| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2008 20:36
- Nahlásit
Ahojky, tak jsem se trochu vzpamatovala ze včerejšího šoku a můžu vám náš kolaps popsat (Helča už to ví, byla jsem v takvoým rozpoležení,že jsem jí to musela napsat..)
Tak nám se včerejší podzimky nevydařily...vylítli jsme hned na první disciplíně slídění s dohledávkou... To, že Andy hned vylítnul a prostě běžel do kšá, by se ještě dalo chápat (občas je neupískatelný a jde si to prostě hned dohledat a přinýst, i když naposledy v neděli mi předvedl fat moc hezký slídění a dohledávku,tak jak to máme mít), ale to, co tam pak předváděl svýma úprkama dál a dál až se mi ztratil úplně z dohledu v mlze a já myslela,že mám po psovi, páč tam byla kus dál silnice a on prostě neviděl neslyěel nevnímal....to už jsem věděla,že to je v háji...nicméně rozhodčí nám ještě šanci dávali a tak když se miláčik ráčil vrátil, měl ještě šanci to dohledat...těžko říct,jestli mi to zapřel nebo to fakt nenašel,ale motal se na místě,kde pak ta podivně vyhlížející slípka i byla....Nop vyslechla jsem si,že nemáme dodělaný aport a kdesi cosi, ale pak při markingu,který nám rozhodčí nechali udělat, ukázal,že v aportu to fakt nebylo, protože to letěl jako střela a bez váhání tu polorozpadlou mrtvolku přinesl....doma taky ode mě znovu dostal všechnymožný aporty,co jsem vytahala ze skříně a bez držkování to vzal...Tím, že to nedohledal mě fakt vyvedl z míry...to bych u něj nečekela ani omylem...to ,že mi za tím hned zdrhne a bude mít klapky na uších,to jo, ale tohle fakt ne....Tak jsem zvědavá, jestli se to bude opakovat i příště...Dneska jsme šli k nám na takový strniště jen s dummýkem a to se odpískat nechal a i to slídění zas vypadalo jako slídění, dummyše našel...pak i vypíchnul bažanta (a že jich je to pomálu...
Jinak rozhodčí byli fakt mírný, hrozně hrozně moc...až jsem se divila,že třeba na vlečky se jak páníci tak psi koukali a když to nesli psi zpět, tak dva to třeba po cestě párkrát vyflusli a jeden to prostě nechal vyflusnutý ležet,ale ztratili jen bod...takže to udělat nebylo zas tak těžký....no a zrovna mi to takhle poděláme....ááááchjooo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 09:07
- Nahlásit
choco
Ahojky,tak to mě mrzí,ale nic si z toho nedělej,to se stane. Je možný,že tam chytil jiný stopy,je taky možný,že se v tý mlze pachy jinak nesou a kdoví co tam cítil. Nebo prostě "jen" kravil a bavil se,možný je všechno. Hlavně z toho nedělej trágu,to se prostě stává i v lepších rodinách
Samouš si včera dělal dohledávky a vlečky sám. Na procházce přes louku vyrazilo stádo srnek (asi tak dvacet),naštěstí jsem je viděla první,takže jsem pesany posadila na dálku a pak připískala k noze a pustila je až po chvilce. No a Samouš vyrazil na louku,hezky člunkovitě pelášil po cestě, fakt sranda. Docela jsem ho uštvala,protože jak lítal jak šílenec,tak vždycky na hraně lesa (minimálně 500 metrů) jsem ho vždycky odpískala zpátky, měl nějakej slabej den,protože fakt poslouchal, přilítl, posadil se,tak jsem pochválila,dala volno, on ase vyrazil, na hraně lesa jsem ho odpískala...... no a prostě takhle asi desetkrát dokolečka, až už skoro nemohl Aneb jak vyšťavit psa snadno a rychle
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 09:20
- Nahlásit
choco
Ahoj, jak jsem Ti psala v sms - to jsou ty samci při cvičení vyšlapuje, na zkouškách kraví. Ale třeba Andymu křivdím a nespravedlivě soudím podle Borga Jak píše Jana, hlavně se z toho rychle oklepej a hoď to za hlavu.
Spíš mě zarazilo tohle: podivně vyhlížející slípka
polorozpadlou mrtvolku
jestli ta zvěř byla už hnusná, může to být jeden z důvodů proč to nevzal.
Jinak bych se na Tvém místě vrátila k aportu s činkou jako poslušnostnímu cviku - hodit, donést, předat, hodit, donést, předat atd. pořád dokola, třeba 20 minut. Dokud neudělá chybu nebo neodmítne pracovat, a pak mu ukázat že prostě musí, a cvičení úspěšně ukončit.
Jinak my se flááákáme a chodíme jen na procházky a výlety, pohoda
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 09:22
- Nahlásit
jana33
Byla ses podívat na ty jagoše?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:22
- Nahlásit
choco
Hani, koukej někde zveřejnit ty fotky!!!! moc dobře vím, že je už máš....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:23
- Nahlásit
Ketrin
Nebyla,jednak jsme nestíhali a jednak jsem byla úplně grogy,jak jsem se minulej víkend nevyspala. Ale mrzí mě to,třeba bychom si tam vybrali fenečku,po které bych třeba jednou..... Jo a Ferda o víkendu oslavil čtvrté narozeniny, to je ta výhoda,že nevíme,kdy se narodil,takže mu to stanovujeme každý rok jinak podle počasí a nálady
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:58
- Nahlásit
choco
tak už jsem to našla, ale mohla si na stránky hodit aspoň odkaz, že to tam je...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:59
- Nahlásit
jana33
jéééé, to je škoda.. Jsem si myslela, že mi budeš vyprávět a ty sis zatím chrněla..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 11:05
- Nahlásit
Montik
My bychom to nestihli. V deset k nám přijel chlápe,co nám dělá tu dorekonstukci podkroví a přivezl nám nakreslený skříňky na míru ke schválení,takže prostě nebyl čas,no. Mrzí mě to
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 11:37
- Nahlásit
Ketrin
jana33
Jj, snažím se z toho oklepat a furt nedumat nad tím,kde se stala chyba...ale až te´d v pátek pojedeme na ten nácvik (nebo vlastně oni tomu tam říkají rovnou generálka) tak teda budu trnout...
Ketrin¨
Zkusím ho takhle ještě drilovat znovu ...zatím jsem ho znovu mučila jen braním z ruky, tak uvidíme, jestli bude po několikátým hodu stávkovat, kuju za radu .
Montik
Na to jsem ještě neměla čas a ani chuť,to dávat na stránky...ale věděla jsem,že to najdeš i bez toho jsem zvědavá na ty vaše Koukals na Pardubickou?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 11:45
- Nahlásit
choco
kuju za radu
neni z mé hlavy a myslím že celkem funguje (na někoho v pátek pojedeme na ten nácvik (nebo vlastně oni tomu tam říkají rovnou generálka)
a kam to jedete?
Mně by se líbila taková generálka, kde by mi pes krásně makal, páč by to nebyly zkoušky, a na konci by mohli říct: tak a právě jste aniž byste o tom věděli, byli na ostrých zkouškách a vše za 4.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 11:58
- Nahlásit
choco
no jo... ty to mooc prožíváš.. Nejni každej den posvícení, no... Hold nemůžeš mít dokonalýho psa... Ale příště už to dáte, ti ukázal, že i zlobí a teď už to bude zasejc jen hoodný Andík....
Jinak na Pardubickou jsem koukala, chudák Klip...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 12:20
- Nahlásit
Ketrin
Jooo tak to by se mi líbilo taky )))) Je to od Rk a pořádá to Melion nebo jak se jmenuje ten pán. Akorát, že na ty podzimky,co pak pořádají 26. se ještě teda rozmyslím. Ještě se známý totiž poptá jestli u nich na Kladně není na Omsu volno,že bych šla raději tam, protože předvést tohle na klubových,tak by mě už fakt trefilo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 12:32
- Nahlásit
choco
Prosím tě neblbni,každej pes občas zakraví. Tebe si Andy moc zezačátku zhejčkal
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 12:34
- Nahlásit
jana33
Já to taky říkám.... Moc to řešíš a nebuď už na něj taká ošklitá HANKO!!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 12:44
- Nahlásit
choco
by mě už fakt trefilo
tak už kliiiid a vůbec, spravíš si chuť u nás na veverkách, tam budete za hvězdy
|
LucS
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2008 20:36
- Nahlásit
Ahoj všichni,
tak po dlouhé době jsem doma zapla internet...Enn už "oslavila" 7měsíců a já ani nestíhám si všímat jak to letí....ještě nedávno byla o něco větší než její plyšáci a dnes je to už pěkný puberťák....poslouchá podle nálady - někdy je naprosto ukázková a jindy na zabití...byli jsme s enn v zoo v olomouci...no to byla paráda...jediného zvířete, kterého se enn nebála byli vlci (ta rychlost jakou byli na naší straně výběhu byla neuvěřitelná...a enn to trdlo samou radostí vrtěla ocasem a stála jak přikovaná...)pak taky dostala pusinu - oblíznutí od jelena sika a moooc se jí libila jedna černá opice... no řeknu vám, zážitek lepší než s dítětem... až budu mít čas dát fotečky na net, tak nějaké pošlu...
Tak se mějte hezky.....Lucka a Enn
|
choco
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:56
- Nahlásit
Montik
Já na něj nejsem zlá!!! Včera jsme zkoušeli činku a pak i slídění s holubem a docela dobrý. Taky nás doma potěšil, že už zvedá ze země i mobil Tak snad brzy sebere i ty klíče Pak jsem taky zkoušela tužku a papírový kapesníčky je to fakt šašek,tyhle věci mu jdou.
jana33
Samoušek dá asi Andymu lekci slídění a slušného chování
Ketrin
S těma veverkama bych byla opatrná, páč nám nakonec dá nafrak nějaký mrně, už to vidím v růžových barvách
|
choco
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:58
- Nahlásit
LucS
To víš,že je to lepší zábava než s dítětem A chodíte někam na cvičák nebo někam jinam za vyžitím? Myslém třá agi nebo tak něco
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 11:59
- Nahlásit
choco
No to pochybuju,Samoušek když chce,tak je taky na zabití A ty jeho vzdálenosti,do kterejch lítá jak pošuk a ne astmatik,radši nekomentuju
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 12:51
- Nahlásit
choco
zvedá ze země i mobil Tak snad brzy sebere i ty klíče Pak jsem taky zkoušela tužku a papírový kapesníčky ááá domácí osobní sluha! Borgo taky podává vše co mi (schválně nebo nerado) upadne, i ty klíče bere - ze začátku nerad, teď už mu nevadí. Akorát mu nedávno nešla vzít pistole, kterou mi v nadšení že se bude něco dělat, s Corou vyrazili z ruky Málem ji celou zahrabal pod zem, jak se snažil
|
choco
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 15:09
- Nahlásit
Ketrin
Taktak osobní slouha z něj bude Chtěla bych ho naučit,.aby mi nosil zvonící telefon, ale to je ještě teda na dlouho a asi budu muset mát vyonutý vibrace No nad klíčema se teda taky pěkně ofrňuje a dobrovolně je ještě teda fakt nevezme. A ty mi padají zrovna nejčastějc
Helčo, nevíš,co je potřeba k obnovení loveckýho lístku? Chci donutit tátu,aby znovu začal s myslivostí, abych měla někoho,kdo mi bude střílet a taky se pak líp třá dostávala kezvěři a vůbec do honitby,alespoň na chalupě, tak musím zjistit,co všechno bude muset dělat a jestli je to vůbec reálný.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 18:25
- Nahlásit
Tedy holky, vy budete mít slouhy, to mě, přiznám se, ještě nenapadlo...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2008 21:30
- Nahlásit
choco
telefon jsem zatim vždy velela podat nezvonící budu muset nastavit nějakou melodii lahodící labradořímu uchu - co myslíš, co by se mu líbilo? - a nacvičit to dokud mám ještě tenhle telefon - okousanej od Cory
o tom lov.lístku nevím, nejsem myslivec - zatím - ale to ti určitě řeknou přesně na omsu.
Eda
podej podrž přines, občas teda taky odnes, k tomu je přece LR jak stvořený
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 21:12
- Nahlásit
Ketrin
občas teda taky odnes
no, tak u nás funguje jen "odnes", i když jsem to jako povel nikdy nebrala, když hnědka třeba dneska mizela s hubou nafutrovanou ořechama, který si chtěla někde v klídku sníst sama
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 11:49
- Nahlásit
Eda
Nj, odnášení je totiž netřeba učit,to zvládají bravůrně sami ))))
Ketrin
To já to myslím,ale tak,že když mi bude zvonit telefon ve vedlejším pokoji,tak aby ho chlupáč našel a přinesl a co mi tam bude hrát za melodii , to mu může být jedno. Nebo myslíš, že mu mám dát na vybranou ))))) ? Že bychom si udělali poslechovou hodinku ))))))
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:20
- Nahlásit
choco
Je vidět,že psům nerozumíš. Přece ti nebude nosit něco,co se příčí jeho muzikálnosti. Musíš mu naopak najít něco inspirativního
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:30
- Nahlásit
to myslím,ale tak,že když mi bude zvonit telefon ve vedlejším pokoji,tak aby ho chlupáč našel a přinesl
jasně, chápu, ale musí se to rozfáááázovat, že a musíš vybrat takovou melodii, kterou nehrajou 5x za hodinu v rádiu, aby chudák nebyl uváděn v omyl a zmatek
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:35
- Nahlásit
jana33
jo tak muzikálnosti, já mu zahraju takovou muziku,že nebude vědět, čí je ))))
Jééé jsem se vlastně ani nepochlubila fotečkama (aspoň něčím se musím chloubnout, když už ne výkonem
http://picasaweb.google.com/chocoshot/StromovkaPro fiFoto#
Jo a po víkendu mě možná odvezou k panu chocholouškovi, protože hlídám bráchovýho zrzounka maďarovitýho, to bude mazec
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:36
- Nahlásit
Ketrin
musíš vybrat takovou melodii, kterou nehrajou 5x za hodinu v rádiu, aby chudák nebyl uváděn v omyl a zmatek
a jooo, to mě nenapadlo )))) ale zase v rámci jeho kondičky, že by běhal a tam zase zpět )) as třeba nosil i to rádio ))))))))))
|