| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 09:25
- Nahlásit
Ketrin
Hlavně ty zdechliny jsou nebezpečný... Ale moc jich tady není, Sára nepohrne žádným smradem...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 09:29
- Nahlásit
Jandula
Bohužel i když se to nesmí, tak každý rok se někde vyskytne případ kladení otrávených návnad (na škodnou). Kamarádka takhle přišla o roční labradorku, která tu nástrahu jen vzala do tlamy, nežrala ji. Během chvilky dostala strašné křeče a když dojeli na veterinu, umřela jim na stole.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 09:32
- Nahlásit
Ketrin
Fakt jo??? Já se teda třesu vždycky strachem, když vidím, že Sára něco žere, ale tohle mě nějak nenapadlo (tady ty případy nejsou)...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 09:38
- Nahlásit
Buď ráda. Chce to opatrnost, ale zase na druhou stranu kdyby člověk na tohle pořád myslel, tak psa nemůže ani pustit z vodítka. Tohle se stalo v okruhu Mimoně, kde je ten bývalý vojenský prostor a jsou tam strašně přemnožené lišky.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 09:43
- Nahlásit
Ketrin
Aha, no já se trošku bojím až se vrátím do Čech, okolo nás jsou lesy, ale jak to tam chodí - myslivci, návnady atd - to fakt nevím... Hlavně Sára je pošuk, který sice poslouchá, ale v novým prostředí si hned všechno musí prolítat, ozkoušet atd...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:12
- Nahlásit
Jandula
Jak říkám-člověk musí mít taky trochu štěstí. Myslet furt na to, tak se zblázníme.
Z jiného soudku - dnes začalo JARO!!! To jsem zvědavá, kdy roztaje ten kotel sněhu, co tu všude je...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:16
- Nahlásit
Ketrin
nerad te opravuji, ale astronomicke jaro skutecne zacine dnes, ale rozhodne jeste nezacalo ... zacina az v podvecer ... jinak kotel snehu roztaje pomerne rychle, me by spis zajimalo, kam se to vsechno vejde ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:17
- Nahlásit
Jandula
mela bys to videt u nas na sidlisti, kdyz roztal ten snih ... vsude jedno vedle druhyho. fakt dost desna hruza. chci radsi zase zimu, pod snehem to neni tolik videt a ani pes po tom tolik nejde ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:20
- Nahlásit
Jirikovo
No, poteče to z kopce dolů...to tak bývá...např.od nás do Jizery, pak do Labe a do Němec...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:22
- Nahlásit
Eda
Sedla jsem k PC a projížděla snad všechny chovky, kde měli něco o svých vrzích nevybírala jsem pouze výstavní liniovky, ale spíš pracovní a nejlíp s canisterapeutickou zkouškou. Našla jsem chovku Chlupaté štěstí a paní mi odepsala na mail a tak slovo dalo slovo, čapla jsem telefon, volala tam a myšku si hned zamluvila . Dokonce jsem si mohla dát i vlastní jméno
Akorát teď se asi nedočkám května a jestli jí uvidím v neděli, tak to bude ještě horší
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:24
- Nahlásit
Ketrin
aha, takze zalozit si v Nemecku firmu se zachrannymi pomuckami pri povodnich by mohlo byt docela dobry, ne? nejdriv vyzkousime tento novy kseft v malych ceskych pomerech na Jizere a potom se budeme presouvat spolu s vodou do Nemecka. to je fakt dobry. do toho jdu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:28
- Nahlásit
Ono to s tím táním nebude tak horký. Spíš se bude lyžovat ještě v červnu. Aspoń ten pocit mám když kouknu z okna.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:33
- Nahlásit
Ketrin
no neboj. koncem tydne ma byt snad i 15 nad nulou, to potom potaje pomerne rychle .... preci by mi pomale tani nezkazilo uzasny kseft ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:33
- Nahlásit
ko4ka
Chlupaté štěstí je dobrej a solidní chov, určitě sis vybrala dobře.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:36
- Nahlásit
ahoj....ted me napadla takova otazka....kolik vazi vas pes? ja mam retrivra a asi je to moc...vazi 40kg...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:38
- Nahlásit
nika00
jak ti potvrdi brnaci, RLDC vazi priblizne 7 kg ... mimochodem, vsichni byli prekvapeni, ze je tak mala. by me zajimalo, co cekali ....
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:42
- Nahlásit
a co ze je ten rldc???
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:45
- Nahlásit
nika00
ty jeste neznas RLDC?? proboha, jak muzes vubec zit .... je to desne vzacna a draha rasa, teprve budu v CR zakladat prvni chov, pokud se mi podari objevit nekde i vhodneho jedince opacneho pohlavi ... jinak ta zkratka vznikla vlastne z hlavnich plemen, ze kterych byl tento pes cilene vyslechten. je to Ridglabrodalmatinsky chrt
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:47
- Nahlásit
aha....a jak to vlastne bude vypadat??bych si jednoho dyztak hned zamluvila
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 10:49
- Nahlásit
nika00
pockej, jak jak to bude vypadat? to plemeno uz existuje a uz vypada ... normalne je uz uznany i standard plemene. muzes se podivat na fotky moji ®onie a uvidis, jak vypada ukazkovy jedinec teto rasy ...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
to je ten cerny??
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:14
- Nahlásit
nika00
samozrejme. jakakoliv jina barva nez cerna neni u tohoto plemene pripustna ...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:21
- Nahlásit
sem totiz ocekavala ze se na barve projevi nekde ten dalmatin
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:24
- Nahlásit
nika00
Jirikovo jako obvykle ignoruje všecko co se mu nehodí do krámu, víš? např.viz poznámka Garfielda na fóru o brněnském SEKTÁNÍ, že ®onie nemá nic z R, L, D ani C...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:25
- Nahlásit
nika00
historie vzniku tohoto plemene je velmi dlouha a byly o ni popsany stovky stranek (zajimave, ze vetsinou jsem popisoval ja ...) dalmatin se projevuje skutecne na zbarveni, ale pouze za idealnich klimatickych podminek, zejmena pri hustem snezeni ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:27
- Nahlásit
Ketrin
zavistive prispevky majitelu podvyzivenych NO snad nelze ani brat vazne, ze ... Garfield proste neunesla, ze ®onie vzbuzovala vetsi pozornost mezi ostatnimi ucastniky setkani nez jeji tuctovy nedokrmeny vyhubly sobecky pes .... nic jineho v tom nehledej.
mimochodem, v zadnem pripade nelze rici, ze bych ignoroval nejake poznamky. vznik plemene RLDC byl podrobne vedecky probadan a s kazdou pripominkou se dokazi vcelku solidne vyporadat a rypalum vse vysvetlit ....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:29
- Nahlásit
nika00
Jo a moje labradorka za normálního stavu váží 36-38 - jak kdy, teď po porodu nevím, asi trochu víc. Veteránka má těsně pod 40, ta je trochu tlustá. Na goldena je těch 40 řekla bych dost, jestli je to fena.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:35
- Nahlásit
nika00
Už jsem ti to psala, fena goldena by měla mít do 30 kg.
Ketrin
Sára váží tak kolem 22 kg, ale on je sražená...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:39
- Nahlásit
Jandula
tys ji srazila ze schodu???
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2006 11:42
- Nahlásit
Jirikovo
néé, ale ona je takový ten retriever hozený do pračky na 90 stupňů a vytáhnutý ven trošku sražený o nějakou 1/3...
|