| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:03
- Nahlásit
OPI
Hele na to dávkování od choco pozor. Andy je hubeňour, ale Carlos je taky spíš typ na přibírání. Sam dostává tak 450 g masa a o trochu víc zeleniny. Přílohy nedáváme.Jen ráno hrst vloček. Jinak taky krmíme ze zeleniny téměř vše, takže mrkev,petržel,celer normální i řapíkatý, brokolici,okurky,cuketky, řepu,ředkev,ředkvičky,rajčata,papriky,čínský zelí,ledovej salát,kapustu,zelený fazolky,špenát atd atd atd, z ovoce jablka,banány,hrušky atd atd. Obden nějaký mléčný výrobek typu bílý jogurt,cottage apod., dvakrát týdně droždí,vajíčka, obden bylinky,med,každý den pangamin, je toho prostě hodně. Hlavní je střídat to a krmit pestře
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:06
- Nahlásit
OPI
My teď máme (teda přítula má ) mrazák asi 360 litrů a je to teda ažaž, ale počítám, že tam taky kromě masa budou ležet mrtvolky,až nějaký seženu
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:12
- Nahlásit
choco
Ty už si ze mě vážně děláš prču nebo co... Se asi vážně naštvu!!!!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:13
- Nahlásit
jana33
nj, na ředkvičky a okurky a cuketky jsem zapömněla a na mědík taky ))))) nj, kdo to má všechno udržet v hlavě,kolik se toho prostřídá
Jo Janča má pravdu těch 700 g masa je až dost, takže bych třeba začala na tom půl kile a pak uvidíš,jak ti bude přibírat nebo nebude a bu´d ubereš nebo přidáš. Andy je hold žížala takže ho láduju.
Montik
Co furt máš? O podzimkách mi radši nemluv, snažím s ezapomneout )))) škoda, že to co jsme absolvovali v pátek nebyli tajný podzimky Nevím,jestli to je super vymyšlený ,ale jen střídám co se dá a na co zrovna narazím. Myslím, že to máš stejný
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:16
- Nahlásit
choco
My si taky chystáme pořídit ten 368 litrovej. Jednak máme doma pět zmraženejch bažantů a doufám,že časem bude i kachna a králíček a taky bych chtěla kupovat alespoň některou zeleninu ve velkým,nakrouhat a zamrazit.
Jinak jsem zase já zapomněla na ten česnek a cibuli,porek,taky dáváme.
No a co ty podzimky?
|
OPI
Člen |
- Nahlásit
Téééda ne studuje se na tohle vysoká
A jak nejlépe přejít z granulí na Barf?
To maso jim dáváte syrové???
No pozdějš přelouskám ty stránky u Ketrin atd... udelám místo v mrazáku a pomalu se do toho opřem, dneska nám mají dovést ještě granule tak by bylo fajné kdyby to bylo naposledy.Akorát jsem zvědavá na to jak bude dlabat tu zeleninu,ale když jsme mu sem tam dala třebas z polívky do granulí tak to snědl, je to LR tak by v tom neměl být až tak problém,ikdyž jednou mi stávkoval i s nutradylem a to mu ho půlim,prostě z těch granulí ty dva kousíčky nutradylu vypliv
choco
Kouknu na stránky veta. a když tak dám vědět kdybych si něco objednala s vámi
|
choco
Člen |
- Nahlásit
A vlastně Eli je taky přibírací typ, takže má teď třeba jen 250 - 300g masa....což je teda ve srovnání s Andyho náloží fakt někdy vtipný
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:19
- Nahlásit
OPI
Maso syrový rozmrzlý. V létě maso vyndavám z mrazáku ráno a do večera je akorát,teď už předešlý den večer,aby rozmrzlo. Maso střídíme hovězí hrubomletý,s droby, filé,srdíčko,ledvinky, kvůli Samovi nemůžeme dávat kuřata.
Zeleninu - nejlíp když si koupíš (pokud nemáš) robota kráječe, my všechnu zeleninu rozsekáváme na pidikousky. Líp to pak pesani tráví,když se to jen rozkrájí,tak to většinou v podobných kusech z těla i vyjde.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:20 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
choco
Hele to odpovídá,u nás Sam těch 400-450, Rozárka okolo těch 300 a Ferda 200. To jen Andy a Borgo sežerou půl krávy a nepřiberou
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:22
- Nahlásit
choco
No, nemám, u nás je to dost chudoba teda.... Maso střídám, to jo, jen ryby nejsou tak často a vnitřnosti jak se mi povedou nakoupit a jen tak 1 za 14 dní(prostě jak si vzpomenu), krky a tak mají vcelku často, ale ne tak moc, no a tu zeleninu přidávám taky občas, ale jen tak jednu poblívkouvou lžíci.. jinak já Luckymu (+- 35 kg) dávám tak 500g masa a tak nějak i přílohu (ale on je vychrtlo, i když teď už vypadá krásně, takže ubírám příloh)A někdy přílohu už ani nedávám... zeleninu vždycky nakoupím hafo a pak to všechno dohromady zmixuju a dávkuju, takže tam maj ze všeho něco.. Ovoce oumyslně nedávám, ale z ruky a občas si vezmou...někdy, no..Hajzlové, rozmazlený.. jinak fitbarf teď dávám 1x týdně lžíci Luckymu a půl lžíce Montymu (+- 10kg) a 1x týdně ten mikrominerál.. přílohy dávám rýži, těstoviny, nejčastěji vločky... Med nežerou... Sem tam jim dám pribiňáka s jogurtem třá s piškotama, ale rozhodně ne tak často jako třeba Jana, prostě, když si vzpomenu, no.. Oni o to moc nestojí.. Vajčko tak 1x týdně,bylinky byly v létě, teď nárazově.. Česnek a cibul už dlouho nebyla, napravím... Asi se budu muset nad sebou zamyslet a víc to řešit, ale to mě pak už páník vystěhuje...No, nejni tak super jako u holek, ale psi žijou.. někdy až moc...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:22
- Nahlásit
OPI
Hele Andy mi taky dřív dlabal Alavis jako pamlsek,ale teď když ho tam pořádně neschovám, tak je schopný ho tam v misce nechat.
Jinak to masíko si třeba nechám večer do rána rozmrznout a ráno ho zaleju horkou vodou a nechám tak než přijdu z ranního venčení (po vzoru Janči prosím).
ještě než jsem ale úplně přešla na tnhle princip jen zalití horkou vodou,tak jsem se asi měsíc dva trápila s vyvářením ale pak jsem řekla DOST
Oki koukni a písni
jana33
Je to fakt obrovitánský
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:27
- Nahlásit
Hezky jsem vás tady všechny přebarfovala
Tak co ty podzimky,neumíš číst?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:27
- Nahlásit
jana33
je hrozná, co??
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:28
- Nahlásit
Ahoj všem, tak to čtu vaše povídání o masu a přiznám se, že mě to opět nahlodává, jestli nezačneme vařit...
Ketrin
bezva zpráva o super rekonvalescenci Salinky!!!
Mějte se pěkně, využívám týdnu volna, co dostaly děti ve škole ( a já jako učitelnica s nima ) a razíme ještě oteplit kosti a psychicky se připravit na hnusnou zimu
|
OPI
Člen |
- Nahlásit
hele ještě když to tu tak čtu, tak prostě základ je syrové maso, k tomu přidávat přílohu , zeleninu,asi jogurt třebas jako sváču spíš,prostě to střídat a když tak pár krát přidat nějaký ten vitamínek od barona
|
jana33
Člen |
- Nahlásit
Montik
Je to bestie
Eda
Kam jedete paní?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:29
- Nahlásit
OPI
My třeba jogurt, cottage dáváme do žrádla,na svačinky už fakt není čas
A ty přílohy opatrně,psíci po nich přibírají,tak ať není z Carloska koule. My je nedáváme vůbec, jen ráno hrst ovesných vloček spařených vodou a šlus
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:31 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
jana33
do tepla, vybrala jsem Egypt, je tam možný zase něco vidět, ale přiznám se, že se těším jen na běhání, plování a celkový vypnutí mozku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:36
- Nahlásit
Eda
Tak si to hezky užij,zima bude dlouhá a krutá
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:38
- Nahlásit
jana33
No u něj to budu muset zezačátku dost hlídat
A jak nejlépe přejít?
Rovnou hups nebo to nějak střídat??či pomalu přejít?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:38
- Nahlásit
Montik
Tak by měla jet teď v neděli do Ejpovic,ale jaksi nám ještě neprozradila,jestli je vzali jako účastníky nebo náhradníky. Známá se taky přihlásila a v úterý jí napsali,že je jako druhá náhradnice
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:40
- Nahlásit
OPI
No záleží na tom,jak je citlivej. Normálně se říká,že by se mělo přecházet postupně,přidávat do granulí maso se zeleninkou a postupně zvyšovat poměr masa. Ale my třeba přecházeli u všech tří najednou a neměl s tím nikdo nejmenší problém. Ale může to být,takže když stejně máš ještě celej pytel granulí,můžeš najíždět pomalu
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:42
- Nahlásit
jana33
To vím, že do Ejpovic, ale nevím, jak je to s tima náhradníkama.. Krucišpísek, jí asi zbiju, až jí uvidim....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:44
- Nahlásit
Montik
Zmučíme jí obě
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 14:48
- Nahlásit
jana33
Joooooooo, dáme jí co proto!!!
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:06
- Nahlásit
jana33
Ještě otázka, k vet. Duchkovi (zda si to dobře pamtuji ) jezdíte se vším nebo jen s kloubama??
Carlos má totiž na varlatech takové jako výrustky dalo by se říct, prostě má je jako do špičky a když na to sáhnu tak jako by tam měl takové bulky,ale dr. říkala že má větší nadvarle,pokud by se to zvětšovalo tak by se to řešilo,nechá se tomu čas.
Po zkušenosti s tlapkama, bych raději slyšela něco rozumnějjšího a tak přemýšlím zda raději nezajet za Duchkem.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 15:30
- Nahlásit
OPI
Duchek je jen ortoped. Ale můžu ti doporučit,ať se objednáš k Dáše dvořákové, k té jezdíme na všechny ostatní záležitosti. Je fakt výborná
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 18:12
- Nahlásit
jana33
super, tak já k ní asi později objednám,abych měla fakt jasněji že to nic není.
A k tomu krmení, je něco co fakt pes nesmí a co rozhodně nedáváte?
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 20:08
- Nahlásit
NO tak to tak různě čtu a ona to zase tak velká věda nebude, vzpomínám když malá začínala s příkrmama, taky jsem byla zmatená co jo a jak aby měla vše a dneska už dlabe normoš jak my
Ono to nebude tak horké
Akorát poraďte jaké ty vitamínky a kolikrát do týdne a třebas oliv. olej do každého jídla zakápnout?
na klouby máme nutradyl.
Dneska jsme už koupily první balíček masíčka z vetamixu a to hovězí celé nebo něco takového,aniž by věděl že to je pro něj nebo co ta je tak to poznal mooooc dobře a sám si nákup odnesl domů je fakt že když se nad tím tak zamyslím a podívám se na něj tak prostě ty granule mu neprospívají tak jako dřív a i na stolici je to znát, ono pak taky proč má třebas tu altrozu, když se projevila až ted,ale to je jedno, už zkusíme to takhle a doufám že nám to bude vyhovovat
a co se týče vepřových nožiček, dáváte syrové nebo vařené?? nebo to střídáte?
a když je vařím tak jim dám to vyvařené a oberu bez kosti dám??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2008 21:12 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Jé, tady se diskutí o jídle OPI holky už to všecko napsaly, já dávám všechno to co psala Hanka, akorát tu zeleninu teda nevařím ale všecko syrové. V poslední době dávám docela často taky kysané zelí.
něco co fakt pes nesmí a co rozhodně nedáváte?
Alkohol, houby, luštěniny, čokoláda, jinak už mě nic nenapadá.
Sali se pěkně rekonvalescentí, dnes byla několikrát na krátké procházce-resp. obešla celej pozemek kolem plotu. O jejím zlepšujícím se stavu svědčí i to, že se dnes vloupala do odpadk.koše.
Sousedka dnes zabíjela králíky a dala mi 4 stažené kůže i s hlavou - to budou aportíky dneska jsem je jen vycpala, zítra budu zašívat - mám slíbené chirurgické šití, tak by to mohlo nějakej čas držet a vydržet
Eda užij si to, hned bych taky jela někam za sluníčkem!
|