Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / krása, pot a slzy mushingu
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Hafina
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 07:58
- Nahlásit

Terri
No oni mají u Ch 2 pro pejskaře napsáno, že je světlost zvýšená na 130 mm, tak předpokládám, že Ch2 pro nepejskaře bude ještě nižší. Jako i ty 3 cm co tam mám navíc mi přijde dost, kdyby to bylo aspoň těch 130 mm, ale 20 cm na stupák pro osobu se 170 cm je podle mě až až... Kdyby to bylo těch 10 cm světlost, tak bych si ubec nestěžovala...

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 10:34
- Nahlásit

Hafina
Počítá se spodní strana stupátka - ne vrchní (bohužel).
Tak to tam mají napsáno? tož to asi doplnili. Já ale mám též vyšší a moc mi to nesedí...

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:23
- Nahlásit

Hafina
No teeda, ta moje brndicka je proti ty tvy uplny trpaslo! Ja mam stupatko asi 10 cm, obcas skrtneme o nejaky vystouply kamen, ale zadna hruza, do extremnich terenu nezajizdim. Doufam, ze se to nejak rozumne vyresi, mit stupatko 20 cm s tim, ze budes makat hlavne ty, to by z tebe byl za chvili Arnold...

Hafina
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 11:59 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

Terri
JJ, já vím, že se počítá spodní strana. U typu Champion 2 nemají rozměry žádný, ale vycházela jsem z toho, že u typu Ch2 pro pejskaře je napsáno světlost zvýšená na 130 mm, tak jsem předpokládala, že Ch2 bude o něco nižší, teda nezvýšená. Já mám světlost 160 mm. Mě by pomohli i ty 3 cenťáky co jsou tam navíc oproti té pro pejskaře. Asi jsme se prostě s panem Hotou nepochopili, on myslel, že když pro pejskaře, tak co největší světlost, jenže si asi neuvědomil, že ne všichni pejskaři chtělí kolobuku jen na tahání. On Aris asi tahat bude, ale asi budu muset zabrat i já a to bych při té výšce stupáku asi zdechla...
Fifi
No ani bych nemusela vyhazovat za posilku...

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 14:52 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Hafina
Jsem zvědavá co Ti odpoví, protože mně řek, že by museli vyrobit novou kolobku.. jsem se na to vykašlala. Je fakt, že 3 cm dělají velký rozdíl!

No ani bych nemusela vyhazovat za posilku...
to by z tebe byl za chvili Arnold...
No a nebo taky invalida s kloubem v pr...

Tu je ještě před reklamací - jak se zdvihá přední část. A jak je to vysoko...

janakou
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 16:43
- Nahlásit

Ahoj Wami, už jsi mi radila na diskuzi o dogtreku a díky za to. Teď jsem tady objevila ty kolobky a docela mě to zaujalo, už jsem si je hledala i na netu a vůbec z toho nejsem moudrá. Je jich strašně moc druhů. Chtěla bych zkusit zapřáhnou svoji fenu RR, má docela sílu (tahá hlavně když nemá ). Kterou bys mi poradila? Pokud by nám to šlo, tak bych ráda zkusila i nějaké závody, kde se dá přihlásit a jak vůbec na to???
Dívala jsem se i na ty stránky jak jsou spřežení psů a nějak jsem tam o koloběžkách nic nenašla, jenom v diskuzi a z toho teda chytrá nejsem, spíš se tam lidi hádali než poradili.

wami
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:47
- Nahlásit

janakou
eh, tady se poustim na trochu tenky led... Zalezi, na co presne kolobku chces. Jestli chces fakt zavodit, pocitas s dlouhymi tratemi tezkym terenem a rychlostmi prumerne okolo 30 km/h, pak jsi zavodnik a mela bys hledat odkazy na kolobky od svena, zeniska, miba. Tam pocitej s cenou okolo cca 8 - 12 tisic, podle toho, co si na tom vymyslis.

Ja jezdim jen "rekreacne" - tedy hodne, ale zvirata mam spis klusaky, takze nase prumerka je nekde na 15 km/h, tereny volim rozumnejsi (Lysou ani Praded na kolobce sjizdet nehodlam) a predevsim - nejde mi ani tak o muj vykon na kolobce, jako spis o to, abych se na ni nekde nevyklopila. Takze ja hledala kolobku s obrovskymi koly (a za co nejmin penez, neb jsem donedavna byla study chudent a ted jsem chudy nestudent ). Tak jsem nasla hotu - to jsou ty kolobky, kterych je tahle diskuze plna. Jak bych to rekla... na rekreaci jsou super, na par pohodovych zavodu, co jsem na ni jela (teda par Cakovu a Hustopece) je taky uplne v pohode, jezdim na ni pres dva roky, zapraham ted uz i tri psy, coz je momentalne 90 kg tazne sily, a porad dobry. Teprve zacinam uvazovat o vymene brzdnych spaliku...

Od doby, kdy jsem si ji objednavala ja, ji pan Hota tak nejak "vylepsil", v necem k lepsimu, v necem k horsimu - podle myho tu svetlou vysku stupatka dost prehani, ono je to do terenu super, jenze kdyz pak na tom zkusis jet bez psu, je to jak splhat do schodu... Takze asi pri objednavce u pana Hoty to chce presne specifikovat veskere pozadavky. Zase ty problemy nejspis trosku odpovidaji cene (ja ji mela za 3500,- kolik stoji ted, nevim), ovsem kvalita materialu je uplne v pohode, proste to jen vyrabi nekdo, kdo nedela musherinu jako takovou.

A ted k zavodum: najdi si diskuzi www.mushing.cz - tam mas vpravo nahore zalozku "zavody", kde najdes odkazy na propozice a mejl nebo telefon na poradatele. Vetsinou pokud zacinas, tak se da prihlasit i bez nutnosti mit musherskou licenci (ja ji taky porad jeste nemam), ale radeji se na to zeptej, je mozne, ze na nekterych zavodech by ji vyzadovali. (To se pak musis prihlasit do nejblizsiho musherklubu, a vyplnit test tykajici se pravidel - oboji ti doda musherklub).

janakou
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 18:28
- Nahlásit

wami
Díky, já myslím, že na to moje ježdení mi ta Hota bude stačit, zkusím se domluvit na té výšce, nějaká zlatá střední cesta.
Postroj a tahací vodítko si u tebe objednám, změřím podle návodu hafinu, doufám, že to zvládnu.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 19:23
- Nahlásit

wami
Add cena - s mými doplňky (sedátko, oko na psa) 5000,-

janakou
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 20:00
- Nahlásit

5000 tis.

wami
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 21:32
- Nahlásit

janakou
k te svetle vysce - myslim, ze idealni je okolo tech 10 cm, ja mam cca 8 a mohla bych skrtat min, ale ja zas nesundam nohu ze stupatka, jen se vozim... I kdyz na zavodech mi to obcas neda a psum pomaham, a to pak musi byt docela zahul, na vyssim stupatku...

Terri
tak oko na psa tisicovku neudela, spis to sedatko hodi nejmin litr... pocitalas to ale s jakymi brzdami? ja mam obyc V-brake na obou kolech...

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 22:08
- Nahlásit

wami
jo vlastně, dík za připomenutí, ještě mám vpředu kotoučovku

wami
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 22:35
- Nahlásit

Terri
nj, ta je podstatne drazsi, takze kdyz odectes sedatko a kotoucovku, tak se na tech tri a pul dostanes zhruba taky... plus minus nejaky drobny...

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:05
- Nahlásit

Terri
wami

Moje i s dodáním stála 3390,-. Pan Hota už mi odepsal, v podstatě je tak jak jsem říkala, je to jedno veký nedorozumění. Já chtěla Champion 2 s okem pro psy a on si myslel, že chci champion 2 pro psy akorát s velkým kolem vzadu (protože jsem mu já husa ženská estetická napsala, že se mi to malý zadní kolo nelíbí). Ale výslovně jsem mu mapsala, že objednávám typ ch 2 s okem pro psy. Prostě automaticky pro pejskaře dává větší světlost. Ta výška stupáku je prý u kolobky pro psy 18 cm (pro jízdu v terénu je prý minimum 13 cm světlost, což je těch 18 na stupák), já mám sice 20 cm, ale rozhodla jsem se že na to kakám a kolobku si nechám.
Ještě jsem se chtěla zeptat, holky, tam je nostnost do 90 kg, zkoušeli se na tom svést vaši chlapi? Ten můj má 100 - 105 kg podle situace, tak jestli to pod ním nějak nezkolabuje.
A poučení pro příští objednávající, specifikovat přesně co si přejete.

NO a dneska ji snad vyjedu vyzkoušet...

wami
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:13
- Nahlásit

Hafina
toz nebyt ta moje uz tak ojezdena, tak si ji s tebou klido vybucham, ja zas nejezdim vubec samopohonem, jen za psy, takze ta svetla vyska by mi nevadila...

ale je to, jak jsem si myslela i ja, ze akorat pan Hota "myslel"...

Jinak myho chlapa ta kolobka uveze, i me a neter, kdyz ji na tom vezu, takze do vahy 120 kg v pohode...

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 09:23 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

wami
Dneska ji snad vyzkouším a dám vědět. Už jsem si na ni nějak zvykla (chodím ji každou chvíli okukovat), tak už mi ani nepřipadá tak velká. No snad ji nějak narvu do auta, nebo si vyměním auto s chlapem, ten má Mondeo kombika, tak tam by se se sklopeným sedadlem vlézt mohla, i když doufám, že ji nasoukám i k sobě, jsem na svýho červenýho draka zvyklá.
S tím zatížením jsi mě potěšila, Laďa se taky určitě rád sveze...

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 09:29
- Nahlásit

Hafina
No jo, jeden myslel a kolobkář se utahal..
Já si ji taky nechala....
Add váha, když to má nosnost 90 kg, musí to unést víc. Tedy...doufám

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 09:32
- Nahlásit

Terri
No já doufám taky, že když se bude chlap chtět svézt, že pak nebudu muset kupovat novou kolobku...

wami
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 09:40
- Nahlásit

Hafina
kdyz ti ji chlap rozpadne, muzes po nem chtit lepsi...

Jo a aby to nebylo jen tak vtipny. Ja mela vcera prvni hromadnou havarku, Banshee se lekla a vsechny nas zarolovala do jednoho chumlu, kolobku jsem temer rozlozila na prvocinitele a v sedm vecer otravovala jednoho skveleho pana, co mi dela servismana, ze to potrebuju behem dneska zprovoznit na zavody... chudak, az to uvidi...
Jinak kolobce se vcelku nic nestalo, jen jsem zrusila brzdy, psi taky v pohode, akorat ja si pobóchala to bolavy koleno, takze dneska chodim jak Žofré de Pejrak...

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:03
- Nahlásit

wami
jéžiš, tak ať jsi brzo v pořádku. Já doufám, že mi žádný havárky mít nebudem. Ale to asi doufám marně. No ještěže mám doma ze svých cyklistických let helmu a nemusím ji kupovat.

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:04
- Nahlásit

wami
Ještě jsem přemýšlela o chráničích na kolena, ale tzo bych zas vypdala jako debil.

wami
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:15
- Nahlásit

Hafina
hele, ja se vymlatila poprvy po roce a neco, co jezdim... takze pohoda dzez...

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:45
- Nahlásit

Hafina
jsem si ty chrániče koupila, ale pak mi to nějak vadilo v pohybu, protože jsem se uchrtila na ty nejlevnější.. Hlavně chránit hlavu

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:57
- Nahlásit

Hafina
Ja mam jen helmici, obcas v mlze na sebe jeste navliknu z auta tu reflexni oranzovou vestu, aby si nas auta ci pani myslivci vcas vsimnuli. Takze vypadam jak popelar s kokosem na hlave.
Jsem zvedava, jak se ti bude libit prvni vyjizdka. Z kolobky jsem jeste nebuchla, zato z horskyho kola me jednou slusne sejmula erdelka... Jeste ze jsem mela rukavice a nedorvala jsem si o asfalt dlane, jinak jen par modrin.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:01
- Nahlásit

Hele a viděly jste dámy, koloběžky první tohle?
http://www.carv.cz/ne/sport/kolobezky/kolobezky_ho ta.htm

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:03
- Nahlásit

Mel
Jj, to jsem cetla, jeste nez jsem si objednavala brndu A stejne me to neodradilo.

wami
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:05
- Nahlásit

Mel
ja to taky videla pred porizenim, nekde vys (par stranek zpatky) jsem na to i psala svuj nazor, nechce se mi to opakovat...

Terri
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:25
- Nahlásit

Taky jsem to četla, ale neodradilo Nějaký shit se může vyskytnout vždycky.

kyrrka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 17:56
- Nahlásit

neviete o nejakom videu v ktorom niekto jazdi na kolobke? ja som to este nevidela a neviem si to velmi presne predstavit . laka ma to pretoze mam malinaka ktoremu normalna prechadzka nestaci, musi behat a behat. diky

janakou
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 19:02
- Nahlásit

Já jsem při svém pátrání po koloběžkách našla tohle
http://metuje.mushing.cz/mc/galerie/video.html
Bono 2006 a Hradecký mid 2006
přiznám se, že mě to trochu vyděsilo, to je fofr!
Wami, že někteří jezdí i pomaleji!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání