| Autor |
Zpráva |
Hafina
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:37
- Nahlásit
Fifi
Jo, Aris taky umí doleva, doprava, pomalu, stůj a jeden pískací povel po kterým zpomalí do zastavení. Akorát za tím psem...prostě najednou skok do boku do pravýho úhlu a pak už si to asi dokážeš představit. Nechápu, na některý psi se ani nepodívá a za některýma se může přetrhnout. Je pravda, že ten jezevčík už z dálky provokoval...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:47
- Nahlásit
Hafina
prostě najednou skok do boku do pravýho úhlu a pak už si to asi dokážeš představit.
Takze s tebou hrcnul do strany? nebo jak se kolobka chova v podobnych situacich, kdyz mas to oko pro psy? Ja je mam navazany tesne nad vidlici, a kdyz v mirnem klusu obe udelaly BAAF do strany na kosaka na mezi, nic moc se nedelo, bo jsem byla zasednuta.
|
PetrK
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:53
- Nahlásit
Ahoj,
kdysi jsem tu pochytil nějakou zmínku a canicrossových vodítkách Polar a možnosti si je někde objednat. Máte někdo nějaký odkaz nebo kontakt, kde by se dalo sehnat ?
Dík ...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 15:01 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Fifi
Já ho mám uvázanýho pod řidítkama. Oko mám povolený, musím ho utáhnot, ale vzpomenu si až připínám psa a to žádný utahovátko nemám. Prostě kolobka najednou letí do boku, překlopí se... Asi to bude tím, že já nesedím, asi máš v tom sedu lepší stabilitu.
PetrK
www.propsy.eu
Jinak wami, která se tu vyskytuje...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 15:05
- Nahlásit
Hafina
Prostě kolobka najednou letí do boku, překlopí se... Asi to bude tím, že já nesedím, asi máš v tom sedu lepší stabilitu.
Urcite to bude tim. Ve stoje se v trysku necitim bezpecne, v sede je to relativni pohoda...
PetrK
Tez doporucuji vyse zmineny odkaz.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:12
- Nahlásit
Takže hlásím další události s kolobkou. Aris mě v neděli natvrdo sejmul. Prostě odbočil doleva po nějaké stopě a pak už si pamatuju jen jak se blížím k zemi. Žádný velký zranění nemám (jen odřený a naražený koleno a naražený lítkový sval na druhé noze, pak jsem taky měla přicvaklý prsty řídítkama, takže mě všechny bolely, jako bych na všech měla raka), jen na předním kole je menší osmica a pořád to brzdí, takže budu muset dát kolo někam do servisu, aby mi to vycentrovali. Musím říct, že jsem ráda, že mám na hlavě kokosák... Ale jinak super jízda, škoda, že jsem kvůli tomu kolu musela jít většinu zpáteční cesty pěcha (asi jen 2 km).
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:19
- Nahlásit
Hafina
nekaz mi me tvrzeni, ze z kolobky se proste spadnout NEDA! tak teda asi jo...
Ne, ze bych ti prala cokoliv zleho a doufam, ze se brzo zahojis... A vrele doporucuju po dobu, co budes mit kolobku v servisu, naucit Ariska stoprocentne povel "stuj!"...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:24
- Nahlásit
wami
To on umí docela dobře, akurát já jsem zpomalená. Ono to bylo tak rychlý, že prostě ani nevím, jak se to stalo. On umí na NE, že nikam neodbočuje a valí po cestě, když náhodou vybočuje, ale já myslela nevím na co a už to bylo a ta stopa asi byla hodně čerstvá. Asi mám zpomalenou reakční dobu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:33
- Nahlásit
Hafina
chce to zlepsit reflexni oblouk...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:34
- Nahlásit
wami
ahojky přišel ti prosím můj žalostný meil? Potřebovala bych urychleně botku-y
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:21
- Nahlásit
wami
Jojo, asi se budu muset probrat ze zasnění. Já jsem v poslední době taková zblblá a k ničemu. Taková nějaká drsná jarní únava, ze ktreré se ne a ne probrat. Aspoň se mi mohlo tím držkopádem rožnout, a vono nic...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:33
- Nahlásit
Anu
zalostny mejl jsi mi posilala kam? Mrknu na to...
Hafina
zasnena jsem taky, nedavno jsem prohnala se psy par srn (na kolobce), pac potfory bezely po ceste pred nama... Vcera jsme malem za jizdy sejmuli bazanta... se divim, ze jeste ziju...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:34
- Nahlásit
wami
no nevím na nějakou adresu tak mi napiš meil a já ti odpovím,jestli nemám náhodu špatnou adresu.Prostě potřebuji urychleně botky
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:35
- Nahlásit
Anu
kuknu na to, ale upozornuju, ze z neoprenu se tak male nedelaji (material je takovy, ze to pes s malou tlapou nerozslapne), takze uvidime, co splasim...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:40
- Nahlásit
wami
ja ti taky posila mejlik..dosel?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:49
- Nahlásit
Orry
dosel a uz tam mas i odpoved...
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2007 15:23
- Nahlásit
Mám takovou otázku : Jakej je rozdíl mezi postroji Guard, Long Distance a Soft Universal-mne osobne pripadaj skoro stejný ... Z tech popisku sem zadnej podstatnej rozdil nepoznala...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:31
- Nahlásit
Prosím prosím, mám dotaz, vybírám si koloběžku (si rodina pomyslí že už sem se totálně zbláznila ... k 31 narozeninám koloběžka :rolleyes no... a koukám na ty internetový stránky a ta Champion 2 pro psékaře se mi i líbí, ale bych jí chtěla se sedlem.. nemáte to náhodou někdo? mě zajímá jestli to vůbec jde? Protože ty se sedlem mají dost jiný rám který se mi nelíbí...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:33
- Nahlásit
grooggy
guard je asi o 10 cm "kratsi" nez Long Distance a nema tam vsity reflexni ctverecky. Soft Universal neznam...
Fajka
ja mam bez sedla, tak neporadim...
ale bacha - ta pejskarska ma neuveritelne vysoko stupatko, abys pak nebyla prekvapena...
(ja mam CH2, ale to se jeste nedelala pro pejskare, tak je takova "normalnejsi"... )
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 10:50
- Nahlásit
wami
Jo jo díky za upozornění, už jsem pročítala skoro vše co jsem zde našla. To stupátko se tu hodně řešilo, tak přemýšlím že si do požadavku dám přesnou max výšku od země po spodní hranu stupátka nějakých 10 cm. No jo ale zase nevím jak tlustý je to stupátko a v kolika vlastně bude ta horní hrana???
Už se vidím že to překombinuju a bude to blbě
Tak nevím, myslíš že by bylo lepší chtít Ch2 obyč a doplnit oko pro psa?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:02 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Fajka
covece, ja tu pejskarskou jeste nevidela. Ona asi nebude spatna, taky proti ty moji ma mensi zadni kolecko (je nejspis trosku lehci manipulace s ni), jen bych si trvala na te svetle vysce tech 10 cm od zeme (stupatko nema vic, jak 2 cm, takze nohu mas 12 cm od zeme, coz vcelku jde).
Ono taky zalezi, jak moc chces psu pomahat. Ja se akorat vozim, takze by mi ta vysoka svetla vyska tolik nevadila, taky jsem nechtela sedatko, neb pri rychlosti 40 km/h (mam novy tachometr ) bych si fakt nesedla... strachy...
Oko pro psa nemam, to si teda budu vymejslet sama, takze to bych brala...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 11:28
- Nahlásit
Jen 2 cm to jde já se bála aby to nebylo 5 cm a tak..jo jo 10 cm světlou výšku dám do poptávky a zkusím i to sedlo a uvidíme. To menší kolo v zadu mě taky láká
Když Fajka je psí magor, jeden den ani nenapne vodítko a způsobně kluše vedle mě a druhý den táhne jako blbá
Takže potřebuju něco univerzálního, spíš jako náhradu za běhání pro mě. Já jsem po jednom km běhu odvařená a pes nic. Takže si myslím že při táhlých rovinkách z kopečka by se to sedlo hodilo no ale nějakých o 40 km za hodinu nemůže být u nás řeč my pěkně pijánko
Jo prosímtě a budu potřebovat nový postroj, tak ji pořádně přeměřím dle tvého obrázku a pak to pošlu přes shop. Dá se tam někde dát poznámka jakou chci barvu?
Aby sme to meli sladění celej komplet i se sedákem v jedný barvě
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 13:51 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit
Fajka
Hele, já na vysoký stupátko nadávala, ale do terénu je to super. Já mám horní hranu cca 20 cm, brala bych, kdyby byla níž, ale co už. Nejezdím se psem hory doly, ale většinou po rovinkách a mírných kopečcích a jde to. Můj pes má cca 23 kg a v pohodě mě utáhne. No teda když jsme měli na předním osmicu z pádu a nepřetržitě to brzdilo, tak měl trochu problém . To stupátko má víc než 2 cm, myslím, že aspoň 4, někde to tu píšu. Tu CH2 pro pejskaře jsem viděla, vypadá moc dobře, o moc líp, než ta moje obluda velká. Hlavně při objednávce všechno do podrobna vypiš, aby nedošlo k nedorozumění, jak u mě.
Projdi tady tu diskuzi, co se týče sedátka, tak tuším, že Terri má CH2 pro pejskaře se sedátkem...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 13:56
- Nahlásit
Fajka
zmer, akorat uvidis, kdybys chtela postroj sity presne na miru, tak posli mejla... na sitej postroj barvu nejak doladime...
Hafina
To stupátko má víc než 2 cm, myslím, že aspoň 4
covece, mas recht... ja furt mela v hlave jen ten plech, ale ona je vespod jeste i ta trubka, a ta je docela siroka... takze to ty 4 cm muzou byt...
CH2 pro pejskaře jsem viděla, vypadá moc dobře, o moc líp, než ta moje obluda velká
ja si zatim na obludu velkou porad nestezuju... jen teda kdybych nekdy kupovala dalsi, tak chci to stupatko jeste kousek vys, nez mam ja, protoze i kdyz si na zavodech vic maknu, tak je fakt, ze v treninku si vozim zadnici a ani se nehnu...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:08
- Nahlásit
Hafina
Juuu děkuju děkuju, jsi zlatá, já se chtěla jen ujistit že to jde a jestli to už někdo má, a když má tak SUPER a ještě líp když říkáš že je lepčí než normální
Já jsem v horách takže u nás těch rovinek moc není spíš ty kopečky, ale nejaký okruhy rovinek a lesních cest už mám vymyšlený
Tvůj má 23 kg? tak to Fajka asi taky zvládne, má 40 a když zabere tak při běhu nestíhám kmitat nohama
A napadá tě ještě něco na co dát bacha při objednávce krom té světlé výšky ??
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:13
- Nahlásit
wami
Taky si na ni nestěžuju. Příště bych brala CH2 pro pejskaře, ale s nižším stupátkem, ale ne o moc, tak o 4 - 5 cm. Akorát když ji rvu do auta, tak si v duchu trochu zanadávám, ale jinak je pauádní. Musím si nechat vycentrovat to kolo, nějak jsem se k tomu teď nemohla dostat. Už se těším, až si zase zadrandím. Budu ale muset vymyslet nějakou trasu. V oboře už je teď přecpáno a u nás v lesejčku jsou zasejc všude klády. Chjo.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:20
- Nahlásit
Fajka
Víš co, já to objednávala přes mail, ale příště bych mu radši zavolala a všechno přesně dohodla + mu tu objednávku poslala mailem. Jinak mě teda kromě té světlé výšky nic nenapadá.
Fajka tě v poho utáhne. Já mám občas taky co dělat, kdž běháme a on zabere, to furt řvu pomalu pomalu, jak debil. Na chvíli zpomalí a pak si asi řekne, že to není ta správná prča a zase zrychlí. Ale je to čím dál lepší.
On mě Aris utáhne, ale ne tak, jako Wami její psiska, nemůžu se postavit, zavelet a jet. Musím mu pomoct s rozjezdem a pak už to je v pohodě, když už to jede.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:31
- Nahlásit
Hafina
Něco jako, že rozjetý vlak se blbě přibržďuje
Tak jo moc, děkuju za rady, proberu to s přítelem vyberem detaily, zavoláme a písemně emailem potvrdíme to bude nejlepší.
Já se nechci jenom vozit to je jasný, ale prostě ten běh na mě není nooo, kolo je o hubu a ta kolobka bude ideální si myslím.
Už se těším jak se zapotím a Fajka potáhne jazyčisko po zemi
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 14:35
- Nahlásit
Fajka
Já se nechci jenom vozit to je jasný
tak ja se teda "jenom vozit" vylozene chtela...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2007 15:01
- Nahlásit
wami
taky způsob ...
no jooo, ale ty ty svoje tři telátka zvládneš v poho.
Já mít Fajku krát tři tak jsem v blázinci a psi v útulku
|