Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / krása, pot a slzy mushingu
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 22:36
- Nahlásit

wami
Jedeme do Prahy - Letňan......budu se snažit fotit, tak drž palce, ať z toho vyleze něco kloudného a pak ti pošlu mejlíkem, co jsem spáchala.

Martinovi se naštěstí nic nestalo....Brut měl obojek a prý to nebylo úplně nejlepší, proto chceme postroj......stůj cvičíme taky ( vydrží asi tak 3 vteřiny stát a pak se rozbíhá), Brut kolo miluje...teď ještě koloběžku

Pastelka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 10:53
- Nahlásit

wami
jůůůů moc díky!!!! Před 5 minutama mi dorazil ten postroj s popruhem. Donutila jsem kolegyni, aby mi aspoň na pár vteřin udělala psa Vypadá báječně! Hádej co budeme s Kytičkou o víkendu asi dělat...? Jinak jsem zvědavá na ten bederák, tak dej po víkendu vědět. Že bych kdyžtak napsala Ježuchovi, nebo k narozkám.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 13:39
- Nahlásit

Pastelka
Tak to jsem rada...

Recenzi na sedak udelam, uz jsem se rozhodla, ze kvuli tomu i pobezim, abych mohla byt pbjektivni (ale teda fuj fuj ).

No a brachovi od Kytky budem posilat postroj dneska, az se s nim uvidis, tak ze mu drzime palecky, at je co nejdriv co nejlip!

Pastelka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 13:43
- Nahlásit

wami
Jasně, moc díky! Určitě pozdrav vyřídím. Každý den si s Jitkou voláme a Alex na tom není nejlíp, chudák. Vzdycky na něj mylím, když Kytka vyvádí lotroviny.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 16:30
- Nahlásit

wami
covece, a zkusila sis ten bederak dat pres tu zimni bundu, a ne pod ni?
No já mam právě kratší bundu (ale ne takový ty mini ) takže by to stejně vylejzalo
Copáák, karabinu už mam, všechny nástroje, ale mě jde spíš o trošku jiné uchycení. Mam prakticky 2 možnosti : bud přišiju jeden popruh (jak jsou třeba z nich vodítka, nemyslim nějakej vyztušenej) na ten vyztuženej, kterej si budu zapínat přezkou, takže ten "vodítkovej" popruh bude přes celej ten vyztuženej a pak konce budou volné - na nich bude karabina a pak amortizer atd. Neco jako u toho tvého,akorát to nebude takto vprostřed, ale přímo na tom hlavním
Nebo ten vyztuženej bederní pás budu zapínat přezkou,udělám spodní tah a očko na karabinu u amortizeru bude na tom spodním tahu - těsně před přichycením spodních popruhu k tomu vyztuženému. Něco jako to má manmat ale tam se trošku při tahu psa bojim těch...ehm...tangáčů
Jej, ted to asi vubec nechápeš, co

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 17:19
- Nahlásit

Tak jsme se dneska byli jen tak cvičně proběhnout,potrénovat povel "stůj" a tak...No a hrůza,dlouho jsme neběželi-jsem lemra líná,já se přiznám-no a Kimouš místo aby mě táhnul nebo aspoň běžel přede mnou,tak se ukázkově řadil k noze a koukal na mě.Myslela jsem,že ho přerazím,kdyby tohle dělal při chůzi u nohy...!Je pravda,že se ho snažím takovou chůzi u nohy naučit,ale stejně na mě kouká jen když mám něco v ruce.Teď jsem nic v ruce neměla,ani nedostal povel k noze...Mi to beztak dělá schválně.Takže než napadne sníh mám za cíl naučit Kima chodit a běhat přede mnou...

wami
Prosím,jak jsou velké ty pytlíky na pamlsky co prodáváš?Já na mě koukala a nikde jsem tam velikost nenašla...Jinak jsem prohlížela podobné pytlíky na výstavě a ty byly děsně mega,sice mám velkého psa,ale kdybych ten pytlík co mi nabízeli naplnila pamlskama,tak mi to stáhne kalhoty...

brut
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 17:36
- Nahlásit

rendik
Jsi mně s pytlíkem předběhla...taky jsem se chtěla zeptat.

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:54
- Nahlásit

wami
Tak jsi už sedák zkoušela a hodnotíš "super"? Tak jóoo, doufám že barvička sladěná k ostatnímu přijde brzy!
Ahoj zítra, dorazím na vaši poslušnost

wami
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 21:02
- Nahlásit

Pastelka
snad to s Alexem bude dobry...

Azoracek
na me trochu zmatene... Ale neobjevovala bych byt tebou Ameriku. Proste si vem priklad z manmatu nebo Poaru a hotovo.

rendik, brut
Jejda - tak pytliky objednam a velikost nahlasim co nejdriv. Ted si myslim, ze vim, ale musim to zkontrolovat, tak nechcu mystifikovat...

Terri
Budu objednavat v pondeli, tak se zkusim domluvit i na barvickach...

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 21:11
- Nahlásit

wami
Budu objednavat v pondeli, tak se zkusim domluvit i na barvickach...
paráda díky za ochotu!

wami
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 21:33
- Nahlásit

Terri
delam, co muzu... (Na brunifidu mas zpravicku! )

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 22:09
- Nahlásit

wami
V pohodě,já na to nepospíchám,stejně když už si něco budu objednávat,tak na Vánoce...

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 10:06
- Nahlásit

wami - gratuluji k ZPU1!!!!!!!

A pro ostatní příznivce sportu - ten sedák je opravdu parádní!!!

brut
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 14:30
- Nahlásit

wami
Taky gratuluju
Na pytlík nespěchám, kdyžtak bych si ho brala s postrojem...

wami
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 15:07
- Nahlásit

brut
dekuju!

Na pytlík nespěchám, kdyžtak bych si ho brala s postrojem...
jo, ja to objednam a uvidim. Hele - jakou velikost postroje pro Brutika, kdyby to slo udelat s tou kovovou prezkou?

wami
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:08 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

TESTOVÁNÍ SEDÁKU
Uf, tak jsem se dohrabala k tomu, konečně vyzkoušet nový typ sedáku od Polaru...

Terén: cca 6 km asfaltu (no co, celý den tu pršelo... )
Zápřah: Dvojka, pes táhnoucí, pes netáhnoucí
Typ pohybu: chůze + běh

+++++
+ postroj celou dobu sedí, kde má, bez ohledu na typ pohybu
+ pokud pes prudce zatočí, na pase a na těle se v podstatě nic neposouvá - sedák zareaguje tak, ze na předním pásu povolí jedna půlka a druhá se pouze otočí do směru
+ pokud pes zůstane vyloženě stát na jedné straně, takže v podstatě se otočí o 90-180 stupňů na stranu, s větší pravděpodobností vám sedák nasměruje tělo, než že by se sám někam stočil
+ nikde mě nic neodíralo, nedřelo; nohavičky mi přišly na nohou nezvyklé, ale po prvním kiláku jsem je už ani nevnímala
+ pes vás skutečně táhne za těžiště, přesněji za zadek (horní část popruhu přes zadnici mám já osobně cca 2 cm pod kostrčí, pro lepší představu)
+ polstrováhní přes pás skutečně netřeba - hlavní tah nejde tamtudy a tudíž se nezařezává nikde nic do těla
+ do kopce se dá opravdu opřít, když silnější tahavý pes zabere, mám klasické pocity typu "kostrčí napřed", dá se pak spolehnout na sedák a pěkně se nechat vláčet...
+ zkoušela jsem sedák všude utažený natěsno i povolenější; nevšimla jsem si žádných změn, takže pro sprinty bych to viděla na přesně seřízený nikde nepřekážející sedák, na delší tratě kvůli pohodlí lze mít vše mírně povoleno, aniž by sedák ztratil na funkčnosti...
+ jak se jednou nastaví pás přes pas, tak i zůstane a jen se rychle zapne okolo pasu...
+ sedák nikde netlačí, ať si dřepám, vstávám, sedím, něžím nebo jdu

- - - - -
- je trošku složitější si postroj oblíct, protože střední pás není rozepínací, takže se sedák nasazuje jako "sukýnka" (nedá se jen tak zapnout okolo boků) a do každé nohavičky se musí strčit noha, takže je to na oblékání o něco složitější, než jednoduchý bederák
- u netahacího psa mám já osobně jednu jedinou větší nevýhodu, která pravděpodobně odpadne u lidí, kteří v prostoru zabírají trochu víc místa - střední pás, pokud ho pes nenatáhne a on se volně klinká, mě očkem + karabinou plácá do kolen, což je trochu nepříjemné
- podobně silnější karabina při tahu není tolik u těla a lehce se pohupuje, jak se napíná a povoluje amortizér a cc popruhu, mě osobně to trochu znervózňuje, ale NENÍ to vada na funkčnosti
- na dogtrekkingy vidím drobnou nevýhodu ve venčení dam, přeci jen je potřeba to sundávat s kalhotami...

Tak a na závěr - v tuto chvíli nemám možnost vyzkoušet sedák na běžkách, nicméně pokud mohu soudit, funkčnost bude naprosto stejná. (Také jsem netestovala v letním oblečení, neb v tuto chíli odmítám pobíhat venku v plavkách... )

Terri
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:31
- Nahlásit

wami
Pluska převažujou U mínusek - no to venčení....
Prosím vyzkoušet v letním, pro kompletní recenzi nezbytné!

wami
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:34
- Nahlásit

Terri
Prosím vyzkoušet v letním, pro kompletní recenzi nezbytné!
tak si na ni holt pockate do leta...

brut
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 22:50
- Nahlásit

wami
Já vůbec nevím jaký...a ani velikost...nějak nejsem z těch fotek moudrá. Kdyžtak se, prosím, jen zeptej a já ti pak raději zavolám a domluvíme se telefonicky...přece jen tomu rozumíš víc než já.....a nerada bych objednala blbě ( to by jsem pak doma poslouchala hezky dlouho ).

wami
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 07:54
- Nahlásit

brut
nekde jsem to tu uz hazela, par stranek zpatky... Na postroj meris psa od kohoutku (A) po hrbol hrudni kosti (B).

(A podle toho pak vyberem velikost...)

Pastelka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:29
- Nahlásit

wami
Doma jsem trochu váhala, ale když teď vidím ten obrázek, tak bych řekla, že ten postroj sedí Kytce jak pr...l na hrnec. Bohužel jsme ho nezkoušeli v terénu, neb lilo jako z konve
Jo a dobrá zpráva, Alex se včera poprvé sám postavil na nohy, takže to vypadá nadějně.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:31
- Nahlásit

wami
JO a gratulujeme ke zkoušce a dík za recenzi, vypadá to vážně skvěle. Už jsem to doma nadhodila Ježuchovi.

wami
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:37
- Nahlásit

Pastelka
postroj sedí Kytce jak pr...l na hrnec

To asi jako obchodni slogan pouzit nemuzu, ale strasne se mi to libi...

Alex se včera poprvé sám postavil na nohy, takže to vypadá nadějně
cetla jsem na rtw foru, drzim jim pesticky!

Pastelka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 08:55
- Nahlásit

wami
drzim jim pesticky Díky vyřídím!
No zkouška postroje byla dost komická. Psa jsem komplet navlíkla i s popruhem v obýváku. Samozřejmě jsem si neopoměla protáhnout popruh místo pásku kolem kalhot. No a v tu chvíli nepadlo mojí dcerku nic lepšího, než Kytku zavolat. Pochopitelně jsem za psem vlála jak neřízená střela přes celý byt. No a pak zavolal páníček.. Takže zase nazpátek do obýváku. Fakt vtipný Zlomyslníci. Venku nástrahy čekám, ale doma....

wami
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:10
- Nahlásit

Pastelka
pekne...
Samozřejmě jsem si neopoměla protáhnout popruh místo pásku kolem kalhot.
Covece, a to jsem si myslela, ze JA jsem silenec... Tomu rikam rafinovany zpusob sebevrazdy!

Pastelka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 09:51
- Nahlásit

wami
No pokud bych tu lest prokoukla dřív, mohla bych se aspoň krapítek připravit a mohlo to vypadát vážně elegantně. Ale takhle jsem si připadala jako vlající blbec
Tomu rikam rafinovany zpusob sebevrazdy!

rendik
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 17:31
- Nahlásit

wami
Dík za recenzi, vypadá to dobře, budu to muset taky nadhodit Ježichovi.Ale ještě bys to do Vánoc mohla zkusit v těch plavkách, abysme nekupovali zajíce v pytli...
Jo a gratuluju ke zkoušce! ZPU1 to byla že?

Pastelka
Pochopitelně jsem za psem vlála jak neřízená střela přes celý byt
V bytě je to sranda, tam tě skoro nikdo nevidí, já obvykle vlaju na cvičáku, nebo ještě lépe někde na závodech nebo jiné akci... I když je pravda,že provlíct popruh kalhotama místo pásku mě ještě nenapadlo.

wami
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 17:57
- Nahlásit

rendik
abysme nekupovali zajíce v pytli...
ses si jista, ze kdyz to uvidis na me v plavkach, ze zajice v pytli kupovat nebudes...?

wami
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 12:28
- Nahlásit

brut
Tak jsem objednala postrojky s kovovou prezkou 3, ve velikostech M, L a XL. Doufam, ze mu jedna z tech velikosti bude.

(A taky doufam, ze zbyle dve nekde udam! )

brut
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 12:51
- Nahlásit

wami
Ty jsi zlato....jdu přeměřit Bruta....teda jestli se pacholek nechá ( co má bolavou packu, tak se nenechá pořádně ani pohladit....ucukává a utíká )........ pak ti sem napíšu cm a ty sama poznáš, který by mu mohl být
Myslíš, že by nikdo nechtěl postrojek s kovovou přezkou?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání