| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 21:20 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
OPI
ty vepř.nožky- dělala jsem leta letoucí ten sulc, tj. rozvařit v papiňáku, kosti vyhodit a vše ostatní jsem pomlela na strojku - maso,kůži, chrupavky a dělala jsem si porcičky do mrazáku. jenže pro ty 4 psy už se mi faaaakt nechce tohle dělat. Takže teď je to tak, že 1x týdně dostanou každej jednu celou syrovou, každej se s tim uklidí někam stranou, hodinu je od nich klid a nezbyde ani atom.
A ty vitamíny atd., to si musíš trošku vychytat a udělat mu na míru, ale pokud bude strava hodně pestrá a bude ti baštit zeleninu a ovoce, a budeš na něm vidět že mu nic nechybí - tj.pěkná srst, zdravá kůže, celková vitalita atd., tak to zas až tak moc řešit nemusíš jak sama píšeš, zas až taková věda to neni
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 08:53
- Nahlásit
Ketrin
No fujjj,já se děsně stydím
Co se týká vepřovejch nožiček,tak my je nedáváme,protože Ferda pak bleje ty drobné kůstky. A rozvařovat to,na to mě teda neužije,papiňáku se bojím a v hrnci je to na hodiny.
Vitamíny my dáváme nahodile, dáváme každý den pangamin, jednou dvakrát za týden mořský řasy, teď jsem jim koupila bylinky od Phytovetu. A jinak spíš podle období,třeba když línají tak biotin. Jo a stířdám pupalkovej a rybí olej. Ale jinak si myslím,že tím kolik dostávají rozmanité zeleniny atd. nějakou velkou dotaci vitamínů nepotřebují
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:36
- Nahlásit
papiňáku se bojím
to já trochu taky, ale zkus to, musíš ho hned ztlumit a vařit to na minimum. Já ho používám hodně - mám dva, psí i lidský.
Dnes se Sali poprvé od operace vykadila, hurá
taky byl u vás mrazíííík?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:46
- Nahlásit
Ketrin
My nemáme žádnej, Karel se ho bojí taky
A okamžitě smaž tu hrůzu,co cituješ,já už si to opravila,jinak umřu studem
Salinka je šikulka,vidíš,jak to krásně zvládá
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:49
- Nahlásit
smaž tu hrůzu
cooo? dyť je to legrace
no tak jo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:54
- Nahlásit
Ketrin
To není legrace,je to ostuda
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 09:58
- Nahlásit
jana33
máš email
a já jedu na nákup
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2008 10:08
- Nahlásit
Ketrin
Děkuju za smazání
A máš odpověď
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2008 18:26
- Nahlásit
choco
Ahoj, tak máme za sebou další "horský víkend" a Enn se teď v plné parádě rozvaluje na gauči a já s přítelem sedíme na zemi u počítače...
Enn je dost hyperaktivní - což mi potvrdila i cvičitelka...a je taky paličák...tak nám dává páníčkům-amatérům pěkně zabrat....a o agiliti uvažuji...ať má taky něco svého..psího... a né jen s náma po horách a dloooouhých vycházkách...
Tak jak opět bude trochu volněji, budu volat cvičitelce (teprve třetí placená lekce) a domluvíme se na agility...ve většině případů už je základní poslušnost zvládnutá....
PS: Enn minulý víkend zvládla nejvyšší horu Beskyd - Lysou horu (tůra cca dvakrát osm kilometrů, ale Enn jich nalítala snad jednou tolik, protože po cestě "aportovala")...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 09:34
- Nahlásit
LucS
Být tebou,tak trošku brzdím. Máš mladého psa ve vývinu a vysokohorské tůry nejsou zrovna to,co jeho klouby potřebují. Agility je fajn,ale v žádném případě by neměla skákat vyšší překážky apod.,opět je to zátěž na klouby. Ať si zbytečně nepřivodíte nějaké problémy
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:30
- Nahlásit
LucS
Jo no, s těma tůrama i s agilitěním to chce pomálu kvůli těm nožkám. Jinak s hyperaktivkama se na to musí hold trochu jinak Ale asi to zvládáte líp než píšeš, páč být teprve poo třetí výcv. lekci a mít poslušnost zvládnutou, tak to nebude asi tak horký s tou její paličatostí a naopak jste šikovný, ne?
jana33
Nj, s těma podzimkama jsem to neřekla nikomu, jen přitulovi, který nás tam vezl, ten to vědět musel A stáli při nás asi tentokrát všichni svatí a ještě někdo k tomu, protože jsme to zvládli na samý 4 a ještě jsme šli do rozstřelu a máme doma pohárek a titulek res.Cact, což je fakt neuvěřitelný po debaklu před 14dny a vůbec s mýma nervama a s tím, jak to spolu plácáme. Pana rozhodčího jsem teda bála strašně, ale po slídění mě překvapil ,jak se mu ANdy líbil, že to che jen doladit tu práci se mnou a pak na konci o nás prohlásil, že byl nejlíp připravený z naší skupinky (což jsem si teda nemyslela, naopak mi přišla mnohem líp připravená a pracovitá žlu´tá feňulka Irenka asi se mu u Andyho líbilo,jak je do toho strašně nabušenej.
Měla jsem teda ale nerva pěknýho, kor když mlha ne a ne se zvednout a já měla hrůzný myšlenky na to,jak to vypadalo podobně na těch Omsech. Ale páč jsme byli poslední z naší skupinky,tak se zázračně mlha zvedla než jsme přišli na řadu. U slídění jsem se snažila moc mu do toho nekecat,ale když jsem viděla, že se vzdaluje do té a té strany moc, tak jsem zařvala a pískla a šla na opačnou stranu a ono to zázrakem zafungovalo. Pak našel miláčik starou rukavici, tak mi řekli,ať mi ji přinese a pak teda pokračoval dál, ani jsem nestačila dojít k tý pomyslný čáře 150m a už se valil se slepičkou, musím říct, že se mi po tomhle trošku ulevilo, ale nervíky jsem měla pořád. Pak byl marking, to jsem si říkala,že nemůže dobře dopadnout,když tam vidí a slyší ty výstřely před ním, že to ho akorát tak nžahaví ještě víc, ale kupodivu to ustál a pak meteleskumblesku hupsnul na místo dopadu a bleskurychle za mnou, ale pokazil si to tím,že mi to nechtěl dát po dobrým. Takže si vysloužil pomocnou 3 z přinášení, ale jinak rozhodčí byl teda k mému údivu ještě nadšenější, jak ten marking udělal,až na tu předávku teda. To mi pak u vblečky taky, když mi to běžel Andy dát, řekl,a´t na něj zařvu pusť a zmáčknu mu pysky a to pustil raz dva Pak mi teda připravil horkou chvilku u vlečky srstnatý, kde si zaběhl k předešlé vlečce a vzal to po ní nahoru zpátky,ale pak se teda stočil zpátky na tu svoji a dodělal to už pak v pořádku. Ale paní Melionová mi říkala,že mám teda železný nervy, že jsem ho neodpískala na nasazení znovu...no cukalo to ve mě ...ne že ne
Chůzi u nohy jsme taky tak nějak zvládli podle představ a hlavně jsem se snažila aby netahal i když jdeme na tu kterou disciplínu, i když teda na vlečky to jde docela těžko, to už jakmile mu nasadím ten obojek moc dobře ví,co jde dělat a tak už táhne s nosem dolů.
No a u vody jsem to taktak s povelem aport stihla, jakmile kachnička dopadla a viděla jsem NAdyho zvedající se zadek
Při rozstřelu na markingu právě ta Irenka vypadla, páč vylítla dřív, kdyby ne,měla by titul náš nebo úplně ten nejvyšší. Andy mi tam s tou slepičkou zase zařádil stylem krvelačné bestie a pak ji zase nechtěl pustit...tak snad se najde nějaká rada, jak tomuhle zabránit,aby to nedělal. A vyhrála černá labinka Nikytka mám pocit,s paní,co vyhrává asi často podle reakcí )) A z goldenů si to nepamatuju , jak se jmenovali, ale byli v rozstřelu dva.
Uff, máme to za sebou, nemůžu tomu pořád uvěřit.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:33
- Nahlásit
A vlastně celá naše skupinka byla hrozně vyrovnaná, že takhle vyrovnanou skupinu prý ještě rozhodčí nezažil a hlavně byli všichni fajn, jak jsme si navzájem drželi palce a kolabovali,když tam ti psi vymysleli nějakou kulišárnu,ale pak to dodělali jakoby se nechumelilo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:33
- Nahlásit
choco
Moc a moc gratuluju,vidíš,že jste to zvládli
Hele a jakou známku jste teda dostali za aport,když nechce pouštět? A s tím začal až teď?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:38
- Nahlásit
No on mi to nechtěl pustit "akorát" při tom markingu, za to dostal právě tu pomocnou trojku,ale jinak u slídění a u vleček a u kachny z vody to problém nebyl. A pak při tom rozstřelu znovu na tom markingu Ale tak to už se nebodovalo. Takže jsme měli jednu trojku a jinak samé čtyřky pomocné z přinášení,takže výslednou nám dali 4.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:41
- Nahlásit
choco
Hmm,tak to je zvláštní,proč zrovna u toho markingu? Kdyby u všeho,ale takhle....
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:41
- Nahlásit
jana33
Ani nevím, kdy se to v něm probudilo, čím víc je vyhecovanej má před sebou ještě jiný psy,který vidí nosit a slyší střelbu,tak tím víc je do toho magor a pak předvádí tohle. jednak s tím zamáchá a dvak mi to pak nechce pustit.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:44
- Nahlásit
choco
Hmm,tak to prostě vypadá,že se bojí konkurence,aby mu to nikdo nevzal. Jen mě překvapuje,že to dělá jen u toho markingu. A na tom nácviku u Melionových to dělal taky?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:47
- Nahlásit
jana33
No právě, taky jsem bezradná. když mu to dám z ruky, tak taky pustí na povel, když to jdeme vzít na vodítku taky to není problém, ale jakmile musí čekat než pro to může jít a dostane se do varu, tak mu to přecvakne a je z něj tohleto...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:50
- Nahlásit
jana33
No u toho slídění s tím zakravil, ale dal dobře, a u markingu jsme to jeli dvakrát a to jsem na něj teda měla už řvát ke mě,jen co to vzal do držky a pak pouštění byl taky boj.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:53
- Nahlásit
choco
Hele nám blbnul takhle Sam a to fakt ve velkým,ale u něj je to teda něco jiného,prostě ty jeho strachy a děsy. No ale následek byl stejnej,pokud cvičil sám nebo s Rozárkou a Ferdou,všechno v pohodě,jak se začalo cvičit s více psy a všichni chodili pro toho jednoho bažanta,zasekl se a nepouštěl. Letos na táboře se nám to ale povedlo zlomit. Začali jsme cvičit se svým jen trochu povoleným bažantem - když cvičili ostatní,nechala jsem Samouše si toho svýho bažanta nosit,aportovat,držet,pouštět a hodně chválila. Tím,že byl bažant skoro zmrzlý,nemohl ho "nepustit",tím,že byl jen jeho a přitom ostatní psi okolo něj cvičili taky se zvěří,se přestal bát,že mu ho někdo vezme. Postupně jsem bažanty nechávala povolit víc a cvičila i tak,že jsem ho nechala přímo koukat,jak jde pes pro aport báži v lese a když ho nesl,dala jsem bažanta i Samoušovi. Světe div se fungovalo to a poslední den tábora Samouš přiaportoval a předal bez problémů nejen kachnu z vody,co předtím nosili všichni psi,ale i dva úplně rozmrzlý bažanty,opět značně zmordovaný od předchozích bafanů.
A jinak vím,že myslivci radí nechat aportovat psa třeba flašku do piva nebo tak něco,že se naučí nemačkat a pouštět. Třeba Helča ještě něco poradí.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 11:06
- Nahlásit
jana33
Tak s tou flaškou od piva jsem to v minulým týdnu taky zkusila, ale jen obalenou v hadru, možná by to chtělo,aby to bylo spíš v peří To je zajimavý s tím Samem, to bych teda určitě zkusila,až budu mít možnost. Takže skoro ještě ztuhlýho a nechávat mu to brát,když ostatní cvičí...Přítele taky napdalo nechat mu te´d pauzu od zvěře a cvičit semtam jen s dummýkama a činkou. Že jsem to možná i přepálila s tím množstvím a te´d je z něj prostě lovec, že to chce s tou zvěří jen tak jendou za 14 dní...no nevím,třeba je to taky řešení.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 11:20
- Nahlásit
choco
No nevim,já bych se bála toho,aby se to neotočilo a nemělo opačnej účinek,aby to pak pro něj nebyla taková sláva,že z toho bude hyn a bude to horší a horší. Naopak,když bude mít zvěř furt,tak mu to třeba zevšední a už to pro něj nebude taková trofej. Ono na tomhle je blbý,že to hodně psů dělá jen v přítomnosti jiných psů a to prostě o samotě nenacvičíš. Jak jsem psala,Samouš nádherně předával i v přítomnosti "vlastní" smečky,ale nijak to neřešilo problém u cizích psů. Ale u Samouše je to prostě o tom,že do toho roka a půl žil na dvoře s dalšími třiceti psy a prostě to tam asi bylo dost urvi,co urvi
No být tebou,ještě se někde poradím a vyhledávám co nejvíc příležitostí cvičit s jinýma pesanama. Aby se vám z toho pak nevyvinul velkej problém.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 11:34
- Nahlásit
jana33
No to je taky možný, že by to pak bylo jen horší, akorát s tím si teda fakt neporadím sama a tomu velkýmu problému se chci fakt vyhnout, už te´d se mi to nelíbí ani trochu.
Stačilo mi to vidět na tom táboře,kde s námi byl ten jeden bezpapírák labrouš Dar, a ten teda s těma zvířátklama takhle zacgázel furt a panička to zněj musela tahat heverem a zvářatka měla polámaná snad uplně všechn a žebra. v tomhle stadiu teda Andy ještě není,ale bojím se,aby to v to nepřešlo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 11:37 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
choco
Třeba pomůže Helča. Nebo Radka Bursíková.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 19:03 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
jana33
proč ne od Evy? Někdy tvé soudy dost nechápu,vzhledem k tomu,že jsi zatím na úrovni cvičáku a naučené teorie a ještě jsi psa na zkouškách nevedla.Eva toho má dost za s sebou,stejně jako Jindra,Radka nebo Ketrin a mnoho a mnoho dalších o kterých nemáš ani zdání,že existují.Já si psa cvičím s menšími či většími úspěchy 7 let a netroufla bych si někoho vést při výcviku,jako např. Eva .Není to totiž žádná sranda,každý pes je jiný,každý páník je jiný,ne každému se zamlouvá,co slyší za kritiku,když se nedaří.Mě Eva i ostatní,kterých si vážím sepsují i dneska,když něco dělám blbě a já to beru a stále se učím.
Jinak choco
gratuluji
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 20:27
- Nahlásit
chocozvládnutá poslušnost je do té míry jak potřebujem...a paličatost se projevuje jednoduše tak, že když se Enče nechce,tak se nechce a to je pak "na zabití"...Věřím, že pro vás všechny zkušené by to bylo asi průměrné...
No musím říct,že dnes se vyznamenala: přišli jsme z práce a slečna asi si chtěla dopoledne číst či učit angličtinu, tak mi z police, ktera je ve výšce 1m...stáhla časopisy a angličtinu...což o to, ale mezi tím jsem měla nešťastně zapomenuté doklady k služební cestě...už se ve středu vidím jak vysvětluji v práci sežraný účty za hotel a vlak...to mám za to, že jsem skléróza...
Jo, vím, že bychom to neměli přehánět s vysokohorskými túrami...však jsme na tu Lysou opatrně trénovali - byl to náš vrchol babího léta...
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 20:35
- Nahlásit
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 20:37
- Nahlásit
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 20:39
- Nahlásit
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2008 20:41 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit
Ahojte, tak Vá jdu napsat jak u nás proběhlo první domácí stravování.
tak nejdřívě jsem mu zeleninu rozmixovala a maso nakrájela na malé kostky a hezky se tím obalilo, tak jsme mu to dala a nejdřív to vypadalo že to chce vyplivnout ale když zjistil že se tam ukrývá masíčko tak to všeeechno zblajznul,ale nutradyl mi tam hezky z celé hromady nechal no ale hlavní je že mu to sedlo,takhle to měl i po drhý a po třetí jsem mu dala jablko, rajče,papriku a maso do sekáčku, rozšmelcovala a taky to sbaštil, dost mě překvapil, měla jsem strach jak se na to bude tvářit,ani jednou se po tom nepoblil, sedlo mu to a hlavně pak měl krásný tuhý bobáky
ted dostal párkrát zase granulky, páč nebyl masíčko,ale dneska jsem nakoupila, tak v tom budem pokračovat.Fakt mám hned lepší pocit když vidím jak dostane čerstvé dobré papání než nějaké granule bůh ví z čeho
Ale ještě otázečka, jak jste psali že dáváte např. 4OOg nebo 300g masa, to jste myslely na porci nebo na den??
Já jsme mu dala na porci 3OOg masa a i cca 3OOg zeleniny,ale pak jsme si říkala zda toho není moc, zda by to neměl mít na dvakrát?
choco
A Vám samozřejmě mooooooc gratulujeme
|