mu zklidnit ten žaludek. Rýže nějak nezabrala....Doufám že nevyblil i ta ATB Přemýšlím nad černým uhlím nebo Smektou(ale tu nemám)

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2015 16:12
- Nahlásit

worick
Nebylo by řešením ty ATB dávat injekčně?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2015 16:46 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
netuším, nic takového nenavrhla. A navíc...u nás by to nikdo nepíchnul Ale říkala jsem jí, že když nejí, tak těma ATB ho dorazíme. Minule jedl normálně a právě pak přestal

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2015 17:01
- Nahlásit

worick
Navrhni to sama díky těm problémům, které potom má. A píchnout ATB nic není. Vezmeš (Ty ne!, někdo jiný) kůži - prsty asi 7 cm od sebe, zmáčkneš prsty k sobě, takže mezi prsty vznikne hrbolek. Rychle tam píchneš jehlu - pěkně s "rozběhem", to míň bolí. Injekce nesmí mít vzduch v sobě a je dobré trošku před vymáčknutím vytáhnout, jestli nepůjde do stříkačky krev, to bys byla v žíle. Vymáčkneš stříkačku. Promasíruješ místečku, bude tam boule. Psa pochválíš, odměníš. Fertig.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2015 17:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
ty vole, tak já v žádném případě, málem jsem se pozvracela, jen jsem četla ten tvůj návod Myslím, že Tom by to taky nezvládnul...Víc nás tu není, kočky to nepíchnou
Tohle ti závidím, že to zvládáš, máš všechno mnohem jednodušší než já, co se u toho hroutí... Já nedokážu tu injekci vůbec chytit do ruky, úplně se mi rozvibrujou ruce, jen když ji mám přesunout z místa na místo(mamka píchala bábě inzulín, tak nějaké ještě doma máme...pro strýčka příhodu)

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2015 17:52
- Nahlásit

worick
No, vidíš! Tak mamka může píchat ATB.
Píchala jsem si sama injekce do břicha. Takové hubeňoučké malé jehličky. V tom problém nebyl, protože jsem tam měla takovou pneumatičky s tučíkem, kam to šlo dobře. Ale problém byl v tom, že jsem na tu látku byla alergická. To bylo peklo. Po měsíci už jsem se klepala jak Ty, když přišel čas injekce.

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2015 18:56
- Nahlásit

To jsou tropy ...

worick
Víc nás tu není, kočky to nepíchnou No ale minimálně by jste měli zvířata naučit zavolat rychlou, páč kdyby se nejdejbože někomu z Vás něco stalo, tak oba odpadnete.
On ten průjem měl i předtím, že ? Smectu asi ano, ale uhlí bych nedávala

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 07:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
pořád tomu nemůžem přijít na kloub, tedy tomu, kde je s jídlem problém Včera dostal rohlík a snědl ho s chutí. Na prochajdu jsme šli až v 21h, jen po vesnici, přišli jsme v půl jedenácté, kvůli Berrymu jsme šli pomalu. Než jsme odcházeli, čmuchal v garáži kolem granulí a hledal, jestli tam není nějaká na zemi. Frolíky si taky bral, vypadalo, že by jich i snědl víc. Nechtěla jsem ho s nima nějak cpát, aby právě snědl granule. Po příchodu jsme jim zrovna dali večeři, normálně šel do misky, ďobnul pár granulí a konec, víc nechtěl. Ještě do něj nacpal Tom trochu z ruky, ale celkem to bylo minimální množství. Pořád mi to připadne jako něco v tlamě, krku...ale třeba nejedl předevčírem ani to masko s rýží, které bylo na mikročástice. Vypil z toho trochu vývaru a hotovo. Jako by měl nějakou záklopku Nevím, jestli zítra nepojedem znova, už z něho jde jen žlutá omáčka. Uvidím ještě dnes, ale po tom, co zase nic nesnědl, se to těžko zlepší Včera byl jinak v pohodě, celkem veselý.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 08:00
- Nahlásit

Vlčáčková
hmm, to nepůjde, mamka s náma nebydlí

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 08:06 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Včera se mi líbilo chování Worička Přes to, že jinak prožene a řve po všem, co se šustne, ukázal mi u jednoho domu za keřem ježka. Dali jsme mu nalámaný frolík. Jen u něj postál, abych viděla, že tam něco je. Neřval, neposkakoval, v klidu počkal, až mu frolíka dám

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 08:09
- Nahlásit

Jo a ještě jedna úplně blbá zpráva Včera měl vážnou autonehodu mamčiny sousedky 30letý syn(té, co má jorka Duffyho a každý den spolu pijou kafčo a venčí Dafču s Mandy) Ještě nic nevím, ale nevypadalo to dobře, vystříhávali ho, bral ho vrtulník do Brna

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 10:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Takže, ještě jedna od nás: včera jsem dala dvě tablety černého uhlí odpoledne. Smectu jsem nesehnala. Ale taky jsem se toho uhlí bála dát víc, protože za a) jak víme, aby to nezkreslilo případný výsledek, za b) abych nějak neoslabila účinek ATB. Ráno asi kadil někdy brzo, zadek zase posr... s tím rozdílem, že né žlutě, ale tmavě Krom toho hrozného průjmu a divného jezení vypadá fakt skoro normálně, chodil zvesela...i když už v 9h bylo 29st
K snídani jsem teda zamítnula žebra(když vypadá, že mu kousání dělá problémy) a prubla jim dát do kočičích misek, ještě v pracovně, kočičí kapsičky. Tu vymetl. Trošinku granulí při krmení pejsů, nějaký frolík, a po ATB rohlík. Nevím, jak by se touhle debilní stravou mohl průjmu zbavit...jenže co s ním, když normálně žrát nechce?!? Dneska zkusím zase nějaký vývar, třeba s vločkama. On totiž ani tu rýži moc rád nemá....

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 11:36
- Nahlásit

A ještě jedna dobrá na závěr: sousedky syn bude v pořádku...všem se nám ulevilo. Má snad zlomenou pánev a nohu, ale ani hlavu, ani páteř...to je důležité, z tohoto se vylíže

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 14:30
- Nahlásit

worick
hmm, to nepůjde, mamka s náma nebydlí
Myslela jsem, že bydlí blízko.
Neřval, neposkakoval, v klidu počkal, až mu frolíka dám
Co to, co to? Není taky nemocnej?
Včera měl vážnou autonehodu mamčiny sousedky 30letý syn
Co se stalo asi nevíš, viď? A jak to s ním vypadá asi taky ne.

S Berunkem těžko radit.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 14:32
- Nahlásit

worick
sousedky syn bude v pořádku...
Já jsem ten příspěvek neviděla, tak jsem se blbě zeptala. Tak to je dobře. Ale ono s tou pánví to taky nebude žádná hitparáda. A co se stalo, že boural, nevíš?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 15:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
je tam dvojitá zatáčka z prudkého kopce, všichni jsme tam tisíckrát jeli, víme, že ten úsek je nebezpečný, už tam bylo několik smrťáků, ale svádí to k tomu si nadjet a říznout to rovně, ať už zhora, či zdola. On jel zespodu a nahoře prý autobus objížděl cyklistu a vyjel mu z horizontu a do té zatáčky. On se asi leknul a strhnul to na krajnici kde dostal smyk, který ho hodil do protisměru na osobák. Tom mi říkal, že se mu taky stalo, že mu tímto způsobem vyletěla Rychlovka - taky si to chtěla ,,říznout". Ono se to tak právě dá projet rychle, bez nějakého přibržďování, problém je, když se tam vynoří protijedoucí auto.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2015 21:15
- Nahlásit

worick
Takže viníkem je autobusák. Jo?

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2015 07:11
- Nahlásit

Vlčáčková
Takže viníkem je autobusák. Jo? - pokud je to pravda a jsou svědci..Autobusák jel prý dál, ani nezastavil. Možná ale vjel do další zatáčky a už tu situaci neviděl..
Já už tu včera nebyla, byli jsme na grilovačce u našich, švagrová měla narozky. Státnice neudělala, respective udělala tři zkoušky, čtvrtou jak viděla otázku, odložila na září Škoda no, zase se s tím bude muset otravovat...

Večer jsem uvařila, radši jen v malém množství: zvěřinový ořez s mrkví a k tomu těstoviny. Berunka poprvé normálně jedl, prý snědl 70% porce Ještě jestli to nenajdu někde ,,vyhozené" kolem baráku a jak moc se posrandí

HaZa
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2015 09:00
- Nahlásit

worick
além množství: zvěřinový ořez s mrkví a k tomu těstoviny.... jinak pokud srajdí tak bych těstoviny vynechala, přidala bych mu probican pastu, případně pangamin - krom podporuje "hladovost"

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2015 12:20
- Nahlásit

HaZa
já vím, že těstoviny nejsou ideální, i normálně je moc nedávám, ale chtěla jsem mu dát něco ,,pro něj chutné", aby od toho zase neodešel s protáhlým ksichtem..Já bych dala rýži, případně vločky, ale to bych risknula, že to vyhodím.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2015 14:15
- Nahlásit

P.S. zapomněla jsem dopsat: posraný byl hrozně hned ráno, sotva vlezl do dveří pracovny, už jsem viděla tu hrůzu - celé rajťasy žlutě zasranděné Takže dostal kolem oběda Smectu. Snad už něco konečně zabere, aby to nebylo nakonec něco horšího... Ale jinak vypadá v pohodě. Včera k večeru objevil dvě staré vysušené kosti z žeber, tak je sežral Dneska ráno, snědl z ruky trochu granulí s pejskama, pak dostal na ATB rohlík - aby je zajedl alespoň něčím. A stáli a tvářili se hladově Ale granule nechtěl. Tak jsem tedy přinesla žebra z lednice a Berry snědl dvě a vypadal, že by si dal i to třetí, ale radši jsem mu ho už nedávala, Worka taktéž.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2015 18:13
- Nahlásit

worick
Tohle neznám, aby pes nežral. Nějak si nevzpomínám, že by mi to to někdy nastávalo. Akorát Beruška dělala vofuky, když tu měla granule a doma žrala maso. Už jí to však přešlo.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání