Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / krása, pot a slzy mushingu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 10:51
- Nahlásit

Lidickyyyy,
tak mi prave prisel novej sedak od Polaru. Za moment ho nafotim, jen prvni dojmy:
1. vypada jak doplnek na sad-maso
2. prekvapilo me, ze nema posltrovany vrch - ALE! jak jsem ho na sebe navlikla, zjistila jsem, ze to neni treba, je to sity tak, aby to opravdu tahlo pres zadek!!!
3. sestelovani je mnohem jednodussi, nez u manmatu
4. je cervenej
5. ma to snury pres nohy, "a la nohavicky" - jestli by to odiralo, poznam az pri dogtreku, zatijm si ale myslim, ze ne nutne, protoze tah nejde pres ty nohavicky, ty tam jsou jen proto, aby to nesjizdelo.

Asi to budu muset nejak vyfotit i na sobe...

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 11:55
- Nahlásit

No hele - tak nejak takhle to vypadalo, kdyz jsem to vytahla z krabice...

No, a aby to trochu bylo poznat, co kde kam, tak tady jsou ukazky:

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:05
- Nahlásit

wami
Tý jo, to sis musela koupit i tu figurínu?
No jo, tak to jsem zvědavá na praxi... a hlavně na Tvůj komentář k nohavičkám, bo co si vzpomínám, tak jsi psala, že to není moc dobré.

V čem je to seštelování jendodušší než u Manmatu? A jakou budeš mít cenu?
Vypadá to dobře!

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:26
- Nahlásit

Terri
ne, figurina jsem ja osobne...

hlavně na Tvůj komentář k nohavičkám, bo co si vzpomínám, tak jsi psala, že to není moc dobré.
Na tom puvodnim nebylo, bo puvodne to bylo sesnerovany nejak tak, ze pes tahl i pres ty nohavicky - a jak tam mas tah, tak uz to odira. Ted jsou nechane volne a zajistujou akorat, aby ten stredni pas, co te tahne, nevyjizdel moc nahoru. Na rychle vyzkouseni to vypada fakt dobre!

V čem je to seštelování jendodušší než u Manmatu?
1. nejde ti to mezi nohama, tak to tolik neresis
2. hlavne pas - jak si ho jednou nastavis, tak do toho vklouznes a zapnes, Manmat to nema okolo pasu rozepinaci, takze to musis stelovat pokazde, kdyz do toho lezes

A jakou budeš mít cenu?
Nejakych 310,- Kc

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:30
- Nahlásit

wami
Tak to je super! Škoda že přišel červený Aneb já už se těšila, jak to celé v neděli prubnu
ne, figurina jsem ja osobne
dyď já vím

slony
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:39
- Nahlásit

wami
ne, figurina jsem ja osobne
exhibicionistko
pride mi v zadnej casti priecny popruh trochu vysoko, daj po praktickych testoch vediet ako sa postroj osvedcil odkial su plastove klipy a spony ? cena je velmi zaujimava, i ked je ciastocne dana absenciou polstrovania (predpokladam ze to je uz s DPH ?)

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:49
- Nahlásit

slony
ja nemam moc typickou postavu, na nekom se sirsima bokama a vetsi zadnici (coz je 90% lidi) by ta zadni cast sedela prece jen o kousek lip...

odkial su plastove klipy a spony ?
to netusim, ja to nesiju...

predpokladam ze to je uz s DPH ?
predpokladas spravne...

Terri
Bohuzel barvicky ovlivnim jen obcas, dodavatel posle, co ma...

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 13:52 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

wami
na nekom se sirsima bokama a vetsi zadnici (coz
aj jaj, tak mezi těch 90% se bohužel nemůžu započíst ALe dám na Tvé testovací odhady
Add barvy, no v nejhorším co - stejně mám většinou červené bundy...
slony
Ty ho máš? (myslím manmatí nebo jiný)

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 14:04
- Nahlásit

Terri
mezi těch 90% se bohužel nemůžu započíst mno já zrovna taky ne to nám to tu nějak statisticky zatím nesedí
wami
vypadá to dobře!
tak čauky dnes snad... a objednávej pěkně do zásoby!

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 14:48 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

slony
jeste k tem plastovym dilum - je to testovane na tazne psy, z nichz nekteri mali mutove maji dobre nejmin 60kg, takze sila poradna. Takze tem plastum verim...

Terri, Denisa
No hele, berte to tak, ze jestli to bude sedet mne, tak vam urcite taky... Holt to testuje sircicka, tak by to melo platit na sircicky vseobecne!

Denisa
tak čauky dnes snad...
neslibim, vubec netusim, jak budu stihat, ted jdu teprve balit... ale rada bych...

a objednávej pěkně do zásoby!
v pondeli zas budu objednavat, tak si do ty doby vsechno pekne rozmyslete a dejte mi vedet!

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:01
- Nahlásit

wami
Taky jsem skoukla stránečky a mám trochu problém si vybrat.... nemám ráda plastové spony, nevím, jak to Brut dělá, ale vše, co máme nebo jsme měli s plastem, tak zničil. Poraď, prosím....

Marushka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:13
- Nahlásit

Ahoj,
docela mě zaujal ten nový sedák. Zajímalo by mě, jestli je ten popruh, za který pes tahá volně, nebo napevno přišitý k těm "zadkovým" popruhům. Jak se to chová např. v zatáčkách, nebo, když pes táhne šikmo?
Jinak postroj vypadá zajímavě a cenově je dostupný, jen by to chtělo dodělat nějakou vychytávku, aby se to dalo nastavit i přes zadek.

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:24
- Nahlásit

brut
Poraď, prosím...
Tak si na nej porid tazny postroj, ten dlouhy. Na tom neni jedina plastova spona...
Ale pokud chces kratky, tak leda zkusit ty na obranu a stopu, ty vycvikove, mely by byt s kovovymi prezkami...

Marushka
Zajímalo by mě, jestli je ten popruh, za který pes tahá volně, nebo napevno přišitý k těm "zadkovým" popruhům
Je prisity napevno, hadam proto, aby opravdu drzel na zadku a nesjizdel nahoru nebo dolu.

Jak se to chová např. v zatáčkách, nebo, když pes táhne šikmo?
Tohle hodlam pres vikend otestovat. Vzhledem k podobnemu principu, jako ma bederak od Polaru, ocekavam, ze v zatackach se jedna strana povoli, ale otacet se to cele nebude. Uvidim - ted nemuzu rict, budu ho teprve zkouset...

Jinak postroj vypadá zajímavě a cenově je dostupný, jen by to chtělo dodělat nějakou vychytávku, aby se to dalo nastavit i přes zadek.
Vyridim pan Peskovi. Ale sama netusim, jak by to mohl udelat, aby to zas bylo co nejjednodussi... Zatim si myslim, ze pres zadek to hodne ovlivni to, jak vysoko si clovek da ten pas pres pas...

Marushka
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 15:39
- Nahlásit

Tak to jsem zvědavá, jak vám to půjde. Dej pak vědět, jestli se ti sedák neshrnoval na stranu.

PS: Napiš pak své poznatky taky na mujpsa. Myslím, že by to zajímalo víc lidí a než jsem tady vyštrachala heslo...

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 16:17
- Nahlásit

wami
Fajn, tak ještě juknu na ty krátký ( zatím Brut nikoho netahá, to až časem....první odvážlivec bude Martin, já se mám ráda ), ke kolu by snad mohly stačit. Obojek je hrozně nepraktický.
Víš, jak jsme se v Brně bavily o stahováku pro Bruta? Ty jsi mi říkala nějaký druh a firmu, jenže já si nejsem schopná vzpomenout. Prosím, můžeš mi dát vědět, o kterou šlo? Díky

Terri
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 17:40
- Nahlásit

brut
Mám postroj na obranu s umělohmotnou přezkou a jak jsem měla strach že to nevydrží toho mého šílence, tak je to v pohodě. Možná je to spíš psychické (tedy pokud je to trochu kvalitní přezka; naopak karabinku kovovou jsme zničili)

rendik
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 18:42
- Nahlásit

wami
Vypadá to pěkně,i ta cena je v pohodě (čekala jsem,že to bude dražší..).Tak to o víkendu pěkně otestuj a dej nám vědět,já bych si pak napsala Ježíškovi...Akorát kdybys mohla zkusit nějak ovlivnit tu barvu,ta červená mě trochu děsí..
Taky jsem koukala na ty tvoje pytlíky na pamlsky a nějak jsem tam nenašla jak jsou velké...
brut
Umělohmotných přezek se neboj,ten MM postroj co mam na Kima má taky umělohmotnou přezku a zatím drží.Ten postroj máme už skoro rok,sice ho moc nepoužívám,ale když už,tak to stojí za to...Třeba mě debila napadne,že půjdem běhat.Dám Kimovi postroj,vezmu vodítko a běžíme.Jednou jsme takhle běhali se sestřenicí a jejím psem.Já jsem si Kima uvázala k pasu a běželi jsme - z kopce.Sestřenice byla před námi,což Kima štvalo,takže se rozběhnul co to šlo.Já nestíhala dělat kroky,vlála jsem za psem a přemýšlela jestli bude lepší sebou seknout a sjet ten kopec po zadku nebo vlát...Nakonec se mi podařilo Kima zastavit..

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 18:59
- Nahlásit

Terri
rendik
Máme asi smůlu na šmejdy. Máme dva postroje a oprava rozbitých přezek mně už vyšla dráž než nový postroj. Buď praskne vrchní část nebo se ulomí ta druhá.....bohužel v nejmíň vhodný chvíli, samozřejmě

Potřebujeme zatím jeden ke kolu a druhý na běhání....s taháním chceme začít později

Denisa
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 19:47
- Nahlásit

wami
díky za odzkoušení, je to paráda, určo objednám, holky z toho byly taky dost nadšený, myslím, že pak ani nebudeme pouštět psy z vodítek, ale budeme se pěkně nechat tahat!

all
tak já dnes zmiňovaný sedák odzkoušela na vlastní prdeli, sice jen tak, že psa mi dělala, tudíž mě tahala wami, ale i tak jsem z toho dost nadšená! sedělo to suprově!

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:41
- Nahlásit

Marushka
jj, dam vedet i tam, aspon se pokusim... Doma mi totiz mujpes z nejakyho duvodu dost blbne, a kdyz odeslu prispevek, tak se mi cely stranky kousnou a uz je bez restartu nespustim... Netusim, proc, a dela mi to jen ten jeden pocitac...

Pujdu to vyzkouset v sobotu nebo v nedeli, dokonce jsem sama sebe ukecala, ze s tim neco i ubehnu...

brut
myslim,ze jsem ti tehdy radila polostahovak (platenak + 3 kovova ocka bez plastove spony) od Rogz for Dogs. Ty obojky bych taky chtela prodavat, ale zatim jsem nezjistila, kdo dela dodavatele... (Takze je sezenes treba na hafani.cz )

Ale jinak myslim, ze na tom kratkem taznem (vodicim) postroji by ta umelohmotna prezka stejne upnout nemela, protoze na ni v podstate nevyvijis zadny tah (ten jde pres krk, ten hrudni popruh jen zajistuje, aby to vsechno drzelo tam, kde ma... )
No a pripadne az budu panu Peskovi v pondeli volat, zeptam se, jestli by neusil variantu vodiciho postroje s kovovou prezkou, ale neslibuju...

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:44
- Nahlásit

rendik
ja doufam, ze budou i jiny barvicky...

brut
Potřebujeme zatím jeden ke kolu a druhý na běhání....s taháním chceme začít později
no, a copak kolo nebo bezce nebude tahat...?

Denisa
ja si taky myslim, ze ten sedak se extremne povedl!

Azoracek
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:52
- Nahlásit

Ehm, asi jsem nějak zaspala,chápu správně, že wami má nakej soukromej mini obchudek?

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 20:57
- Nahlásit

Azoracek
ono to tu je nekde zkraje, nevim, jestli soukromej, ale zkousim to, jestli se tim treba nahodou neuzivim nekdy casem... do ty doby se pasu ja i psici...

www.propsy.eu

Azoracek
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:04
- Nahlásit

wami
Jéé díky moc Jdu se pokochat

Azoracek
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:17
- Nahlásit

wami
Wami, ještě bych se ráda zeptala jsem stále ve fázi výroby vlastního bederáku a nevím, zda si k tomu přidělat spodní tah nebo ne. Sice by to bylo trošku složitější, ale to mi neva, hlavně mi jde o to, jestli by mi ten pás ,kdyby byl bez spodního tahu, neskákal nahoru a místo pasu či na bocích byl někde až...kdoví kde ted jsem používala jen tak provizorně obyč pásek a ten teda sakra skákal nahoru a furt sem se zaobírala místo běhu dáváním pásku na správný místo

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:20
- Nahlásit

Azoracek
No, kdyz ho mas hodne siroky a dobre ho na bocich utahnes, tak ten bederak by skakat nemel. Kdysi jsem chodila taky jen s paskem, a to jsem pak uz nikdy nevedela, kam ho dat, do zadku to drelo a padalo, kolem boku se to hadalo s baglem...

Chce to mit siroky pas okolo zad, aby se dal dobre utahnout. Co se tyka spodniho tahu, tak asi zalezi, jak to chces mit udelany, pokud jako manmat, tak bacha, at si z toho neudelas - ehm... tanga...

Azoracek
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:51 - Změnil/a: Azoracek
- Nahlásit

wami
pokud jako manmat, tak bacha, at si z toho neudelas - ehm... tanga...
oooh děkujuza radu Ono stejně než se dopracuju k tomu dodělání... Já jen prostě co bych měla obavu u pasu bez spodního tahu je že pak to skáče nahoru, shrnuje to zimní bundu nahoru a prd vidim a pásek mě tlačí až někde u žeber ale ten pás co mam ted rozpracovanej je vcelku širokej, je to sešité z uch od školní tašky, takové ty polstrované A jediný nad čím uvažuju je jak udělat to hlavní - něco, kam přichytim psa a hlavně aby to vydrželo.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:58 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

wami
Děkuji, začínám nějak trpět sklerózou.......
Za zeptání dík, jsem zvědavá, co se dozvíš.

no, a copak kolo nebo bezce nebude tahat...?
Ze začátku ne, Martin už takhle letěl přes řidítka,když se Brut rozhodl běžet za kamarádkou, takže nejdřív chce Bruta naučit běhat u kola, teprve pak bude Brut tahat.

brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 22:14
- Nahlásit

wami
Ještě jsem zapomněla.....příští týden jdeme na výstavu a hádej, kdo s náma bude v kruhu? ......... československý vlčáci ,tak pokud to alespoň trochu půjde, tak ti zkusím udělat pár foteček

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 22:23
- Nahlásit

Azoracek
covece, a zkusila sis ten bederak dat pres tu zimni bundu, a ne pod ni?

A jediný nad čím uvažuju je jak udělat to hlavní - něco, kam přichytim psa a hlavně aby to vydrželo.
Hm, a co takhle pevna treba horolezecka karabina? Chytis ji kdekoliv, za ni chytis voditko nebo ten amortizer nebo co - a je to...

brut
Martin už takhle letěl přes řidítka
tohle musite vychytat, ja uz ubrzdim dva psy, co se rozbehnou za kockou, proste zarvu, dupnu na brzdy a u toho seskakuju - ale nemam pansky kolo...
A dobry je naucit stuj, nejlepe zahromovat tak, az pes preventivne zalehne (ale taky s tim musis pocitat!)...

Jeeee - a kam jdete na vystavu? Asi daleko, vid, tak mi sedivacky aspon nafot, kdybych tam byla, bylo by mi lito, ze sedivacek jen tak nebude...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání