| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 18:31
- Nahlásit
Terri
Hele, nekecam! Jen pockej, snad to zitra nafotim! Po polnackach uplna pohoda - az na tu rychlost. A vetsinu tazne prace odvedla rotvice, perdelicka nema na to sama kolobrndu utahnout - teda zatim..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:00
- Nahlásit
Fifi
aby se moc nehadaly, tak jim pak udelej jeste krcak - to je kratka tak 15-20cm snurecka, co se pripina na obojky a slouzi k tomu, aby oba psi jakztakz drzeli stejny smer...
Jo a jinak - ja mam taky jednoho tahouna na silu a jednoho "hecera" na rychlost, je to suúer kombinace! Mozna by me Bansi utahla, ale ja to zas s ni nechci moc zkouset, dokud nebude mit poradny svaliky z behani...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:02
- Nahlásit
Fifi
no stejně se mi to nějak nezdá, že by se šlechtit zaprodal tak k nízké činnosti...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:34 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
wami
aby se moc nehadaly, tak jim pak udelej jeste krcak - to je kratka tak 15-20cm snurecka,
Ony se nehadaly. Kdyz perdelka pochopila, ze muze letet, tak letela. Udelala jsem jim tu svou domaci "rozdvojku" naschval delsi, aby nebyly tak tesne u sebe, bo erdel je slechtic, a bezet hned bok po boku s chrochtajici a kemry flusajici rotvici by bylo proti jejimu jemnocitu! Obe jsou nauceny solo behat jen po ceste - rotvice u kolobky a perdel u kola, takze ikdyz ten muj vytvor jim daval hodne volnosti do stran, drzely drahu. Ale do budoucna to chci poresit lepe, jen co si slechticna privykne na soudruzku tahaci rotvici.
A taky - kdyz to rotvice natahnula do nejvyssi rychlosti, jak je erdelka celkove proti ni prece jen mensi a kratsi, tak ikdyz makala na nejvyssi obratky, uplne Amynu nestihala.Kdybych je mela tak tesne u sebe, tak mam skutecne strach, ze by to nebylo to pravy orechovy..
A ted - nesmejte se mi !!!!- ma domaci vyroba.. vpravo je rotvice - vlevo erdelka. (nekdo mi porad pred chvili pri foceni pomahal.. ). Misto tahaci snury, ktera je na brnde, jsem pouzila na ukazku obyc voditko.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:37 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Fifi
tak, jednak tam mas jen nahledy na fotky, tak z toho vim houby...
--- aha, tak opraveno ---
druhak - ja je nechavala taky na prostorny rozdvojce, driv... ale na zavody krcak mit musis, tak jsem je pomalu zacala zvykat na to, ze jsou kazdy zaprazeni na sve strane a hotovo. A za treti - i kdyz mala nestiha, tak Lump na ni ceka, i holky na to prijdou, ze je treba spolupracovat - casem...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:39
- Nahlásit
Fifi
seš šikovná kutilka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:48
- Nahlásit
wami
ale na zavody krcak mit musis,
To nevim, zda si nekdy troufneme, my jsme ty rekreacni kolobezkarky.. A ze by nekdy rotvice mela soucit a cekala na toho vetrelce, kteryho jsem ji dneska pripoutala k brnde - mno, nevim...
Takze zatim je teda jeste nechat na tehle delsich snurkach, at si zvyknout? a pak jim to decentne zkracovat? Snurecky vypadaji tenoucke, ale udrzely by snad i vola, jen mam strach o ty svy uzliky.
Jo, a btw - nejak jsem dneska nepochopila jednu romantickou dvojici, ktera si autem zajela mezi pole, do otevreneho prostoru - ocividne za jedinym ucelem... Me uz slyseli asi z dalky, jak jsem hejkala nadsenim, toz jsem je mijela docela oblecene, pan byl ponekud brunatnejsi ve tvari a pani se kryla na zadnim sedadle... Ze radsi nejedou do lesa, v polich je to samej posed..
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:52
- Nahlásit
Fifi
Ze radsi nejedou do lesa, v polich je to samej posed..
Kdo ví, proč je tam tolik posedů....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 20:03
- Nahlásit
Fifi
ja jsem taky rekreacni... a vidis, jeste jim to obcas "natru"...
Takze zatim je teda jeste nechat na tehle delsich snurkach, at si zvyknout?
Ono to zalezi... Kdyz je nechas jen na te rozdvojce vzadu, tak je to dobry v tom, ze si stridaj libovolne strany, maje vetsi rozptyl, je to pro ne vetsi pohoda. Ale kdyz jim pak najednou k tomu pridas krcak, tak se ti chvili budou do toho motat, nez si zvyknou, ze maji kazda sve stale misto.
Kdyz jezdim Lump+Deny, tak krcak nemaji, oni jsou sochopni se i chytnout, ze je ten druhy treba tahne, jim ta volnost vyhovuje vic... (Taky nas ale za to na zavodech servali! ) Bansi uz ale ucim behat vedle Lumpa rovnou s krcakem, na zavodech mi to usnadni zivot a koneckoncu v beznem provozu v podstate taky, obcas musime projet nejaky ten kus civilizace a i ja jsem klidnejsi, kdyz jsou oba psi vic u sebe...
(Jo a nebesky modry popruh s rozdvojkou tu na tebe porad trpelive ceka... )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 20:17
- Nahlásit
wami
koneckoncu v beznem provozu v podstate taky
Dneska jsem si je radsi po vesnicich stahla k noze a kolobku jsem vedla. A jakobych neco tusila, vybehnul na nas z otevrenych vrat pidi orech.. a to me chlap videl z dalky - proste no comment! Ja mam psy zvladnuty, ale tyhle patokousaly opravdu nemusim . Zitra planuju jim o uzel zkratit domaci vyrobu, tak uvidime...
Jo a nebesky modry popruh s rozdvojkou tu na tebe porad trpelive ceka...
Dneska to perdelka zvladnula na tom cernym postroji, ale asi to bude lepcejsi s nebeskou modri!
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 20:50
- Nahlásit
Fifi
Dneska to perdelka zvladnula na tom cernym postroji
chicht, tak mi pisni, jakou velikost nebesky modreho postroje mam objednat... To co tu mam, neni postroj, ale tazny popruh ("snura") pro dva psy...
fseci
Bánší odpočívá
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 00:34
- Nahlásit
wami
OK, vse ti pisnu do mailika. Snuru pro dva psy samozrejme beru!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 07:13 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Fifi
šikovná holka,dle mého snad není takový problém jeden velký pes a malý pes.Já se na to taky chystám jen rovnou udělám ten krčák-nebo já už ho udělala ale Anub mi ho hned rozkousal v autě- protože mám strach ho nemí,aby jeden mohl uskočit a pak by mohla být huba.Taky si myslím,že se víc podporujou,jen je otázka jestli jak píše wami se neservou když ani jeden nebude ve předu ani když povalí seberychleji.Na tý kolobrndě tě fakt obdivuji-že jako nesedíš,protože já jsem ráda za to kolo,že jakštak udržím rovnáhu a to mám jenom Anuba -který se sice svoji velikostí nezdá,ale taky se dotoho umí opřít....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 07:25
- Nahlásit
Anu
Ty jo, ono se to fakt nezdá, ale člověk je na té kolobce hodně stabilní (aspoň teda na té co máme s wami, ty velký kola maj fakt něco do sebe). Taky jsem z toho měla fakt hrůzu, že se neudržím a pohoda jazz.
Fifi
wami
Hoky, já vám těch víc psů tak závidím. Budu muset doma ještě trochu zapracovat. Jakože bych chtěla ještě jedno štěně od stejnýho chovatele, ale naši se nějak extra netváří no a pak stejně ještě nějakej čas, než ho budu moct natvrdo zapřáhnout. Chjo. Asi si budu muset nějakýho psa půjčit.
Dneska razím zase brndit, už se těším.....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 08:30
- Nahlásit
Hafina
tu rovnováhu ještě chápu,že se tam dá udržet,ale nějak si neumím představit 15-32km stát na ní a ani si nesednout....já jsem lenora co se vozí a jen občas když mám chuť šlápnu do pedálu,takže jen stát takovou dobu....no to by už "smrdělo" námahou pro mě a pro to jsem teda tahat nezačala
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 08:41
- Nahlásit
Anu
ono je to vetsinou docela dost dobrodruzny a me ta hodinka utece, ani nevim jak...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 08:58
- Nahlásit
wami
jo to věřím,jenže já nemám uzavřené úrazové pojištění,takže zůstanu u toho kola...ikdyž si myslím,že kolobrnda je asi bezpečnější než kolo,ale pro mě namáhavější-když nemám psa,který mě 100% utáhne všude....
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:04
- Nahlásit
Anu
Mě taky pes 100% všude neutáhne, do kopce musím pomáhat. Mě zase úplně nebaví se jen tak vozit, mám pocit, že to mám zadarmo. Ono je to tak super a dobrodrůžo, že se ti fakt ani sedat nechce. Já bych se zase bála na kole, ale taky to plánuju zkusit, jen musím tu svoji starou herku zprovoznit.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:31
- Nahlásit
Anu
ted jsme se o tom bavili na zavodech...
kdyz mas psa ke kolu, potrebujes predevsim rychleho psa, sila je podruzna a v podstate nepotrebna, psu proste pomuzes. U kolobky to chce psa silneho, protoze kolobka je na jizdu mnohem namahavejsi, takze se vic vezes a spolihas na silu psa, rychlost je fajn, ale je az druhotna...
toz asi tak. Pro me z toho vyplyva, ze nejvrazednejsi kombinace je rychly velmi silny pes a kolo - ne, ze bych to nezkousela , ale jsem rozumna a tak davam prednost te kolobce...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:40
- Nahlásit
Hodinu stát... ono někteří věděli, proč si pořídit na kolobku sedátko
PS: hmm, dva kníři zapřažený v ebenové srsti se odráží slunce...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:52
- Nahlásit
wami
no to je přesně ono proč já jezdím na kole a ty na kolobrndě.Já na sílu spoléhat nemůžu-ikdyž to dělám.Rychlosti se nebojím,ale všeho s mírou-když je v lese všude bahno,že při sebemenším pohybu ti ujíždí zadní kolo tak mám oči sakra vytřeštěné...už se těším na podzim,teď jen ušetřit na to kolo.....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 13:33
- Nahlásit
Terri
ono se to nezda, ale fakt je to v pohode, ja se v tom vselijak houpu a nadskakuju, jak se snazim na kolobce "kopirovat" teren...
Anu
tak, a vo vo vo vo tom to je...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:13
- Nahlásit
Anu
Ale ja mam brndu se sedatkem, mekkym, pro damy.. Takze pohodlicko mam, obcas si i stoupnu...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:40 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
wami
Ty seš jiná cenová skupina Já budu asi spíš blíž k Fifi alá měkké pohodlíčko...
Ale vzhledem k našim terénům tady...no jsem zvědavá, co budu kopírovat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:07
- Nahlásit
All
Tak zde dukaz, jak to tomu mymu netradicnimu zaprahu beha.
Spokojene, vybehane, unavene.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 12:09
- Nahlásit
Hafina
Jaka byla vcera vyjizdka?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 13:50
- Nahlásit
Fifi
Ten blbec mě dvakrát málem přizabil, viděl psa a valil. Ještěže se z té koloběžky dá tak rychle seskočit. Navíc mi málem vykloubil rameno. Bylo to super, ale na psa jsem byla celkem dost naštvaná. Včera měl prostě extra den. Neslyším, nevidím prostě nevnímám... Jinak jsme dali o kousek víc než v neděli, ale nic extra dlouhýho. Já mám furt strach, abych si ho nestrhala...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:20
- Nahlásit
Hafina
Ten blbec mě dvakrát málem přizabil, viděl psa a valil.
Ještěže se z té koloběžky dá tak rychle seskočit.
Nastesti. Vcera jsem o seskoku poprve vazne uvazovala, kdyz to holky rozmetelily na plnej ceres - nemam je pak sanci brzdama zastavit a v ty rychlosti jsem mela strach i o svoji nohu, kdybych chtela pribrzdit... Jesteze jsem je urvala.
Taky, jak jsou na ty my "rozdvojce" - tak me malem omotaly kolem sloupu, jedna ho brala zleva, druha zprava.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:25
- Nahlásit
Fifi
není špatné naučit psa povely pro zastavení a zpomalení.....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:28
- Nahlásit
Anu
Pravdu dis... Jen v paru jim povely nejak dotykaji pomaleji!
|