| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2006 22:33
- Nahlásit
Jenom posouvám, aby nám fórum LR úplně nezmizelo v propadlišti dějin.
Dnes nám odjely do nových domovů 4 štěňata - 2 holky, 2 kluci. Další kluk jde zítra.
Jsem úplně hotová...
I když si v tomto rozpoložení pořád říkám, že proto to člověk všechno dělá-aby šli k lidem a dělali jim radost - tak je mi ňák smutno... A i ti zbylí jako by byli trochu zaražení, že je jich najednou o tolik míň - mnohem míň řádí... anebo je to optický klam z toho sníženého množství?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 08:19
- Nahlásit
Ketrin
Nebuď smutná, ber to tak, že Bresta si pomalu odpočine a připraví na výchovu svého jediného zbylého syna Tady je dneska děsně ošklivo, stále prší. Včera sem sekala poprvé na jaře trávu a na jednom místě je to dost podmáčený, tak tam se to Edě líbí nejvíc, lítá v té "bažině" jako blázen. A jak to pak vypadá uvnitř domu?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:26
- Nahlásit
Musím vás upozornit na skvělou knížku, kde jsou krásné především psí fotky a také výroky a komentáře k nim příslušející. Její recenze je tady: http://www.metafora.cz/knihy/vydane?product=119&ca t=14
koupila jsem ji včera pro sestru k narozeninám, je to moc pěkná knížka!
|
bord
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 09:30
- Nahlásit
Ketrin
ahoj smutno u srdíčka chápu,taky bych měla trošku obavy,aby se měly prdýlky chlupatý dobře..ale tvým sítem otázek a sestaveným psycholog.profilem příp.zájemce určitě prošli jen ti nejlepší
Budou všichni striktně pracovní nebo tam máš i lidi,co si ho berou spíš jako mazlíka, na výlety,prostě všude,ale bez lovec.výcviku?
Pravid.to tady sleduju,jenže málokdy můžu reagovat,neboť nás sledují na serveru,jak využíváme prac.dobu,tak to honem projedu a honem pryč..hlavně,že máme všichni internet ,,k dispozici".
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 11:45
- Nahlásit
Jo, jo... jasně že stín obav, aby se měli dobře, tam vždycky je. Ale z nových majitelů mám tentokrát ze všech moc dobrý pocit. Většina jich "své" štěně každý víkend navštěvovala, takže např.z Brna sem nejedou pro štěně 1x, ale 4x. Všechno jsme probrali horem dolem.
Budou to rodinní psi, společníci - snad až na toho posledního, kde jsou vyšší ambice, ale ten zas ještě není zadaný závazně - ti přijedou poprvé zítra- ale výcvik by u většiny měl proběhnout, i když spíš jako druh sportu - bez praktické lovecké upotřebitelnosti potom - jako to dělám i já. Taky mi přijde zajímavé, že až na jednu typickou rodinu s dětmi, a jedny starší lidi, si je berou jinak převážně mladé svobodné bezdětné páry.
Jo a Borďásek jde (šel včera) do smečky, kde už mají choďáka a křížence GRxjezevčík.
|
boker
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 22:11
- Nahlásit
prominte za mozna hloupy dotaz:chtel jsem koupit ovcackeho psa a to hlavne z duvodu castych pobytu v prirode..abych psa nemusel zrejme beznadejne hledat v tatranskych lesich.Ale syn se zamiloval do labradora...a ja nevim co mam delat.Da se vycvicit tak, ze to jeho pudy potlaci?Prominte, nikdy jsem jeste pejska nemel..Diky za odpoved
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2006 22:20
- Nahlásit
boker
Jestli jsou myšleny lovecké pudy, tak bez obav.
Labrador je vyšlechtěn na práci po ráně (dohledávání, aportování), na maximální ovladatelnost a spolupráci se svým člověkem. Ve skutečnosti, když člověk cvičí labradora na lovecké zkoušky, dá mnohem větší práci dostat ho od nohy než přivolat.
Rozhodně to není zdrhač typu bígla nebo podobně. Labrador je závislák na pánovi.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 07:50
- Nahlásit
boker
Nemějte strach, labrador se vás bude držet zuby nehty v lese, když potkáme srnku, (s naším prvním psem,jezevčíkem, jsem se mohla na dvě hodiny rozloučit )tak udělá maximálně oblouček v jejích stopách, ale na zapískání se vrátí zpátky. Je to radost s LR chodit po lese. no, ale neřesti mají taky, jako asi každá rasa...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 13:23
- Nahlásit
...ano ano, hlavně tu pažravost
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 16:23
- Nahlásit
Ketrin
hmm, pažravost a přidávám lásku k vodě v jakémkoliv jejím skupenství (teda páru nijak nevyhledává, to je fakt...)
|
Handy
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 20:44
- Nahlásit
No...pubetální projevy Handíka jsou, přes pravidelný už skoro půlroční navštěvování cvičáku, denní procvičování povelů a používáni stopovačky, docela nepříjemný Ale jinak to určitě nejsou tolik zdrhačský psi, jako třeba bíglíci nebo jezevčíci
Ketrin
Tak jsem se byl taky podívat v Letňanech na výstavu, a moc se mi tam líbilo! Atmosféra byla moc pěkná, rozhodčí sympatický...už se těšim na naší premiéru Postoj už máme zmáknutej, to běhání v kruhu docela taky...akorát ty zoubky nic moc
Jinak doufam že se ti tvoji ďáblíci dostali do dobrejch rukou(vypadá to tak). A ty sis teda nechala oranžovýho favorita?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 09:36
- Nahlásit
Handy
taky jsem byl na vystave a mam z toho presne opacny pocity ... pochopil jsem, ze i kdybych mel znackovejsiho psa nez mam, tak na zadny vystavy chodit nebude .... cekani pet hodin, pak furt hazet se psem ze strany na stranu, aby stal v tom uzasnym postoji, pak s nim obehnout dve kolecka .... proste to co jsem videl, me hodne odradilo ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 09:53
- Nahlásit
Jirikovo
Víš - ono je to o tom, že se vidíš a pokecáš se známými a okoukneš, co nového se v plemeni urodilo a kam se to ubírá, jestli k větší kvalitě nebo do ... někam. No a taky předvedeš svého psa a pokud nevyhraje, protože vyhrát vždycky může jen jeden, tak stejně pro tebe je ten tvůj ten nej,nej.
Já mám sice šampionku, ale výstavy beru takhle a nežeru je víc než je zdrávo. Vystavovala jsem ji, protože nás to obě bavilo. Teď se těším, až vyběhnu do kruhu s jejím synem, co zůstává doma.
Takoví ti ambiciózníci, co u kruhu od rána halasně machrujou a dávají na odiv, jak jejich psům ti ostatní nejsou hodni ani čuchnout k zadku, ti jsou trapní a člověk si od nich nesmí nechat pokazit radost. Vždyť o nic nejde - je to radost, sranda, je to určitý druh sportu!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 09:56
- Nahlásit
Ketrin
no dokazu si jeste mozna predstavit klubovou vystavu, ale tohle co se o vikendu odehravalo v Praze .... ale jsem rad, ze jsem to videl a vim, do ceho bych nikdy nesel ... ze vseho nejvic me deptaly panicky s takovyma plemenama, ktery upravovali lakem na vlasy asi tri hodiny, aby je pak behem pul minuty predvedli ..... des a hruza
ja mam svyho psa proste protoze ho mam rad a nepotrebuju absolovat tyhle akce. proto jsem jako poradce chovu ani RLDC na tuto vystavu necpal ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 09:57
- Nahlásit
Handy
Mám pocit, že posuzoval p.Antonovič? (starší bělovlasý pán)? Ten sice LR nikdy nechoval, je to kokrař, ale řekla bych že neposuzuje špatně, má to v oku.
Jakou jsi zakoupil nakonec předváděčku?
Ano doma zůstává oranžový pejsek, jmenuje se Borgo. Bylo to hrozný rozhodování, když si člověk může vybírat z pěti. Doufám, že jsem nešáhla vedle.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 10:00
- Nahlásit
Jirikovo
No jo, pudrování a lakování na stolech, to je děs běs. Takový plemeno by mi nesmělo do domu. Abys ho udržel ve výstavní kondici (srst), nesmí skoro nic a nemá žádný psí život.
To u LR veškerá příprava na výstavu znamená pouze ohlídat, aby se pokud možno den před výstavou nevyválel ve zdechlině a maximálně zastřihnout špičku ocasu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 10:02
- Nahlásit
Jirikovo
Přijeď se podívat na klubovku na Konopiště! A můžeš vzít Ronie na čumendu a říkat všem, že to je naprosto čistokrevný LR bez PP - uvidíš ty obličeje.
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 10:23
- Nahlásit
Ketrin
Ty fotky štěňat jsou krásné. Tak si vzpomenu jak jsme si loni brali toho našeho, fotek máme pomalu víc jak když byli děcka malé .
Vypadal taky jak nemotora a jen co se rozkoukal už začal řádit.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 10:27
- Nahlásit
Ketrin
treba by mi na to i nekdo skocil ....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:13
- Nahlásit
Ketrin
před chvilkou se mi ozvala Jandula, tak ve čtvrtek nás čekej v plné parádě!!! ještě cestu vysvětlit a je to zítra se ozve ještě na netu, má prý out of order její notebook ale cestu vysvětluj jí, ona bude řidička, já jen mitfára a kecalka
jinak v pátek se Eda u řeky rochnila v bahně s dvěma chrtkama, z nichž jedna šla v sobotu na výstavu a ten pán z toho nebyl moc nadšený ale co, aspoň ji pořádně vykoupal...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:16
- Nahlásit
Eda
Tak bys mohla být právě navigátor, ne?
Já jí ten popis cesty pošlu na email a je to.
Už tu budou jen 3 - za chvíli odjíždí červená holka-tělocvikářka na židli
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:21
- Nahlásit
Ketrin
sakriš, ta byla docela akční, škoda, ale dřív se k vám nedostaneme. nemohla bys jí nějak zdržet? třeba přivázat za nožičku třeba k té její oblíbené židli? né, to byl žert, jen.
oka, napiš to Jandule na mail, ale přečte si to až zítra. Mně taky prosím, ať jsme moudré obě dvě a nějak v reálném čase k vám dorazíme. Ještě musím napéct bábovku a koláče, ať nejedu s prázdnou a miminům taky něco na zub a holkám taky...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:23
- Nahlásit
Eda
spravne, jak pise Ketrin. jeden je ridic a druhy je velitel vozu a navigator. za spravne vybranou cestu jsi odpovedna ty, pokud Jandula bude ridit. takze se nesnaz prehodit odpovednost na ni a koukej se zacit taky nejak snazit pricinit o uspesne dorazeni na misto ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:26
- Nahlásit
Eda
hele a nechcete se cestou zastavit u me v praci, at nemate to auto tak moc nalozeny, ze bych vam pomohl od trochy te babovky a par kolacku?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:28
- Nahlásit
Jirikovo
pcha, bábovka bude pro Ketrin a koláčky asi pro Brestu a Sali (spíš než nějaký psí dobroty, myslím) teda Edě by se to líbilo víc, než psí dobrůtky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit
Jirikovo
Eda
Pokud trváte na domácím pečivu ke kávě, tak to peč. Tady byste dostaly leda tak tatranku nebo linecký banánek. O víkendu jsem sice výjimečně napekla, ale syn si to všecko nabalil s sebou- začíná mu letní příprava.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit
Eda
a kdyz budu stekat a vrtet ocaskem, tak by sis me mohla splest se psem a dat mi kolacek?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:48
- Nahlásit
Jirikovo
to teda nemohla, ty nejsi tak báječný hnědý pejsek a neskáčeš za aportkem do vody s takovým nadšením jako Edička a ostatní LR
Ketrin
vždyť já bych taky napekla jen něco výjimečně ne, to není můj standard počkej, letní příprava, to znamená jíst koláče? myslela jsem, že chodí běhat, posilovat, plavat a tak...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 11:54
- Nahlásit
Eda
no tak do solarka kvuli par kolacum chodit nezacnu, abych zhnednul. pejsek se ze me asi taky nestane a kdyz ja skocim do vody, tak pribehnou ekologicti aktivisti a tahaji me jako vzacneho vorvane ven, ze me prevezou do more .... takze budu asi bez kolacku .... ale za pokus to stalo ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 12:31
- Nahlásit
Eda
Přesně tak-běhat, posilovat, kolo a pak má hlad.
Tak popis cesty máte obě v emailu.
|