| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 20:55
- Nahlásit
Začal padat první sníh, volání divočiny bylo silnější než já, i vyrazili jsme na (původne podzimní) romantiku musherských závodů. Vzala jsem s sebou oba psy, ať se proběhnou, a tak mě čekalo 2x šest kilometrů pohodové projížďky krásně barevným podzimním lesem. Prostě romantika.
(Nebýt toho, že jsme přijeli do krajiny lehce pod sněhem s teplotou lehce pod bodem mrazu. Nevadí, mushing je přece zimní sport a ač to na běžky stále není, věrná klisna Koložbrnda mě snad nikde nevyklopí. )
Vyrážíme. Ostatní zavodníci nacválají, při našem startu je třeba nejprve psa otočit patřičným směrem a pak lehkým nezávazným klusem pomaloučku vyjíždíme od startovní čáry. Přede mnou kameraman ČT a já secvakávám zuby a tvrdohlavě ze sebe odmítám dělat "závodníka" - jsem přece romantik a jdu se jen tak svézt krásnou zasněženou krajinou... Před kamerou pomalu zůstáváme stát a pes se tváří, jakože v životě neměl postroj na sobě, přesto odolávám a se zarputilostí sobě vlastní odmítám sundat nohu ze stupátka a odrazit se, jen zahalekám "jdeme jdemeeee vpřed!" pes se znechuceně otočí a protože se právě trail překlopil dolů s kopce a lesem, chvilinku se i rozběhne naplno. Srdéčko jásá celých 10 sekund, pak začnou drkotat zuby strachy, svírám brzdy, oči vypoulené a - ano, samozřejmě, dole pravoúhlá zatáčka - vyrovnávám smykem, hecuju psa, zbyteček závodnické duše vzlétá - a hned je sražen k zemi, neb vjíždíme na pláň, tam to psa nebaví a proč by se namáhal... Vztekám se, hecuju - a jdu pěšky, ploužím se do kopce, roním krokodýlí slzy - no to zas bude vostuda... Lump jde s hlavou otočenou vzad, zakopává, padá do škarp polí, mezi kterými vede stezka... Za mnou se ozývá "stopa STOPAAA" a kolem prosviští spřežení dvou psů, křížence a malamuta, tváří se, že by si dali Lumpa k večeři, skorovlče usuzuje, že to je potupa jim to ksichtění nevrátit a zavěsí se za ně. Opět cválá bílou plání, bláto se sněhem mu létá od tlap (mě do očí), nemusím ani pobízet, svištíme stejně rychle, jako ten vítr, co mi v protisměru sype přehršle bodavých sněhových vloček do očí. Nevidím, zavírám oči, jen se snažím držet rovnováhu. Občas vykouknu zpod helmy ven, jestli ještě pořád držíme trail aneb jedeme po té správné trati. Vjíždíme do lesa, spřežení stále před námi, chvílemi jim ovšem dýcháme na záda. V prudké zatáčce mezi trním se před námi ozývá zakníknutí, vjíždíme tam plnou rychlostí a hned psa zastavuju hlasitým "stůj" - spřežení před námi objalo károu strom a z předního kola je osmička, kolem prosvištělo čtyřspřeží úžasně rychlých alaskánů a najednou koukám, jak před sebou ženeme ubohého mushera, který zahodil káru a prchá se psy před Lumpem. Zařvu "stopa" a ženu psa dopředu, rychleji (ať chudáka mushera neuženem k smrti). Najednou kopec, pes by šel dopředu, ale neutáhne mě, seskakuju z kolobky a pomáhám mu, utíkám, držím jeho tempo, takže vypouštím hektolitry potu a duši k tomu a rychleji a ještě rychleji, trail vede sněhovolisťovou směsicí, naskakuju na kolobku, klouže to, smykuju, hecuju k ještě větší rychlosti, najednou zatáčka a proti mně skála, vylétávají jiskry od stupátka Koložbrndy, jak si škrtnem, ale už jsme téměř v cíli, ještě pár zatáček a rovinka jedem jedééééém hecuju a vydatně pomáhám, ještě třeba ukecáme nějakou tu sekundu - a je tu cíl...
Máme pár minut na vydechnutí, než připřáhnu druhého psa a jedeme znovu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 20:58
- Nahlásit
wami
prostě skorovlče má svojí hlavu a běží jen když chce
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:00
- Nahlásit
sarax
budiž mi útěchou, že to dělají všichni psi, jak na pláních není nikdo, kdo by jel dopředu a "vytáhl" tě, tak se tam fšeci trápí a plouží... (Teda pokud nemají alaskány, takové čtyřnohé stroječky na rychlý pohyb vpřed... )
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:25
- Nahlásit
wami
hele alskáni sou fajn.ale se skorovlkem je to větší frajeřina
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:26
- Nahlásit
wami
krásné počteníčko, všechna čest tobě i psům!
btw, dneska jsme s Edou dělaly něco podobného taky s koloběžkou, jen to nenazývám tak vznešeně
chtěla jsem se zeptat, jakou máš kolobku? ta moje není moc do lesa a často musím seskakovat, přenášet a za jízdy opět "elegantně" naskočit...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:32
- Nahlásit
sarax
no co, mame 3. misto (dokonce 2x, jednou s jednim a jednou s obema) - tak to zas jako frajerina je, ne?
