Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / krása, pot a slzy mushingu
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Maxan
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:52
- Nahlásit

Mel: Měl jsem úplně stejný problém. Nejdřív jsem sundal "rohy", pak držák na svítilnu a pak už mi to cvrnkalo jen do tachoše. Ten jsem tedy lehce uvolnil a jak jedu se psem, tak ho pootočím. Pak už jedině bezdrátový a nebi umístit jinde. Nevím jak si to myslela tím očkem, ale abych tahal lajnu od těla přes očko vidím jako docela nebezpečné. To tu šňuru raději připevni k řidítkám.

Maxan
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:01
- Nahlásit

OZI: Nejsi náhodou Honza z Prahy, který na mushingu probíral napájení?????

wami
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:33
- Nahlásit

Maxan
Myslis tohle?:
pak jsem to ale ještě konzultoval na tom cz-pes a tam mi napsali, že vlastně napájení je zbytečné, tak se ptám ještě tady...

...no comment...

To prekrucovani je naprosto uzasny ("ptal jsem se"... "je zbytecne"...)

Tak premejslim, jaky haloo by vzniklo na mushingu, kdybych tu na cz-psu zacala rozebirat to, ze mj. mam "v plnym treningu" cubu, co ma DKK 3/4 v roce a na horsi noze tezsi artrozu... Bych si poslechla cosi o tyrani, ale to uz znam, to je ohrany...

ozi
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:49
- Nahlásit

Maxan
wami
Už mizím.
Jenom shrnutí: Byla tady řeč o napájení, tak se člověk snaží přispět se svou troškou do mlýna. Asi člověk vlezl kam neměl, tohle je diskuze a diskutovat je špatné?

Tak premejslim, jaky haloo by vzniklo na mushingu, kdybych tu na cz-psu zacala rozebirat to, ze mj. mam "v plnym treningu" cubu, co ma DKK 3/4 v roce a na horsi noze tezsi artrozu... Bych si poslechla cosi o tyrani, ale to uz znam, to je ohrany...
Nechápu vo co gou, ale nevadí.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 07:52
- Nahlásit

ozi
tak se člověk snaží přispět se svou troškou do mlýna
takova malinko arogantni troska...

tohle je diskuze a diskutovat je špatné?
neni.
ja ti dala za pravdu (s drobnou vyhradou), x lidi tady reklo, ze to ma neco do sebe a napajet zacnou...
co resis? ze se nekomu nelibi tvuj zpusob projevu? no tak to je proste smula, no...

ale ten, kdo na ten mushing psal (at to byl kdokoliv), proste totalne prekrucoval, co tu padlo, nemluve o tom, ze na napajeni se tady ptala prvne Fifi a jsem si stoprocentne jista, ze ta se nejmenuje "Honza". Ze dotaz na mushingu casove souvisi s tvym prichodem na cz-pes je uz asi jenom ohromna nahoda.

Nechápu vo co gou, ale nevadí.
to nic, to byl povzdech pro par lidi, kteri me znaji... Nevis, neres to, nemusis to vztahovat na sebe...

wami
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 08:47
- Nahlásit

isdpch
dik nacelniku... jdu shanet...

wami
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 09:11
- Nahlásit

isdpch
tsss, jsem myslela nejdriv knihovnu...
ale tak mozna si ji i poridim... kdyz uz jses tak aktivni...

brut
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:06
- Nahlásit

Zkoušela jsem včera Bruta zavodnit přesně podle rady ozi
Moje postřehy
a) Brut vypije jen tolik kolik chce on, víc do něj nedostanu ani náhodou ( pár granulí ve vodě s ním nic neudělalo...prostě je tam nechal)
b) po dvou hodinách a po vyčůrání jsme vyjeli naší rekreačním tempem...... Brut čůral na každém patníku, což normálně nedělá
c) bohužel se po cestě i pobl*l, ještě se mi to nikdy nestalo

Takže já osobně se vracím ke starému systému...pes má vodu stále k dispozici, při cestě má několik zastávek na napití a i vykoupání. Můj pes je kachna, která vleze do vody pokaždé, když jí vidí, zatím jsme neměli jediný problém. Jezdíme max. 15km volným tempem. Nejsem zase až tak dobrý cyklista, abych byla schopná jet nějak extra rychle

wami
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:00
- Nahlásit

all - o pitnem rezimu
Takze, nakopcim sem krasnou odpoved Hely Levickove (zkopceno z mushingu). Zas nekdo presne rekne to, v cem ja se placam a neumim napsat srozumitelne...

