Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:18
- Nahlásit

ukouslé prsty se nepočítají jasně, však oni zas dorostou....

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:26 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit

Eda
a co varianta lidi pod širákem a pesan ve stanu?
tak to se přiznám, že mě fakt nenapadlo

choco
Sam má zatím tendenci jen některý lidi vítat, taky občas venčíme, z protějšího vchodu někdo vyjde a on za ním letí a může se uvítat. Taky ho za to vždycky sprdnu, nejhorší jsou ty reakce lidí, buď začnou ze strachu ječet nebo ho hladit, což ani jedno není správný, ale tak 80% lidí se ho prostě bojí..

Nečetl jste někdo dnešní přílohu MF Dnes o psech?Zrovna to čtu a nestačím zírat, anketa Kolik vás pes stojí? Dva lidi odpovídají, že kolem 5000 ročně a to jeden chodí každej měsíc ke kadeřníkovi do salonu. Což když mojí chabou matematikou spočtu, tak je zhruba 14Kč/den
Z toho může někdo vyžít? Když počítám jen žrádlo, což je tak s přivřenýma očima 80Kč denně, tak krát 365 se mi to rovná 29.200,- a to je jen žrádlo

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:36 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Bára a Sam
hele, paní,je to v práci?
Myslíš že bys mi tam tu přílohu mohla na zítra nechat?

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:38
- Nahlásit

Bára a Sam
Z toho může někdo vyžít? Když počítám jen žrádlo, což je tak s přivřenýma očima 80Kč denně, tak krát 365 se mi to rovná 29.200,- a to je jen žrádlo
To teda počítáš nějak divně Kde bys na to vzala? Já krmím tak za cca 6000,- ročně....a jako myslim, že přes 20.000,- se s celkovýma výdajema nedostanu...teda doufám

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:40
- Nahlásit

Dines
jsem v práci a doporučuju koupit, páč už si jí zamluvil táta pro ségru.. stojí 12Kč, to je skoro jako denní rozpočet na psa u těch zmíněných..fakt mi to vrtá hlavou, čim jako můžou krmit a tak..

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:44 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit

Dines
kde bych na to vzala fakt nevim, ale asi to tak bude..každej den kupuju maso nebo konzervu, což je tak 50-70Kč.Když připočtu zeleninu nebo rejži, tak to těch 80Kč vychází. Plus poplatek 1000Kč městu, za 14dní 2000Kč za rentgen DKK, sem tam nějakou kost, sušený uši, hračky..fakt nevim, kde na to beru
A to nechodíme do salonu a nemusíme stříhat!!

Dines
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:46 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Bára a Sam
No, tak já asi vyrazim do krámu teda
Tak to já ne, my máme granule, semtatm nějakou konzervu.....za pade na tři porce a pak užírá od stolu......

No, já dala za stříhání za prvních 15 měsíců života 500,- v salónu, a 4 litry za strojek
A teď uvažuju, jestli na výstavě nekoupím nůžky (za 2.000,- nebo hlavu do strojku za cca 1.000,-, nebo obojí)

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:54
- Nahlásit

Dines
No jo, asi nemůžu porovnávat náklady na stravu třeba u jokšírka a labradora vepřadora. My už přešli definitivně na vařenou stravu, granule už nechce vůbec. Zase to má výhodu, v krámu občas musím ukazovat občanku když si chci koupit víno, sousedka mi nedávno neveřila, že mi je tolik kolik mi je a babička furt nadává, že vypadám jak z Dachau. Co z toho plyne??Nemusím držet diety a už od patnácti si kupuju velikost XS-S. Většina rozpočtu na žrádlo jde totiž na zvířata

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:58
- Nahlásit

Dines
za pade na tři porce
čim to ubožátko prosim tě krmíš??

choco
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 11:38
- Nahlásit

Mmartin
takže recept pro toho,kdo se bojí psa...koupit si vlastního ))

Ketrin
Třeba někde slyšel, že to pes pozná a tak předstírá a dělá héérečku,aby to poznat nebylo )

Bára a Sam
Tak to můj rozpočet je taky silně nad 5OOO,- , jen 22 tis ta atroskopie....kolem 2000,- měsíčně granule, plus koubní přípravky , vitamín C, pravidelně každý týden mlsky do kapsy a mlsky na delší žvýkání, to nemluvím o pořizování obojků (na to je panička lautr ulítlá) a plyšáků,na který je zase ulítlý Andy....plus cvičáky a veterina...takže když mě to vyjde měsíčně do 4000,- tak jsem ráda...A svařeným,jak mě to bude vycházet se teprve uvidí...

choco
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 11:39
- Nahlásit

plus ještě letos tábory se psy....to je dalších skoro 10 000,- ani nemrknu

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 11:42
- Nahlásit

rozpočet
Já to radši vůůbec nepočítááááám

choco
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 11:47
- Nahlásit

Ketrin
tak to máš recht na takovou smečku bych ani neměla

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 11:49
- Nahlásit

Zavřete svoji manželku a svého psa do kufru auta. Po třech hodinách kufr otevřete a zkontrolujte, kdo z nich je šťastný, že Vás vidí ?

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:08
- Nahlásit

choco
mě se to prostě zdá nereálný, i když krmí nějakýma Pedigree a jen tim, nemůže to vyjít na 15kč denně.
jen 22 tis ta atroskopieto je teda pěkná pálka

Ketrin
dle mýho názoru když má víc než dva psy, tak třetí nebo čtvrtej už se tam ztratí a člověk se třeba naučí víc hospodařit a nekupovat zbytečnosti, jako třeba nedávno já, Samovi plyšáka za 250Kč protože se mi líbil a ten PES mu za 10 minut odpáral hlavu!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:21
- Nahlásit

Bára a Sam
tak plyšáky za 250 opravdu nekupuju, doufám že tím smečka příliš netrpí ale že třetí nebo čtvrtej už se tam ztratí to se mi moc nezdá?!?! všichni kupodivu chtějí jíst atd.... i když někdy by mi nevadilo kdyby se zlobivá Coryna na chvíli někam ztratila
ale nestěžuju si, chtěla jsem je tak je mám a za tu veterinu ani tak moc neutrácíme, ťukťuk!!

Dasha
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:35
- Nahlásit

Ahoj všem, občas sem zabrousím, jen tak na čumendu, počtu si, co dělají vaši labíci...tohle dělá ten můj:

radostné přiběhnutí na přivolání

choco
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:39
- Nahlásit

Ketrin
Zavřete svoji manželku a svého psa do kufru auta. Po třech hodinách kufr otevřete a zkontrolujte, kdo z nich je šťastný, že Vás vidí ?

Bára a Sam
Třeba jim nekupuje nic a dostanou prostě,co zbyde z kuchyně...a může to být nějaký malý ratlík,který toho moc nespořádá )))
TAk Andy je naštěstí k plyšákům přívětivý a tak mu jen doplňuji zásobu, protože z každýho novýho plyšáka má ukrutnou radost A likviduju plyšáka,až když je naprosto užužžlaný nebo se začíná trhat a to ještě většinou šoupnu Eli,aby ho teda dodělala

choco
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:43
- Nahlásit

Dasha
Moc hezkej Odkud jste? A copak je to hafíka?

Dasha
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:48
- Nahlásit

choco
kuju
jsme na půl z Přerova a z Prostějova a je to takovej docela nestandartní vepřador

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:55
- Nahlásit

Tak jsem si také spočítala baj-očko náklady za čubu na rok - 6x pytel Proplanky - 9.000,- Kč,Očkování,odčervení,bleší obojek 1500,-Kč,veterinář navíc - když máme drobné neduhy 1000 - 2000,-,když čekáme štěňata daleko více.Pamlsky,pelechy,vodítka,výcv. pomůcky,hračky 2-3 tis.No a teď náklady na výstavy - cca 6 ročně 10 - 12 tis,náklady na zkoušky / tedy my už né,ale prům. 3 ročně 7 - 10.tis,-
Na co jsem ještě zapoměla?

Dasha
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:57
- Nahlásit

Zuzana T
poplatek ze psů - u nás 1000,-/rok

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 13:05
- Nahlásit

Ahojky lidi, promiňte, že vám sem lezu.

Nevíte náhodou o nějaké fence labradora, vymazlené, kontaktní - co má fakt ráda lidi a snese se se psy, klidně i kříženou bez PP, stářím do jednoho roku max do dvou let, kterou by někdo daroval, třeba z rodinných důvodů apod?

Klidně to může být i kříženec jiného plemene - ale podobné velikosti. Hlavní požadavek je, že musí milovat lidi a má opravdu z kontaktu s lidmi radost. Moji klienti hledají kamarádku a chtějí nabídnout domov nějaké fence v nouzi. Jsou to lidé středního věku - až starší. Problémového agresivního psa by určitě nezvládli - byli nuceni vrátit jednu fenku do útulku, protože napadala lidi - měli jí jen pár dní a zjistili, že jim v útulku nesdělili vše o této fence a tito noví majitelé byli z toho moc nešťastní. Předtím už pejsky měli - 1x NO, 2x německou dogu - měli je však od štěňat a tak si je vychovali k obrazu svému. S problémovým psem zacházet neumí.

Jestli o nějaké podobné fence víte, tak mi prosím dejte vědět na mejl: fiserovadruhasance@seznam.cz

Děkuji.

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 13:25
- Nahlásit

Zuzana T
těší mě, že tu nejsem jediná za pošuka..tamto jsou asi lidé z hodně levnýho kraje a nebo je to jak píše choco Třeba jim nekupuje nic a dostanou prostě,co zbyde z kuchyněovšem potom

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Věděla bych o 5.5 leté goldence vycvičené,umazlené ,vykastrované
Dasha

Je vidíš - u nás 1500,- za psa, a taky 2x ročně 500 za artican

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:26
- Nahlásit

Zuzana T
můžeš mi napsat víc info na majl? Díky moc.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:33
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
předala jsem tvůj email ...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:34
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Já bych zkusila SVVP Jinonice - mají dost přísná zdravotní kritéria a vyřazují za každou "prkotinu", která pro běžný život rodinného mazla nemusí až tak vadit. Teoreticky je možné tam získat zhruba roční zvíře, které už prošlo nějakou základní výchovou, je tam předpoklad dobré povahy protože ta se testuje už když je vybírají jako štěňata. Akorát teda pokud vím tak je nedarují, ale "prodávají" za cenu "dejte, co můžete" - i proto, aby si nabyvatel toho pejska ˇpřece jen trochu vážil

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:57
- Nahlásit

Ketrin
o SVVP Jinonice vím, ale nějak z přesvědčení je doporučit nemohu, protože mám jistý názor na některé dění - víc o tom tady nechci polemizovat. Ale díky za tip.

Fajka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 15:27
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Nevíte náhodou o nějaké fence labradora, vymazlené, kontaktní - co má fakt ráda lidi a snese se se psy, klidně i kříženou bez PP, stářím do jednoho roku max do dvou let, kterou by někdo daroval, třeba z rodinných důvodů apod?

Klidně to může být i kříženec jiného plemene - ale podobné velikosti

a co pudlík střeďák?
Info zde:
http://www.celysvet.cz/japanese-akita.php

<< 1 ... 432 . 433 . 434 . 435 . 436 . 437 . 438 . 439 . 440 . 441 . 442 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání