| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 21:41
- Nahlásit
nels
maaarne, rozhodne jsi na to asi v ten moment nemyslela...
bohuzel k mushingu se asi s Nelsonem zatim nedostanu,to si pockam na klidnejsiho a poslusnejsiho psa...
ale jak jinak pejska primerene utahat, aby taky trosku "myslel"...?
|
nels
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2007 22:22
- Nahlásit
wami
jasne,ale "aby taky trochu myslel a panicka zustala cela" ja u neho spis zkusim krizovky nebo puzzle
porad se ale snazim najit nejaky smysl tech nasich urazu,nejake znameni... je to fakt divne,ze se v jednom tydnu oba dva skoro zabijeme nebo ne?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 19:31 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
nels
divné, ale ne nemožné....
wami
tak jsem dneska poprve a naposledy absolvovala s Brutem kolo.
Za
a) táhne chvíli, pak zvolní, běží vedle kola a najednou se rozhodne jít do strany podívat na kytičku, což je pro mně katastrofa ( naštěstí mám jen otlučenou nohu)
b) když jede s Martinem a já pojedu před ním, tak předpisově táhne, ovšem nasadí vražedné tempo, takže já jako netrénovaný jedinec během chvíle odpadám a jeho to přestává bavit
c) zjistila jsem, že nejlíp běží na volno vedle kola, pokud se najde někdo, kdo se stane sebevrahem a vyvine obrovskou rychlost i na polních a lesních stezkách
d) neloví kolo ani cyklistu, ovšem musí se jet opravdu rychle, jinak sleduje ještě vše okolo a plete se pod kola méně zdatným jedincům
Závěrem:
zatím nevím, jak ho donutit táhnout celou dobu. Ale vím, že pokud někdo pojede velkou rychlostí, tak Brut naprosto spokojeně poběží, ale ten dotyčný nepřežije
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 19:56
- Nahlásit
brut
to je vsechno o zvyku a o treninku...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 20:15
- Nahlásit
wami
jen netuším, kdo s ním bude trénovat, já to teda nebudu....mám se ráda
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 20:43
- Nahlásit
brut
hele, kdybys me videla dneska... me je asi jedno, co delam...
dneska mi na agility spooousta lidi tvrdila, ze "tohle teda jsem jeste nikdy nevidel(a)!!!"
No vysvetleni je jednoduchy - zamotala jsem se do prekazky tak kvalitne, ze jsem spadla na hubu. Doslova. Kdyz ke mne holky pribehly, valela jsem se jak fotbalista po faulu a plivala hlinu. Pote, co mi prestaly slzet oci a krvacet dasne (docela me prekvapilo, ze mam zuby vsechny cely - vcetne korunky), tak se holky zacly uplne nezrizene rehtat...
tak mi teda nekdo reknete, co za sport ja mam delat, abych si neublizila. Si uz neverim ani na ty coursingy, uz cekam, kdy se zamotam na startu do voditka a probehnu si to coby vlecna zatez se psem...
|
Maxan
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 21:04
- Nahlásit
4 Wami: Tak tady náhodou brouzdám a zjistím, že jsem se s naším hafanem objevil na fotce z Čakova zde v tomto foru. Wami nemohl jsem se k tobě hlásit, protože Tě neznám. Je pravdou, že jsem v minulosti četl tohle fórum a podle Tvých hafanů jsem tě na závodech v Čakově typl na "WAMI". Jinak byl to náš první závod v biku a taky tomu odpovídalo umístění. To ale neva, protože jezdíme a běháme jen tak. Profíci z nás nikdy nebudou. )))
Brut: Úplně ty samé problémy jsme řešili taky. Chce to opravdu trénink a zase trénink. Jezdí nebo běhej krátké tratě, důležité je aby byl pořád v tahu. Mě se to osvědčilo. Máme ale stále pouze problém s míjením druhých psů.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 15:40
- Nahlásit
SOS WAMI- dneska jsme prisly na vyjizdce o zadni pneu nejak nam usla. Opravi nam to v bezne prodejne kol? a kdyby to neslo opravit (netusim, zda jsme jen pichly, nebo se to cely nekde urvalo..) - vymenu provedou kde?
Krasny prvni maj. Neni nad par km prochazku pesmo, v ruce kolobku, kterou vlaci silena rotvice...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 07:57 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Fifi
meli by to zvladnout v klasicke opravne kol!
Maxan
No, a na ktere fotce (s jakym psem) teda vlastne jsi?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 08:19
- Nahlásit
Včéra jsme opět vyrazili na koloběžku. Kolo konečně spravený, tak už jsme nepřetržitě nebrzdili. Musím přiznat, že ačkoli předešlý pád nebyl nějak hrozný, měla jsem teda ale pořádňáckej strach, že mě bobánek znovu sejme, takže naše cesta vypadala tak, že jsem celou dobu řvala, nesmíš, rovně, nečuchat, tak je hodný, rovně, no prostě jsem celou cestu nezavřela hubu. Ke konci jsme se s přítelem, kterej jel na kole vyměnili a já jela na kole a přítel se nechal tahat. Já nestačila vyvalovat bulvy. Můj 25 kg pes utáhl 100 kg chlapa. Musela jsem jet sice před nima na kole, aby měl za čím valit a neodbočoval, protože přítel si ho uřvat neumí, ale docela jsme valili. Do kopce si teda museli máknout oba, ale byla jsem teda překvapená, co se v tom našem hafanovi skrývá...
Fifi
Já si nechávala tu osmicu na kole opravovat normálka v cykloservisu. Všechno v pohodě.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 10:19
- Nahlásit
wami
Musím říct, že jsi měla pravdu. Opět jsme byli na kole a Brut tentokrát tahal podstatně líp. Dokonce začal reagovat na povely, což mně potěšilo. Ještě mně napadla taková jedna věc....Brut začal víc poslouchat a tahat, když jsem s nima. Tak možná předtím měl pocit, že se může flákat.
Došly ti korunky?
Maxan
Díky, jsem ráda, že v tom nejsme sami , problémy s okolníma psama máme taky....Brut si je chce očuchat, popř. si s nima hrát ( občas i se prát, když druhý pes začne vrčet nebo cenit zuby)
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 10:29
- Nahlásit
brut
penizky dosly, moc diky...
a neboj, s Brutikem to pujde!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 10:41
- Nahlásit
wami
už se těším, jen ho nesmím mít zapřáhlého já. Jsem na tom téměř stejně jako ty, taky bych se někde zmrzačila.
Ještě jsme zjistitli, že když je Brut na volno a ty mu "ujíždíš", tak loví kolo. Bohužel mu vůbec nevadí, když do něj narazíš a stejně jde po pneumatice nebo po tvé noze. Miluje rychlost a pokud možno nerovný terén
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 10:56
- Nahlásit
brut
to znam od Denyho... ten lovil hlavne nohy...
ale taky se naucil...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 11:00
- Nahlásit
wami
Však jsem díky němu málem přepadla přes řidítka....nadávala jsem mu, až se turisti otáčeli....pevně doufám, že to zabralo
My jezdíme jen po rovině ( teda polní cestou) podél Berounky do Srbska a zpět. Musím říct, že už přesně vím o všech kamenech, klacíčkách, boulích a dalších nerovnostech. Myslím, že bych mohla z paměti vypracovat podrobnou mapku, kde je největší pravděpodobnost Brutova ataku mého kola
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 11:06
- Nahlásit
wami
brut
holky moje nejdrašší, jste tady obě, takle je vás málo kdy vidět
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 11:16
- Nahlásit
Petra
to je tím, že wami chodí do práce a nemá moc času. Doma se pak dlouho do večera věnuje smečce a já vyjímečně jsem chvíli doma neb mám marod obě děti. Vzhledem k tomu, že synek má vysokou horečku, tak se zdržuju pro jistotu poblíž baráku.
Hned jak mu bude líp, tak zase budu jen tak nakukovat, protože budu řádit s Brutem a Denčou venku
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 11:28
- Nahlásit
já nakukuju z práce doma je internet objednán už se těší, ale určitě taky budu nakukovat méně, doma je prostě pořád něco a hlavně mě k tomu asi chlapy nepustí
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 11:29
- Nahlásit
brut
nezapoměň mi říct až se budeš chystat k Broukalovi
|
brut
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:24
- Nahlásit
Petra
neboj, nejdřív se s ním musím někde na výstavě setkat, pak se domluvím a podívám se k němu i k tobě
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 14:25
- Nahlásit
brut
|
Maxan
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 20:50
- Nahlásit
4 Wami: Tak jsem např. na fotce u příspěvku ze dne 25 Dub 2007 20:56. Pak mám doma ještě několik dalších fotek co jsi mi poslala . Můj hafan je ridgeback a myslím, že v Čakově jsem byl s takovým plemenem jediný.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2007 22:27
- Nahlásit
Maxan
joo, staci rict ridgeback...
jinak to je ale Cakov, ne Čakov...
a covece nejak netusim, ze jsem fotky i posilala - daji se najit na rajceti, to zas jako jo, ale mejlem...?
Kazdopadne - psisko ti taha uplne suprove. Pravda, chce to zvolit bytelnejsi material (btw - kde jsi ho az chytil? ), ale trocha treninku, a mate nejaky to umisteni v kapse...
Ja taham spis jen proto, ze obcas nemam dost energie na cokoliv jineho, tak chci, aby se psiska dukladne vylitala... A co si budem povidat, trocha te romantiky v tom taky je, ne?
Tohle jste taky vy, tusim? ale ses tam pekne zakuklenej...
|
Maxan
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 16:51
- Nahlásit
Wami: Ja do dneška žil v domnění, že je to Čakov. No nevadí. Je to asi tím, že mám kolegu, který bydlí v Čakové, okr. Bruntál.
Asi to mám všechno malinko pomíchaný. Vím, že mi někdo nějaké fotky posílal meilem kvůli kvalitě a já myslel, že to jsi byla ty.
Máš pravdu pes opravdu rve až to není možné, ale narážíme na obrovský problém někoho předjet. Má velkou snahu běžet k tomu druhému psovi a hrát si s ním nebo pokud se mu nelíbí, tak na něj zavrčet něco jako "uhni". Kdyby jsme tento problém odstranili, tak na té bedně musíme stát. Doma na okruhu máme na 5 km průměrku kolem 28km/h. Jenomže v Cakově jsem zjistil, že to není jen o psovi, ale také o mých nohách -)))).
Jinak hafan po otržení očka u karabiny přiběhl zpátky sám. Stáli jsme hned za tou zatáčkou po startu. KDbych uměl vkládat zde obrázky, tak bych tu něco hodil. Jinak na té foto jsme taky my a zakuklený jsem, protože foukal větřík.-)))))
|
wami
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 20:32
- Nahlásit
Maxan
lidi tam fotilo hodne, ja fakt mejlem neposilala nic...
a co se tyka predjizdeni - ono to se da psa naucit, cim vic vesnickych vorisku, kocek a srn v treninku potkate, tim dukladneji psovi vysvetlis, ze tu energii na rvacky nebo honicky ma vlozit do tahani, takze kdyz potkame venku psa, pes dostane zakaz "nesmis" (jakoze si nema vsimat), ale protoze ho to nabudi, tak zrychli... totez se srnama...
Bohuzel to jeste neumi nase mala, proto ten nedavny muj drzkopad...
Jedine, co moc nevim, jak vylozene naucit, je to predjizdeni - Lump pak miva tendenci na ty za nama cekat, misto aby jim chtel ujet... takze z nej v tu chvili delam proste zvire hnane, nikoliv tazne, no jde to do te miry, ze na bezkach je schopny vest celou trasu komplet "peloton" lidi, podobne na kolobce, ale ty rychlosti samo nejsou takovy, jako kdyz nekoho stiha...
Uf, jsem rada, ze prumerku na 5 km nepocitam, jezdime vetsinou vic... a ted zas nemam tachometr...
|
duli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 12:42
- Nahlásit
wami
ahojda......chtela bych si objednat postrojek pro toho meho psika a vaham nad velikost XL ci XXL......nameria jsem mu totiz obvod krku 66cm(XL - 62-66 cm, XXL - 66-70 cm), muzes mi poradit ci doporucit???....diky.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 13:40
- Nahlásit
duli
radsi mensi, tesnejsi je lepsi, nez volnejsi...
|
duli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 14:02
- Nahlásit
wami
diky....uz je objednano.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 15:12
- Nahlásit
Bela
fotka je z jarniho Cakova...
Prvni zavod, kde mi bezeli oba mladi psi ve dvojce, jsem na ne uplne siiiilene hrda, protoze jsme meli prumerku nejak okolo 17 km/h (na sprintove trati), mala ma pritom problemy s nohama a tehdy byla cca tyden, 14 dni po vytazeni stehu po sterilizaci...
Nasla jsem ted fotky, ktery jsem jeste nevidela, tak me to zas dojalo, slunicka moje...
Fotila Hela Levickova:
start:
cil:
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 15:19
- Nahlásit
wami
Supéééééér, jsou parádní . Lump aj Banuška jsou šikulky.
|