| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
ahoj vsichni, jak tak ctu tuhle posledni diskuzi...tak zrovna vcera sem myslela, ze doma uz pro me nebude doma...nevim co se se vsema stalo, ale prijde mi, ze je pro vsechny najednou pes vec a to jen proto ze zrovna momentalne smrdi... najednou nesmi do auta, protoze nehodlaj sdilet stejnou sedacku jako on a nesmi ani ke me do pokoje, protoze je spinavy a smrdi co se to s tema lidma deje??
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
Jandula
no ja o vikendu mluvil s kamaradem, ktery se odstehoval z Prahy do Budejovic. asi hodne poslouchal cimrmany a dospel k nazoru, ze v Budejovicich by chtel zit kazdy (teda krome me). tam si nasel nejakou slecnu, k te se radeji vyjadrovat nebudu, proste mi do oka nepadla. slecna ma rodinu skladajici se z maminky, sestry a sestrinyho pritele. tito tri bydli v panelaku v Budejovicich, slecna myho kamarada bydli v byte u kamarada. maji 15 km od Budejovi chalupu. na chalupe zije fenka RTW ... kamarad kazdy den jede autem na chalupu, da fence nazrat a jede zase zpatky. a vsichni jsou stastni, jak je o psa postarano ... normalne jsem mel co delat, abych mu jednu nevrazil, i kdyz v tomhle pripade on je v tom nevinne a naopak jediny se aspon trochu snazi ...
|
ola
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:09
- Nahlásit
Jirikovo
Musíš kamarádovi vyjasnit, že si z celý tý rodiny vybral vlastně blbě a jedinou dobrou volbou pro něj je ta RTW fenečka. Tu ať si nastěhuje do bytu místo té své poněkud zvláštní slečny...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:10
- Nahlásit
ola
no on kamarad bohuzel v lete prijde i o ten byt, takze je otazkou, zda by to pro toho psa byla velka vyhra. a hlavne kamarad byl taky presvedcen, ze to tomu psovi staci ... hodina denne a hotovo. ale aspon tu hodinu tomu obetoval. ostatni na to kaslou uplne ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:12
- Nahlásit
Lidi si hlavně neuvědomujou, že když budou mít psa v bytě a čím víc času s ním stráví, tím víc si usnadní sžívání a výchovu. No však to píšu na svých webovkách, Jandula to četla. AKorát mi někdy (třeba teď) připadá veškerá osvěta marná...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:15
- Nahlásit
Ketrin
U nás doma to taky muž zkoušel, že pes bude venku, dokonce mu nechal zhotovit parádní kotec, který nám všichni v okolí závidí. Výsledek?? Sára v něm byla jednou a asi naposledy. Nahlas to taťkovi neříkám, abych ho nevytočila (on ten kotec vyjde na pěkný peníz), ale proto jsem si psa nepořídila, abych byla bez něj a on bez nás (teda pardon, ona). Možná se to dá pochopit u hlídacího psa, kterým labrador ani bígl rozhodně není.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
ja cim vic prouzdam po tehle strance, tim vic sem presvedcena o tom, ze muj pes je moje dite...skoda jen ze pro zbytek rodiny je to jen pes
takhle mi jednou prejelo auto kocku(ta kocka byla vycvicena jak pes)...a tata mi na to rekl,no vidis to, a co jsme do ni dali penez...!!!!!!chapete to??....ted mam novou cicu a kdyz utece ven, tak tata rika, at ji zavolam, ze by ji bylo skoda....jak kdyby to byl kus hadru!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:19
- Nahlásit
jinak moje sandy ma taky paradni boudu, s kobercem a zateplenim, ale potvora v ni bejt nechce..jen obcas kdyz je na zahrade a prsi...stejne je furt doma v pelisku...a taky mi prijde ze cim vic se o ni staram a venuju ji vic casu, tim min me doma posloucha...kdyz ji reknu at si sedne tak na me civi a dela ze absolutne nevi co po ni chci
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:21
- Nahlásit
nika00
nekteri lidi nas proste nechapou...a nikdy chapat nebudou..mrzi me ze to mas zrovna v rodine
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:24
- Nahlásit
Gája
Taky jsme měli kotec-Sali v něm v noci spávala, dokud jsme měli jen ji. Od té doby co přibyla Bresta, (r.2000) byl kotec opuštěn, chátral a chátral, až ho loni manžel se syny zbourali
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:25
- Nahlásit
Ketrin
Pravda pravdoucí, máš to moc hezky napsaný... Ale zatím mi to připadá jak stejný boj, který vedeme proti množení psů bez PP.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:33
- Nahlásit
nika00
To je mi líto, že máš doma tak nelehkou situaci, ale nedej se!!! A bojuj, za sebe a za svého psa. Já to doma zpočátku neměla taky lehké, můj muž nevyrůstal v prostředí podporujícím lásku ke zvířátkům, u nich doma veškeré zvířectvo muselo být k užitku, nebo-li "k sežrání" a to doslova. Takže pes u nich nehrozil, toho by nesnědli. Teprve až já (a to až po mnoha dlouhých letech společného soužití) jsem ho trošku změnila a lásce k psům, jestli se to tak dá říct, naučila. Jinak musím přiznat, že přírodu má fakt moc rád a tu naši českou zvlášť. Jó a miluje všechny kytky, i ty polní (to mě na něm fascinuje).
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:37
- Nahlásit
Jandula
Chci věřit, že většinu lidí k tomu vede spíš neznalost než zlá vůle a nedostatek citu, ale v důsledku pro toho psa je to jedno.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:39
- Nahlásit
Ketrin
Jenže oni se nedají přesvědčit, že je to špatně a to je problém... Já vidím, jak je Sára šťastná, když přijdu domů po deseti minutách, co jsem v obchodu, nosí mi hračky... Je pravda, že my jsme sice vždycky měli psy, v bytě, ale teprve Sára se mi pořádně zažrala pod kůži... Jenže ty lidi, co tohle nezažijou, neví o co se vlastně připravují...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:48
- Nahlásit
Právě. Na jednu stranu si říkám, někdo by třeba měl dostat šanci, až to štěně bude mít, tak veškeré původní plány přijdou vniveč... já když si vzpomenu na sebe při pořizování SAliny, tak dnes bych sama sobě štěně asi taky neprodala... ale někdo si dá poradit, někdo ne... a já se bojím to riskovat, že moje mimina, ke kterým v noci vstávám a opečovávám je, skončí "na zahradě" jako protivní psi, lítající kolem plotu a štěkající na vše co jde kolem... Takže já těm lidem, ze kterých mám blbý pocit, tu šanci nedám.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:51
- Nahlásit
hmmm my meli vzdycky psa venku...takze tohle je prvni pes doma...a samozrejme mama je z toho na odvoz do bohnic....vidi nekde chlup a hned se ji zveda zaludek ...chjo...je fakt ze ja muzu cesat 3x denne a chlupy sandy furt padaj...taky ted po zime trochu smrdi...jeste navic doharava....nebo kdyz mama sandy pohladi, tak ji nesmi ani oliznout...to je jak kdybych obejmula dite a nesmelo by mi dat pusu
ale jo gájo ja uz bojuju 4 roky...a psa nikdy nedam a nenecham mu ublizit....at uz fyzicky, nebo treba rvanim...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:53
- Nahlásit
nika00
Jo, ty nešťastný chlupy a příliš pořádný hospodyňky...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:58
- Nahlásit
nekdy musim luxovat 2x denne....ale jak je mozny, ze nektery retrivri maji takovou uhlazenou srst, ne moc padajici...a sandy ji ma jak stene....takovou chundelatou a pride mi ze ma hrozne moc tech chlupu...a furt padaaaaj..pomooooc
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 10:59
- Nahlásit
nika00
ja se divim ze ti mamka psa dovolila poridit, kdyz ma k nemu takovyhle pristup my mame taky chlupy vsude..nekdy i v jidle
|
Gája
Člen |
- Nahlásit
Naše Sára nám začala devastovat obývák (stolek, sedačku, kytky, atd.) asi to, co všichni pejskaři znají z vlastní zkušenosti. Můj chlap mi začal vyhrožovat kotcem, půjde-li to tak dál a basta. Tak jsem nechala vyrobit u známého a moc šikovného truhláře, paravan, který ji zabrání vstup do obývákové části pokoje (máme spojen obývák s kuchyní a jíd. koutem) a bude v té kuchyňojídelní části, jen aby byla s námi a ne v kotci. Počítám s tím, že řešení je dočasné. Vlk se nažere a koza zůstane celá.
|
ola
Člen |
- Nahlásit
Ketrin
U nás taky manžel nachystal materiál na boudu, no a... Materiál už byl použit dávno k něčemu jinýmu a boxina je doma.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:02
- Nahlásit
ola
Boxer v kotci, to přece vůbec nepadá v úvahu.
Můj choť je teď nadšen, jak je to místo pod lípou, kde byl kotec, bez kotce pěkné...je tam výhled do údolí, chce tam nechat udělat stoleček a lavičku...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:04
- Nahlásit
orry...mama je nekdy v pohode..ale pak ji neco nas... a uz to lita vsechno...ja uz se naucila to neresit...ale stejne ji nerozumim...jo to mit mama chlup v jidle tak ji omejou....ale myslim ze u nas dela vetsi bordel spis tata nez pes...ona uz je z toho akorat hotova...ale ja sandynku branit sec mi sily staci )
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
Ketrin
Dostat šansi... Já ti nevím, jsou tři varianty: nejlepší - dobře to dopadne, pes si je omotá kolem prstu a bude se mít dobře (já bych na to moc nesázela), druhá - pes bude chudák venku na zahradě a dostane nažrat, třetí - vrátí ti ho, protože ho nezvládnou...
Já bych do toho risku nešla... Co ti Chorvaté, ozvali se?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:09
- Nahlásit
Jandula
No právě. Takžes mě utvrdila v mém postoji. Žádná šance.
Chorvaté nic, asi jsme moc daleko.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:10 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
Ketrin
Oni ti chlapi nakonec skoro vždy udělají to, co po nich člověk chce, jen se to musí udělat tak, jakože na to přišli právě oni.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:11
- Nahlásit
Ketrin
Jo, ty nešťastný chlupy a příliš pořádný hospodyňky...
v neděli, když sem se ukládala na nemocniční sněhově bílou postel, tak sem zmerčila plno hnědých chlupů všude po prostěradle... a podotýkám, že Edka hnědka zůstala doma...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:13
- Nahlásit
Ketrin
To víš, odchováváš jeden vrh za dlouhou dobu, pipláš to, staráš se o to, žiješ v obavách, jestli jsi vybrala dobře páníčky, ty se máš právo rozhodnout komu štěně dáš nebo nedáš...
Psala jsi jim v angličtině? Kdybys jim to chtěla poslat v chr, tak mi pošli mail, já to přeložím a pošlu zpět.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:16
- Nahlásit
Jandula
Psala jsem to ve své špatné kostrbaté angličtině. Oni psali v chr i v angl.
Eda
a co na to sestřičky?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2006 11:17
- Nahlásit
Gája
.. a taky se je musí hodně chválit
|