Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bernský salašnický pes II
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 36 . 37 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2015 17:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Janiii
počkej, počkej, teď jsem zmatená jako sysel Starší berňačka vám umřela, zůstala mladší...Terezka?? a ta bude mít štěňátka? Byli jste na krytí, aby už nebyla sama a nebo to i tak bylo plánované? Možná to všechno pletu...?

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2015 19:15
- Nahlásit

worick
Nějak to nechápu. Dáše vzali pouze dělohu? Pokud ano, nechápu o to víc. I pokud má fena zánět dělohy tak se bere vše včetně OBOU vaječníků. Někteří "veterináři" berou třeba jen jeden vaječník, dle mě blbost. Spíš jejich pohodlnost. Ony jsou ty potvory vaječníky občas tak schované, že se k nim špatně dostává a je s nimi prostě víc práce...

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2015 19:18
- Nahlásit

Strejda
á bych to spojil. Návštěvní psi budou mít obojek s čipem, který bude otvírat lítačky. Průchod se zaznamená a vyúčtuje jako vstupné. Na monitoru doma se bude zobrazovat počet návštěvníků na zahradě. Zobrazení se samozřejmě může přepnout na TV.
Je to velký projekt, na který se musí vypsat výběrové řízení. Myslím, že by to mohl dělat Kapsch. Bohužel zrovna není v běhu žádný dotační program EU, ze kterého by se to dalo financovat.
Dost dobrý.

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2015 19:21
- Nahlásit

Včera jsme si udělali preventivku, Elza se mi zdá taková pomalejší. Moč OK, krev taky. Měla jsem podezření na štítnou žlázu, ale to se naštěstí nepotvrdilo. Jen dostala nakázáno více pít, že má hustou krev. Tak to budeme řešit vývarem.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2015 21:35
- Nahlásit

Evey
Včera jsme si udělali preventivku - tak to je výborné, že má všechno v pořádku kolik jí vlastně je? Teď jsme přišli z prochajdy. Na to, že jsou kluci celkem dodělaní, jsme těch 5km dali a Berunek šel kupodivu líp, než onehdá, jak bylo to horko Zastavil se s náma dneska u plotu páníček s Gogem a říkal, že také hrozně funí, jak je teď už teplo. A Marťa je prý nemocná nějaká nachlazená. Bohužel kašle a u ní, je to vždycky velký problém, má po lymfomu jen polovinu plic Snad bude brzo dobrá. Páni, to mi připomnělo: kde je vůbec MartinaBarney?!?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2015 03:10 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Erwínkův psí život,

jako předkrm před večeří dostal od velmi sympatické slečny prodavačky formou DDT zdarma několik plátků kvalitní šunky (sklizeno.cz na Korunní) [DDT - doprava do tlamy], a u Kafárny dva plátky skvělé mortadely (z téhož zdroje); a jelikož Ája obdržela od našich vietnamských přátel mladý kokos, tak si na "dezertu po večeři" mlsně pochutnával i Erwínek, pak si odnesl prázdnou skořápku na svůj gauč a zkoušel ještě hlodáním získat něco oné lahůdky, ale zklamán výsledkem toho po chvíli nechal

Strejda
zaprvé - díky
zadruhé - to slovo je mně povědomé, hledal bych asi pod heslem flatulence popř. meteorismus

worick
kde je vůbec MartinaBarney?!?
správná otázka - píše Yura

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2015 07:45
- Nahlásit

worick
kolik jí vlastně je? 6,5 let. Ještě mám i myšlenku, že by ji mohli bolet klouby, sem tam jí někde lupne... Přeci jen je to velký pes, tak se dá ná stáří něco očekávat.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2015 07:47
- Nahlásit

Drakopes
Erwínkův psí život Elza závidí, my u nás můžeme nachodit dlouhé kilometry a do pusy jí nic nepřistane.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2015 11:30
- Nahlásit

Evey
Drakopes
Erwínkův psí život Elza závidí, my u nás můžeme nachodit dlouhé kilometry a do pusy jí nic nepřistane. - no...to ani u nás a to chodíme i do Pekárny, i k řezníkovi Kokino dostanou jen, když potkáme známé pejskaře.
Elza je jen o půl roku mladší než kluci? To bych si pamatovat teda mohla...ale je tu toho moc...prdlajz, nezapamatuju, to je jasné
Dneska tu Dáša nebyla, nebyla ani doma v zahradě. Když jsme dávali snídani, stál za bránou Rony a nahlížel dovnitř. Ale dírou nepřišel, asi zjistil, že tu nebyla.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 12:17
- Nahlásit

Strejda - Já bych to spojil. Návštěvní psi budou mít obojek s čipem, který bude otvírat lítačky. Průchod se zaznamená a vyúčtuje jako vstupné. Na monitoru doma se bude zobrazovat počet návštěvníků na zahradě. Zobrazení se samozřejmě může přepnout na TV. -

Radi už mě urgovala, ať písnu... máme to za sebou, panu Yurovi děkuji, že info podal, fakticky teď nějak nestíhám... je to všechno nové a stereotyp zatím stále nikde...

Bylo to náročné, pustili nás až skoro po týdnu, kvůli mně... ztratila jsem litr krve, ale nemohli mi dát infuzi kvůli injekci na protilátky, protože mám krevní faktor mínus a Honzátko plus... takže jsem bílá jak sedmina a občas se večer ještě třepu, jsem na železe, ale Honzíčka jsem měla u sebe i v porodnici pořád jen kromě té první noci, kdy jsem nesměla vstávat... jsme od čtvrtka doma a chudák velký Honzík se zatím nezastavil... snad už to bude lepší, cpu do sebe železo jak v potravě, tak v prášcích... a až někdo zase bude řešit alternativní výchovu, alternativní porod a tak... tak se budu jen usmívat, protože ono je vždycky všechno nakonec trochu jinak...
Momentálně je na tom ten náš chlap, narozený s 54cm a váhou 4,60 kg líp než já...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 13:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Hurá, hurá je tady Teď jsi šťastná mamka tak věřím, že i ta rekonvalescence půjde líp hlavně doma je to vždycky o 100% lepší a veselejší a to doufám, že ti Honzík alespoň pěkně spinká!?
K tomu co Peťka psala podotýkám, že na normálním porodu toho valibuka si trvala sama!
Já, aniž bych rodila a chtěla to zažít, aniž bych si jen dovedla představit pobyt v nemocnici....jsem zrovna z těch, co alternativní porody zamítají a nesouhlasí absolutně. Pokud matce nejde jen o její filozofii, ale opravdu o dítě, do tohohle se pouštět nebude
A co tedy Kesska na to mimino?

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 14:55
- Nahlásit

Kessie
Gratuluju

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 17:33 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Kessie
Gratuluju.

A máš po ptákách...

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 17:34
- Nahlásit

Kessie
chlap, narozený s 54cm a váhou 4,60 kg No to je teda pořádný chlap. To jsou tedy míry. To už skoro i chodí ne?
Tak mu přeji pevné zdraví a tobě rychlou rekonvalescenci.

Janiii
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 18:04
- Nahlásit

Kessie
gratuluju a přeju pevné zdraví všem
worick
ano, Terezka bude mít štěňata. krytí bylo plánované, akorát měla začít hárat začátkem června, ale trochu si pospíšila ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2015 01:06
- Nahlásit

Kessie

děkuju (věřil jsem, že pochopíte a jsem rád, že jsem se nezmýlil)

Honzík je fakt kus chlapa, obdivuju a přeju vám všem to nejlepší, hlavně zdraví, klidný spánek a rychlou regeneraci - píše Yura

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2015 11:45
- Nahlásit

Sím pančelko, worick zase nenapsala domácí úkol.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2015 12:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
bo sem nasratá Vstávám 5.30! a špárám nahoru nad pastviny na louky na májůvky, poněvadž všichni sice nosili nic či červavé, ale Gogoši večer nesli hezké. Za jedno mi lezoucí slunko nad kopec pražilo přímo do očí, když jsem se snažila najít ,,kola", takže jsem viděla prd a chodila jsem po paměti. Tráva už je vysoká, hledá se to blbě. Táhnula jsem se v gumákách, protože bývám vždycky mokrá až po kolena. Akorát jsem si odrala paty a sucho totální:confusedmimochodem...za poslední 2měsíce napršelo celkem 6mm! ) Přinesla jsem pár červavek Takže jsem ospalá, ošlehaná vichrem(bez toho by jsme tu ani snad nebyli ) a kluci samé klíště - toť výsledek Včera podobný scénář: vstávala jsem 5.30, letěla s klukama na potok obchůzku(většina pejsků ještě spinkala, ani třeba nebyli v zahradách ) Museli jsme vozit tchány do lázní(Trenčianské Teplice) což od nás není až tak daleko(80km), ale měli nástup v 10h. A ještě jsme tam nikdy nebyli, tak jsem se tam ráda podívala. Chtěla jsem vzít mamku, ale Tom brblal, že nemusí být s náma taky v každé pr.... tak mne to pak mrzelo, že se tam nekoukla, mají tam hezky Takže jsme včera výletili bez kluků a bez mamky. Ale večer jsem letěla s klukama na prochajdu vedle do vsi (tedy nad) Worka už je v klidu, ale Berča ještě prdlous kvůli Dáše Když jsme se z prochajdy vrátili, začal lítat po zahradě a hledat, jestli tu mezitím nebyla Dášena...aby mu nááááhodou něco neuteklo
A musím moooc pochválit Worička Na zpáteční cestě jsme šli potokem dokola, protože tu není ta lávka, tak po druhém břehu až na železnou a i když se už stmívalo, nechala jsem ho na volno, i pak ulicí až domů. Za poslední novostavbou(dvě pole od nás) mu vyběhnul po rašícím obilí zajíc, 20m před nosem. Viděla jsem jak vystartil, ale mi jen blysklo, že to už stejně bude průser a kde ho potmě budem hledat?! a jen jsem zkusila houknout, ať ho nechá a klašle na něj. Uběhnul asi 30m a zabalil to byla jsem fakt nadšená Snad už ten pes konečně dostává rozum
A máš to Václave koledoval si´s...

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2015 17:55
- Nahlásit

worick
A máš to Václave
Teda, ty se necháš prosit.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2015 18:05
- Nahlásit

Janiii
ano, Terezka bude mít štěňata - takže předpokládám, že si jedno necháte, aby nebyla sama?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2015 19:35
- Nahlásit

Jedete někdo 30.5. do Zárybničné Lhoty ???

Tá ta
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2015 22:14
- Nahlásit

To je těžká otázka co?

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2015 05:05
- Nahlásit

Tá ta
Jedete někdo 30.5. do Zárybničné Lhoty ???
Ne. Všichni jsou už v Mexiku.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2015 05:59
- Nahlásit

Strejda
Takže mezinárodní výstava

Evey
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2015 06:54
- Nahlásit

Tá ta
Jedete někdo 30.5. do Zárybničné Lhoty ??? Já ne, ale mám v plánu Propet v Brně, nejspíš v sobotu 27.6.2015.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2015 07:32
- Nahlásit

Tá ta
já ani nevím, kde Zárybničná Lhota je předpokládám, že někde v jižních Čechách? Od nás všech daleko(jestli můžu mluvit i za ostatní, nejblíž to tam bude mít Kessie, ale ta má jiné starosti a samozřejmě s váma Drakopesovi, ale ti nejsou motorizovaní...a vzhledem k tomu, že tu nikdo nějak nevystavujeme, ani neuchovňujeme, tak asi nééé Krom tedy Evey, jak píše, ta je alespoň fanda

Včera jsme byli ve Skalici u tety na víno(ne pro nás, pro známé, 60l ) vzali jsme i mamku, odtud jsme sjeli kousek vedle k Tomovu spolužáku, protože se onehdá na srazu domluvili na návštěvě - takže jsme na cestách strávili půl dne. Když jsme odjížděli, kluci byli za barákem a by mne zajímalo, jestli třeba alespoň po čichu poznali, že jsme odjeli. A říkala jsem Tomovi, vyhoď toho Leonka ven, přijedem pozdě, co tu bude dělat?! A prý:,,néé, o šesti jsme doma" Přijeli jsme skoro v devět, Leon chudák visel na dveřích

Předevčírem sedím u compu a nejednou začalo káně nalétávat tady hned u baráku nad malé jezírko, nakonec tam na břeh i sedlo a za chvilku zase odletělo. Volala jsem na Toma, kde je Gucci(šla ven) jestli ji z patra nevidí? Bála jsem se, aby to nebylo na ni Odpoledne chodím s kytkou po zahradě, kam ji píchnu a přijdu k tomu jezírku, prohlížím břeh a pod usychajícím javorem leží natažená lasička Taková pěkňučká špageta. Říkám:,,ale chuděro, to byl taky nápad sem chodit, to je jasné, že kočky tě chytí! Udělám k ní krok, že na ni kouknu zblízka...a ona vyskočí a vletí do díry pod javorem Má tam noru, nebo využila ,,něčí" noru. Ale stejně ji kočky chytnou, jestli už se nestalo Gucci jsem tam viděla vysedávat už předtím, aniž bych věděla proč, včera taky. Ví o ní
Dneska jsem ráno měla jít na májůvky, protože včera v noci zase trochu sprchlo(4mm!) Jenže jsem se ráno nedonutila, strašně se mi nechce Vyběhnu s klukama až kolem oběda, třeba tam sousedi ještě nebudou A jde mrak. Sice bych byla ráda, kdyby ještě pršelo, ale zmoknout se mi nechce

Tá ta
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2015 09:27
- Nahlásit

Evey
[b]worick[/b

My pojedem jenom s Angie na výlet.Měla by se vidět asi s mamkou a dvěma sestrami a kamarády.

Nikdy jsem neslyšel,že by kočka ulovila lasičku.

P.S.
Včera jsem prohlížel centrum Brna a testoval starobrno.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2015 10:39
- Nahlásit

Tá ta
Nikdy jsem neslyšel,že by kočka ulovila lasičku - já jsem jednu našla mrtvou tuším ještě na podzim. Myslela jsem si, že Worka, ale teď si myslím, že spíš kočka, protože jsem ji viděla u té díry dva dny číhat, takže spadeno na ni má Počítám, že tam má chuděrka hnízdo mrňat a jestli ji Gucci chytí...

My pojedem jenom s Angie na výlet.Měla by se vidět asi s mamkou a dvěma sestrami a kamarády - aha

Včera jsem prohlížel centrum Brna a testoval starobrno - kde tě sem na jih čerti nesli?

Ráno byla Dáša doma v zahradě, kňourala, ale kluci už v klidu, jen se pozdravili. Panička už ji musela pustit, protože teď je u nás. Některou z dír, předevčírem tu byl tchánů Argo, ještě jsem nehledala, jestli využil stávajících děr, anebo zase stvořil novou Ani jsme se už nenamáhali to zadělávat, když byly každý den dvě nové..

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2015 07:39 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Tá ta
testoval starobrno
Nějaké podrobnosti z testu by nebyly? Cena, obsluha, prostředí, senzorické hodnocení piva? A hlavně, jestli můžou do hospody psi.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2015 08:52
- Nahlásit

Strejda
Včera jsem ještě u platna cesko-Finsko z výzkumných důvodu degustoval topvar.
Jinak se tezko hodnoti jedna samotná značka.
Až budu mít veškeré potřebné vzorky ,tak výsledky zveřejním.
Je to vysoce zodpovědná a namahava prace.(pro obsluhu)
Pisu v mobilu.nezvyk

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 36 . 37 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání