| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 10:49
- Nahlásit
Jak k nám nikdo nevleze jak je rok dlouhý, včera to byla celý den divočina Ráno tom nahlásil, že mám trochu uklidit, protože mu přijede spolužák z gymlu na tenis a třeba se bude chtít mrknout i na barák. Do toho jsem volala mamce, že kolem 11h by jsme mohly vyběhnout na májůvky. ta, že přijede brácha, tak musí taky všechno uklidit a do 11 to nestihne, až tak ve 13h - aby jsme šly. No, až tak se mi to nezdálo, že to proleze už 100lidí, ale dobrá. V půl jedné se přihnal mrak a sprchlo(zajímavé, že když už nás i nějaký trefí, je to tím nejslabším místem a výsledek za dvě bouřky - 0.5mm! ) Tak jsme vycházely až skoro ve 14h, mokrá tráva, nechutné. Kola prohrabaná, pár zapomenutých a červavek jsme našly. Pak se právě přihnal druhý mrak a zmoknuly jsme, ne nijak hrozně. Akorát po mokré trávě z prudkého kopce a když Mandy tahá...mamka sebou dvakrát majznula, že už to vypadalo, že bude mít zlomenou ruku. Tak jsem se naštvala, vytáhnula jsem z tašky Berunkovo vodítko a připunula Mandy k Workovi. Takže jsme šli já na flexině Worku a on na vodítku Mandy. Fungovalo to až k překvapení dobře
Pak jsem ještě douklízela zbytek a do toho volala sestřenka, že buduje zahrádku a přijdou s tetou mrknout na kytky. Sebraly i dvě kámošky(paní, které dobře znám) sebou, že se chtějí kouknout, jestli můžou. Přišly po 17h a při prohlídce jsem jim do igelitek kutala, co si vybraly(a tedy co se mi plehní ) Jen odešly, skončili kolem 19h chlapi tenis a ještě jsme seděli hodinu v hale a kecali. Měla jsem jít ještě s klukama, ale jelikož jsme byli na ty houby a po návštěvách už bylo dost hodin, už jsme nešli.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 11:24
- Nahlásit
Tá ta
z výzkumných důvodu degustoval topvar
V Topolčanech jsem byl na vojně a ještě dlouho potom jsem při cestě do Žiliny chodil z nostalgie do Topoľčanské pivnice na Topvar. Teď patří pivovar Heinekenu a pivo chutná jak Krušovice, Šariš nebo jakákoli jiná evromoč. Dámám se omlouvám, ale to je technický termín. Ale jestli máš z toho piva jiný dojem, tak mne to zajímá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 11:32
- Nahlásit
Strejda
a pivo chutná jak Krušovice, Šariš nebo jakákoli jiná evromoč.
- k dámě mám na hony daleko a navíc pivo nepiju, nerozumím mu a ty si klidně můžeš pít co chceš, jestli moč, tvoje věc
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 11:39
- Nahlásit
Zdá se nám, že Worka celkem dost špatně chodí, pokud ho něco nezaujme, tahá se jak invalida, dává přední nohy dost zeširoka, šmatle. Napadlo mne, že by mohl mít něco od klíšťat vzhledem k tomu, že jich od jara měl snad 200 Borelku nebo tu anaplasmosu či jak se to píše Měli by jsme jet brzy na přeočkování, ale nechce se mi to řešit, rvát ho zase ATB, když si myslím, že pes by se s tím měl normálně vypořádat. Myslím tím normální pes, ne nějaký stále nemocný, alergický apod. nemám ráda veterinární pokusy na psech. Když pořád čtu, jak vet hned na každou kravinu nasadí ATB či kortikoidy...Evey promine, ale nesouhlasím
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 13:09
- Nahlásit
worick
worick promine, ale asi to bude chtít zjistit příčinu.
jak vet hned na každou kravinu nasadí ATB či kortikoidy - to přece můžeš odmítnout pokud nebudete znát přesnou diagnózu.
Obzvlášť pokud máte jít na očkování, to by měl absolvovat pouze pes zdravý.
Strejda, Tá ta
Prezident navštívil náš chudý kraj. Byl i v pivovaru, myslíte že ho můžu taky požádat o recenzi piva?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 14:37
- Nahlásit
Evey
Prezident navštívil náš chudý kraj. Byl i v pivovaru, myslíte že ho můžu taky požádat o recenzi piva?
Pana prezidenta není potřeba žádat o názor. On ví, co jeho lid zajímá a rád se o své myšlenky podělí.
Dovoluji si kopírovat z denního tisku:
„Vím, že pivo Holba premium vyhrálo anonymní soutěž o nejlepší české pivo. Na to se těším, protože toto vítězné pivo není běžně nabízeno v restauracích. Samozřejmě se těším také na Jeseníky, ale v těch už jsem byl tolikrát, že to pro mě není nový zážitek. Nikdy jsem se netajil tím, že mám rád dobré pivo. Naopak nemám rád kyselá piva z minipivovarů," poznamenal prezident.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 15:06
- Nahlásit
Strejda
Dovoluji si kopírovat z denního tisku: No vida, to jsem nikde nezaregistrovala.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 15:59
- Nahlásit
Evey
No vida, to jsem nikde nezaregistrovala. - já taky ne, možná tím, že mne názory ,,našeho" pana prezidenta na cokoliv...vůbec nezajímají. Teda pokud to člověk nepojme jako něco na obveselení společnosti. Minule na návštěvě jsme se hodně nasmáli fantasmagorii ,,vodní překladiště Hodonín"
Obzvlášť pokud máte jít na očkování, to by měl absolvovat pouze pes zdravý - tak to bude zajímavé. Ale kdo ho nezná-nepozná. A to mi kurňa vysvětli, jak se to dělá, pokud pes dlouhodobě onemocní, s něčím? Minule jsme očkování málem termínově prošvihnuli s Berčovým léčením močových cest. A kdyby se léčil dál, tak by se nenaočkoval? Když vzteklinu mít musí?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2015 22:16
- Nahlásit
Strejda
Nemam brejle.
Tak zítra
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2015 04:37 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
http://magazin.aktualne.cz/nejkrasnejsi-ulice-v-ev rope-do-vyberu-se-dostala-krymska/r~afe6ceb0e4e711 e488b0002590604f2e/ - z pohledu "Pražana" nic moc (spíš hnus), ale je fakt, že se ta ulice hodně zlepšila;
včera jsme se i s Erwínkem akce zůčastnili (podruhé) a bylo to neuvěřitelné - fantastická, usměvavá a kosmopolitní atmosféra, kromě češtiny tam zněla i angličtina, slovenština, ruština, snad jsme zaslechli i němčinu, možná španělštinu, zcela jistě tam byli Vietnamci s vlastním stánkem a asi i další národy světa tam měly zastoupení - prostě úžasné "zmatení jazyků";
dýdžejové (i "tuc tuc" bicí), živá hudba (určitě by se něco líbilo i Strejdovi), tátové tančící s dětmi, piva, vína, kávy, čaje a jiné nápoje, paštiky, koláče, závitky, těstoviny, jiné netradiční ňamky, ale i cukrová vata, malování henou, kadeřnice, "antikvariát na chodníku";
Erwínek byl hlazen mnoha lidmi (tulil se jako vždy), očichán mnoha psy a očichal mnoho psů;
na závěr jsme zašli do Padovy na pizzu, k naší i Erwínkově spokojenosti [fotodokumentace celé akce je na blogu] - píše Yura
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2015 13:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Bože půl páté a Jirko Vy ještě nechrníte?!? To někteří úderníci(jako třeba Evey )vstávají už do práce, že jo Miri? Ne tedy o víkendu....alespoň doufám
Když jsem viděla normální záběr z ulice a pak tady ten váš happening, tak to s těma lidma vypadá mnohem líp Vážně dobrý nápad, takhle ulici ,,oživit" Díky za fotky
Teď jsme přijeli, byli jsme pro tchány v těch teplicích. Vstávala jsem za 10 šest a jsem tak ochrápaná, že z poloviny nevnímám, jdu si lehnout alespoň na gauč Tom šel hrát tenis(ale on vstával až po sedmé - nemá ráno kluky )
Á, zapomněla jsem...lasička už je nebožka Určitě Gůča ji dostala Tom ji našel pod třešní už včera. Dneska mi to v autě říkal A prý bych jim měla někam vyvěsit rozpis, co se smí a nesmí lovit....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2015 17:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Jdu takhle včera kolem kavkazačky Moly a už zdálky vidím, že se tam něco kutí. Páníček se zeťem neco brousili v rohu, u sousedovic plotu. Na můj dotaz, co to tam kutí z nich vylezlo, že budou nadvařovat plot, jelikož kavkazák Mazel ho přeskočil(oni je v předzahrádce střídají, Mazel tam prý bývá na noc, ale to já už ho nechytám) Prý tedy to přeskočila i Moly, ale naposled Mazel(ten spíše překročil - ten metrdvacet plůtek) a utekl za protější barák(směrem na potok) soused tam má vzadu kozy. Naštěstí se mu na ně nedostal, než ho odchytili A to mi bude někdo vykládat, že tohle plemeno má zakódované hlídat si jen to svoje Ovšem potkat ho tam já s klukama, průser jak mraky
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2015 07:51
- Nahlásit
worick
A kdyby se léčil dál, tak by se nenaočkoval? Ne, neměl by se naočkovat.
Některá vakcína proti vzteklině drží třeba i 2 roky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2015 11:09
- Nahlásit
Evey
Některá vakcína proti vzteklině drží třeba i 2 roky... - jo, vím, ale my ji tuším nemáme, alespoň nám nikdo neříkal, že by stačilo očkovat přes rok.
S tím kavkazákem Mazlem jsem uvažovala...jestli to není třeba tím, že mu ten jeho ,,revír" nestačí Ona předzahrádka 8x12m asi pro psy jejich velikosti nic moc. Ale on tam bývá málo, většinu času je tam Molča a Mazel ja v humně vzadu, to je mnohem větší.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2015 13:18
- Nahlásit
worick
jo, vím, ale my ji tuším nemáme, alespoň nám nikdo neříkal, že by stačilo očkovat přes rok. Máte asi kombi, ne? To by se dalo někde dohledat.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2015 13:25
- Nahlásit
Evey
worick
To by se dalo někde dohledat.
U vás vet nepíše do očkovacího průkazu, kdy se bude znovu očkovat?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2015 13:41
- Nahlásit
Strejda
U vás vet nepíše do očkovacího průkazu, kdy se bude znovu očkovat? To ano. Myslela jsem mrknout se na netu na tu konkrétní vakcínu, jak dlouho chrání.
Třeba tohle je u čisté vztekliny BIOVETA Biocan R:
Zvířata se vakcinují od 3 měsíců stáří. Protektivní imunita nastupuje za 14 dní po imunizaci. Zvířata vakcinovaná dříve než ve 3 měsících stáří musí být po dosažení tohoto věku revakcinována (nutno dodržet minimální 14 denní interval mezi vakcinacemi). Zvířata poprvé vakcinovaná ve věku 3 - 12 měsíců je nutno za 1 rok po první aplikaci vakcíny revakcinovat. Revakcinace provedená rok po první vakcinaci chrání zvířata proti vzteklině po dobu minimálně 2 let. K udržení imunity se doporučuje další revakcinace v souladu s veterinárními předpisy jednotlivých států.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2015 18:11
- Nahlásit
Strejda
Dlužím ti pivní odpověď.
Jak poznáš,nejsem žádný pivní znalec.
Ale nemám rád nasládlá piva.
Proto kupuji domů Svijany a nebo Bráník.
Poslední dobou mě ale překvapil a i chutná ležák z Lidla-Argus
(zlaté hrdlo láhve) .Takže vlastně kupuji i ten.
Nevím proč,ale chutná mi více než slavná Plzeň.
A ten zmíněný Topvar mi chutnal taky.
Když byl hezky natočený a i vychlazený,neměl jsem námitek.
Matně si pamatuji,že jsi psal něco o pšeničných pivech.
Tak to jsem ochutnal pouze jednou (z Krušovic) a moc mi to tedy nejelo.
V sobotu jsme se vrátili a zjistil jsem,co všechno Angie chutná.
Nohy zahrad.nábytku,sloup zastřešení,dveře do garáže,solární lampičky....
Naštěstí byla na mne hodná a pouze ochutnala.
Dala mi tak šanci to opravit a pořádně si zakutit.
Její vzkaz byl jasný.
Do auta bych se vešla taky.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2015 23:41
- Nahlásit
worick
půl páté a Jirko Vy ještě nechrníte?!?
říkal jsem si, že budu za ranní ptáče, ale máte mne Radko přečteného
Tá ta
Její vzkaz byl jasný.
Do auta bych se vešla taky.
tato mezidruhová komunikace je velmi důležitá, berme to jako nácvik na "blízká setkání třetího druhu"; klukům vždy doma a v Kapse sundáme obojky ("zatím padla, zůstáváme", v Kapse obojky zavěsíme na kliku dveří prostřední místnosti), nasazení obojku je signál "půjdeme na vycházku"; jednou odpoledne jsem "mimo čas obvyklý" přišel do Kapsy a Alfréd po uvítání skočil ke klice dveří, sejmul obojek a okázale mně ho nabízel, bylo to naprosto jasné gesto, šli jsme na mimořádnou odpolední vycházku; tuto komunikaci zvládl jen Alfréd, jeho psí IQ muselo být opravdu v pásmu psí geniality (možná by zastínil i některé z lidí); všichni si dovedeme představit, jak dát nonverbálně najevo "mám hlad", "mám žízeň" atd., Alfréd dal jednoznačně najevo "pojďme na vycházku", kdybych jeho chování "četl" jinak, musel by mne mít za "analfabeta" - píše Yura
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 11:21
- Nahlásit
Drakopes
říkal jsem si, že budu za ranní ptáče, ale máte mne Radko přečteného - Alenka to kdysi bonzla
a Alfréd po uvítání skočil ke klice dveří, sejmul obojek a okázale mně ho nabízel - když je čas prochajdy, řeknu klukům, že už se jdu domů převléct a půjdeme. Worka stojí u dveří pracovny a kouká, jestli nešvindluju Když si začnu oblékat něco trochu jiného, než obvykle, znejistí. Když mu mávnu, že už má jít dokola před hlavní vchod, nadskočí a letí. Největší tanec začne, až otevřu garáž a jdu pro vodítka, to dělá tanečky, nadskakuje a vyštěkává, čímž přivolá i Berunku. Ten už ví, že balím tašku a dostane frolíka
Včera mne Worka naštval...no jako bych to neříkala Šel na volno potokem už od Pekárny, vzorně. U pálenice na tom prostranství seděl zajíc tak za ním vypálil, zahnal ho k potoku, tak ho chvíli nebylo a čekala jsem, odkud vyběhne a doufala, že to nebude tryskem ve chvíli, kdy pojede nějaké auto Za chvíli skoro na stejném místě vyhopkal zajda zase nahoru, uviděl mne s Berčou, jak tam postáváme a valil po silnici do zatáčky ke mlýnu. Worka se vynořil vzápětí po stopě od potoka, porozhlížel, objevil leda nasratou paničku ...sice měl tendence hledat stopu dál, ale to už jsem na něj houknula, vynadala mu, připla ho na vodítko a za trest musel jít u nohy Ráno mi říkala sousedka, že se strašně večer vylekala(ono už se šeřilo)že šla potokem na skládku, najednou dupot za ní a následně Worka: ,,co to prosím tě honil? Já se psa nebála, toho znám, ale toho, za čím to utíkal, jsem se lekla, když jsem neviděla, co to je?!" Zajda
Tá ta
V sobotu jsme se vrátili a zjistil jsem,co všechno Angie chutná. - to měl kámoš s labradorkou taky, zlikvidovala mu komplet vybavení zahrady. Tohle kluci naštěstí nedělali, vyjímečně jsem přišla o zapomenutou sázecí lopatku. Těm se líbili spíš keře
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 14:21
- Nahlásit
worick
Keře jsem nenapsal?
Naštěstí to není nic děsnýho.
Stačilo trochu kytu a barvy.
Ale co s rodondredony?
Drakopes
Hezké fotky.
Ta chlebová cedule trhá srdce.
Tolik lásky....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 18:05
- Nahlásit
Tá ta
Keře jsem nenapsal? -
Ale co s rodondredony? - zastříhnout, obrazí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 01:42
- Nahlásit
worick
Worka stojí u dveří pracovny a kouká, jestli nešvindluju
to ano, tak reagují všichni hafani ("pes ví dřív než vy, jak se rozhodnete"), ale jediný Alfréd mě aktivně vyzval "pojďme na vycházku", a to ještě za použití zcela srozumitelného předmětu (obojku), to použití nástroje je úžasné; Alfrédova genetická linie by časem zřejmě nástroje i úspěšně vyráběla [Clifford Donald Simak - "Když ještě žili lidé"] - Alfrédův prapotomek by byl asi vrchním veleknězem
Strejda
ten blog je nepřátelský vůči IE, chci-li snímky trochu zvětšit, přejdu na Google Chrome
ale jedno téma je naprosto nejdůležitější - myslíte na ně? chci slyšet ANO - píše Yura
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 07:08
- Nahlásit
URL
Krásná.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 08:32 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Tá ta
Jak poznáš,nejsem žádný pivní znalec.
No to já asi taky ne. Můj zájem o malé pivovary je spíš turistický. Když se do té hospody dostaneme, nevypiju víc, než dvě piva. Ale minipivovarů jsme už navštívili mnoho.
Ve výběru piv se s spolu docela shodneme, až na toho Lidla. To neznám.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 09:17
- Nahlásit
Drakopes
nepřátelský vůči IE
Myslím, že to je obráceně a nepřátelství je na straně IE.
Všechno, co souvisí nějak s Windows, je pro mne zdrojem stresu, frustrace a zhnusení. Použití počítače na jednoduchou věc je dnes bez přehánění stejně složitá procedura, jak odbavení na letišti. Trvá to prostě dvě hodiny. Následky černého úterý, kdy Microšrot vydává balík aktualizací, zvládám až ve čtvrtek večer. Instalace, restart, ..., několikrát znovu. Bohužel používám několik PC, tak se to všechno násobí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 13:20
- Nahlásit
Ani se mne radši neptejte na počasí...klikněte si na radar Už bych musela být sprostá. Byly u nás na středu a čtvrtek nahlášeny sloupečky 14 a víc mm. Už nejsou http://www.foreca.com/Czech_Republic/Velka_nad_Vel ickou Zatím od včera jedna bouřka kolem - necelé 2mm
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 15:21
- Nahlásit
worick
Už nejsou
U nás jsou a rád se s tebou rozdělím. Večer budu muset vylít vodu z bot a zatím pro ni nemám uplatnění. Tak si nechám vodu z bot a tobě pošlu čistou dešťovou.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:09
- Nahlásit
Strejda
Pivní tour?
To nezní vůbec špatně.
Ale jak pak zpátky domů ?
A co kdybych tam pak někde zapoměl Angie?
Radši nemyslet!
Evey
No ta je úžasná.
Taky se mi líbí.
worick
Rodondredony máme dole pouze samé holé klacky.
A i když je zastřihnem,tak už se bojí zase obrůst.
Tak nevím kde je chyba.
Celý den leje....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 17:54
- Nahlásit
Tá ta
Ale jak pak zpátky domů ?
Chodíme pěšky, pijeme málo, psi cestu najdou.
|