| Autor |
Zpráva |
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 19:28
- Nahlásit
Hafina
Už ji nemám... předělali mi to zpět, bylo to docela těžké a zvýšilo to ten spodek o dalších 5 cm, takže takřka nejezditelné. Výrobní vada. Ale nešlo s tím dělat nic jiného než předělat zpět. Ale pruží to dost i tak, když jsou to tak vysoké kola.
Jo a vpředu mám větší kolo než vzadu - doporučil Hota.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 20:25
- Nahlásit
želva
jsem rada, ze to neberes moc osobne...
A ehm, ne ze bych chtela kazit iluze, ale zrovna huskouna tady v tehle diskuzi nema nikdo...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 28 Úno 2007 20:58
- Nahlásit
wami,
prosím tě, ten rozměr na postroj mám změřit podle toho obrázku (od Polaru) od A do B, nebo obvod krku?
A ještě dotaz - jakou sílu má ten amortizér na ski šňůře?
Jo a nemáte tip, jak naučit hafinu když už ne tahnout, tak aspoň chodit vepředu?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2007 22:41
- Nahlásit
Tinta76
ten rozměr na postroj mám změřit podle toho obrázku (od Polaru) od A do B, nebo obvod krku?
od A do B kdyz vynasobis dvema, tak mas obvod krku v nejsirsim miste... Zalezi, co a jak se ti lip meri, bud vemes jednu stranu a vynasobis dvakrat, nebo pres ty dva body vemes nejtesnejsi obvod.
jakou sílu má ten amortizér na ski šňůře?
hm, tak to netusim, jak silny ten amortizer je. Reknu to tak ze svy zkusenosti - udrzi mi dva zabejceny psy (30 a 40 kg) v tahu, z cehoz minimalne ten vetsi ma silu mastodonta... Vydrzi i dost v trhu, protoze na kolobce startuju zasadne tak, ze psi sedi, ja si stoupnu na stroj a totalne to zabrzdim a reknu "vpred", pak na ty zabrzdeny kolobce kus popoletim, kus smykuju a teprve potom jim to pustim, ale ten prvni trh je teda sakra durazny...
Jo a nemáte tip, jak naučit hafinu když už ne tahnout, tak aspoň chodit vepředu?
hlavne trpelivost... ja to uceni tahani tady psala uz nekolikrat, naposled to je nekde na poslednich strankach tematu Anubis X Cert a kopiroval to tam Tonda...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 02:07
- Nahlásit
Fifi
Terri
wami
Holky, tak mám zajednáno. Už se těším až budu mít tu krásku doma.
Terri
Mě se právě líbí ta Champion 2, že má obě kola stejný. V čem to má být lepší?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 02:13
- Nahlásit
wami
Jo a na tebe mám ještě malej dotaz. Chtěla bych pro Arinka na kolobku ten tažnej postroj. Měřila jsem ho AB a má 55 - 56 cm, což je na hranici mezi L a XL. Kterej vzít, asi to L, že?
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Bře 2007 06:22
- Nahlásit
wami
tak ten amortizér bude mít sakra sílu. Já se ptala hlavně proto, že mám pocit, že moje šestnáctikilová hafina ho ani kousek nenapne No ale to bohatě vykompenzuje pejsánek tahounek.
A dík za návod, jak to naučit. Vidim to na hodně velkou dávku trpělivosti, páč hafina s útrpnym pohledem zastavuje, už když se jí stopovačka zasekne o malinkatej drneček travičky. Ale myslím, že postroj to částečně vyřeší. Jinak máme naměřeno z bodu A do bodu B -+29 cm, co máme za velikost?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 09:31
- Nahlásit
Hafina
jj, radsi tesnejsi... kdyby byl naaahodou moc malej, tak ho vymenime, ale tesnejsi sedi lip, nez velkej...
Tinta76
covece ja si myslim, ze kdyby tam ta guma byla hola, tak se mozna urve. Ale kdyz se napne, napne se s tim ta horolezecka dutinka, ve ktery je to zasity, a ta nepovoli. Ta se jeste nikomu neurvala, maximalne ji prehlodne pes (nase mala to zvladne za 3 sekundy, ale ta je prebornik... ). Ona ta guma zas ale neni tak tvrda, napne i i Anub (basenji) od Anu... Jinak mam i tazny popruh pro maly pejsky, ale to je fakt na minipsy...
No a s obvodem krku cca 58 cm mate velikost dlouheho tazneho postroje hasky XL nebo kratkeho tazneho (vodiciho) postroje L...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 09:35
- Nahlásit
wami
právě ti jedu poslat tu šnůru a pás-trochu jsem to vyčistila (přeci jenom taháme teď furt a bylo to trochu od bahna),snad mi to projde jako doporučené psaní a zítra to tam máš....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 09:37
- Nahlásit
Anu
tobe uz modra dorazila?
jinak me to jako doporuc. dopis proslo...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:01
- Nahlásit
wami
už o máš poslané a taky to doporučeně prošlo
modrou už mám doma díky,ale ono to je už asi stejně bezpředmětný,když mi na tom postroji netahá
jinak jsem se tě na Anubosovi ptala co je povinná výbava-krom psa a přilby-předpokládám,že teda je přilba...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:03
- Nahlásit
Anu
eh, ja to vase forum procitam jen obcas, pac tam na me kecate moc rychle...
na zavody potrebujes fakt jen psa a prilbu...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 10:52
- Nahlásit
Hafina
Mě se právě líbí ta Champion 2, že má obě kola stejný. V čem to má být lepší?
Lepší (lehčí) ježdění (ovladatelnost), lepší převoz a přenesení.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:22
- Nahlásit
wami
No a s obvodem krku cca 58 cm mate velikost dlouheho tazneho postroje hasky XL nebo kratkeho tazneho (vodiciho) postroje L...
Uff, tak velký jo? Von to podle toho obrázku vlastně nejni obvod krku, ale ovbod "nad rameny", tak já ti teď nevim
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:26
- Nahlásit
Terri
Hm, no já už mám stejně zajednanou tu Champion 2, právě se mi na tom líbí ty vobě kola stejný. Za jak dlouho ti přišla?
|
kyrrka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:53
- Nahlásit
ake mate kolobrndy? mohli by ste mi nejaku doporucit? nasla som od firmy hota (ta sa mi zda lacna) a mibo (ta zase draha). mam malinacku a bezna prechadzka so psami jej nestaci, potrebuje behat tak som zacala uvazovat nad kolobezkou. diky za vsetky rady
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 12:55
- Nahlásit
Hafina
Ti ani nevím, 14 dní? Já si pro ni byla osobně...
kyrrka
Champion 2, ale s úpravama - viz. předchozí text
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:04
- Nahlásit
Tinta76
a co mas vlastne za psa?
protoze ano, na postroj se meri obvod krku v nejnizsim miste, coz je v podstate "nad rameny"...
kyrrka
obavam se, ze diky mne tu ma vetsina lidi kolobku prave od Hoty... Pravi musheri samozrejme sahnou po jinych, cca 3x drazsich (svenovka, zeniskovka, MIBO nebo jine - staci projit diskuze na http://www.mushing.cz ), ale ja nejsem pravoverny musher a hlavne z ni nechci padat, tak mam s veeeelikyma kolama... coz byl hlavni pozadavek a splnil mi jej prave pan Hota...
|
kyrrka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:20
- Nahlásit
wami a ktoru konktretne od hoty? champion2?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:21
- Nahlásit
kyrrka
jj, ja mam klasickou Champion2 bez uprav pro pejskare - v dobe, kdy jsem si ji kupovala ja, se jeste pro pejskare nedelala...
|
kyrrka
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:23
- Nahlásit
a ktora je podla teba lepsia? ta normalna ma rovnake kolesa, je to lepsie?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:29
- Nahlásit
kyrrka
a ktora je podla teba lepsia?
tezko rict... nemam s tou upravenou zadnou zkusenost. Ja si treba myslim, ze velky kolo projede vsude, ale je fakt, ze je podstatnejsi, aby projelo to predni (asi). Taky muzu potvrdit, ze s obema kolama velkyma je ta kolobka strasna krava, i kdyz je lehka (vozim ji na strese auta a v pohode si ji tam nandam sama, ma jen par kilo).
Takze fakt tezko rict... zas treba pan Hota vi, proc ji pro pejskare upravil prave takhle, ze asi ji hodne lidi chce prave takovou...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:33
- Nahlásit
ježiš holky tak já zadala do googlu "Hota koloběžky" a vyhodilo mi to tohle: http://www.carv.cz/ne/sport/kolobezky/kolobezky_ho ta.htm
tak to doufám už neplatí, zdá se mi, že jste s těma koloběžkama spokojený, ne? já bych tu pejskařskou docela brala, se sedlem
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:41
- Nahlásit
venda
jj, to je hodne diskutovany...
vis co, kazdy nekdy udela zmetek. A mel by to uznat. Ne ze ne.
Kazdopadne pak takovy zbozi vracim okamzite, a ne ze si na nem pojezdim desitky kilaku a pak teprve neco resim. Nemluve o tom, ze neni uplne jasne, jestli ten prvni mejl panu Hotovi byl tak slusny, nebo jestli se tam rovnou do nej navazel...
ja o tom vedela, kdyz jsem si kolobku objednavala. A zatim teda spokojenost...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:47
- Nahlásit
wami
a co mas vlastne za psa?
protoze ano, na postroj se meri obvod krku v nejnizsim miste, coz je v podstate "nad rameny"...
Víš, já se radši 10 x voptám, abych pak nekoupila špatnej rozměr Mám křžence (NO bonsai - ta vlevo ), má opravdu jenom šestnáct kilo a všichni si o ní myslej, že je to ještě štěně, ačkoli jí jsou minimálně tři roky.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:52
- Nahlásit
wami
no jako to co a jak spolu řeší je mi úplně ukradený, taky se mi nezdá, že by jednal uplně slušně a v pořádku, měl to rovnou reklamovat, mně jde spíš o to, aby mi nepřišla koloběžka, na které si musím otočit kolo, přehodit brzdové špalíky nebo něco štelovat než to bude provozuschopné, ne že bych byla uplně levá, ale asi by mi chvilku trvalo, než bych do toho pronikla
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 13:57
- Nahlásit
Tinta76
hm, tak to tech 58 fakt vypada hodne, ale proc ne... Vis co, dam ti jeste jednu radu. Zmer ji ten rozmer jeste nekolikrat a fakt ber co nejtesnejsi - proste nejkratsi moznou spojnici mezi hrbolem hrudni kosti a kohoutkem. Kdyz to zmeris 5x a pokazde ti ten rozmer vyjde stejne, tak ho mas spravne... A muzes si to pojistit jeste tim, ze z toho centimetru udelas smycku a pres ty dva klicove body (kohoutek a hrbol hrudni kosti) ji tu smycku stahnes a zmeris celkovy obvod. A uvidis...
venda
tak mimo dofoukani gum jsem nemusela delat nic. Akorat blatniky tomu teda nedrzely, tak jsem je sundala...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:07
- Nahlásit
wami
přeměřim jí třeba 100 x, do vejplaty času dost Předpokládám, že ten postroj (vodicí) kolem krku nastavitelnej nejni, že?
Jakou máš dodací lhůtu?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 14:13
- Nahlásit
Tinta76
Předpokládám, že ten postroj (vodicí) kolem krku nastavitelnej nejni, že?
Ne, kolem krku nastavitelny neni, neni to jak provest, aby to zaroven bylo polstrovane a netlacilo to...
Jakou máš dodací lhůtu?
Jak u ceho, u postroju ale vetsinou (pokud nejsou site na zakazku) tak 3 dny... zatim...
|
Tinta76
|
# Zasláno: 1 Bře 2007 20:00 - Změnil/a: Tinta76
- Nahlásit
wami
no takže přeměřeno x-krát více způsoby, vychází to 56-58 cm, takže teda spiš velikost M
Teď koukám, že máš v nabídce i popruh na skijoring pro malé psy (asi jsi to tady psala, nějak mi to nedošlo). Prosím tě, moji psové maj +- 16 a 26 kilo (ten větší je strašnej tahoun), bude lepší ten popruh pro normální psy, nebo pro ty menší? Já už jsem z toho nějak mimo
|