Honzo, ber to s rozumem. Zaleží jakého máš psa, jak pracuje, do jakého režimu jsi ho dostal (zda jede na 100 proc., nebo na výlet...)
Taky záleží co od tréninku očekáváš.

Takže pokud máš psa přesně vyladěného, jede na 100 proc, končí tréning zcela oslintaný na hranici sil - pak věnuj napájení maximální pozornost i čas (3 hodiny, 3 litry)
Pokud je pes v poho, něco pokluše, něco pocválá, ty přijdeš z práce večer, nemáš ty 3 hodiny, tak mu dej třeba půl litru půl hodinky před jízdou. Já považuju za snesitelný kompromis hodinku a necelý litr. Taky mu můžeš dát pár hltů i během jízdy, v teple to ocení - zvlášť před delším stoupáním.
Přemýšlej, zkoušej co psu sedne a na co máš čas.

Tipy pro nepíče už tu byly, u nás fungujou na extra případy pomletá jatýrka rozmíchaná ve vodě.

---
BTW - v ramci teze diskuze padla zminka o tom, ze v ramci pulhodinove vyjidky to netreba zas tak resit... tedy v podstate stejny nazor, co jsem tu o pudlikovske vyjizdce tvrdila ja...

Maxan
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:27
- Nahlásit

OZI: Neber to vůbec osobně, ale chtěl jsem VŠEM co se tady dotazují na téma napájení pomoct a tak jsem brouzdal na mushingu, abych překopíroval tamnější staré příspěvky a rady zkušenějších musheru k tomuto problému a ono ejhle nějaký Honza se zde dotazuje na napájení v přesnou dobu, kdy nějaký(á) OZI zde přispívá k samému problému. Víš, mě je úplně fuk co si myslíš, ale připadá mi trošku hloupý radit tady ostatním popř. je poučovat, když sám v tom nemáš vůbec jasno. Bral bych kdybys přímo tady napsal např. "na mushingu řikali to a to, co vy na to" apod.. Navíc jak vidíš v předchozím překop. příspěvku není napájení jednoduchá věc a je to hodně INDIVIDUÁLNÍ (jinak Hela Levíčková, která to píše je musher s velkým M). Můj "afričan" pije opravdu minimálně a zavodňujíi jej opravdu jen na závodech a při občasných trénincích, kdy je teplo nebo jedeme na doraz. Tímto jsem Ti řekl, co jsem chtěl a považuji téma napájení pro mě za uzavřené.
P.S.: Bylo by škoda, kdybys na toto forum zanevřel kvůli jedné neshodě. Pokud totiž začínáš s BKJ, CC nebo scootrem, tak každá rada a postřeh dobrý.

huskies
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:27
- Nahlásit

ozi
Nechápu, proč chlapi co jezdí 20-30 let s tím napájením dělají takové ciráty, když ty jsi už za 3 roky zjistila, že je to v podstatě zbytečnost
Ja sem rozhodne nerekla ze je to zbytecnost
Nevim kde jsi to vycetl..
Nejde o to co jezdím nebo nejezdím já
Nejde o to?? Ja myslim, ze celkem jo... osobni zkusenosti na vlastnim psu jsou podle me vic nez nekde vycetla teorie..

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2007 17:05
- Nahlásit

Tak jsem se zrovna vratila z vyjizdek. Dle vyse zminenych rad jsem dve hodiny pred dala psicim kazdy asi litr a neco vyvaru naredenym vodou (vic bych do nich ani omylem nenacpala).
Erdelku jsem vzala vyjizdkovym "pudlikovskym" tempem ke kolu, hodinku jsme se projely. Kdyz je sama, tak nema zrovna snahu tahat, takze si klusala na mirne proveseny snure. Behem vyjizdky 6-7x curala.
Rotvice si dala nasi klasickou trasu u kolobky, pul trasy ve velmi rychlem cvalu (je to proste tahounka ) a zbytek svym vytrvaleckym rtw poklusem. Ta curala asi 5-6 x.
Takze muj zaver - ikdyz byly feny vyvenceny predem, zastavky na cvrkani nepomerne cetnejsi, jiny rozdil jsem nezaznamenala. Po vyjizdce byly stejne prijemne unaveny jako jindy, voda nevoda... Takze - az se jeste vic otepli a bude predem cas, neco malo extra vody k "zavodneni" jim dam, ale nebudu to nikterak prehanet. Maji vodu cely den volne k dispozici. Howgh.

janakou
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2007 19:48
- Nahlásit

To je síla, co vy na to?
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=117&r=sporto&c =748337

Azoracek
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2007 22:18
- Nahlásit

Lidii, huráá, mam povolenku na jednookýho vlka v Jihlavě, sice jen na Mid, aspon něco A konečně poznám trekaře naživo U longu byl totiž problém s bivakem, to se jaksi našim nelíbilo...
Proto se ptám, nejede někdo na Jihlavu v pátek směrem od Prahy přes Kolín, Kutnou Horu, Čáslav..?

duli
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2007 16:12
- Nahlásit

wami
ahojda......tak mi vcera konecne dorazilo tahaci naradicko a musim rict ze jsem nadsena....jsem ani necekala ze to bude tak krasne barevne sladene....a postroj je pesanovi presne akorat.....jen boticku jsem nejak neodhadla a je nam mala..ale to neva, nekomu ji dam a casem si mozna objednam jinou....ted uz je jen skoda ze jsem marod pac se nemuzu dockat vyrazit do terenu...)

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 17:06
- Nahlásit

wami
Kdysik slibene fotky netradicni dvojky v nebeske modri... Dneska se konecne zadarilo, byly uz z dopolka mirne utahany, tak jsem si troufla vzit fotak..

Curky pauzy a cuceni kolem..

Slapalo jim to dneska pekne.

huskies
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 17:55
- Nahlásit

Fifi
Hezke fotky, slusi jim to spolu..

Fifi
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 18:05
- Nahlásit

huskies
Diky, vzdycky je to sranda... Dneska jsem chtela po dobehnuti pro efekt vyfotit holky za stojici kolobkou, uchopila jsem "stojanek", ze brndu opru a zustal mi v ruce.. Hlavne, ze jsme ho nevytrousily po ceste... Holt ty srouby nedorazeny...

brut
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 21:37
- Nahlásit

Fifi
krásné foto

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 11:11
- Nahlásit

Krásné fotečky, musela být pohoda... A ty nebeské postroje fakt nemají chybu

Hafina
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2007 09:31
- Nahlásit

Tak jsme v sobotu vyzkoušeli i jízdu na kole. Psa mám ke kolu a docela pohoda, ťuk, ťuk, ťuk. Baví mě to víc než kolobka, protože musím vobčas taky zabrat. Aris furt tahá a valí jak blbej, mám vobčas strach, aby se nepřetáhl, ale nevypadá, že by se moc unavil, teda aspoň včera asi po 6 kilometrech unavenej nebyl a to mě tahal i do kopce...

duli
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 13:57
- Nahlásit

Maxan
ci wami
jsem koukala ze mas zrzouna a pekne taha...chci se optat jak ho spravne namotitvovat???... zatim to stridam u kola na volno a v tahu ale kdyz taha tak jen chvilku.....jak se rozbehne tak vali skoro tryskem ale po chvili ho to prestane bavit a tu si prestavm vedet rady....kdyz vidim ze zpomaluje tak na nej halekam at jede dal a az po chvili ho zastavim(abych behy koncila ja a ne on)....a jakym tempem by mel tahat???? klusat nebo cvalat???...diky za rady....

wami
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:32
- Nahlásit

duli
motivace na trenincich je casto problem... dobry je jezdit s nekym (s paneckem?), kdo jede napred, a za kym pes maka... jinak v treninku to delam i tak, kdyz uz se jooo nechce nechat hecnout, ze proste tu nohu na zem nedam a nedam a smula, pojedes treba krokem, ale potahnes... nebo na 10 sekund zastavim a pak znova zavelim "jedem" - vetsinou povazuje stani za nudu, tak zamaka...
Ale nejlepsi jsou na to zavody, jakmile je tam ta souteziva atmoska, pes se chytne a maka celou dobu... takze taky zkusit jezdit s nejakym sparingem...

No a taky je dobry mit ve dvojce psa, co tahat chce. Akorat je mi obcas lito nasi maly, pac taha za krcak i Lumpa, kdyz se jemu nechce.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 14:32
- Nahlásit

duli
ale kdyz taha tak jen chvilku.....jak se rozbehne tak vali skoro tryskem ale po chvili ho to prestane bavit a tu si prestavm vedet rady
kdysi natocili takovou pohadku ..... o oslickovi otres se a obusku z pytle ven. no a tam ten pan jede na oslikovi a pred nim ma natazenou vetvicku. a oslik jde jak oslik a snazi se sezrat tu vetvicku. u tebe doporucuji misto vetvicky rybarsky prut a na konci spekacek .... jo a nejdriv se poradne nauc jezdit na kole s drzenim se jenom jednou rukou (abys tu druhou mela volnou na prut). protoze jinak na tabore budeme muset kolem tebe furt skakat, jak budes cela zasadrovana ....

a abych nezapomnel, uz se na vas na tabor i ted na pristi tyden tesime ....

duli
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 16:23
- Nahlásit

wami
jo to ze "panecek" pojede pred nama muzu zkusit ale mam strach abych bandasku uplne neznicila pac to urcite povali jak s vetrem o zavod(taky me desi jak ma pak dlouhy jazyk kdyz zamaka a abych ho neprehrala, i kdyz teda ho furt poustim do vody) a mam strach aby ho pak neulovil.......a nejak neumim odhadnout tu delku a kdy a jak trasu prodluzovat.....ale jinak musim rict ze to je fakt adrenalin kdyz zasprintuje

duli
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 16:32
- Nahlásit

Jirikovo
i ty ftipalku.......a nezapomen na trychtyrek at mi mate jak lit pivo do papulky......
taky se uz moc tesime...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 16:43
- Nahlásit

duli
a nezapomen na trychtyrek at mi mate jak lit pivo do papulky......
sem zvedavej, jak tim trychtyrkem napasujeme dovnitr tu cibuli ke gulasi ....... aby sis tu svoji "papulku" poradne opalila .....

duli
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 17:00
- Nahlásit

Jirikovo
nakrajet na drobno...

Maxan
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 21:36
- Nahlásit

DULI: Jak již napsala Wami motivace je problématická. Já ho nijak zvláště nemotivoval, snad jen tím, že strašně rád běhá, takže pokaždé když vidí postroj chce se zbláznit. Někdy se mi ale stane, že po dvou kilometrech vypustí a běží sotva krokem (cca 11km/h). Tak se "fláká" třeba další 2 km a pak najednou zabere a maká až domů naplno. Z počátku jsem ho samozřejmě hodně chválil, pak přede mnou jezdila dcera za kterou běhal a postupem času se to zlešovalo. Opravdu nejlepší jsou závody. Ten můj jakmile cítí psa před sebou, tak je schopen se uhnat. Přeci jenom je to lovec. I doma na našem okruhu jakmile z ničeho nic zrychlí, tak jsem na pozoru. V 95% předháníme třeba po kilometru cizího hafíka na procházce. Nebo se mi ovědčilo, abych si trasu před tím projel já nebo manželka a on nás tam pozdějí pravděpodobně cítí a běží rychleji. Pokud máme průměrku nad 20 jsem spokojen, pokud tahá celou dobu, ale jedeme pomalu jsem spokojen, pokud dojedeme ve zdraví jsem spokojen.-))))) Vytočí mě jen, když si na trati všímá nadměrně jiných psů a nevěnuje se tomu čemu má, to mě fakt ......... Jinak pokud máš zrzouna, tak od něj nečekej nějaký zázrak je to zkrátka pes, který si vždy nějaké síly bude schovávat a nepojede neustále naplno.

duli
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2007 22:35
- Nahlásit

Maxan
diky....jasne ze necekam ze pozitri pojedeme vyhrat olympiadu, ale jen aby jsme z toho oba meli radost......a navic ja si odpocinu a pejsa je vecer mrtev...........ja jen ze jsme se dostali do faze kdy chvili bezi naplno pak trochu zvolni a uz pomalu zastavuje a otaci se jako ze uz nevi proc bezduvodne bezet dal, ze je lepsi ocuchat kerik a pod.......zkusim tedy na dalsi vyjizdce vyslat pritula jako predjezdce....))

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání