| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 11:09
- Nahlásit
Omlouvám se, nebylo to schválně, že jsem nereagovala, ale včera přešla bouřka, vypadla nám elektrika a nějak jsme nemohli rozjet počítač, vypadalo to, že je po něm Zadařilo se až teď ráno Už jsem po včerejšku chtěla napsat, že snad se to lepší, včera vypadal Berry dobře, k večeři snědl granule(alespoň) celý den včera byl veselejší, večer jsme sjeli i na malý výlet(jen 4km kolem vody) jedl Frolíky a snědl Pribiňáka. K večeři ještě trochu granulí i nějaké maso z ruky. Jenže dneska ráno se mi zdál zase přešlý, už nechtěl kočičí mléko, na prochajdě si nevzal piškoty ani granule, jen nějaký ten Frolík a co víc, nechtěl ani kosti, žebro snědl jen jedno, do druhého kousnul a vyplivnul ho. Trochu mi to připadne, jsko by nechtěl právě kosti, tvrdé věci, co musí kousat. Musím mu ještě pořádně prohlédnout zuby. Jak se pozná, že psa bolí zub? Měl by to mít asi kolem zarudlé a zapuchlé ne? Při zběžné prohlídce jsem nic takové neviděla, ještě mrknu, jestli tam nemá třeba někde vraženou kost. A zdálo se mi, že má takovou horkou hlavu, takže musíme změřit teplotu.
Tá ta
vím, že je to pro tebe bolestivé ale jakové byli ty počáteční příznaky selhání ledvin? I teplota?
Do zítřka už to nějak vydržíme a zítra sjedem na tu veterinu. už nejím ani já, je mi zle jen z toho pomyšlení...
Fifi
V Uh. Hradišti je klinika, jezdíme jen na ni. Nevím, jestli ,,fakt dobrá"(nemám podle čeho posoudit) ale vybavená je dobře.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 11:26
- Nahlásit
worick
Právě řeším selhání ledvin u kocoura. Den co den je na kapačkách k tomu atb a protizvracecí inkekce. U něj to vzniklo nejspíš z močových kamenů, takže má navíc katetr. Zatím co jsem zjistila, tak vysoká močovina, což je jeden z důsledků selhávání ledvin, způsobuje zvracení. Rozhodně ale je dost riskantní oddalovat léčbu, protože se tim výrazně snižuje naděje na úspěch.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 15:05
- Nahlásit
birma
s kocourem nás to taky nejspíš bude v budoucnu čekat, je kastrát a žere jenom granule(nic jiného nechce )
Naděje na úspěch u selhání ledvin není, pokud to není jako u kocoura zapříčiněno překážkou, třeba těmi kameny, tam ještě šance je.
Snažím se to všechno všemožně oddálit, protože je tu možnost, že vemou krev, případně udělají rentgen, kde se ukáže nádor někde..s metastázema..a my přijedem domů s Berunkou v dece Už bych ho probudit nenechala, nemá to cenu. Takto možná získáváme nějaký ten den navíc. Proto se tak šíleně bojím jet na veterinu
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 16:43
- Nahlásit
worick
Nebo taky ztrácíte několik let, tím, že neřešíte něco, co by se řešit dalo třeba úplně snadno.
Ale ty příznaky mi nezní nikterak dramaticky, zub to člověk blbě pozná, to může mít váček nebo zánět někde hlouběji, případně uhnilej kořen zubu. Fakt jeďte na veterinu.
Na krev ho uspávat nebudou, kouknou mu do tlamy, prohmatají břicho, fakt to může být tisíce věcí.
Je starej? Taky mu může vadit to oteplení a je z toho unavenej a nechce se mu kousat. Kdybych naší autistku pohřbívala pokaždé, když je přešlá nebo když si nebere pamlsky, tak to by bylo několikrát do týdne.
Teplotu jste měřili?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 18:02
- Nahlásit
worick
Ty mi dáváš.
Omlouvám se,ale od pátku večer jsem tu nebyl.(Zárybniční Lhota a Č.Budějovice)
Víš,my už pozorovali delší dobu na Barunce,že moc nejí.
Asi půl roku před jejím koncem jsme jeli na veterinu,aby ji prohlídli.Nic na ni neviděli a tak jsme to taky dál bohužel neřěšili.
Pak to u ni bylo s jídlem jako na houpačce.
Až jsme se zase dostali do stavu,že zase nic jíst nechtěla a tak jsme šli znovu.
Tentokrát ji vzali i krev a ať si druhý den zavolám pro výsledky.
Když jsem zavolal,tak mi řekli,že krevní obraz je OK,ale že je tam vysoká hodnota myslím kreatininu.Mám to někde napsaný a ještě něco.
No a od té doby to trvalo pouhý týden....
Znovu krev,jiná klinika,infůze....
Sám vet tomu nechtěl věřit když ji vizuálně prohlížel a porovnával výsledky.
Možná kdyby tu krev vzali dřív,tak by ji pomohla třeba dieta...
Nechci tě strašit a doufám,že to u vás bude něco jiného.
Moc bych vám to přál.
Ale dle toho co už dnes vím,tak bych na nic nečekal a upaloval hned na odběr krve.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 18:43
- Nahlásit
worick
Naděje na úspěch u selhání ledvin není Ale je. Sice jen u některých případů a příčin, ale je.
Prohlédni vnitřek tlamy, dásně jestli tam nemá nějaké boláky, jako třeba afty. Nepáchne mu dech?
Tá ta
Možná kdyby tu krev vzali dřív,tak by ji pomohla třeba dieta... Myslím, že ve vašm případě to bylo bohužel nezvratné. Stejně jako u nás.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 20:55
- Nahlásit
Evey
Tá ta
Tak nevím, ano oteplení zase bylo hnusné z 10 na 28st, ale to nežrání se mi nelíbí. Tom říkal, že pozoruje, že na něj u jídla Worka pořád držkuje a že mu připadne, jako by s ním rozehrál nějakou hru na: a teď se hošánku nenažereš U těch kostí ráno, jsem to taky pozorovala, už dva dny, Worku jsem seřvala a Berrynkovi je posunula o kousek dál a byl klid, ale dneska už to nepomohlo, právě. Teplotu jsme měřili, na dolní hranici, takže v pořádku. Celá rodina mi tvrdí, že vypadá a chová se normálně(když u toho byli) i odpoledne sestřenka s tetou se tu stavily a to byl fakt normální, letěl k bráně jako vždy a tak. Jsem strašně vyplašená a asi ho moc pozoruju a všechno si spojuju. Jenže co se rodiny týče a přátel a jejich zdraví, jsem od té doby, co zničehožnic umřel taťka, prostě hysterická.
Pusu jsem mu prohlídnula asi 5x, nevidím tam nic, jen u jednoho spodního zubu to má trošku červené(mezi zuby) třeba jako když si tam moc zajedete zubní nití. Ještě to ráno znovu prohlédnu, jestli se to nějak nezmění.
ssshhhhh
Kdybych naší autistku pohřbívala pokaždé, když je přešlá nebo když si nebere pamlsky, tak to by bylo několikrát do týdne. - to je s Workou stejné Jenže ten se tak právě chová dvakrát do týdne, takže u něj to nepřekvapí. Berry se tak chová jen, když je kolem háravka
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 21:21
- Nahlásit
worick
Snažím se to všechno všemožně oddálit, protože je tu možnost, že vemou krev, případně udělají rentgen, kde se ukáže nádor někde..s metastázema..a my přijedem domů s Berunkou v dece Už bych ho probudit nenechala, nemá to cenu. Takto možná získáváme nějaký ten den navíc. Proto se tak šíleně bojím jet na veterinu
Nebuď zbabělá! (neuraž se, nemyslím to zle)
Řeš to radši rychle, neoddaluj nic. Lepší je vědět pravdu hned, než později, když třeba už nejde nic dělat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 21:29
- Nahlásit
worick
Podle mě se ty ledviny horšej postupně a ne, že ze dne na den je ze zdravý ledviny nefunkční troska, takže když se včas udělá sono, nasadí dieta a udělá nějaká podpůrná léčba, tak se to zhoršování může výrazně zpomalit. Když to necháš na poslední chvíli, tak už se to bude samozřejmě řešit hůř, pokud to vůbec půjde.
Jo a ještě - nechutenstvím trpívá moje druhá kočka když jí začnou kolabovat játra. To se dá poznat relativně snadno podle nažloutlý barvy sliznic a řešitelný to je.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2015 21:46
- Nahlásit
worick
Víš,nezlob se.
Ale mi na Barunce taky nic neviděli a jak ti píšu,tak ani vet.
Pamatuji si,jak mi řekl,,Bára je netypický ledviňák.
Nebejt těch výsledků,tak na ni nic nevidím".I teplota byla OK.
Nestraším tě a nepřeju vám nic špatného,jenom proto ,abych měl pravdu.
Vím že zkušenost je nepřenosná.
Psal jsem to už Kess a jsem rád,že jsem se pletl.
Nech se proboha přesvědčit a jeď zítra na tu krev.
Nevím ještě jak tě přesvědčit,ale Barunka byla ještě ve středu hravá,aportovala,cvičila a v pátek jsme jeli na injekci.
Nikdo nás víc ten inkriminovaný týden stanovené diagnozy neléčil a nechali mě,až mi to v tý palici zabedněný dojde,že je konec a sám ji přivezu ukončit každodenní noční trápení.(nebudu ti ho popisovat).
Co víc ti mám napsat.
Píšou ti to tady všichni ostatní.
Tak dej tedy alespoň na Evey
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 11:02
- Nahlásit
Určitě jste tušili, že to dneska vzdám. Měla jsem to naplánované, přichystaný pytlík na odběr moči. Tom mi oznámil, že dneska nemůže, má už domluvená jednání. Prý zítra. Ale to mám dojem, že mají operační den, takže to musím ještě zjistit. Tipuju to na středu, Tomovi už jsem oznámila, ať si nic neplánuje.Taky prý večer opět nežrali - ani jeden a někde lítali po zahradě, že neví co zase blbnou. Ráno za trest nedostali žádná kokinka. Mléko Berry zase nechtěl. Ale pak šel a snědl včerejší pohozenou kost. Na prochajdě jedl trochu Frolíky, piškoty moc nechce a granulí jen pár a pak už je plival. Doma pak ještě snědl další dvě kosti, i když se zprvu k nim moc neměl. Seděl na rohu garáže, což dělá, když hárá Dášena(za normální situace chodí se mnou do garáže) Worka pořád vyštěkává, v noci jsem na něj vybíhala, protože zase na něco vyřvával. A venku lítá a neposlouchá Chovají se divně oba. Kéž by to bylo jen tím...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 11:20
- Nahlásit
worick
škoda že nemáš auto..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 11:37
- Nahlásit
Tá ta
mám auto, ale kluci v něm nechtějí jezdit(Fabia) protože se tam do kufru dobře nevlezou(když sklopím zadní sedadla) a nejsou zvyknutí. Párkrát jsem s nima kousek do lesa jela(už dávno) ale byli z toho nervózní. Musíme vzít kluky oba(a to bych sama nezvládnula) protože minule, když jel jen Worka s tou píchlou pacinou, pak byl doma hrozný cirkus, Berry ho málem sežral Kdyby se něco zhoršilo, jedem samozřejmě hned, takhle to snad ještě vydrží...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 17:41
- Nahlásit
worick
Určitě jste tušili, že to dneska vzdám.
NE. Jistym zpusobem me fascinujes.
Pokud pocitam spravne, tak ti tu 7 lidi poradilo zcela jasne. A ty si stejne najdes "vymluvu", odlozis to o dva dny. Ja ti uz nebudu psat nic, protoze aby pes s podezrenim na ledviny ci vi buh co se futroval jen kostma a frolikama, nad tim mi uz vubec zustane rozum stat. Promin, ale svym chovanim Berrymu vubec nepomahas, spis naopak.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 18:08
- Nahlásit
Fifi
protoze aby pes s podezrenim na ledviny ci vi buh co se futroval jen kostma a frolikama, nad tim mi uz vubec zustane rozum stat. - tak já bych byla moc ráda, kdyby žral cokoliv jiného a zdravého, ale bohužel nechce Granule se mu snažím dávat alespoň z ruky, v rámci pamlskování, trochu si vzal, ostatní už vyplivnul. Pokud máš veterinu 25km, tak musíš mít holt odvoz. Kdyby byl stav akutní, hodím ho do Fabie, chceš nechceš a jedem.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 18:19
- Nahlásit
worick
Jsi uplne blba???? Sorry, vsichni tu jsou na muj vkus prilis diplomaticti na to, ze tvymu psovi jde mozna o kejhak. Chovas se jak dite, ne jako dospelej clovek, co ma mit zodpovednost za zivou dusi, kterou si poridil. Akorat tady places na internetech, coz je fakt uplne hovno platny. Prober se a prestan se chovat jak minda. Psa naloz do auta a mazejte na veterinu okamzite, HNED!!!!
Ja kvuli svoji cube po akutni pankreatitide, kdyz mi zacala po par mesicich od doby, co jsem se bala o jeji zivot, kdyz lezela na kapackach, blejt znova a to zrovna posledni noc na tabore, poprve v zivote porusila jedno z mala pravidel, ktery dodrzuju na 100% - nesedam za volant, pokud mam i byt pul piva v sobe. Ty tady resis uplny picoviny namisto toho, abys psa nalozila a odjela na blbou veterinu... Fakt jako, nepochopim a doufam, ze na to tvuj cokl nedojede.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 20:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Mathea
Akorat tady places na internetech - a to jako kde? Já jsem to napsala jenom tady, svým přátelům a známým. Sdělit problém, poradit se, probrat okolnosti, neb mají stejné plemeno a lecos už zažili. Hezký hysterický výlev tu máš ty. Pes zvracel jednou, teplotu nemá, dnes vypadá normálně, jenom málo žere. Neříkám, že mu nic není, třeba je to špatné a jak psal Táta, u nich to taky tragicky nevypadalo a bylo. Proto tady sýčkuju a bojím se, protože o žádné háravce, kvůli které by se mohl takto chovat, nevím. Venku vypadal a choval se normálně, jen zase chodí pomalu. Může to být tím vedrem...ale nemusí. Proto jsem si veterinu na tu středu domluvila. Nechci jet zítra, protože ti lepší doktoři operují. Uvidím, jestli bude dneska něco večeřet, jinak bych asi jela i ten zítřek..
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 20:53
- Nahlásit
worick
Promin, ale hystercis tady akorat ty, kdyz pises, ze ho tam budes muset nechat a kdesi cosi. Nasledne napises, zes vzdala navstevu veterinare. Pes ti zere akorat nejaky sracky a kosti, coz mu fakt ohromne muze pomoct.. Jsi v nervu, nejis, brecis tu, ale kdyz ti nekdo napise jak veci pusobej, tak jsi najednou v klidu a nad veci. Precti si sama sebe a pochopis, proc jsem najezena. Je to jednoducha rovnice... Nelibi se mi projevy psa -> projevy neustupuji/zhorsuji se -> neznam pricinu = jedu na veterinu. Ale taky si muzes v klidu jeste par dni jen placat jatra na internetech.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 20:55
- Nahlásit
Mathea
Přesně.Vystihla jsi to.
Zítra mají na veterině operační den,ve středu Tom tenis,ve čtvrtek bude Berrymu už líp a v pátek bude před víkendem všude zase hodně lidí atd,atd.
worick
Abych řekl pravdu,překvapila jsi mě.
Bohužel slušně řečeno nemile.
A protože nejsem pro tebe žádný anonym,tak ti můžu napsat, že mě s...!
Na výlety jezdíš furt a teď je 25 km problém?!
Worku nech doma.On to na rozdíl od Berryho,jestli to jsou ledviny přežije.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 20:58
- Nahlásit
worick
A ti pratele a kamaradi ti napsali co? At jedes na veterinu. A tys udelala co? Nic. To neni probirani problemu, to je akorat bliti na internetu, ktery tvymu psovi nepomuze.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 23:10
- Nahlásit
Tá ta
vždyť jsem nenapsala, že nepůjdu, ale že jsem objednala tu středu a že když to nebude lepší, pojedem zrovna zítra...
Tvoje reakce mne mrzí, co k tomu víc dodat, nechci to zhoršovat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2015 23:33
- Nahlásit
worick
Tvoje reakce mne mrzí, co k tomu víc dodat, nechci to zhoršovat.
Tys opravdu jak urazeny maly dite. A ne dospelej clovek, co resi, ze je neco spatne se psem. Mathea ma pravdu.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 06:21
- Nahlásit
worick
mne mrzí
Hele Radko,
já viděl Barunku umírat a nikdo mě nepřesvědčí,že kdyby jsme ji nechali vzít krev už při prvních příznacích,tak se nechalo něco dělat.
Možná by byla na dietě,možná bychom to protáhli jenom o několik měsíců.
Kdoví.
Jo a taky už pak žrala jenom piškotky a mlsky.Ostaní vařené jsem vyhazoval.
Ke konci už nechtěla ani mlsky.A klepala se v garáži.
Nikdo tady přeci nepíše,že u vás to bude to samé a nikdo vám to nepřeje.
Jde jen o to,aby se vet na něj kouknul,vyšetřil ho a pak můžeš čekat až se zase rozežere.
Ale budeš vědět.
nenapsala, že nepůjdu,
Ale ty už jsi tam měla dávno být !!!
Ach jo.....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 11:52
- Nahlásit
worick
jsem objednala tu středu
Už jsem se potřetí podíval do kalendáře a na hodinky. Pořád není středa odpoledne, aby tady byla nějaká zpráva.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 13:56
- Nahlásit
pro všechny, i když ani nemám náladu to sem psát. Berry večer jedl zase malinko, tak jsme jeli. Ledviny v naprostém pořádku, všechny hodnoty z krve dobré. Zase zánět močových cest, který prý asi po těch háravkách bude dělat paseku pořád, dostal ATB, ale minule mu stejně nezabraly. Trochu snížené kalcium a na hranici dvě hodnoty jaterní, což by prý mohlo spolu souviset a musí se to hlídat. Může to prý ovšem souviset jen s tím rozhozeným trávením. Kdyby se nerozežral, tak příští týden na sono jater. Musíme ho nějak rozežrat, ovšem i doktorce je jasné, že v tomto počasí to bude problém Nakoupili jsme psí konzervy(ty lepší) a zkusíme alespoň tak. Ta ATB nám v tom ovšem nepomůžou, minule po nich právě přestal žrát
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 14:18
- Nahlásit
Strejda
Asi máš špatný kalendář. Zpráva už je tu.
worick
Ledviny v naprostém pořádku Super.
Kdyby se nerozežral A dostali jste třeba nějaký preparát na podporu chuti k jídlu nebo něco na ty játra?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 17:21
- Nahlásit
worick
Jsem rada, ze jste byli na veterine, drzim palce, at je vse ok.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 18:02
- Nahlásit
Evey
Dostali jsme Famosan, prý na to zklidnění trávení. Ptala jsem se, jestli můžu zkusit něco na podporu těch jater, třeba ostropestřec a řekla mi, že určitě, že tím nic nepokazím. Tak jsem ho koupila.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 18:37
- Nahlásit
Pro ostatní. Pro ty co napsali, pro ty, co si to jen mysleli....Zjistila jsem, že píšu moc, protože někteří z toho mají pocit, že o mně ví tolik, že můžou hodnotit můj(náš) život. Nikdy jsem si byť ani jen nepomyslela, že by jste svým psům něčím ubližovali. Nikdy jsem nehodnotila, kolik kdo jim věnujete času a všeho kolem, neřešila jsem, kdo kdy měl jet se psem na veterinu a jestli to bylo včas. Možná proto, že jste to nepsali týden předem, jako já, ale až po. To už je jedno. Asi jsem zvyklá, nehledat na lidech to špatné. Ještě pořád nemáme vyhráno, může být klidně něco na těch játrech, i když jsem si s ledvinama oddechla. Ale přišla jsem o jistotu, že tu mám opravdu přátele, proto už to tady řešit nebudu. Chápu, že z Táty mluví prožitá bolest a sám sobě si vyčítá. Já mu chtěla napsat, že by opravdu nic nezměnil, ani včas, protože když se ten proces s ledvinama rozjede, je nevratný, možná by jste to prodloužili o pár týdnů...ale Ty jsi napsal toto: Zítra mají na veterině operační den,ve středu Tom tenis,ve čtvrtek bude Berrymu už líp a v pátek bude před víkendem všude zase hodně lidí atd,atd. - nevím, proč se navážíš ještě do Toma, sám pracuješ od nevidím do nevidím a kolikrát jsi psal, že jsi neměl na Barunku týden čas. My jsme si s Tomem sedli a řešili co dál, jestli dál pojede tempem ,,šíleně zaměstnaný muž" s nervama v kýblu, co se domů chodí jen vyspat...a nebo bude radši mít víc volna, na nás a ano - i na tenis, jelikož je to jediný relax, který má, jinak zná jen práci a dřinu v zahradě. Nechodíme na grilovačky, nechodí s chlapama na pivo. Nebude už vydělávat miliony, nebudeme už mít na super auto, ale budem na sebe mít čas - zvolili jsme tuhle variantu. To, že také oddaloval tu veterinu bylo proto, že on si nechce byť jen připustit, že Berunkovi by se mohlo něco stát. Chce to slyšet ještě míň než já...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2015 20:16
- Nahlásit
worick
já vím že slyšet na veterině špatné zprávy si nepřeje nikdo z nás....já jsem kdysi před 20 lety váhala s návštěvou, protože jsem měla strach samozřejmě že i o psa...ale asi víc o sebe, co tam špatného uslyším.....a pak jsem slyšela to, co si vyčítám dodnes i po těch letech - Kdybyste přišla o týden dřív, tak se ještě dalo něco dělat....takže dneska pro jistotu a dobro zvířete letím raději s "každým prdem" ....
|