| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:18
- Nahlásit
Terri
Vy jdete v sobotu do Polomi? Budu tam taky, mohla bych se přidat?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:24
- Nahlásit
Terri
Počkej v sobotu - dyď to máme mít s Baileys trénink!
mno, tak uvidime, ja jsem taky zmatena... Ale nedele mi moc nevyhovuje...
No a nemůže Tě Baileys nabrat? Asi má plné auto, že...
mozna, ale zas je to blby, dojet do Ovy, nechat tam auto, stehovat se jinam, pak zas zpatky, byt na nekom zavisla, kdy bude chtit odjet... Spis holt dojedu az do te Polomi, ale pravdepodobne jen v so, jestli to bude v nedeli, tak nevim, spis ne...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:31
- Nahlásit
Tak je to v sobotu určitě. Takže trénink padá, budou zkoušky.
Mucholabka
jasně (akorát viz. výše)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:34
- Nahlásit
Terri
Trochu se nechytám v kolik? Mám objednané psy, tak abych je když tak přehodila. Kdyby to bylo odpoledne, můžem vzít wami zpátky do Ovy, a kdyby ráno, můžem ji vzít do Polomi.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:35 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
wami
taky gratulujeme,máš můj obdiv.V tomto počasí,bych si musela já oblíknout popruhy a psa dát na koloběžku,......akorát teda nevím jestli bych svým dechem stačila na malamuty a na třetí místo.Jste dobrý!!!
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:38
- Nahlásit
Mucholabka
Nevím přesně, ale my teď začínali resp. měli jsme tam být na 7 hodin. V 8 hod. přijel rozhodčí, dali kafčo a pak jeli na stopy.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:40
- Nahlásit
Terri
Počkej, brzdi, to jsou zkoušky? My jsme si chtěli spíš kousnout
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:40 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Mucholabka
Kdyby to bylo odpoledne, můžem vzít wami zpátky do Ovy, a kdyby ráno, můžem ji vzít do Polomi.
ehm, ty asi netusis, co ti udela zapraseny Lump s autem, vid... Nene, ja mam auto pracovni, psi, stejne nejak musim dojet do Ovy, tak uz bych pak dojela i do ty Polomi. Jen to mam zhruba jednou tak daleko, nez na Slezskou...
Anu
V tomto počasí,bych si musela já oblíknout popruhy a psa dát na koloběžku,...
a jak by se na ni udrzel...? Ale zas je fakt, ze kdyz pes nemuze, musher ho zabali do vaku na sanich a jede se zbytkem sprezeni dal. Treba kdyby sisi ho strcila do baglu metr za startem a dojela do cile jen tak na kolobce sama (kdyz vic psu nemas), taky by ti to uznali...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:43
- Nahlásit
wami
Si myslíš, že bychom Tě vzali do pár měsíců staré Ibizky? Ha, jela bys ve psí felině, kde jsou všude chlupy a podložky proti čůrání.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:45
- Nahlásit
Mucholabka
Jo, původně měl být trénink, ale jsou zkoušky
Jestli se bude kousat (a kdy), tak to nevím...musíme počkat na vyjádření Baileys, kdyžtak Ti tu dám(e) vědět.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 10:49
- Nahlásit
Terri
Ahá. To víš, na mě musíš pomalu, jak na debila
Mám takový pocit, že Bucka už je ve věku, kdy by mohla, už bere věci vážněji myslela jsem, že až tak na jaře, ale zuby jí narostly a přemýšlet se taky naučila
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 11:17
- Nahlásit
Mucholabka
že Bucka už je ve věku, kdy by mohla, už bere věci vážněji
tak to je fajn Tak uvidíme.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 11:37
- Nahlásit
wami
a jak by se na ni udrzel...? Ale zas je fakt, ze kdyz pes nemuze, musher ho zabali do vaku na sanich a jede se zbytkem sprezeni dal. Treba kdyby sisi ho strcila do baglu metr za startem a dojela do cile jen tak na kolobce sama (kdyz vic psu nemas), taky by ti to uznali...
však jo není nad vzájemnou výpomoc psa a jeho pána. A ještě takový technický detail, ty pro takový případ máš speciálně upravenou kredenc na záda ne?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 11:48
- Nahlásit
Anu
ty pro takový případ máš speciálně upravenou kredenc na záda ne?
ne, ja zenu psa pred sebou i kdyby mel zlomenou nohu...
(Ale vazne - prvni extrem, ktery chcu zkusit, je vetamix trail. To je longovej zavod ipro bezkare, je to na tri etapy s 1 bivakem, jede se 45 - 39 - 36 km nebo tak nejak. Tak jestli mi to pes vzda tady, jsou vsude kontroly s lidima a svezou nas i s bezkama do basecampu... Jinak na tech sprintech se obvykle nikomu nic nestane a kdyz, tak mas poradatele vzdycky kousek... )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 11:56 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
wami
Jinak na tech sprintech se obvykle nikomu nic nestane
no to jsi mě uklidnila. mě to strašně láká,když si představím sama sebe na kole jak nám to s Bužumbirou klape,ale obávám se že se svým kolem a přístupem psa bych to kolo ani nemusela tahat a fakt si pořídit batoh pro něj.
Prostě tě obdivuji.Moc se mi to líbí,ale sama někde s bivakem a se psem,který kdyby mě mordoval nějaký zběhlý úchyl,ani nezaštěká,na to fakt nemám....
hele poraď mi šnůru na kolo-nesmí být ale moc těžká-koupila jsem pro velké psi a ona jak je těžká tak se na kole strašně houpe-jako dokola,za prvé vydává zvuk "biče" a Anub se strašně bojí a za druhé ho občas fakt bouchne. tak jsem musela opět lehounkou stopovačku-nylon upravit na kolo a to je o.k. Ale zas nepruží a celkově to je dost o hubu.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:05
- Nahlásit
wami
je vetamix trail
Jsi cvok
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:05
- Nahlásit
Anu
obávám se že se svým kolem a přístupem psa bych to kolo ani nemusela tahat a fakt si pořídit batoh pro něj
hele, jestli nenpadane snih, tak to proste jed nekam zkusit, na www.mushing.cz jsou nekde nahore terminy zavodu, staci si vybrat a prihlasit se - pokud neni snih, tak je kolo vetsinou v pohode (bacha na termin "technicka trat" ) a uvidis, vyzkousis, vzdyt o nic nejde...
sama někde s bivakem a se psem,který kdyby mě mordoval nějaký zběhlý úchyl,ani nezaštěká,na to fakt nemám...
tady ten bivak bude drsnej i pro me, je to na slame v Krkonosich tesne po silvestru, takze kosa jako prase, nahoru ti vyvezou jen stan, spacak si musis vezt s sebou... Sice te tam nikdo nezamorduje (kdo by se skrabal v takove kose nekam nahoru jen kvuli mordovani), ale prdel to taky nebude, aspon ne pro me. Ale stejne to chcu zkusit...
hele poraď mi šnůru na kolo
jestli teda pada kvuli hmotnosti klasicky popruh na SKJ/CC, tak co treba primo taznou snuru na skj? Je lehka, odpruzena... Videla jsem ji ted v akci a vcelku se mi libila, i kdyz davam prednost popruhu. (taky ti ji muzu objednat, najdes ji na www.propsy.eu )
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:12
- Nahlásit
Terri
Jsi cvok
souhlas. naprostej...
(BTW a ciste nahodou dneska Slezskou nestihas? )
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:12
- Nahlásit
wami
Ahoj, koukala jsem na tvůj obchůdek a zamlouvají se mi ceny. Chtěla bych pořídit tažný postroj na svojí rotvici, samozřejmě i nějakou šňůru, nebo popruh. co bys mi doporučila?
MMCH, moc hezkej článek!!!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:13
- Nahlásit
wami
hele, jestli nenpadane snih, tak to proste jed nekam zkusit, na www.mushing.cz jsou nekde nahore terminy zavodu, staci si vybrat a prihlasit se - pokud neni snih, tak je kolo vetsinou v pohode (bacha na termin "technicka trat" ) a uvidis, vyzkousis, vzdyt o nic nejde...
ty si ze mě normálně děláš srandu? Pojedu jen pár technických požadavků lehce nesplnuji.
1)nemám horáka-pouze treking-sice spíše horský,ale stejně
2)už mám sice popruh ale nemám šnůru
3)rozbít hubu na kole si můžu i doma a nemusí na to koukat půlka kynologického světa.
4)mám naprd auto. Nemám zahrádku ani kombika. Nevím o žádném chlapovi kterého bych mohla uhnat aby mě tam odvezl
5)stačí jediný pes podobný zlatákovi a Anub si užene kýlu jen aby ho mohl dohnat.
6)už mě nic nenapadá.
s tím bivakem tě fakt obdivuji. Jako romantiku mám ráda,kosu taky ale všeho s mírou.Aspoň,že nemusiš řešit psi
a s tou šnůrou.Hele když to je jakoby tvůj obchod,nemohla by jsi mi ji vzít na sraz? Mrkla bych na ni. Prostě on jak je malý,tak potřebuje něco lehkého-fakt klasická se točila ve větru jak nechci říct co a bylo to na prd.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:16
- Nahlásit
wami
Jsi cvok
souhlas. naprostej
Bohužel Slezskou nestíhám - musím se učit, budu ráda, když vyrazím na stopinu někde do okolí plus prochajda a dvě hoďky jsou in riť. ...
PS: a tu šňůru, co budu mít já (plus to ostatní) můžu risknout i na běžky, jo?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:16 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Pastelka
co chces s rotvici delat? vic chodit nebo vic tahat (kolo, kolobka, bezky)?
Na chozeni je lepsi postroj se zkracenou zadi (vodici), na skutecne tahani tazny, dlouhy. Popruh s amortizerem mam taky, jezdim na nem, takze opet mohu vrele doporucit. Za mmt, jdu dodelat fotky, tak to pak sem hodim, jak presne ten popruh vypada...
Jinak k velikosti - tazny postroje by mely byt okolo krku co nejtesnejsi, takze zmerit fakt co nejlip (idealni je zmerit od kohoutku po hrbol prsni kosti), u rotvika bych to videla na nekterou z velikosti tazneho postroje pro malamuty... Pripadne nechame usit na miru, kdyby ses nevlezla do konfekce (teda tva fena ) - ale ja myslim, ze v pohode jo.
(dik za pochvalu clanku... )
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:25
- Nahlásit
wami
No vzhledem k tomu, že jde spíš o klus, tak moje představa je kolo( časem možná i kolobrnda), běžky a někdy sáně pro pobavení zbytku rodiny.Všechno jenom rekreačně.Ten popruh s amortizerem by mě zajímal. Jsem zvědavá na ty fotky. Jinak si myslím, že se do konfekce vejdem, ona není nikterak obří, ale energie má rozdávání. Proč toho tedy nevyužít, že? Jinak moc díkes!!!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:26
- Nahlásit
Anu
1)no ja mam kolo jen obycejny trekkingovy, zadni cely kolo asi budu muset vymenit, neb po par brzdenich a extempore je lehounce do osmicky - na zavody jsem si proto poridila bytelnou kolobezku...
2)odpruzeny popruh nebo odpruzena snura - to je jedno, hlavne, kdyz to ma aspon nejaky amortizer...
3)myslis tech 20 musheru, co na tech zavodech bylo" to je ta "pulka kynologickeho sveta"?
4)on se vzdycky nekdo najde - kdyz se chce, vsechno jde...
5)super motivace na zavody. Bohuzel zlataka tam neuvidis, byla jsem tam za exota se skorovlky - no a jeste tam teda byl jeden pan s africanem, ridgebackem...
6)zatim zadny problem...?
Hele když to je jakoby tvůj obchod,nemohla by jsi mi ji vzít na sraz?
Vemu na sraz "ochutnavku" sortimentu, bude mozno skouknout, vybrat a zakoupit...
Terri
PS: a tu šňůru, co budu mít já (plus to ostatní) můžu risknout i na běžky, jo?
samo, ja na tom jezdila i s Denym, ted i s Lumpem. Jen az to Zorro uplne dospeje a chtela by ses tomu venovat vic (jakoze fakt vic, ony ty zavody jsou o hodne akcnejsi nez treninky), tak se vyplati koupit si jeste i klasicky tazny postroj. ALe protoze Zorras jeste roste a je maldy a nejprve musi pochopit vo co gou, drzela bych se toho se zkracenou zadi, v kombinaci s tim popruhem se to da pouzit uplne na vsechno (bezky, kolo, behani i dogtrek).
Jo a Polar ma uplne novy typ bederaku se spodnim tahem! Prijde mi to tenhle tyden nekdy (snad), tak to hned omrknu a vyfotim a muzu privezt ukazat (pripadne hned prodat), mel by to mit vychytanejsi, nez manmat, tak uvidime...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:31
- Nahlásit
Pastelka
moje představa je kolo( časem možná i kolobrnda), běžky a někdy sáně pro pobavení zbytku rodiny.Všechno jenom rekreačně.
Ja to taky delam rekreacne, zavody zkusim jen obcas... (a vetsinou to projedem... )
Kazdopadne u tebe bych doporucila ten taznej postroj, vypada to na psu nejak takhle:
No a ja myslim, ze spokojenost... A ted teda chvili mi dejte cas, jdu nafotit ty snury...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:34
- Nahlásit
wami
Díky Tak jo, soudružko, dám na Tvé rady, sama bych se z popruhů stejně nevymotala A jak už tu bylo psáno, jsem pro rekreační a srandovní cokoliv
A uvidím co z toho mě a) chytne (kromě plotýnek) b) u čeho mě Zorro nezabije.
(Před tím BH jsem mu musela hodinu házet balonek aby se zklidnil... )
novy typ bederaku se spodnim tahem! Prijde mi to tenhle tyden nekdy (snad), tak to hned omrknu a vyfotim a muzu privezt ukazat (
Jasně, přivez! Tak to jsem zvědavá, to je fajn, že se poučil (Polar) od konkurence
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:38
- Nahlásit
Terri
Tak to jsem zvědavá, to je fajn, že se poučil (Polar) od konkurence
kdyby te slysel...
On se nepoucuje u konkurence, spis sam hleda nova reseni...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:42 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
wami
no jo, na druhou stranu, proč by se nepoučil, když to Manmat uř před ním měl a ještě to pak mohl Polar vylepšit
Kááždopádně fajn, že je, protože předpokládám, že bude i cenově přijatelnější...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 12:53 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Terri
když to Manmat uř před ním měl a ještě to pak mohl Polar vylepšit
hm, tak asi fakt netusis, ktera bije... (mineno zcela pratelsky! )
Manmat a Polar jsou na trhu zhruba stejne dlouho. Novy je akorat ZERO DC. Tudiz Polar jde cestou "malo, ale levne a kvalitne", zatimco manmat vydelava predevsim na tom, ze se snazi pusobit jako monopol. Proto manmat rada nemam (bohuzel i diky dvema osobnim zkusenostem tohoto druhu).
Tak asi tak. Zkusenosti s mushingem ma Polar minimalne stejne velke, jako manmat. Jen proste zustal u siti pro zajemce a jezdeni po zavodech, kde to nabizi, nez aby si z toho udelal obr predrazenej byznys. Takze sije stejne kvalitne (nektere vychytavky ma fakt lepsi), a navic jeste levneji.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2006 13:08
- Nahlásit
wami
hm, tak asi fakt netusis, ktera bije
To ne, však ani nejsem z branže. Akorát to píšu tak, jak to na mně působí. (Tj. - Manmat velký, drahý, objemný - tak jak píšeš, Polar - pro pár.. Akorát jsem teda nevěděla, že jsou tu stejně dlouho . Osobní zkušenosti nemám.
Tak to je fajn, že spolupracuješ zrovna s Polarem
|