| Autor |
Zpráva |
Nikyky
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2009 22:20
- Nahlásit
děkujeme! já sem ta blonďatá :-D
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2009 07:23
- Nahlásit
Nikyky
Tak všechno nejlepší
A konečně jaro,jsem z toho nadšená,pesáci včera po procházce dostali na zahrádku kosti a užívali jsme si prvního sluníčka
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 13:39
- Nahlásit
Ahoj všem, hlásím první klíště a to jsem se radovala, že byla tuhá zima a tyhle potvory vymrzly... a ono ne
konečně je super počasí, Eda pomáhá na zahradě a i venku je to fajn na všechno možný
krásný jarní čas přeju!!!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 13:52
- Nahlásit
Ahoj vespolek
My jsme včera s Andym a rodinkou a příbuznýma s mrňetem vyrazili do zoo...a teda byl to masakr. Nějak nás minulo to,že se tam včera konal zahajovací den a byli jsme tam v tom nejhorším...člověk na člověku...asi 20 tisíc lidí...Ale Andy byl statečnej a dokonce posloužil i některým mrňatům jako muchlovací objekt a rozplácl se před nimi jak široký tak dlouhý a ani nehl brvou,když mu nechtěně třeba šlápli na ocas. Doma se k mrněti taky choval skvěle
Jinak ti naši by asi měli radši tu zimu, aspoň Andymu se to horko moc nelíbí.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2009 19:08
- Nahlásit
Hani,Samoušek se k Andymu přidává, taky si stěžuje,že uděřila hnusná vedra My dneska byli jezdit,tak jsme vzali sebou pséčky,aby si začali na koníky zvykat,no Ferdu málem klepla pepička )))
Tak my zatím klíště neměli,ale sousedka hlásila,že už si sundavala,tak se budu muset začít stříkat offíkem,když jdu venčit. Pséci jsou poprvé ošetřený na čistě přírodní bázi,tak jsem zvědavá,jak to bude fungovat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 18:01
- Nahlásit
Tak dneska jsme během dlouhé procházky objevili krásný vysoký les, plný sasanek,jaterníků,podbělů a plicníků,no pastva pro oči. Pséci už takovou pastvou nebyli,protože cesta celou dobu vedla vedle bahnitého lesního potoka,tak si to dovedete představit Tak jsem se jim pak pomstila a vykoupala jsem je hezky v šamponu,protože ten lesní odér divokejch prasátek byl echtovní Ale asi nás to čeká častěji,protože je to tam tak hezký,že tam určitě budeme chodit
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 20:52
- Nahlásit
jana33
fůůj, šampón tak to hnědka naštěstí nikdy nezažila, protože smraďárny rovnou žere a nebaví jí se v tom válet...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 21:22
- Nahlásit
chm, to Cora je ze všech nejlepší - žere i se válí, což provedla právě dnes
Eda spec.pro tebe je v aktualizaci Sali hledící do objektivu
|
Nikyky
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2009 21:40
- Nahlásit
Ahoj holky!
Tak u nás už je konečně taky jaro, ale Eykoslav je milovník zimy, takže jakmile se může válet ve sněhu, neodolá... Včera s dneska sem na prochajdu vzala i sousedovic labinu, sedla si s nima u potoka otevřela knížku a byla pohoda. vůbec se mi nechtělo domů... Eyko už se koupe v tom ledovym potoku, musim ho hlídat kam leze. někde je hodně silnej proud, tak aby vůbec vylezl....
Jinak bych potřebovala trochu poradit, jeden pán tady má flata a pejsek si z něj dělá dobrý den, je o trochu mladší než eyko a je děsně přátelskej. Když začla zima, začli jsme chodit na louku, kam chodí i ooni a ten flat za námi neustále zdrhá, klidně přes celou louku, a pán na něj volá povelama jako, Bene Neslyšel si mě, Bene okamžitě se vrať... Já si E. vždycky chytnu, ale en pán pak přijde, že je mám nechat puštěný ať si pohrajou. Ze začátku mi říkal, že je to sranda, že je to štěně, ale teď uuž mu to asi leze na nervi a dělá jako bych za to mohla já, skoro ani nepozdraví, na psa řve, pocem ty debile a tak. Nejhorší je, že je to tátovo kamarád, tak nemůžu ani nic říct. Psa se pokoušim odehnat, ale jenom tim, že ho odstračim, nechci na něj být zlá... Tak co s nim mám dělat??
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2009 07:54
- Nahlásit
Ketrin
děkuju pěkně,však už jsem se pokochala...
moc se mi líbí Borgo číhající a Cora ležící a oba na 1 hromadě
|
choco
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2009 18:55
- Nahlásit
Ahojky tak jsme zpátky z cvičení WT s anglánama a bylo to super. Dneksa už teda byli psi krapet přichcíplí z toho horka, ale naopak je trenér chválil,že jsou mnohem lepší než byli včera ))) Všechno se dělalo ve walk up (snad se to tak píše a včera jsme teda měla s Andym co dělat aby to ustál a byl v klidu, dneska už to bylo lepší ale ty stopky... A co dělali psi v třídě M a S , tak to je fakt na vyšší dívčí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2009 21:15
- Nahlásit
ahoj já zas na dnes poprvé sezvala cvičit štěňata a mlaďochy (oveverkáře), co jsem jim loni slíbila cvičení + se přidala jedna kříženka LR x šarpej. No vyšší dívčí to tedy nebyla - rozvrkočení mlaďoši - ale sešla se i dobrá sestava páníků a byla sranda. Nejvíc perlí Borgův žlutý synek, to je tedy číslo
EdaBorgo číhající a Cora ležící Ta se právě nepovedla - to padli za vlast a usnuli na dvorku různě ležíce na sobě a přes sebe navzájem propleteni, chtěla jsem to tichoučce vyfotit z okénka WC, jenže Borgo se vzbudil
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2009 21:20
- Nahlásit
Nikyky flet je holt flet a nemá si ho pořizovat nikdo kdo snadno vypění myslím že nemůžeš udělat nic víc než se na pána snažit zapůsobit nějako diplomaticky a to přes taťku
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 06:14
- Nahlásit
Ketrin
jéé, to máš fajn, že se scházíte s omladinou a ty můžeš sledovat jací jsou
já znám tedy trošku víc jen jednu fenku flata, a ta je úplně pohodová a miloučká za pořádnou lítací procházku by život položila
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2009 21:49
- Nahlásit
Nedá mi to sem nedat pár foteček od Dáši Š., která snad jediná aspoň něco málo z prvního dne nafotila, Jirka byl totiž pověřený za házeče a tak na focení už mu nezbývali ruce.
http://dsmidova.rajce.idnes.cz/0409_WT_Tabor_treni nk_s_Jamie_a_Markem_Bettinsonem/#P1070198.JPG
Ketrin
A jak často se budeš s omladinou scházet? A kolik jich tam máš? A co s Borgem a Corýskem, už máš nějak naplánování, kam s nimi letos na nějaké zkoušky vyrazíš?
Nikyky
Njn, taky bych to zkusila přes taťku...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 10:46
- Nahlásit
choco Moc hezký fotky. Viděla jsem i nějaký další na ML, někteří psíci pěkně hubení - tam by Corálie zapadla
Mimiňáci a puberťáci tu budou cvičit 1x týdně (pokud budem všichni živí a zdraví). Poprvé jich bylo 5, ale pokud se sejdou někdy všichni tak 9. Ve věku aktuálně od 4 do 16 měsíců. Taky jsem si na vás vzpomněla - ten pejsek po operaci DLK jak jsme se o něm bavily, (stejně starej jako Cora) ještě nemá ani rok po operaci a kulhá i po malý zátěži. Je to děs Jak je na tom Andy? Ohledně našich zkoušek myslím, že nepudem nikam, neb nic neumějí zkrátka od té doby co mám ty psíky 4 tak to nestíhám - necvičíme, procházkujeme, užíváme si a jen blbneme s míčkem a tak. Taky mám pocit že věnovat se trochu těm štěňuchům - zvlášť když mám mezi nimi dva " vnoučky" - Borgovy děti - má víc smysl než obrážet s Borgem pořád dokola zkoušky které už má, v marné snaze vylepšit 3.nebo 2. cenu na 1. S Corou bych teda chtěla letos udělat nějaké jedny zk.lov.upotř. asi PZ nebo VP, ale uvidím. Zatím při pokusech o nějakou předávku šaškuje a nuceňák s ní zatím dělat nemůžu/nechci. zatímco když jsem třeba včera při uklízení dvorku jí jen tak ze srandy strčila do huby koště a řekla jí "na, podrž mi to" tak držela a ještě u toho seděla jak přibitá. Ale na zk. nám koště s dlouhou násadou jako aport asi nepovolí, žejo S Borgem spíš půjdu možná na nějaké spec. zkoušky které ještě nemá, docela mě lákají např.ty barvářské na černou zvěř, prasat je tu hodně a on se jich nebojí, tak to třá zkusíme a je to věc která se pak cení i v praxi.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 11:28
- Nahlásit
Helčo a ty by ses pak v praxi nebála Borga k těm divočákům pustit? Já bych jako s labinou,byť na šňůře,postřelenýho kance sledovat nechtěla.
My včera pocvičili s bažantem, mám tu na kraji lesa jedno úžasný místo - obr louka,remízek,za ním tenhle plácek s pár starýma třešněma a břízkama a pak les - včera tam začali vyrážet stovky petrklíčů Pséci byli šikovný, i když ono je to takové cvičení necvičení,pět šest aportů, marking, blind a jedna dohledávka Ale když jsem viděla Samouška,jak byl nadšenej,tak jsem se rozhodla,že s ním budu cvičit už jen se zvěří a spárkama, on dummy nikdy nemusel a tady,kde je milion zvířecích pachů je má jako za trest. Tak když nám o nic nejde,tak budeme dělat,co ho baví To Rozára je nadšená až moc ze všeho a zatímco cvičím se Samem nebo Ferdou,tak kvičí na lesy,blbka No a Ferda s bažantem je prostě kouzelnej
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 12:15
- Nahlásit
jana33 To se uvidí, zatím jsme ve fázi úvah o těch zk a tam je prase mrtvý. Jinak v praxi pochybuju že by to probíhalo na šňůře kvičí na lesy,blbka - to mi "někoho" připomíná, i když - pozoruju zlepšení - už nekvičí nonstop, ale dělá pauzy
To je krásně, co? Má to jedinou vadu - že někteří musíme být v práci
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 12:19
- Nahlásit
Ketrin
No tak navolno bych většího psa po stopě divočáka nepustila . Takhle ve vedlejší vesnici lovili divočáka,blbci mu ustřelili tři nohy a stejně než ho dodělali,zabil ještě dva psy,brrr.
Hele já zas nemám takovou flákačku, v sobotu dělám dvě zkoušky,ve středu další a pak mám měsíc na to,naučit se na státnice. Takže cvičení a procházky jsou takový rozptýlení,když se mi už mozek zavařuje
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 12:52
- Nahlásit
Ketrin
Joo venku je nádherně, toho se musí využít
Na divočáky? Ty bláho, na to bych taky neměla teda odvahu...na ty se nechodí s žádnýma velkýma psama ,ne? A ten hafoš s těma loktama u Tebe teda cvičí? To je na tom teda úplně stejně jako my... Andy úplně bez kulhání není, za celou dobu,co jsme na těch injekcích už,tak snad nekulhal jen teď v to úterý a včera nepatrně. Dneska ho asi dvě minuty než jsme prošli kolem prohnala boxerka a bylo to zase vidět víc. Teď ho zkusím nechat zhubnout tak na těch 35 kilo, třeba mu to taky uleví...a ještě máme před sebou pět injekcí...
jana33
No za pískání a kvílení tam hafani dostali pár facanů...Andy to taky párkrát zkusil a taky si jich pár schytl...hlavně u vody, to jsou muka, když tam napadala hromada dummíků a on musel vydržet ,až přijde na řadu..
Za měsíc se připravit na státnici? Pche Moje příprava trvala víkend
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:00
- Nahlásit
choco
Hele Hani a je moudrý s Andym absolvovat několikadenní výcvik? Oni obecně aporty nejsou na klouby dobrý, to ti řekne každej ortoped,ale myslím,že když si to děláš individuálně sama nebo jednout týdně hoďku s ostatníma,tak to jde,ale tohle... No nevim.
