| Autor |
Zpráva |
Bela
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 15:25
- Nahlásit
wami
a ako im to spolu slusi!!! Blahozelam!
mala ma pritom problemy s nohama a tehdy byla cca tyden, 14 dni po vytazeni stehu po sterilizaci...
ty ju teda nesetris ani trochu
jak je teraz stara?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 15:30 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Frog
jsou...
Bela
ty ju teda nesetris ani trochu
to bys ji musela znat... ona mela mit klid i s tema stehama a myslis, ze to slo? i pres plot zdrhla, protoze klukum zavidela prochazku...
a s tema nohama - to jinak nejde... pred trema mesicema jeste kazdy vecer brecela, ze ji boli nozicka... ted ma za sebou 4denni soustredeni v coursingu a je uplne v pohode...
(jinak - na ten Cakov jsem jela s tim, ze si odbehne jedno kolo a druhy den uvidim, jak se bude citit... byla silena, chtela bezet, tak sla... )
jak je teraz stara?
co ja vim...? odhaduju, ze tak 14 mesicu...
|
Maxan
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 22:00
- Nahlásit
Wami: Takze jak jsem napsal výše pes naštěstí po utržené karabce přiběhl na zavolání zpět, což mě překvapilo, neboť jsem ho už viděl jak pronásleduje psa před sebou a bude z toho ostuda . Bylo vidět, že výcvik na cvičáku úplně k zahození nebyl.
"takze kdyz potkame venku psa, pes dostane zakaz "nesmis" (jakoze si nema vsimat)! No to taky praktikujem, ale on ho 5x mine a po 6 zamíří k němu. Nejhorší je, že teď jsem začal více běhat, abych ho mohl více ovládat. Vzal jsem si do ruky tenký proutek a když neposlechl, tak jsem ho trošku upozornil. Funguje to báječně, ale jen při běhu. Na kole jako by věděl, že na něj už tolik nemůžu. Asi jsem někde udělal chybu na začátku a nebo by to chtělo častěji trénovat s dalšími hafanami.
Wami a co děláš teď??? My chodíme většinou na procházky a běhat jdeme pouze večer když se ochladí a to jenom tak lehce. První "zavody" máme v plánu 1.9. a to psí triatlon v Sadské. Teda pokud nám půjde voda. Zatím to Maxe moc nebere. Je na něm ale hezky vidět, že teď nemá tolik pohybu. Okamžitě se trochu zalil a nejdou mu tolik vidět žebra.
|
Maxan
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 22:05
- Nahlásit
Poprvé se to nepovedlo, tak snad teď.
Hned po startu. Spravujeme karabinu.
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1178307617-6460bu demesihrat.jpg
Nahodilý pomocník
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1178307706-6461do kolecka.jpg
Trochu se to zamotalo
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1178307761-6462kl idek.jpg
Už zase pojedeme
http://www.cz-pes.cz/gallery/obr_1178307827-6463to betotrva.jpg
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 12:37
- Nahlásit
Tak kolo mam opraveny - mam holt doma sikovneho kutila Tima, ktery dusi zalepil sam, jeste i brzdy mi pritahnul...
A zrovna jsme se vratili z vyjizdky, Amyna poprvy drobatecko tahala na brnde panicka... Mel v ocich smrt, vydeseny vyraz - a ze pry se uz nedivi, ze jezdim v helme a ze su sebevrah, a ze mel pulky hodne stazeny. Kraaaaasne ji to slo, jeho skoro sto kilo rozkutalela do slusne rychlosti..
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 12:44
- Nahlásit
Maxan
tak to je krasna seria dokumenacnych foteciek. tu vidni, ze je dober nosit vzdy pri sebe prirucneho fotografa
ale najlepsi je nahodily pomocnik
Fifi
sto kilo
to akeho mas pesa?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:00 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Bela
Ja mam ponekud netradicni tahaci material...
Rotvici a erdelku.
Dneska tahala jen rotvice.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:02
- Nahlásit
Fifi
jeeej, tie su krasne
kamosky
a rotvicka nema kupirovany chvostik
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:08
- Nahlásit
Bela
rotvicka nema kupirovany chvostik
Nema. Nesmi uz mit..
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:11
- Nahlásit
Fifi
mne sa s chvostom lubia viac
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:16
- Nahlásit
Bela
No ja si uz taky zvyknula...
Ale fakt, to tahani je skvely pro psice, bavi je to, tereny mame v okoli skvele. Diky Wami jsem si na podzim kolobezku koupila - a byl to jeden z nejlepsich "kaufu" . Uz si to bez brndy neumim predstavit.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:20
- Nahlásit
FifiUz si to bez brndy neumim predstavit.
tak to je dalsi "kliniec" do mojho rozhodovania. maly dorasta a mna ta kolobka tiez dost laka. Aj preto, ze hned za domom mame na to tereny ja vysite...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:24
- Nahlásit
Bela
Az ti doraste, urcite to ozkousejte. Ke kolu bych si je zaprahnout netroufnula, na kolobezce mam prece jen vetsi pocit bezpeci, lze rychle sesednout.
My teda jeste smejdime po cvicaku a ruzne po vyletech - ale kdyz je potrebuju kvuli nedostatku casu poradne vybehat - hura na kolobezku...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:30
- Nahlásit
Fifina kolobezce mam prece jen vetsi pocit bezpeci, lze rychle sesednout.
jj, aj mne to tak pripada. na kole by som sa asi bala
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:31
- Nahlásit
Maxan
Ty jo, ted koukam, ze mas pesana uvazanyho primo na tele a ne na kole. Neni to o usta?
|
huskies
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:33
- Nahlásit
Fifi
Bela
Me prijde kolo super, je to adrenalin jak blazen . Mozna bych ale zmenila nazor kdybych spadla, nevim.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:37
- Nahlásit
huskies
No ja kolo zkusila jednou - a spadla jsem. resp. byla spadnuta - a to jsem mela cubu uvazanou za kolo. Nechapu, jak to delas, ze pes tahne "za cloveka", a ze si nenabijes usta...
I kolobka je bezva adrenalinek...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:38
- Nahlásit
Fifiprimo na tele a ne na kole
takych som uz videla viac
aj huskies na tych fotkach ju ma uviazanu o seba
|
huskies
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:46
- Nahlásit
Fifi
Ja si zase nedovedu predstavit psa uvazaneho za kolo . Me to takto vyhovuje a za tech nekolik roku co jezdim jsem mela jen jednu nehodu kdy me to ujelo na bahne .
Jo a mohla bych se zeptat kdyz jezdis s uvazanim na kolobce jde dobre poznat jak pes maka??
Na sedaku poznam hned jestli se snazi a maka ale kdyz je pes za to kolo nebo kolobku?? Nikdy jsem to nezkousela tak netusim ..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:47
- Nahlásit
Bela
aj huskies na tych fotkach ju ma uviazanu o seba
No praave!
Kdyby sebou pes mrsknul ve cvalu do strany - to by asi byla divocina...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:50 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
huskies
Jo a mohla bych se zeptat kdyz jezdis s uvazanim na kolobce jde dobre poznat jak pes maka??
Na sedaku poznam hned jestli se snazi a maka ale kdyz je pes za to kolo nebo kolobku?? Nikdy jsem to nezkousela tak netusim
Ja jezdim jen tak rekreacne po okoli - a ze pes maka poznam snadno, protoze sedim a jedu, nebo spis svistime rychlosti blesku, nohou na zem netlapnu.
A mas opravdu muj obdiv. Ja bych si namlela okamzite...
|
huskies
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 13:56
- Nahlásit
Fifi
Kdyby sebou pes mrsknul ve cvalu do strany - to by asi byla divocina.
Njn a to je prave ten adrenalin , myslim ale ze i pes uvazany za kolobku muze nadelat pekne problemy, kdyz skoci do strany nebo ne??
A diky za vysvetleni .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 14:08
- Nahlásit
huskies
myslim ale ze i pes uvazany za kolobku muze nadelat pekne problemy, kdyz skoci do strany nebo ne??
No zatim me z kolobky cuba nesundala, ikdyz ji pred rypakem vylitnul zajoch ci srna a prchali do skarpy. Urvala jsem a ubrzdila... S dvojprezim je to tezsi, ale porad mam takovou ideu, ze v nejhorsim proste ladne z kolobky vystoupim.
Btw - ted mi panicek rikal, ze pry by nas na kole nestihal..
|
huskies
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 14:27
- Nahlásit
Fifi
S dvojprezim je to tezsi, ale porad mam takovou ideu, ze v nejhorsim proste ladne z kolobky vystoupim
Dobra idea , jen nevim jestli to bude tak jednoduche...
Btw - ted mi panicek rikal, ze pry by nas na kole nestihal.
Njn, to je bohuzel duvod proc postupne odpadli vsichni co se mnou ze zacatku chteli jezdit, pry ze se se mnou pojedou projet a nakonec to byla stvanice ..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 14:38
- Nahlásit
huskies
Uvazuju o tom, ze poridim tachometr ci jak se tomu nadava. Zajimalo by me, jak rychle to kutalime..
Ale fotecky mas paradni - taky musim nekdy ukecat panicka, aby nas "v pohybu" cvaknul, ne jen ja obligatne zadky psu z drkocajici brndy.
Hele, jak delate dlouhy trate? Zhruba..
|
Maxan
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 14:48
- Nahlásit
Fifi: Psa mám uvazaného přímo k sedáku, protože mám nad ním větší kontrolu. Lépe cítím když pes táhne popř. netáhne. Přímo na kolo bych si psa uvázal pouze v případě, že by se jednalo o hafana, který neustále tahá a já tím pádem nemusím až tak moc kontrolovat "lajnu" zda je napjatá. Navíc když míjím nějakého neklidného hafana, tak jej můžu lépe přitáhnout a podržet. Zkrátka mě to absolutně vyhovuje. Jediné co jsem musel udělat bylo sundat s řidítek "rohy" do kterých se mi občas "lajna" pletla. Zkusto a uvidíš....
|
huskies
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 14:59
- Nahlásit
Fifi
Diky.
No nejkratsi kolem 10 kilaku.
O vikendech vyjizdime na 30, 40 kilakove . Toto miluju, pekne sama se psem ty kratsi trate jsou hned odjete, tady si to obe vychutname .
Chtelo by to midove zavody v bikejöringu .
Ale rekla bych ze je hodne rozdil mezi kolem a kolobkou, kolobka je pro psa vetsi makacka, ja sice fenuli nechavam pri kratsich tratich makat samotnou a vubec ji neprislapuju, ale i tak je kolo lehci akorat asi vic o hubu.
Vy delate jak dlouhe trate??
Btw.. Tachometr doporucuju, je to super vecicka .
|
huskies
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 15:03
- Nahlásit
Maxan
Jj souhlasim s tebou. Ja mam sice tahavce jak blazen ale i tak ji mam na sedaku .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 15:11 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maxan
Psa mám uvazaného přímo k sedáku, protože mám nad ním větší kontrolu.Lépe cítím když pes táhne popř. netáhne. Přímo na kolo bych si psa uvázal pouze v případě, že by se jednalo o hafana, který neustále tahá a já tím pádem nemusím až tak moc kontrolovat "lajnu" zda je napjatá.
Aha. Tak takhle... Vetsi kontrolu nad psem - tohle me fakt nenapadlo, mi to prislo prave naopak. Zkouset to fakt nebudu, ac sedak doma mam. Diky moc za vysvetleni - jsem si vsimla uz v Pes pritel cloveka na nekolika fotkach ze zavodu, ze takhle psy vazou...
"Lajnu" mame napnutou u kolobky stale, ale nezavodime, cili nemusim resit obihani jinych zavodniku, kdyz bezime skrz vesnici, tak jen blbe cuci na zurici psi za plotem, ale udrzuje smer primy cvalem vpred.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 15:20
- Nahlásit
huskies
Ale rekla bych ze je hodne rozdil mezi kolem a kolobkou, kolobka je pro psa vetsi makacka, ja sice fenuli nechavam pri kratsich tratich makat samotnou a vubec ji neprislapuju, ale i tak je kolo lehci akorat asi vic o hubu.
Dle odhadu by nase klasicka trasa po rovince mela mit neco kolem 10 km (nekdy si to protahneme) - musim to zmerit, tachometr je jiz v jednani...
A je fakt, ze fena/y odtahnou celou trasu, nepomaham jim, takze si opravdu maknou. Ale 30 - 40 km bysme teda na kolobce urcite nedaly.
|