Eda
no, ja to obvykle taky nenazyvam tak vznesene, ale kdyz uz to jsou zavody...
Jinak mam tuhle kolobku od hoty - a zatim spokojenost. Trosku jsem tomu rozflakla brzdy , ale on stavo kolobky pro pejskare az ted, kdyz uz jsem na to par lidi nalakala...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:33
- Nahlásit
wami
no to sem chtěla slyšet je to frajeřina..takže gratulace
veeliká
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:34
- Nahlásit
sarax
dekujem...
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 5 Lis 2006 21:50
- Nahlásit
wami
Moc pěkné počtení
Myslím, že tomuto příspěvku by to slušelo i na titulní stránce Cz-pes.cz. Vadilo by Ti to, Wami?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 22:41
- Nahlásit
wami
Gratulujeme!!!!!
V tomhle počasí úplná paráda. Lump je prostě lump a potřebuje trochu popíchnout ( přece se nenechá předběhnout jinýma pesanama)
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 22:56 - Změnil/a: Amir
- Nahlásit
Krásně dojeli a ještě krásně popsali, no prostě jsi dobrá, smekám !!!!
No a na Lumpíkovi je krásně vidět, že bez motivace je to holt těžká práce
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2006 23:50
- Nahlásit
wami
moc hezké ...a potěší to ...a hezky naladí (na rozdíl od těch bojů o hrad z písečku na jiných tématech )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 00:17
- Nahlásit
Víťa
Jestli se ti to tam hodí, klidně to vyvěs dopředu...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 07:19
- Nahlásit
wami
Jsi dobrá a hned mám hezčí pondělí.
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 07:20
- Nahlásit
wami
gratuluji k peknemu umisteni...
PS-taky uz by jsme radi zkusili behat,jak to vypada s tim postrojem pro nas
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:22
- Nahlásit
Tonda
mam ho tady (staci rict - mela bych mit na sklade i patricnou velikost ), uz mas zmereneho Jakea - kolik ma okolo krku? jukni na www.propsy.eu - je uz tam kompletni nabidka postroju.
A jeste mi rekni - co vsechno chces s Jakem podnikat? Protoze ja mela na Lumpa vzdycky jen ten postroj se zkracenou zadi (guard, vodici), dycky pri plnem tahu chrcel, ale chrcivalo hodne psu, tak jsem si rekla, ze to patri k tomu. Ted jsem na kolobce poprve vyzkousela klasicky dlouhy tazny postroj - sled. A je to nebe a dudy, nechrci, je poznat i v tahu, ze se do toho muze vuc oprit... (Akorat ze to neni dobry na prochazky a treky a tak, na taznem je pes opravdu ovladatelny jen povelama, voditkem mu nijak nepomuzes a neusmernis si ho...)
Na tom se zkracenou zadi ale muze tahat taky, zaprahuju je tak do dvojky, takze taky dobry, jen ja osobne zacinam postroje fakt rozlisovat podle toho, co chci se psem podnikat...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:31 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
isdpch
hele, pro tebe tu mam taky neco, postroj rovnou s voditkem... Akorat taky potrebuju vedet, kolik ma Cert okolo krku... (BTW a asi ti zatrhnu plan koupit si amortizer zvlast, ja ho objednala a prisel mi, ale je to na fakt veliky tezky hodne tahnouci psy, nenatahnu ho ani ja, natoz Cert... Takze ti asi vnutim to voditko s amortizerem, maji ho vsichni, tak asi k necemu bude... )
(Jo, a kolozbrndu ti asi neprodam, neni to homemade, mam ji odtud - www.hota.cz )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:35 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Wami
Koukám, že klientela kvete Já už se také moc těším na postrojek...apropo půjdeš na to ZPU1? To je v Polomi - tak bych se tam za Tebou (a na Tebe) podívala
PS: včera jsme se Zorránkem spáchali BH
Hele, přečti si tohle
http://www.carv.cz/ne/sport/kolobezky/kolobezky_ho ta.htm
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:37
- Nahlásit
wami
pisnu ti na mejl...ale asi az vecer
|
slony
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 08:44
- Nahlásit
wami
dik za pekne poctenicko po ranu
Terri
gratulujem
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:04
- Nahlásit
wami
Šikovní!
Čéče tomu Lumpovi k naplnění absolutní všestrannosti psa chybí už jen, aby uklízel a chystal štědrovečerní večeři.
Fotka vypadá dost dobře, úplně voní tou atmosférou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:14
- Nahlásit
Terri
půjdeš na to ZPU1?
pujdu, ale teda Baileys tvrdila, ze je to na Slezske...?
No a ve ctvrtek se mozna potkame na stopach, tak ti tam postrojek vezmu...
A k tomu clanku na Hotu - ja uz to resila pred par lety. Dosla jsem k temhle nazorum:
1. kazdemu se nekdy "povede" zmetek. Mel by to priznat.
2. neni adekvatni reklamace stylem "projedu se na tom 50 kma a pak to vratim" - to bych jako reklamaci taky nebrala. Zkontrolovat po prevzeti a reklamovat hned, ne si udelat peknych par kilaku vyletu a pak chtit neco vracet.
3. kazda reklamace se da provadet bud slusne, nebo vulgarne. Buhvi, jaky byl prvni mejl panu hotovi od nespokojeneho zakaznika, ze pak Hota reagoval, jak reagoval...
4. ja jsem spokojena naprosto. Par lidi z brunifidu, co maji kolobku od Hoty, taky. Myslim, ze reference jdou tedy ve prospech hoty, finance taky... No a i na techto zavodech se mi potvrdilo, ze to byla dobra volba. Pro me fakt jo.
No a taky gratuluju k BH!
Garfield
Čéče tomu Lumpovi k naplnění absolutní všestrannosti psa chybí už jen, aby uklízel a chystal štědrovečerní večeři.
Hm, o tom popremyslim, treba neco natrenujem...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:21
- Nahlásit
wami
Na Slezské? No jo, to vlastně říkala, ale v Polomi jsou taky (v neděli) a včera jsme se o tom bavily, tak jsem myslela, že jdeš tam... No neva, kdyžtak bych se dojela mrknout i na Slezskou.
S tím Čt to není jisté, předběžně jsme se domlouvaly že ano, ale já se teď učím na jednu pitomou zk, na kterou jdu v pátek, takže budu muset zasklívat všechno ostatní..chápeš...
Já Ti kdyžtak ještě třeba ve St písnu, abys to zbytečně nebrala. Taky záleží kde bychom šli, jestli to bude někde při ruce, tak bych přiskočila.
Koloběžka
To je jasné, že se může vyskytnout reklamačka, spíš hned že ten člověk poběží na Černé ovce, to je spíš smutné.
Zatím se mi nerozjel odkaz na Hotu...
wami, slony -add BH
Díky
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:21
- Nahlásit
wami
jejda tak koukám na ten tvůj obchod a já před týdnem objednala postroje a vodítko a stopovačku jinde ... no ale já v tom tvojem určitě ještě něco najdu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:30
- Nahlásit
Terri
kde budou stopy, to nevim, ale Baileys mi potvrdila, ze zk jsou na Slezske...
Vsak uvidis, ja chapu, jak je to se zkouskama (jeste si to pamatuju ), ale potesilo by mne, kdybychom se tam potkaly...
Hota fakt nejak nejede, ale musi to byt chvilkovy vypadek serveru, doufam, jeste pred vikendem jel v pohode.
Amir
v pohode... Uvidime, jak to pujde, kazdopadne do Brna jezdim castejc, takze jestli se ti neco bude libit, budes to mit bez postovneho a tak, proste ti to privezu...
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:39
- Nahlásit
proste ti to privezu...
wami
jo určitě si objednám
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:41
- Nahlásit
no jo, kdybys jezdila na srazy tak se ti to nestane
isdpch
nech si toho, protivo
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:43
- Nahlásit
wami
ZPU1 ok. Tak se uvidíme buď ve Čt nebo v Ne, ju? Taky se těším
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 09:51
- Nahlásit
Terri
Tak se uvidíme buď ve Čt nebo v Ne, ju?
bud ve ct na stopach, nebo v SOBOTU (ale nakonec fakt v te Polomi, ted mi psala Baileys, ze na Slezske se na to vybodli... - coz me mrzi, do Polomi to mam pres 40km... )
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:06
- Nahlásit
wami
to jsou zmatky Počkej v sobotu - dyď to máme mít s Baileys trénink!
Je všeobecně málo lidí, nám to VPG taky málem padlo, byli jsme jen 4, (min počet 5) nakonec se přidala profi s boxerem, aby nám předvedli, jak má BH vypadat na o jeden bod plný počet
Jó a normálně rozhodčí už na BH nesmí velet! Jsem se to dověděla na té zkoušce, tak jsem rychle študýrovala jak to jde všechno po sobě a v jakém směru atd. No když jsem poprvé slyšela, že mám chodit "do vidličky" tak mě oblil pot
No a nemůže Tě Baileys nabrat? Asi má plné auto, že...
|