Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:06
- Nahlásit

ola
Loučení myslím zas až tak těžký nebude, protože
1) jeden zůstane doma a už se moc těším, až se budu věnovat jen jemu
2) péče o ně je fakt náročná, nestíhám skoro nic jiného a vždycky večer už melu z posledního
3) jdou do fajn domovů a s většinou z nich se doufám nevidím naposledy

ola
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:11
- Nahlásit

Ketrin
Doma zůstane Orange favorit? Už jsou jinak všechna zadaná?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 09:16
- Nahlásit

ola
Na 99% Orange favorit. Vidím v něm jeho otce. Včera tu byla na návštěvě kamarádka labradorkářka a taky mi ho schválila.
Jinak ještě 2 pejsci jsou volní. Lidi volají, ale zatím nic určitého. Ten jeden by měl pracovat, je taky docela akční.

ola
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 10:12
- Nahlásit

Ketrin
Tak to je báječný. Není nad to, když ti někdo z "branže" potvrdí tvůj výběr. Se mnou na cvikoš chodí taky známá s labinkou (černou) a teď se chystají někam na výstavu. Jo, myslím, že na Konopiště?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 11:27
- Nahlásit

ola
No, na Konopišti bude klubovka-tam vždycky klub zve zahraniční rozhodčí, takže je to docela prestižní. Ještěže jsem ušetřena pokušení vzít mimiňáka do třídy mimin, protože naštěstí ještě nebude mít ten minimální věk. Takže jedu jen na čumendu.

ola
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 12:13
- Nahlásit

Ketrin
Bohužel nevím z jaké CHS je ta čubina od známé. Jmenuje se Dorka (teda aspoň jí tak říkají?!). No, pokusím se to v neděli na cvikoši zjistit a pak ti dám echo, abys ji okoukla. Zdá se mi maličko, že má světlejší oko.. Nevím, co se u labíků vejde do "lískovooříškové"?!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 13:08
- Nahlásit

ola
To má naše Salina taky světlejší oko (jednou kvůli tomu nevyhrála třídu v konkurenci 40 fen, rozhodčí se mi skoro omlouvala, že jí to nemůže dát... já byla šťastná jak blecha, že jsme z těch 40 čtvrté... ) Bývá to kvůli přítomnosti hnědého genu. Lískovooříšková je v pořádku. Oko nesmí být žluté.

Eda
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 18:35
- Nahlásit

Ahoj všem!!!
Jo, moc nechodím na net, protože bojuju ve škole a je pravda, že jsem i s Edou hodně venku. Abych to shrnula: dneska ráno mi přinesla ukázat celkem velkou rybu v rozkladu a na odpolední procházce v lese sežrala pařát od nějakýho ptáka i s kusem kloubu (nbo čeho vlastně) nepodařilo se mi jí to vypáčit z huby, tak ten pařát ve finále spolkla nerozkousanej, jak moc pospíchala. tak doufám, aby v pořádku prošel... Jinak kaluže, tůňky, potůčky i řeka, to všechno patří JENOM Edě a jenom ona se v tom smí koupat a cachtat!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 19:12
- Nahlásit

Eda
Tak to já zas musím pochválit Brestu, že už myslí na to, aby měl Borgoušek jednou s čím cvičit vlečku. Včera při ranním venčení donesla krásnýho, velkýho, úplně neporušenýho zajíce. Vůbec ještě ani nesmrděl. Už je v mrazáku.

Eda
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 06:17
- Nahlásit

Ketrin
no jo, Bresta alespoň přináší užitečný věci, se kterými se dá potom pracovat... ale ryba a pařát?!? musím se smířit s tím, že hnědka má prostě všechny labradoří neduhy a je to popelnice na nožičkách

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:09
- Nahlásit

Eda
Ale na Salinu určitě nemá. Sežrala někdy nějakým slepicím brambory se šrotem?

Eda
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:21
- Nahlásit

Ketrin
no počkej, nemůžeš se na mě takhle vytahovat. Eda nemá ke slepicím (ani k jejich šrotu) přístup. Tady na vesnici se k nim moc nedostane, jsou zavřený a jejich žrádlo taky. Tak bych trumfovala žraním v domácím prostředí. Eda snědla bochník chleba, když byla štěňátko. najednou.pak následovalo půdenní zvracení. ale snědla ho. hmm, tak co Bresta a Sali? přetrumfnou Edu?

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:37
- Nahlásit

Eda
A rybičku jen přinesla??? Sára totiž v tu neděli nejdřív ochutnala a pak to použila jako parfém.. Takže Sára coby prase zaručeně vede... A kolem lidskýho ho... taky neprojde jen tak...

Kaluže, bahna, tůňky s rozkládajícím se listím ponechávám radši bez komentáře... (vždycky je to nejšpinavější pes v okolí)...

Včera se vrátila z procházky zelená, nahoře v ulici posekali louku a Sára miluje mokrou trávu, tak se válela a válela a když přijdu domů tak koukám, že je celá zelená...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:37
- Nahlásit

Eda
My se zase běžně nedostaneme k zetlelým rybám, bydlíce v podhůří. Tak kdo se vytahuje?
Slepice nejsou naše,nýbrž sousedů, takže to je taky trochu ztíženo.
Kdyby se Sali dostala k bochníku chleba, jistě by ho taky sežrala. Jako sežrala páníčkovi celou krabici Ferrero Rocher, co dostal k svátku (i s papírkama).
Jinak tahle všecka pažravost se týká jen Sali, Bresta taková není. I třeba když jsme cvičily, tak za odměnu pamlsek si sice vzala, ale bylo vidět že by to ani nemuselo být a časem jsem zjistila, že pro ni je největší odměna ta samotná práce-to, že může něco dělat. Nakonec jsem s ní pak cvičila úplně opačně, než se to většinou dělá-většinou když pes něco dělá blbě, tak se to pořád opakuje a piluje, dokuď to neudělá dobře. Já když jsem s ní pilovala jednu věc co dělala blbě, tak se to nejrychleji povedlo nakonec tak, že když to udělala dobře, tak za odměnu jsme to dělaly znova a ještě. A když to udělala blbě, tak za trest se skončilo a šlo se domů.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:06
- Nahlásit

Teda teď jsem se vytočila. Volala nějaká baba kvůli štěněti a doslova mě seřvala, že v nějakém inzerátu neuvádím lokalitu (všude mám odkaz na webové stránky, ze kterých je to jasné). Ona přece nebude jezdit nějakou dálku koukat na štěně, když dopředu neví, jestli se jí to štěně bude líbit. Tak jsem jí řekla, že i kdyby se jí líbilo, tak by možná stejně jela zbytečně, protože třeba by se nelíbila ona mně. Nevím jestli to pochopila - prý já prodávám štěňata, ona kupuje, tak o co jde?

cherry
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:11
- Nahlásit

Tak to my kvůli rybářům přestáváme chodit k rybníku. Začínají se tam množit, občas se stalo, že nechali vnitřnosti venku a to bylo naše.. A taky po sobě nachávají dost nepořádku - papírky, plast. flašky, což fakt nechápu.
Jinak my bez pamlsků nic.

cherry
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:13
- Nahlásit

Ketrin
No tak to je síla.

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:13
- Nahlásit

Ketrin
Ano, někteří lidé to berou tak, že oni ti vlastně dělají tu službu, že od tebe koupí štěně a vůbec nejradši by byli, kdyby jsi se kvůli nim přestěhovala...

Neřeš to, jsou lidi, kteří štěně koupit chtějí (a pojedou pro něj třeba do tramtárie - můj bývalý šéf si dovezl psa anglického setra z USA) a lidi, kteří to nejsou ochotní absolvovat...

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:15
- Nahlásit

cherry
ano, a hlavně že řvou, když se pes k rybníku jen přiblíží, to s tou rybou mě taky dostalo...

Já se Sárou cvičím někdy na pamlsky, na cvičáku většinou na hračku (má takový měkký látkový uzel, který zbožňuje)... ale dokonalý přivolání bych potřebovala dopilovat... (resp. bylo, ale po operaci jak kdyby mi tam vyměnili psa...)

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:25
- Nahlásit

Jandula
Já vím, někdy se tomu jenom směju - někdo si fakt myslí, že ti dělá laskavost, když se sníží a veme si od tebe štěně, a nejlépe kdyby bylo zadarmo a k tomu pytel krmení a doživotní servis -jenom někdy mě to nas..e, tahkle baba byla fakt hodně nepříjemná.

Jinak k rybářům-Rambíčkův páník mi posledně říkal, jak už se těší na jaro, že bude Ramba brát s sebou na ryby. Možná netuší, že nahodí splávek a Rambo mu ho ihned přiaportuje.

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:28
- Nahlásit

Ketrin
Labradora na ryby??? No nevím nevím... Sára zaručeně vyplaší všechny ryby v okolí několika kilometrů a to se do vody noří a neskáče (ona je totiž pravá dáma)... ale kamarádky labrouš tam skáče i z útesů u moře (pošuk...)...

Mě by jen zajímalo, jestli se tyhle lidi někdy poučí nebo ne... Víš, jestli si třeba po telefonátu s tebou řeknou, že ono to není tak jednoduchý... Ale asi ne, co?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:35
- Nahlásit

Jandula
Dělám si srandu, on ho má zmáknutýho. Když dostane povel, bude mu ležet u nohou a čučet, jestli ryba zabere. Nejspíš ovšem po pořádném proběhnutí - oni jsou denně v revíru. Tak pak si pes asi docela rád zchrupne na rybách.

Tyhle lidi se po telefonátu se mnou určitě nepoučí, já totiž takovéhle štěkně nic nevysvětluju a už vůbec ji nepřemlouvám, aby si laskavě vzala ode mne štěně

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:36
- Nahlásit

Jandula
proc by se mela poucit. on se nekdo najde, kdo ji to stene proda dle jejich predstav ...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:38
- Nahlásit

Je to stejně srandovní - někomu je to z Brna daleko, jiný z toho samého Brna jezdí každou neděli navštěvovat tu svoji vybranou fenečku. Až si ji budou brát, pojedou sem už počtvrté.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:42
- Nahlásit

Ketrin
no vzdalenosti jsou fakt relativni. jsem si stezoval svy lektorce anglictiny, ze musim do skoly az do Brna, ze je to 200 km, ze budu ted muset jezdit pracovne do Ostravy, vysvetloval jsem ji, ze je to na druhym konci republiky a ona se ptala, jak je to daleko. tak jsem ji rekl 350 km a ona se zacala smat, ze tohle v Kanade povazuji v podstate za rohem, o cem se ani nevyplati mluvit jako o ceste ....

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:43
- Nahlásit

Jirikovo
Pojď na chat. Nutné.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:45
- Nahlásit

Jirikovo

Přesně tak. Když mám teď jednoho syna už skoro 2 roky v Indonésii, tak to že druhý teď odjíždí do Anglie mi přijde jako by jel maximálně do Prahy...

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:47
- Nahlásit

Ketrin
Mám na Tebe prosbu. Víš jak jsi mi jednou radila s Evičkou s tím štěkáním mojí fenky a dorážením na řvoucí psy za plotem. Jsme tak daleko, že docílím toho, že neštěká, jenom hrozně táhne na vodítku. Myslím tím, když jdeme okolo toho plotu. Když ji řeknu sedni, zůstaň, tak poslechne a sedí jak pěna před plotem a dívá se na toho štěkající psa. Vydrží tak dlouho, ale jakmile jí dám povel volno, tak mě zase táhne na vodítku. Nevím jak docílit toho, že projde na prověšeném vodítku. Chci toho po ní moc, chce to čas?

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:55
- Nahlásit

Ketrin
Vidíš, a moje mamka si stěžuje, že jsem pár hodin jízdy autem od ČR... ale u mě je to něco jinýho, jsem holka a ještě k tomu jedináček...

No Sára když bude v odložení, tak mi do vody taky nepůjde, ale stejně bych jí s sebou na ryby nebrala...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:00
- Nahlásit

Martina
Já myslím že to co popisuješ je slušnej úspěch. Ale proč dáváš povel volno, když má jít na prověšeném vodítku? Snad k noze, ne? Jinak ale super, určitě jste udělaly velký kus práce.

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání