Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2015 18:24
- Nahlásit

Tá ta
No ta je úžasná.
Taky se mi líbí.
Že jo? Elza by ji nepřijala, jinak bych o ní vážně přemýšlela.Celý den leje.... Tak tady pár kapek, takže stejně jako u worick.
Tak kolem 17 hod. se tu ale citelně ochladilo a fouká jak na větrné hůrce.

Strejda
Drakopes
přejdu na Google Chrome Zhruba před 3 týdny jsme dostali v práci výrazné varování před jeho použitím. Prý měl nějakou bezpečnostní chybu a pár lidí ve firmě si odrovnalo svoje data.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2015 23:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dneska jsem z toho nepršení tady a pršení v celých Čechách byla tak nasratá, že jsem ani neměla náladu psát Teď cca od 21h napršely 3mm, takže za dnešek máme 5mm. Zajímalo by mne, kolik je srážkový úhrn v Praze, když tam je mrak od rána, nebo minimálně jeden za druhým...? Jen na to pomyslím, lomcuje se mnou vztek. Doopravdy. Vím, že za to nikdo nemůže, ale prostě mne to štve nebetyčně. Dřu na poli jak mezek, piplám se ze zeleninou, aby jsme měli pro sebe, pro kluky, zdravou...a nakonec mi z toho polovina zaschla, nevylezla. Ranné brambory už by se měli za chvíli kopat - nám zatím sotva vyčuhnuly natě ze země Schválně jsem letos nesadila mrkve a petržele tolik, pak toho polovinu hážu králíkům(mamčiným) a teď tam nic vylezené, nakonec budeme mít sami málo Mák jsem musela včera podsadit znovu, nebylo tam skoro vůbec nic. S kytkama je to to samé, rozsypala jsem do volných míst semínka letniček, trvalek, také to stojí nemalé peníze...a nevylezlo ani ň

Evey
Ta pejsana je krásná...jen mi trošku neleze do hlavy: to někdo tak kříží záměrně? Tohohle psa už jsem totiž v inzerci viděla, 100%, jestli jsi to sem nedávala ty, tak někde jinde někdo. Ty útěky budou asi dost problém, když jde z ruky do ruky...

Včera jsme sázeli ty rajčata. Nakopali jsme před barákem hnojovku a sypali pod ně, respective sadili do ní - v té naší ,,kvalitní" slínovici by narostlo prd, ba by to do ní ani nešlo vysadit. Motala se tam kolem Gucci asistentka a najednou hups, skočila pod rajče a táhnula odsud malého krtka Já jsem zařvala, skočila po ní, tak se lekla pustila ho, zajel zpátky do hnojovky, se kterou jsme ho asi vykopali, tak jsem ho vyšťourala a zanesla ke kompostéru. Nám tady krtek žádné problémy nedělá, krtiny jen trošku těsně vedle kompostu, jinak v zahradě nikde nic. On by si u nás v té ,,parádní zemi" polámal totiž pacinky
Všechno jsem honem honem, než začne to hrozné pršení, i dnes prochajdu s klukama, nic moc daleko, aby jsme náhodou nezmojmuli...no tak nic

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 13:55
- Nahlásit

Tak jsme včera vyndavali stehy z Vlčáčka. Bylo to OK, zahojeno moc hezky. Ale to nic nemění na tom, že ten nádor byl nejspíš zhoubný.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 14:28 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
A to je dost, že se taky ukážeš Ostatní se po mém výlevu báli a utekli No, ještě mne to úplně nepustilo, je pod mrakem až hrůza, ale ani nekapne

že ten nádor byl nejspíš zhoubný. - podle čeho usuzuješ, našly se někde metastáze? nebo podle histolky? Třeba co je u lidí: mamka měla na spánku bazaliom. Také zhoubný nádor, většinou na obličeji, který metastáze zpravidla netvoří a pokud se dobře a včas vyřízne, mělo by to dopadnout. Řezali jí ho před 20lety, dostala tam plastiku a ťuk, ťuk v pořádku. Byly tam s ní ale paní, které už přišly o polovinu obličeje, protože se ta potvora umí rozlézat dál a dál...tak jestli to třeba Vlčáček nemá něco na tenhle způsob...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 17:42
- Nahlásit

worick
A to je dost, že se taky ukážeš
Nemám čas. Vím, že je to trapné, ale je to tak. Zkoušky, práce, psiska, předevčírem jsem se z toho "složila" - jinými slovy: už toho nevyspání bylo tolik, že jsem 1,5 h v práci pracovala, 0,75 h spala, a tak jsem se sbalila, jela domů, zalehla v 15 hodin do postele a probudila se ráno. Chudákům psům jsem zaspala večeři. Akorát trávím čas na FB, protože tam řeším psiska, tak to mám puštěné (co kdyby...) a akorát mě to zdržuje.
Ostatní se po mém výlevu báli a utekli
To snad ne!
je pod mrakem až hrůza, ale ani nekapne
Zima jak v Rusku, jo jo.
našly se někde metastáze?
Ne, ale to neznamená, že nejsou. Nicméně to mělo už tvrdé části, což bývá špatně. A hůř ještě o to, že k tomu vedly dvě velké žíly, které to zásobovaly. To bývá u zhoubných nádorů. Nicméně pes už druhý den skákal suverénně do postele a z ní o 106. Na nádor a sešívání nehledě.
Byly tam s ní ale paní, které už přišly o polovinu obličeje, protože se ta potvora umí rozlézat dál a dál..
Tak to jsem ráda, že to nebyl případ Tvojí mamky. Svině jedna hnusná, rakovinná, co?

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 18:22
- Nahlásit

Nemáte někdo zkušenost s připojení internetu přes LTE?
Přemýšlím jak ten náš pomalý Internet přes flashku zrychlit. Operátor mi nabídl tohle, jen je to už pro mě trochu dražší... 500 kč/ měsíc. Tak váhám jestli do toho jít.

worick
to někdo tak kříží záměrně? Spíš je to výsledek chvilkové lásky mezi BSP a labradorem.
Vlčáčková
A co Beruščin ocásek?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 18:29
- Nahlásit

Evey
Tváří se blbě. A Beruška stále více olézá stroupkama. Tak nevím.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 19:35
- Nahlásit

Vlčáčková
Sakra práce. A co na to doktoři?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 21:03
- Nahlásit

Vlčáčková
od tebe teda jdou zprávy... To i to naše ,,ani nekaplo", je proti těm vašim nemocem fraška

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2015 23:38
- Nahlásit

Evey
worick
Zkouška koupání v nějakých srágorech a vyčesávání hustým hřebenem.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 06:53
- Nahlásit

Vlčáčková
Mě spíš přijde že to má původ někde spíše uvnitř těla než na kůži. Kevní testy dopadly OK? Co třeba štítná žláza?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 07:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
že ty jsi Václave, vyhrál ty dvě miliardy a nechceš se dělit?!?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 07:56
- Nahlásit

Vlčáčková
nebo alergie? Čím vlastně krmíš?

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 09:38
- Nahlásit

worick
že ty jsi Václave, vyhrál ty dvě miliardy a nechceš se dělit?!?
Jo jo, to jsem já ten výherce.

Četl jsem tady o nemocných psech a nechtěl jsem přidávat další špatné zprávy. Sally má těžký zápal plic. Je to stará babka, mám o ni starost.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 10:48
- Nahlásit

Strejda
Sally má těžký zápal plic - to není dobrá zpráva ale snad to zvládne! Jak se to pozná, jakové má příznaky? A víš, kde k tomu přišla?
To by ty dvě miliardy byla lepší zpráva, dokonce i ti závistiví by to slyšeli raděj...
Od posledního Dášina hárání, jsem uvařila teprve včera podruhé a: první jídlo, tu minulou várku skoro nejedli, respective to, co jí tři dny, jedli 5dní, protože v tom jen nimrali. Byly tam ryby tak jsem si říkala, že je to tím. Včera jsem uvařila nasekané kachní hlavy + mleté hovězí a nimrali zase. Berča snědl polovinu, Worka nejedl vůbec. Nebyli jsme na prochajdě, tak to Worka ty dny umí stávkovat. Uvidíme dneska. Už z nich začínám být taky nervózní. Kdyby to byl jen Berunek, tak bych se vylekala moc, takhle ještě čekám, jestli se rozežerou...

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 11:09
- Nahlásit

Strejda
Sally má těžký zápal plic. Držím palce. Léčí se alespoň v obýváku?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 12:01
- Nahlásit

Strejda
Také držím palce a věřím v účinnou léčbu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 12:32
- Nahlásit

worick
Evey
Tá ta
Jak se to pozná, jakové má příznaky?
Špatně dýchá a má horečku. Dnes ráno dokonce nežrala. To je nejvážnější příznak.

A víš, kde k tomu přišla?
To nevím, ale myslím si, že prochladla. Ve středu jsem přivezl hovězí harfy a Sally ji hlodala na trávě v dešti. Jindy si ji nosí do kotce.

Léčí se alespoň v obýváku
Je doma na chodbě. V obýváku se jí moc nelíbí. Ani na gauči.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 13:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
a máte ATB?

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 13:33
- Nahlásit

worick
a máte ATB?
Dostala dvě injekce a od zítra má ATB. Náš vet bohužel nebude zítra doma, tak bychom museli hledat jinou pohotovost, kdyby se to zhoršilo.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 15:15
- Nahlásit

Strejda
jedna z těch injekcí byla asi ATB a ta další proti zánětu, od zítra máte prášky, že ?
Možná na zvážení, vzhledem k jejímu věku, vzít i krev. Aby jste viděli co se děje vevnitř.
Co uzliny, kontroloval jí?

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 18:11
- Nahlásit

Evey
jedna z těch injekcí byla asi ATB a ta další proti zánětu
Synolux RTU. Matacam
od zítra máte prášky, že ?
Augmentin

vzít i krev
Uvidíme, jak to bude probíhat. Od odpoledne už žere a byla ji na chvíli navštívit Barbuša.

Co uzliny, kontroloval jí?
On svoje konání nekomentuje. Neříká "teď kontroluju uzliny". Ani to nemám s čím porovnat, protože u jiného veta jsem byl jen jednou s kočkou. Ale důvěřuju mu. Se psy to umí. Sám jsem se k němu chtěl přeregistrovat, ale nevzal mne.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 18:45
- Nahlásit

Strejda
Od odpoledne už žere Tak to je dobrá zpráva.
Sám jsem se k němu chtěl přeregistrovat, ale nevzal mne. To víš, nechce se dohadovat s tvou pojišťovnou o případnou úhradu...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2015 23:07
- Nahlásit

Evey
Strejda

Od odpoledne už žere Tak to je dobrá zpráva.
Sám jsem se k němu chtěl přeregistrovat, ale nevzal mne. To víš, nechce se dohadovat s tvou pojišťovnou o případnou úhradu...

zaplaťpánbůh - říká (píše) ateista
přeregistrovat - Ája také, možná je to tím, že často mají veterináři lidštější přístup ke svým pacientům - píše Yura

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2015 02:29
- Nahlásit

Erwínkova socializace
dříve (ne moc - 2 dny?) od vietnamských známých jsme dostali pákistánské medové mango, doplnili jsme výborným banánem a k rakouskému modroplísňáku [www.sklizeno.cz] a českému selskému sedlčanskému hermelínu vyrazili vstříc tmavou baketou a chuťovým "kontrapunktem" mulerem thurgau (přepis je hrůza; omlouvám se); Erwínek byl mangem nadšen

včera v poledne
zastávka v nově otevřené provozovně (co by kostelníkovic Honzík jednou kamenem dohodil) turecká prodejna, pán mu přinesl odřezek masa, Erwínek ochutnal a zařadil ("jo, Turci jsou kámoši"), pak v parku dostal "zbytek", porce byla obrovská (ďábelská omáčka Erwínkovi nevadí - je to chlapák)

no a na závěr slečna ze "sklizeno" ["ňam ňam"] mu podstrčila šunčičku; následoval večerní kontakt se spoustou dětí u Kafárny, nejstarší byla čtyřletá holčička, postupně ho krmily a hladily všechny děti (ano, občas se bály, ale "otužovaly se" - pak Erwínka krmily z dlaně), rodiče v pohodě, naprostá spokojenost - píše Yura

worick
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2015 07:46
- Nahlásit

Strejda
Tak jak ráno? Jen prosím tě napiš, že už je to mnohem lepší...Půl noci jsem nespala, jsem z toho nervní, protože i Berunek pořád málo žere - jen polovinu porce Takže to vztahuju i na nás, no

Drakopes
to se mi líbí, jakový tam má Erwínek bohatý společenský život Kluci mají také nějaké to pohlazení od známých, co potkáváme(a na vesnici je skoro každý ,,známý" )ale dobrot se nedočkají - nejsou tu ty krámky
Na Fauně zrovna běžela diskuse o tom zda nechat hladit či nehladit psy cizími lidmi. Vůbec nechápu, proč bych to neměla někomu dovolit, či se zlobit, že si psy chce někdo pohladit? Takové řeči jako: je to můj osobní majetek, tak mi na něj nebudou sahat...tak to snad ani komentovat nebudu Pochopitelně, když mám psa, kterému kontakt vadí, je to jasné, ale nevidím důvod, proč by to mělo vadit mně a zakazovat to psu, který by se třeba muchloval rád(jako Worka) ?

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2015 11:07
- Nahlásit

worick
Jen prosím tě napiš, že už je to mnohem lepší...
Je to opravdu lepší.
Sally bude v červenci deset let, tak se to může všelijak zvrtnout, ale už se zapojila do chodu domácnosti. Když je doma, tak má na starosti kontrolu nádobí, než se dá do myčky. Aby se náhodou neucpal filtr nebo tak něco. Svoji funkci plní svědomitě, občas za námi zajde, že potřebuje podrbat a když vrznou dveře od spíže, stojí v pozoru. Tam jsou mimo nepodstatné věci taky psí pamlsky.
Už jsem to tady psal víckrát, že je tvrďák. Ale srozumitelně mi umí říct, kdy potřebuje pomoc. Snad jsme byli u veta včas a vyléčí se.

Berunek pořád málo žere - jen polovinu porce
Myslím, že by mu prospěla krátká stáž u nás.

: je to můj osobní majetek, tak mi na něj nebudou sahat.
To je teda hrozná blbost. Na cvičáku je taky pár takových psovodů. Jen u malých dětí si předem vyžádám souhlas rodičů, ale u dospělých to, myslím, prospěje lidem i psům..

worick
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2015 11:33
- Nahlásit

Včera trošku mrholilo k večeru(byli jsme na prochajdě ) dneska mrholí teď. Na srážkoměru neustále svítí nula
Kosáci nám sežrali všechny načervenalé jahody. Třešně ještě jako malinké plůdky sežral nevím kdo, asi nějaké housenky
Strejda
Takže ta zpráva od vás je jediná pozitivní věc, co zatím od rána vidím...a je skvělá Snad jí ATB zabrala

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2015 02:11
- Nahlásit

Strejda
Už jsem to tady psal víckrát, že je tvrďák. Ale srozumitelně mi umí říct, kdy potřebuje pomoc. Snad jsme byli u veta včas a vyléčí se.

určitě ano, my držíme palce a Erwínek paspárky (případně i jiné drápky) - píše Yura

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2015 03:14
- Nahlásit

Erwínek je typ ZZ (zbrklý zmatkář); včera byl s Alenkou v knihovně, pak se zastavili v farmářské prodejně (ne "sklizeno"), čekal v pozoru ve vchodu, pak ho pán pozval dovnitř, vylovil z lednice kus paštiky a zazněl příkaz "sedni" (Erwín sedl, oči vyvalené v očekávání gastronomických orgií), poté hod paštikou a světe div se - Erwínek bezchybně chytil, normálně ve své zbrklosti chňapne po letícím soustu mnohokrát během letu (cvaká mordou - "už, už , už je to tady?..."), až sousto srazí na zem a pak ho zmateně hledá (prostě Erwínek); Alfréd i v pokročilém věku vyhrál soutěž "10 hozených piškotů" (100% úspěšnosti a potlesk pro vítěze); prostě každý pes je unikát (jako každý živý tvor) - ale stejně je milujeme všechny (doufám) - píše Yura

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání