| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 07:45
- Nahlásit
Evey
Je to někde poblíž?
120 km od Šumperka. Chceš video? Trochu drsné, ale poučné. Hlavně pro vypravěče o utrpení zvířat a umletých myších.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 08:45
- Nahlásit
Strejda
Chceš video? Jasně.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 09:29
- Nahlásit
Drakopes
Yura
Líp bych to nenapsal!
Evey
kam vyrážíš?
Ale zatím nikam.
Jenom máme tendenci na chvilku vypadnout z každodenního shonu.
Na druhou stranu když si zase představím to harcání,tak už teď se mi nikam nechce.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 09:34
- Nahlásit
Evey
https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005143-hovezi- maso-1-porazka
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 10:44
- Nahlásit
Strejda
Naštěstí tam neukázali přepravu a vykládku těch zvířat
Já byla na BIO jatkách, to už je zase jiný level. Max. 3 kusy denně. Zvíře, které jde na porážku nesmí vidět žádné zvíře před sebou. Nesmí se používat el. pobízeče. Před porážkou musí být min. 3 dny ustájené v místě (venku) a krmeno, aby nebylo tak stresované. 6 týdnů zrání ve visu...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 11:11
- Nahlásit
Tá ta
Yura
Líp bych to nenapsal! - chtěla jsem mu to taky napsat, ale předběhl jsi mne nestíhám, zaspala jsem
Drakopes
Ano Jirko, vždyť mne znáte, v každé druhé větě používám ironii, což se v psaném textu někdy blbě pochopí a urazím většinou polovinu lidí Takže jsem ráda, že jste to sem napsal Vy
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 11:27
- Nahlásit
Evey
Zvíře, které jde na porážku nesmí vidět žádné zvíře před sebou.
To video je z letošní zimy. Bio porážku mají teď od dubna.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 11:39
- Nahlásit
Evey
Ty babo a z čehopak si myslíš, že ten plot máme, ha Nemůžu najít fotku, kde je to vidět Jenže jsme chtěli ušetřit, tak jsme cca zadní čtvrtinu(tu užitkovou část) oplotili už obyčejným pletivem a pohledově zepředu zahrady to rozděluje živý plot. I tak nás oplocení stálo přes milion Přes 800tisíc si pamatuju, že ten svařovaný.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 12:41 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Nemůžu najít fotku, kde je to vidět
Nemusíš hledat, já ti to dosvědčím. Všiml jsem si toho na jedné fotce a dal si to do souvislosti s jinou informací o rozloze zahrady.
Obyčejné pletivo u nás rozplétá i zamilovaný jorkšír. Zaplést už to tak dobře nejde. Už to neopravuju, jen velikonoční díru od Barbíny jsem zalátal.
Soused má tři psy a obyčejné pletivo. Ten přidal ještě jednu vrstvu nízkého okrasného pletiva. Plot vypadá dobře a psi to vzdali.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 12:53
- Nahlásit
Strejda
ta nová pletiva fakt stojí za h...o To tě naštve, když za to i tak utratíš majlant a pak zjistíš, že to rozplete i jorkšír. Vážně by nás to předtím nenapadlo Stěžujou si i sousedé vedle Dáši, protože ona, aby se dostala někudy ven, udělá díry klidně dvě zahrady vedle sebe Jejich přímá sousedka je naštvaná hrozně, protože ta si schválně ten nový plot dala udělat, soused o zahradu dál má kamenou podezdívku a nový plot teprve pár měsíců, tak uvidíme. Díry jsem si zatím nevšimla a už pár týdnů jsem s ním nemluvila.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 13:05
- Nahlásit
Strejda
Evey
Na video o mase, se nepodívám ani za nic
Přiletěla žlůva Poskakovala po stromech tady, kolem jezera. To je nádherný pták, ta žlutá...kanár hadr...krásnější než pampeluchy Chtěla jsem ji vyfotit, jenže foťák měl věčně vybitou baterku, tak už jsme ho sbalili a fotí se jen mobilama kor teď, když má Tom lepší. Jenže mým mobilem tam nebude nic vidět
Žlunu tu máme pořád, většinou párek, oni tu někde kolem bydlí, ta je krásná zase jinak, velká.
Vlaštoviček každým rokem ubývá, vloni byly jen dva páry a letos...už jen jeden! Poznáme to podle toho, kolik se jich lítá koupat do jezera, zrovna je oknem sleduju. Někdo je asi cestou sežral Slyšela jsem onehdá o tom, že Malta má vyjímku v EU na lov tažných ptáků...protože je to tam tradice Leda tak ho..o Tu vyjímku mají jen proto, protože jsou děsně ,,svatí" ...a ano, na tomhle příkladu je zrovna vidět, jak jsou to ,,lepší" lidé
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 13:42
- Nahlásit
worick
(tu užitkovou část) oplotili už obyčejným pletivem Já to právě myslela tak, aby jste to rozmontované pletivo nahradili tímto.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 14:06
- Nahlásit
Evey
Já to právě myslela tak, aby jste to rozmontované pletivo nahradili tímto. - jedině, že by to zaplatili páníčci Dášeny Mimochodem, zrovna je tu, pustila jsem ji bránou
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 14:09
- Nahlásit
worick
Na video o mase, se nepodívám ani za nic
Jestli mi věříš, že umletá myš a umleté maso i s folií nepřichází v úvahu, tak se fakt radši nedívej.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 15:29
- Nahlásit
Jde na nás nějaký obr mrak, uvidíme, co z toho bude. Všichni už nadávají, že je sucho
Strejda
Jestli mi věříš, že umletá myš a umleté maso i s folií nepřichází v úvahu - věřím. Já na to ani nejsem nijak cimprlich, maso jak maso ne, dělám si pr...ale tak stát se může, že tam vleze myš...nám taky vlezla do garáže a dělal bordel klukům v kokinkách snad tři dny než ji kočky konečně chytly.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 16:35
- Nahlásit
worick
jedině, že by to zaplatili páníčci Dášeny
A co psí lítačky?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 19:19
- Nahlásit
Strejda
Jo aha, to je jako přímo tam... tak to jsem nepochopila, já myslela, že tohle je jako všeobecně k jatkám a způsobu porážení. No myslím, že moc ze svých zvyklostí, vzhledem k tak velkému provozu asi nezmění. Těm řezníkům je asi celkem jedno jestli je to BIO nebo NEBIO, výkon musí být...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 19:21
- Nahlásit
Tá ta
A co psí lítačky? Anebo výběrem mýtného postupně našetřit na nový plot.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 20:52 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Anebo výběrem mýtného postupně našetřit na nový plot.
Já bych to spojil. Návštěvní psi budou mít obojek s čipem, který bude otvírat lítačky. Průchod se zaznamená a vyúčtuje jako vstupné. Na monitoru doma se bude zobrazovat počet návštěvníků na zahradě. Zobrazení se samozřejmě může přepnout na TV.
Je to velký projekt, na který se musí vypsat výběrové řízení. Myslím, že by to mohl dělat Kapsch. Bohužel zrovna není v běhu žádný dotační program EU, ze kterého by se to dalo financovat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2015 21:55
- Nahlásit
Evey
Tá ta
Strejda
vtipálci A hlavně Václav si na tom dal zase záležet kurňa, to je škoda to nezrealizovat, když jsi to tak hezky vymyslel pošlu to dál
Jinak...to je groteska tohle: dřepím ve vchodu u truhlíků a sadím tam semínka. Přiběhne ke mně Dášena a chce pomazlit. Jak se zastaví ze zadu na ni hupsne Worka. Pomalu se blíží Berry, Worka visí na Dášeně, vrčí na Berunu. Já jim nadávám, ať se přesunou někam stranou, že na Workovo držkování nemám náladu. Dáša se mu vysmekne poodběhne na trávník a válí se po zádech, Berry hned k ní, Worka vystartí, hubu svrasklou jak šarpej a zlověstné vrčení, pak i Berunovo... já to rozháním, vorka dostává lopatkou přes zadek a klidí se. To ovšem vydrží 20sekund, než se Berča přesune zase k Dášeně a ta po něm vyjede. Worka vyrazí a jede se nanovo...šlak by mne z nich trefil Od pátku jsme nebyli na prochajdě, tedy večerní. Měli jsme jít v neděli, ale od té doby je tu každý den Dášena, či Dášena a další psiska a lítá se, i několikrát za den. Kluci jsou úplně hotoví, spí jak zabití potom zbytek dne a kupodivu i noci. Včera bylo strašně dusno, až jsem se bála, že Berču klepne Dokonce se chodil chladit do jezera
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 04:14 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Tá ta
worick
moc a moc děkuju, půl kamene ze srdce spadlo; přecházel jsem téměř půl hodiny mezi kuchyní a arkýřem v obýváku, než jsem se rozhodl příspěvek ("takže je o Honzíka víc - blahopřejeme "Kessie" a "páníčkovi" - zdraví Yura (a Ája) - píše Yura")
odeslat; párkrát v životě jsem prostě "pravidla omerty" porušil, když jsem usoudil, že to je v zájmu "vyššího principu mravního" - píše Yura
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 07:23
- Nahlásit
worick
to je škoda to nezrealizovat
Pro nás, čtenáře tvých příběhů, by byl nejlepší podchod. Jen takový tunýlek, maličká Blanička. Živě si představuju ty soudní spory, vlhko, kabely, ... To by bylo počteníčko.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 08:34
- Nahlásit
Drakopes
párkrát v životě jsem prostě "pravidla omerty" porušil
Zdá se, že jste tu informaci neměl sám. To je další polehčující okolnost, kromě "vyššího principu mravního".
Myslím, že můžete počítat maximálně s podmínkou, ale spíš budete osvobozen.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 09:45
- Nahlásit
Strejda
dělat Kapsch.
Já bych byl opatrnej.
Jde o to,aby taky Radce něco zbylo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 11:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
ježínku Jirko, já vás nechtěla vyděsit Já jen pořád čekala, že to info nám sem snad hodí Peťina sama, tak jsem radši nepsala
Strejda
..by byl nejlepší podchod. Jen takový tunýlek, maličká Blanička - jééé vždyť my ho máme Počkej, vyfotím Je zabarikádovaný, aby mi tudy kluci nefoukli...
Ráno jdu běhat a vidím Béju stát napůl v boudě a funí jak lokomotiva - bylo mi jasné, že je někde Dáša. Oběhnula jsem okna a našla ji s Workou u velké kosti vepředu. Než jsem se dostala za nima ven, byl tam i Rony Tom nepříčetný, protože se bojí o kočky, které byly venku i v noci, protože je teplo a domů nechtěly. Přesto, že je Rony celkem rapl myslím, že koček si nevšímá. Když jsme šli na potok, nechala jsem mu otevřenou bránu, ať za náma vyběhne. Ale on se lidem celkem vyhýbá, takže běžel dozadu a vylezl tou svojí dírou, před barákem u potoka nás doběhnul, táhnul se jak smrad za náma a vyštěkával. Když se mu povedlo k Dášeně přiblížit, ba na ni skočit, přicupital k němu Worka a něco nepěkného mu špital do ucha Přišla jsem k Dášinu a vidím paničku vzadu něco vytrhávat. Postavím se s ní k bráně, říkám jí:,,Dášeno, hele panička, půjdeš pěkně zase domů, jo?!? A panička otočená zády ke mně cca 5m ode mne a ani brvou nehne. Pravděpodobně čekala, že jí začnu nadávat. Já to ale neměla v úmyslu, nejsem z těch lidí. Tak jsem na ni zavolala a poprosila ji, aby přišla ke mně k bráně, že bych ji neslyšela, ještě soused tam vysékal křoviňákem. Zeptala jsem se jí na tu kastraci a dozvěděla se, že jí musela vetka vzít dělohu, protože měla hrozný zánět, takže to vlastně nebyla klasická kastrace. pak ale nechápu, proč to neprobrali a když už ji operovala, tak to neudělala celé? Panička říkala, že je z toho už taky na prášky, sousedčiny ploty rozervané, zavřeli ji v kotelně, rozervané vrata, ochcaný celý barák...že ji snad bude muset zavézt na veterinu, ať jí to vyčistí celé. Což se mi zase moc nezdá, znovu do ní řezat Napadla mne laparoskopie-podvaz? Evey, je něco takového i u psů? A nebo: Dáši je 8 roků, snad už by taky mohla mít nějaký přechod ne? Kdy přestane fenka hárat? Nehárá snad až do smrti? To je snad blbina, když by třeba už další štěnda nepřežila, ne? Takže takhle zase u nás
Kluci už se úplně klepou, vypadalo to, že je z potoka budu muset donést, jak se táhnuli, co noha nohu mine, navíc je dneska horko Pochopitelně skoro nic nežerou, kastrol jsem jak jsem uvařila, tak i vykydnula, zkyslo to. Jsou teď týden na granulích, těch sní trošku a nějaké to žebro, taky ne všechna
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 12:55 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Je zabarikádovaný, aby mi tudy kluci nefoukli...
Dejte tam turniket a je to.
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 13:26
- Nahlásit
worick
pokud Dášeně vzali jen dělohu - normálně hárá, psům voní může dojít ke spojení ale bez následků- protože pokud jí vzali dělohu nemají se vajíčka kde uchytit... podle mě je blbost vetky že jí "nevzala" vše
Jinak pudlice přes ulici hárala i ve 13-ti letech, moje Bessa taky do konce - necelých 10let, poslední hárání pravděpodobně rozjelo problémy ....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 14:05
- Nahlásit
worick
Kdy přestane fenka hárat?
Nepřestane najednou. Nejdřív nedodržuje termíny, pak to začne odbývat (už v tom není ta vášeň a romantika), pak sem tam vynechá, až se na to vyprdne (omlouvám se Yuro) úplně.
když už ji operovala, tak to neudělala celé?
Oni všichni veti nejsou stejní. To máš jak u lidí. Vetka od Dášeny je třeba dobrá na koně nebo na kanáry.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 15:17
- Nahlásit
Sečeme trávníky...i já Já ty malé ruční, Tom jezdí traktorkem zbytek. Udělal si něco s nohou na tenise(ale neví o tom) nějaký úpon u kyčle. Od neděle se cpe práškama a to on si tabletku neve, kdyby nevím co, radši bude tři dny kňučet(v tom jsme ale stejní ) Jenže teď mu jde o tenis, tak i růžovky vzal na milost Trávníky jsou hnusné, ba superhnusné Budem muset nějak zasáhnout. Je to hnědé, suché - musí se prořezat, Samý mech. Zelených stébel by na prstech ruky spočítal Pohnojit, popř. rozházet kompost. Nejsem si jistá, kdo a kdy to všechno udělá Mě za chvilku vyskočí zelenina a krom dokola pletí zahrady, budu muset ještě tu okopávat. Máme sadit rajčata, papriky, melouny....po zmrzlých. Teď jsme přišli z venku vzít si nějaký oběd. Jak tu sedím a píšu a čekám až se mi udělají v mikrovlnce brambory, kolem okna procupitá pejsek....nějaký Vrtěním ocásku pozdraví Berunka, který leží na svém místě na rohu, ale já ho odsud mám za zdí. Pejsa proběhnul kolem něho, nejspíš se zeptal, jestli tu náhodou není Dášena, popoběhl ještě dozadu zkontrolovat, jestli mu nekecají, že není a než jsem otevřela bránu, proskočil šprlatama v brance a metelil asi k Dášinu, hledat dál
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2015 16:42
- Nahlásit
podělím se s dobrou zprávou, v červnu bude u nás veselo - sono potvrdilo březost, štěňátka jsou tam
|