Ad pískání, na cvičáku a tak se to dá ukočírovat, ale když jí mám s dalším psem uvázanou u stromu a ona slyší,jak na druhý straně s někým cvičím,tak prostě kvílí a s tím těžko něco udělám a brát jí sólo se mi zase nechce,protože jednak by řvala doma (minulej týden si blbka rozlízala tlapky a zůstala doma s Karlem a prej tu celou dobu vyla,jak kdyby jí na nože brali)a jednak brát každýho zvlášť,tak mě klepne. A u nich je to stejně zbytečný, kdyby jí člověk připravoval na nějaký zkoušky,tak je jasný,že to bude dělat jinak,aby jí tu možnost ječet nedal. Prostě je to náš nadrženeček
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:04
- Nahlásit
jana33choco Na divočáky?
zatím plánuju zkoušky, tak kliiid Třeba to nejspíš nakonec dopadne tak, že se panička bude bát rozmazlence pustit do praxe, takže se ozkouškovanej pes bude nadále věnovat gaučingu ten hafoš s těma loktama no cvičí... s těma mrňatama to není zatím žádný cvičení, loni chodil s Corou a ještě jednou stejně starou fenkou, pak dlouho nic - okolo tý operace - a teď spíš jen chtějí aby přišel mezi psy a měl nějakej kulturní program. Zkouškovat s ním nehodlá, oni ho ani na výlety atd. neberou, prostě to nejde - jen krátký procházky. V úterý donesl 3 aportíky, nějaká poslušnost, a trochu si pohrál a poběhal s 4 měsíčníma miminama a hned pajdal. Je to naprd a vem si že mu ještě není ani rok a půl
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:08
- Nahlásit
Ad pískání, - a jak píše Hanka facana - to bych Coru musela umlátit a stejně by ječela prostě tu situaci momentálně radši nepřipustím.
Jo a Za měsíc se připravit na státnici? Pche Moje příprava trvala víkend ony jsou státnice lehčí než maturita?? - já se učila celej svaťák
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:37
- Nahlásit
jana33
Ale na tom výcviku to zas tak náročný, co se týče běhání pro aporty nebylo, dopoledne si dal tak tři, odpoledne to byly myslím taky tři ve vodě...v úterý ještě míň, páč psi zůstávali hlavně v odložení a zkoušeli se na nich klidy a stopky a pak zase jeden u vody a hlavně mezi tím měl pauzy,ne že by furt lítal sem a tam pro aport, bůhví jak daleko. To by pak opravdu nechodil. Dneska se na to doktora zeptám...
Ketrin
Nj,ale co když pak chtě nechtě půjde po stopách Yettiho až k divočákovi?
Nj, je to fakt na houby s těma nohama...na výlety už ho taky netahám a zkoušky se uvidí, chtěla bych ještě něco zkusit,ale lámat přes koleno to nebudu. Ale úplně nicnedělat se mi taky nechce
|
choco
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 13:41
- Nahlásit
Ketrin
No ty naše státnice určitě Já před maturou v tom učení ležela taky asi měsíc před ní. Ale na tu státnici bych se musela zbláznit,abych si všechny předměty,co nám vypsali stihla ještě prolítnout a tak jsem doufala,že se budou motat jen kolem tématu bakalářky a pak vlastně i diplomky a ono taky jo
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 14:29 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 14:31
- Nahlásit
choco
cože? víkend? tak to ti jen tiše závidím máš buď štěstí nebo pevný nervy nebo oboje... já plánuju na učení taky min.měsíc... (teda při práci, toť se ví )
koukejte, jména pro labroše...
http://labradornet.com/index_e.html
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2009 22:32
- Nahlásit
Teda víkend? To si fakt neumím představit,co bych jim tam o těch otázkách,co si vytáhnu, povídala
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 09:28
- Nahlásit
Achjo, sotva dohárala Bresta tak zas je to tu včera manžel přijel dřív než já, pustil Borga,. ten oběhl a očůral pár stromů a pak se plavně vznesl přes plot a hurá k sousedům - ovčanda Fatima je zřejmě v nejlepším, uáááá
|
choco
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2009 10:18
- Nahlásit
jana33
No my jsme si nic netahali, ale po odvykládání mé diplomky se pak ptali prostě k tématu a z těch předmětů to taky vždycky směřovali jk tomu, o čem člověk měl diplomku, takže to bylo v poho Ale nervy byly to jo
Ketrin
Tyjo, tak nebuď macecha a sežeň mu další nevěstu,ne?
Včera jsem se ptala na veterině,jestli mu semtam ten dvoudenní výcvik ublíží a řekli mi,že pokud potom nevidím zhoršení a nemá záhul vkuse, a nepřekonává při tom metrový překážky,tak by to vadit nemělo.
|