Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / krása, pot a slzy mushingu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
pajisek
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 18:35
- Nahlásit

wami
Nn nebyla... chtela jsme jet ale nakonec to nevyslo... Na jare to doufam vyjde...

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 18:37 - Změnil/a: rendik
- Nahlásit

wami
Gratuluju k úspěchům,moc hezky jsi to napsala,jste holt se skorovlčkama šikulkové,no ...
Chtěla bych se ale zeptat...Máme manmaťácký posroj (asi bych se měla jít zahrabat ) se zkrácenou zádí, který používáme jen vyjímečně (občas na stopy), protože on když chce, utáhne mě bez problémů i na řetízkovém obojku,zatímco já stojím vší silou zapřená a snažím se ho odtáhnout nadruhou stranu ...Fundláci byli původně využívaní natahání vozíků, vozík doma nemáme a tak bych chtěla teď v zimě zkusit běžky, myslím, že by nám ten postroj alespoň pro začátek mohl stačit.Budem potřebovat nějaký speciální popruh nebo nám bude pro začátek stačit obyč přepínací vodítko?

wami
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 18:48
- Nahlásit

pajisek
Na jare to doufam vyjde...
taky doufam, chtela bych jet i na jarni Cakov...

rendik
Máme manmaťácký posroj (asi bych se měla jít zahrabat
proc, jen podlehas vlivu reklamy, to je normalni... (Ale vazne - ono o Polaru tolik lidi nevi... )

Fundláci byli původně využívaní natahání vozíků, vozík doma nemáme a tak bych chtěla teď v zimě zkusit běžky, myslím, že by nám ten postroj alespoň pro začátek mohl stačit.Budem potřebovat nějaký speciální popruh nebo nám bude pro začátek stačit obyč přepínací vodítko?
Postroj bude stacit urcite, jen doporucuju ten krouzek vepredu na tahani obalit nejakou mekkou hadrou, psy to casto odira a skube jim to srst...
Jinak ale obyc voditko neni ono, ten amortizer citis jak ty, tak pes, tah je rovnomernejsi, jsou odpruzene narazy na pater tvoji i psa... At uz od manmatu nebo od Polaru, kup si CC popruh, nekde jsem tu pred chvili hazela fotku...

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 18:58
- Nahlásit

wami
proc, jen podlehas vlivu reklamy, to je normalni...
No, ono to spíš bude tím,že to byl jediný postroj,který ve zverimexu měli na psa mamutí postavy
Fotky popruhu jsem tu viděla, pochybuju, že takovou vymoženost ve zverimexu seženu, to si budu muset objednat.No a jestli to má Polar kvalitní a levnější,tak hádej kde... A asi budu potřebovat i nějaký ten pásek nebo pás (nebo jak se tomu nadává ) ne?

wami
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 19:05
- Nahlásit

rendik
A asi budu potřebovat i nějaký ten pásek nebo pás (nebo jak se tomu nadává ) ne?
no, bederak... Ale jestli pockas par dni, tak Polar pry sije jiny typ bederaku se spodnim tahem, tak jsemna nej zvedava, vyzkousim, nafotima dam reference, jestli to stoji za to...

Jinak staci i jen ten bederak bez spodniho tahu, ale uvidime, spodni tah muze byt o kousek lepsi, pokud ovsem nikde neodira...

rendik
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 19:12
- Nahlásit

wami
Ale jestli pockas par dni,
Já počkám, stejně ještě není sníh ...Začínám uvažovat i nad tím kolem,ale na to už je zima...

wami
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 19:22
- Nahlásit

rendik
Já počkám, stejně ještě není sníh ...Začínám uvažovat i nad tím kolem,ale na to už je zima...
tady dneska cely den vytrvale "chcije a chcije". Nakonec jsem vzdala cvicak i velkou prochajdu a byla jen vylitat psy na zbrnde. Vratila jsem se mokra az na spodni pradlo, s blatem ve vlasech (o obliceji nemluve) a kvilela jsem akorat "kde jsou moje blatniky?!".

No co, ale psi se vybehali a tak nemam vycitky, ze dneska nebylo nic vetsiho...

grooggy
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 20:01 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit

Má šanci AA dělat scootering či něco podobnýho? (sem se byla juknout na soutěži a tam samej husky, AM a občas samojed, ale ni c takhle velkýho ne...) A jak ho mám naučit zatáčet-základy znám:jako, že snim mám chodit v trávě a zahejbat a řikat povely, na cestě ,atd. A le von je na to nějakej zatim levej... Znáte nějakej fígl?

pajisek
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 20:16
- Nahlásit

grooggy
Sanci urcite ma, pokud ti teda jde pouze o zucastneni a ne o umistovani na bedne... Behaji nejruznejsi rasy a urcite neni pravidlo ze to musi byt severan... Hlavni je jestli ho to tahani bavi... Jestli jo tak mas napul vyhrano... Na jake povely ho ucis zatacet? Ono to chce hodne trpelivosti a casu, ale myslim ze se to kazdy pes nauci... Jde jen o to ze kdyz jdes napr. doprava tak das povel pro zataceni vpravo (treba gee), kdyz vlevo tak zas povel pro zataceni vlevo (haw), to je cele... samozrejme to chvili trva... Nekde se taky rika ze se ma prvni ucit zatacet na jednu stranu... Nevim jestli je to lepsi nebo rychlejsi, ja jsem meho hafa ucila tak jak jsem psala a naucila se to...

Terri
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 21:53 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

wami
ono to "někde" odírá? No nazdar, já jsem háklivá

Add zatáčení - já říkám "leváá" a "right", ale nejdůležitější je stejně "stůj"

wami
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 22:32
- Nahlásit

Terri
ono to "někde" odírá? No nazdar, já jsem háklivá
manmatackej bud "dela dobre" nebo "ufikne", zalezi, jestli ses chlap nebo zenska...
A mne to trvalo 3/4 roku, nez jsem to seridila. Pan Pesek z Polaru to neseridil vubec a zamitl jako spatny napad. Tak jsem zvedava, jaky to bude od Polaru.

Jinak s povelama: ja mam "Left" a "RRRight", takze taky dobry. A "Stuj!" umime na 1 metru i s obema psy. Vyuzivam to docela casto... Jinak povazuju za uzitecny jeste "hou, pomalu" a "hejaaa hop vpřed"...

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 09:03
- Nahlásit

wami
"dela dobre" nebo "ufikne",

No jsem ráda, a zvědavá, jak to vymyslí Polar
No nám se "left" pletlo s "vpřed", tak jsem začala používat "leváá" a to už mu sedí. "Pomalu" též máme, to "stůj" musíme upevnit, a ještě musím vymyslet jednotnou pro "kupředu levá" jak je to v té písni
Tý jo, se těším jak malá holka

Pastelka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:09
- Nahlásit

Nazdárek!!!
wami
Jsi moc hodná, chtěla bych si tedy objednat, mám ti napsat na e-mail, nebo to mám řešit přes propsy? Doma jsem čubinu měřila. Vzala jsem to kolem dokola krejčovským metrem, tak jsem zvědavá, o kolik jsem se sekla.
Terri
Se ti vůbec nedivím, že se těšíš! Já taky a hrozně. Jsem zvědavá, jak nám to půjde. S výcvikem teprve začneme.Jak dlouho si to psa učila?

Pastelka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 10:50
- Nahlásit

Taky by mě zajímalo to, jak jezdíte s psiskama na běžkách... Na normálních běžeckých tratích asi ne, že? Ostatní běžkaři by asi moc radosti neměli... Tak jak to tedy řešíte? Jízdou po polích a loukách?

wami
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 14:08
- Nahlásit

Pastelka
chtěla bych si tedy objednat, mám ti napsat na e-mail, nebo to mám řešit přes propsy?
radeji bych pres propsy, ono to umi moc hezke objednavky a je to pro mne prehlednejsi... Dekuju...

S výcvikem teprve začneme.Jak dlouho si to psa učila?
Sice to nebylo na mne, no ale ja to psa ucim porad za pochodu a porad doufam, ze to jednou pochopi uplne... Jinak ho do stran navadim porad trochu voditkem a akorat to "stuj" umi bezvadne, ale to se naucil sam od starsiho psa...

Na normálních běžeckých tratích asi ne, že?
Ja jo, ale nemame tu takove ty urolbovane trati, jen bezecke stopy, v tech to po psovi zase hned ujedu ja bezkama... Zatim jsem moc problemu nemela...

Pastelka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 14:45
- Nahlásit

wami
Tak prima, už jsem se tam zaregistrovala, jen se pořád neumím rozhodnout s tou velikostí.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 14:54
- Nahlásit

wami
Ona má obvod 66-67, ale měřila jsem to starým krejčovským metrem, takže ten může být vytahaný. Bude lepší aby měla postroj na knop, nebo raději tu XXL velikost?

wami
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 17:54
- Nahlásit

Pastelka
Bude lepší aby měla postroj na knop, nebo raději tu XXL velikost?
podle me je lepsi na knop, psala jsem ti mejlika...

grooggy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 18:17
- Nahlásit

wami Americká akita

wami
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 18:26
- Nahlásit

grooggy
jj, uz mi nekdo napovedel... Psala jsem to uz vys, tak se jen ocituju:

asi by se s ni zbrndit dalo, s americkou akitkou, jen si nemyslim, ze to bude cvalove rychle zvire, takze spis jen tak rekreacne. Ale silu i postavu na to ma, otazkou je, jestli na to ma i chut...
Ale nebranila bych se tomu.

grooggy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 18:31 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit

Díkec-pravda je, že je trochu línější, ale běhám sním skoro keždej den...A ještě má problém, že běží celkem rychle a najednou zasekne a já mám co dělat abych nespadla-tohle mě vytáčí...
JO a neznáš nějakej hotel v Krkonošich s venkovníma kotcema??

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 18:42
- Nahlásit

wami
tady dneska cely den vytrvale "chcije a chcije". Nakonec jsem vzdala cvicak i velkou prochajdu a byla jen vylitat psy na zbrnde. Vratila jsem se mokra az na spodni pradlo, s blatem ve vlasech (o obliceji nemluve) a kvilela jsem akorat "kde jsou moje blatniky?!".
No co, ale psi se vybehali a tak nemam vycitky, ze dneska nebylo nic vetsiho...

No právě,že tady je všude děsně bahna,takové vymoženosti jako je asfalt tady na samotě u lesa nemáme,takže se mi na to kolo už moc nechce..Na druhou stranu by se mi to taky hodilo nevylítání psa když nemám moc času...Což je bohužel poslední dobou docela často-škola,autoškola,k tomu tma už v 5 jak v pytli...

Zrovna dneska jsem přemýšlela nad těmi povely,jako že by nebylo špatné je trénovat takhle bez lyží...Umí "pomalu" (většinou teda "hééééj,pomalu!" ) a "stůj", ale s těmi směry to bude oříšek,povely "pravá","levá","left" a "right" už máme pro jiné cviky (z tance),takže budu muset vymyslet něco jiného,ale vůbec nevím co abych si byla schopná zamapatovat co je doleva a co doprava...Asi skončíme u starého dobrého "seno"-"sláma"

wami
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 18:51
- Nahlásit

grooggy
A ještě má problém, že běží celkem rychle a najednou zasekne a já mám co dělat abych nespadla-tohle mě vytáčí...
proc se zasekne? jestli kvuli venceni, tak doporucuju 20 minut pred treninkem vyvencit jen tak a napojit - nebo ji to musis tolerovat. Jestli ze zvedavosti neco si ocuchat a tak, tak ji musis vysvetlit, ze ted ne, ze ted se trenuje. (Pri tomhle vysvetlovani hodne stesti! ).

rendik
tak pouzivej musherske povely... vpravo: gee (dží) a vlevo: haw (hó)...

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 19:04
- Nahlásit

wami
vpravo: gee (dží) a vlevo: haw (hó)...
Já se obávám,že bych pletla,já někdy myslim "levá" a řikám "pravá"

wami
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 19:06
- Nahlásit

rendik
Já se obávám,že bych pletla,já někdy myslim "levá" a řikám "pravá"
to je normalni, ale to si stejne budes plest takhle jakykoliv povel...

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 19:10
- Nahlásit

wami
To jo,ale čim míň pro mě bude z toho povelu jasný co je pro levou a co pro pravou,tim to bude horší...Leda bych si to vyšila na rukavice

wami
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 19:16
- Nahlásit

rendik
no, tak na nej holt volej "hodinky" a "prupiska" (to prvni na ruce uvidis, to druhe pravdepodobne drzis v te ruce, co na ni nemas hodinky)...

rendik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 19:20
- Nahlásit

wami
Sice hodinky doma nenosim,protože se bojim,že by při hrách s Kimoušem přišly o život,ale nápad je to dobrej Jen jestli to neni moc dlouhý,než zařvu "hodinkyyyy",tak pes bude dávno za propiskou

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 20:19
- Nahlásit

Před chvilkou jsem viděla šot o tom závodě v Reportu či kýho šlaka to bylo-nebo Polar?

wami
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 20:32
- Nahlásit

Mucholabka
jeee, nekecej!
A ja to prosvihla...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání