| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:39
- Nahlásit
Lucie od Arta
Hele a nahánkou teda smí jen prasata? Já jsem viděla nějaký fotky z naháněk a taky tam měli i picnutý srnce.
No hele jsem na to zvědavá,třeba takový střílení,já jsem slepá i s kontaktníma čočkama
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:40
- Nahlásit
jana33
hmmm.asi se tam přimotali
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:41
- Nahlásit
jana33
teoreticky by ještě šla holá mufloní a jelení a sika teoreticky...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:45
- Nahlásit
Lucie od Arta
dyt jsi psala,že muflon nee, tak jak to teda je,myslivkyně
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:47
- Nahlásit
cituju zákon o myslivosti:
zakázané způsoby lovu:
u) lovit na společném lovu zvěř spárkatou kromě laní a kolouchů jelena evropského a jelena siky, muflonek a muflončat, selete a lončáka prasete divokého; tento zákaz se netýká lovu v oborách
tak a je to přesně
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:48
- Nahlásit
jana33
njn, zapomněla jsem na holou - ale já nikdy nezažila naháňku jinou než na prasata, no.a siku jsem teda v životě neviděla.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:48
- Nahlásit
Lucie od Arta
jsem asi myslivec.pasovane
gratuluju! a promiň, ale zrovna tady smolím diplomku, tak se peru se slovíčkama a správnou čestinou a ta myslivkyně mě dostala
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:53
- Nahlásit
Jak,že lan a koloucha jo a jelena ne? To je diskriminace,důrazně protestuju
Tak to asi je tak,že primárně půjde o prasata,ale tady je hafo mufloní a místama i jelení zvěře, takže když tam vlítnou ty,tak buou střílet i je. Btw páneček už se začíná o ty naše mazánky bát,aby nám je nepicli. Hele napiš mi,jak to u vás probíhalo,všechno co tě napadne. Mail andras@centrum.cz
Dííík
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 11:56
- Nahlásit
jana33
ano prosím.
maila sesmolím...ale až se k tomu dostanu .na černý psy bych krom reflex obojku - ten beru jako nutnej - zvažovala i reflexní dečky...čéče.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:00
- Nahlásit
Lucie od Arta
Hele,já už to tu psala několikrát, že jsem kdysi četla na myslivosti,že ty reflex obojky dost provokujou prasata. Ptal se tam nějakej chlápek,že už mu psa asi třikrát sejmul divočák,vždycky tam bylo víc psů a jen ten jeho měl reflexní obojek. A odpovídali mu,že to tak opravdu je,že si toho už všimlo víc lidí.... tak já ti teda nevim
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:07
- Nahlásit
jana33
aha...no kokr uskočí, to je fakt, labrouš je velkej.a šli by ti do kontaktu? já to zas beru tak, že když se křovím valí velkej černej...tak spousta blbů nejdřív střílí a pak zjišťuje, že to byl pes. tak rolničku na obojek
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:17
- Nahlásit
Lucie od Arta
Hele nevim, Sam se s divočákem jednou popral,ale to bylo díky tomu,že si myslel,že jde divočák po mě. No vidíš,rolničku určitě koupíme. A na obojky se zeptám až půjdeme zas s místníma na pivo, jak jsou oni zvyklý.
Mě to právě tehdy zarazilo,protože to bylo v době,kdy jsme ty reflexní obojky chtěli kupovat a po tomhle jsem si to rozmyslela
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:23
- Nahlásit
jana33
poptej - a dej vědět, to mě zajímá, nikdy jsem o tom neslyšela, že by to divočáky nějak víc štvalo ...Chm.
Já se stejně víc bojím střelců než prasat...Benji do kontaktu nejde- lítá kolem a řve, v uctivé vzdálenosti. ale např do kukuřice bych ho nepustila, tam by šel se mnou na řemeni u nohy - první naháňku (no, byli jsme dvakrát) jsem ho nepustila vůbec, šla jsem s honci a pes na vodítku se mnou...až podruhé jsem ho pouštěla a sám na prase nepřišel, až s dalšími psy a nešel do kontaktu, jen hlásil a hlásil, naštěstí...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:28
- Nahlásit
Lucie od Arta
Já to zkusím najít na tý myslivosti.
Hele to není špatnej nápad je tu první nahánku vzít jen sebou na vodítko,asi zapřemýšlíme. Tak až si sesumarizuješ poznatky,tak napiš,děkuji
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:31 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Lucie od Arta
Tak jsem to našla
vyhrazena. Kynologická poradnazpět
Dotaz č.: 115 [vloženo 5.6.2007]
Reflexní obojek a lov divočáků
Dobrý deň pani Tichá, prosím Vás o radu, či ste sa stretli v praxi s používaním reflexných obojkov (plátený obojok na suchý zips) na poľovačkách na diviačiu zver. Či náhodou nedráždi červená farba obojka čiernu zver, ktorá potom na psa viac útočí. Poľujem so sučkou slovenského kopova a už tri krát ju roztrhal kanec, keď mala na krku reflexný obojok. Ostatným psom na poľovačke sa to nestalo. Pritom je v cvičnej obore opatrná a udržiava si od diviaka bezpečnú vzdialenosť. Ďakujem.
Odpověď:
Dobrý den,
přiznám se, že vlastní zkušenost s reflexními obojky a černou zvěří nemám, ale vím od kolegů, že na podobné problémy narazili a to i u služebních psů. Asi bych do revíru psa s reflexním obojkem nepouštěla.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:33
- Nahlásit
jana33
mno jedna paní povídala...bych se neptala pí Tiché, ale spíš těch chlapů u vás . ale u nás byli vesměs psi s obojky a nic...Pěkně jsi mě nahlodala.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:37
- Nahlásit
Lucie od Arta
Blbe, já se taky neptám paní Tiché,já ti kopčím,proč už jsem tehdy ty obojky nekoupila a jsem s nima na vážkách
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:41
- Nahlásit
jana33
ale dyk já vím, že ty ne - jen mám k pí T a jejím radám vrozenou nedůvěru - esli všemu rozumí tak jako legislativě FCI...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:45
- Nahlásit
Ketrin
krásný fotky z Alp máte i to počasí nevypadá na fotkách tak děsně, jaký bylo asi ve skutečnosti
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:46
- Nahlásit
Lucie od Arta
Prooč? Její vědomosti o legislativě neznám,nicméně na přednáškách o chovu psů mluvila moc zajímavě a já s ní hodila super řeč o teriérech. Pravda,slibovala mi kontakty na prověřený chovatele jagošů a po roce furt nic
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 12:58
- Nahlásit
jana33
vona ale chová jorkšíry, ne?
no nic, já ji párkrát zažila moderovat a stálo to za to...a postoje CMKU k nekterym pravnim otazkam, napr k zrizovani novych klubu, jsou hooodne zvlastni -ale to je nastesti na uplne jinou diskuzi. Odpo z druhe prace popisu, jak jsem se klepala pred prasatkama...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:02
- Nahlásit
Lucie od Arta
Jorkšíry? Kde by vzala Tichá jorkšíry?
Léta letoucí vedla u nás chov lakeland teriérů,měla best pséky i odchovy,dělala v myslivost, proto na myslivosti.cz odpovídá v kynlogický poradně
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:09
- Nahlásit
jana33
aha - já jí znám z fce a poradny na CMKU , kde bohužel odpovídá taky...
a z moderování KCHLS výstavy, kde byla dost mimo - a někdo mi říkal, že te´d chová jorky, ale mohl se samo splést-)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:15
- Nahlásit
Lucie od Arta
Co vím (loni),tak ona ted nechová žádné psy,protože na to nemá čas ani kapacitu. Ale dost pochybuju,že by si ona vzala jorky.
Hele já myslím,že ona je veskrze hodná ženská,ale je to taková hodná panmáma a na nějakou politiku (a o ničem jiném to v CMKU není) nemá a bude opakovat to,co má a co jí řekli a do nějakýho konfliktu by nikdy nešla.Nevim,no.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:20
- Nahlásit
jana33
právě právě - ale jak říkám, to je na diskuzi o CMKU - ktera ma u nas zastupovat FCI a pritom jedna proti jejim regulim...Netvrdim, ze je pani Ticha nejaka zla intrikanka, ale odpovedi v poradne vazne stoji za to - a argument, ze nekdo to delat musi ...ale dost politiky.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:23
- Nahlásit
Lucie od Arta
Nj,však já to na tom mujpes čtu
Já jí z tohohle pohledu naštěstí neznám a na přednáškách o chovu a veterině byla moc fajn,tomu ona rozumí
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:32
- Nahlásit
jana33
mnojo vlastně, ty tam u nás šmíruješ
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:37
- Nahlásit
Lucie od Arta
Tak já na mujpes začala chodit před dlouhými lety,když tam fungovala forum anglickýho kokršpaněla, dokonce jsme tehdá udělali i sraz. Sam byl spokojenej,byl největší
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:48
- Nahlásit
jana33
ale jo, já myslím u nás u špringrů -tam je zas benji nejmenší. O kokr sraz se pokouším už léta - všichni jsou buď íný nebo jezděj po výstavách - anebo jsem je asi nasrala tím, že tvrdím, že kokr bez PP může bejt fan parťák, ale většinou to vzhledem ani povahou není kokr a tím páde fakt není důvod ho množit dál, jen proto aby si uvrčenej krátkouchej miláček vrznul případně aby 50 cm v kohoutku vysoká čubinka nedostala rakovinu dělohy...Takže dívčiny s kokry bez PP se mnou nemluví
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2009 13:55
- Nahlásit
Lucie od Arta
No,ono se to tehdy tak postupně rozpadlo, ale cca dva roky jsme tam kecali každej den o všem. Cast lidiček měla kokry, část mívala kokry a část byla nějak spřízněný s těma,co měli nebo mají kokry Tam jsem se vlastně seznámila s Lenkou D.
Ad srazy - my organizujeme každej rok labradoří srazy,ale nějak teda tyhle věci jako PP a nePP neřešíme, každej na to máme svůj názor,ale na srazech o budoucnosti plemene a standardu fakt nemluvíme
|