| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 09:15
- Nahlásit
Ketrin
Může mít posunutej práh bolesti. Hele na Ferdovi,kterej má neměřitelnou dysplazii taky není nic vidět a zakulhá až tak po dvacetikilometrovým výletu a jen trochu,spíš než kulhání je u něho vidět takové "srovnávání" nohy. A když jsme ho našli a měl tu jednu nohu vykloubenou (a jednu naštíplou,ale to jsme nevěděli),tak lítal jak blázen a vůbec na to nevypadal. A to nám Duchek řekl,že podle rentgenu by ten pes neměl chodit
|
choco
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 09:19
- Nahlásit
Zuzana T
Já to chňápu a určitě bych to nechtěla na někoho házet, prostě sme s nožkama dopadli,jak jsme dopadli. Kamarádka má taky psa z její chovatelské stanice a bohužel její pejsan jako jediný má už od mala problémy s imunitou a kdecosi a taky říkala,že když bude vybírat dalšího psa,tak zase šáhne po psovi z její chs...prostě se to taky u jejího psa vyvrbilo po nějakým předkovy z xté generace.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 09:21
- Nahlásit
Ketrin
Tak nám tady vylepši náladu a napiš zase něco povedeného z Tvojí psí smečky, už jsem dlouho nečetla o žádným rozkousaným telefonu, sežraný kytce a nebo snad kanárkovi )))))))))
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 09:22
- Nahlásit
jana33
nojo, asi tak nějak. Se Salinou je to asi podobné, když jsem s ní ve 3 letech byla na kontrolním snímku DKK - jen abysme věděli jestli je tam nějaká artróza a tak -tak veterinář nevěřil že vůbec chodí se ven vyčurat, natož že s náma běhá túry po Alpách
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 09:27
- Nahlásit
choco
Kanárek žije a těší se dobrému zdraví, akorát nadělá víc bordelu než celá smečka dohromady jinak já teď nic nestíhám Cora nechce chodit po schodech - nahoru vyběhne, ale dolů se bojí je to první věc, které se bojí, takže krajně podivné a včera jsme cvičili s fenou co před měsícem (!!) hárala a Borgo měl velké problémy mě vnímat - ale musel a pak už to šlo a právě jsem zjistila, že začíná barvit Bresta, takže mě čekají krušné dny toť novinky od nás a já zas letím - mějte se
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 12:11
- Nahlásit
Sven má lokty vyšetřené oficiálně, v seznamu chovných psů má DLK napsané dole pod výstavama a zkouškama.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 12:56
- Nahlásit
olympus
OK,to jsme si nevšimli. bývá to nahoře u DKK. Nicméně jak tu bylo napsáno, může to být po něm a taky nemusí, resp. ne přímo po něm,ale po některém z jeho předků a v kombinaci s fenou,která nese něco podobného se to může projevit. Stejně tak to může být náhoda a může to být jen po těch fenách. To bohužel nikdo nezjistí dokud nebudou lokty povinné k chovu
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 11:13
- Nahlásit
Ahoj všem, tak co víkend?
jsem tu jen na skok, protože dneska nějak nestíhám a jdu se pochlubit, že my dneska teda slavíme ten 1.rok!! Dárek dostal Sam už včera, byli jsme péct špekáčky u kámoše na zahradě a on má 8- měsíční fenku Cheasapeake Bay retrievra, fenku Káču.Je z CHS Z Vlčích luk z Třeboňě a nevěřila jsem vlastním očím, když po 15 minutách hry začala pajdat na přední nohu a ptám se kámošky jestli s ní někde byli u veta a prý byli, odpověď byla, že jí prohlídl a řekl, ať přijdou na rentgen, až jí bude rok. Má potíže při vstávání i po námaze, tutově dysplazie, fakt nechápu na co ten doktor čeká. Ale je to venkovní pejsek u boudy,taková ne moc socializovaná, no radši už nic neříkám. Jinak Sam jí dal co proto, přišly na něj choutky, takže jí chuděrku 4 hodiny honil po zahradě erotoman jeden. Za to pak spal do 8 do rána, to se mu ještě nikdy nepodařilo
tak já pádím zase pracovat, večer zkusim ukuchtit něco do tvaru dortu a když se zadaří, tak zítra dodám fota
|
choco
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 11:56
- Nahlásit
Bára a Sam
Ahojky, my jsme po víkendu taky pěkně umordovaný, pak dodám fota ze sobotní dovuapůlhodinové prochajdy, na kterou jsem už vzala i Andyho,lítal o stopéro a občas jsem ho přivázaka na vodítko,aby si trošku odpočal od tohop běhání.
Jinak gratulujeme oslavenci A´t mu dortík chutná Já budu o rok starší za tři dny S tou feňulkou by měli něco dělat....dokud to můžou napravit...pak už bude pozdě...a 4hodinové lítání s psíkem ji určitě taky moc nepřidá,spíš by to chtělo ji šetřit...no nesocializovaný cheasa....taky raději no koment...ale s tou nohou, pokud chtějí aby za pár let vůbec chodila by měli něco dělat...
Jo a co výstava?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 12:37 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit
choco
já vím že měli, spíš když nejsou v tomhle zodpovědní oni, měl by být aspoň veterinář.Je v boudě na zahradě a na procházky chodí jen občas, prostě páníčci patří k těm lidem, co tvrdí, že pes v bytě je chudák a na zahradě u boudy, kde je většinu času sám, je mu dobře. Jinak feňule je krásná, má hrozně zajímavou tu srst, ale její dva sourozenci prý kulhají taky, takže zřejmě kvalitní vrh taky jsem kdysi od nich málem měla štěně.
Výstava je tenhle víkend..
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 12:42
- Nahlásit
Bára a Sam
Jinak feňule je krásná, má hrozně zajímavou tu srst, ale její dva sourozenci prý kulhají taky, takže zřejmě kvalitní vrhtaky jsem kdysi od nich málem měla štěně.
no super....
Výstava je tenhle víkend..
A jdeš?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 12:55
- Nahlásit
Dines
víš u koho byli? U Lapáčka. Jo chci jít kouknout na labrouše a dogy, ty mě vždycky hrozně baví. Ale musím vyrazit dřív, minule jsme šli v 10.30 a labrouši už byli jen fenky a zrovna končili poslední kruh.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 12:57
- Nahlásit
Bára a Sam
Nojo, chce to si přivstat
Na dogy?
U Lapáčka?.... no, asi to o něčem vypovídá....
Takže tam už jen na očkování
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:04
- Nahlásit
Dines
jj stříbrný dogy, ty já ráda..domu bych jí nechtěla, ale baví mě
U Lapáčka?.... no, asi to o něčem vypovídá
vůbec to nechápu, Terka mu prý jasně řekla, že má potíže při vstávání a po námaze napadá na přední tlapku a on -počkejte, neunavujte a v roce jděte na rentgen. Takže výsledek je zhruba asi takovej, že feňule není na štěně vůbec živá, moc neprojevuje zájem ani o psy ani o lidi a evidentně jí to bolí. No co na to říct? Blbec
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:07
- Nahlásit
Bára a Sam
|
choco
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:21
- Nahlásit
Bára a Sam
Aha, jsem to ale popleta....už jsem myslela,že to bylo...
A oni na něj dají a nezkusí jít k jinýmu vetovi? Třeba k Šebkovi? To je fakt veterinář blbec, ještě jim mohl doporučit ji pořádně uhánět jako u OPI....božínku, to je hrozný...
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 13:32
- Nahlásit
choco
Hele, nedoporučí.....a na Vltavě ví taky houby, protože Šebek je tam už jen zřídka a oni s nim dokonce ani nekonzultujou takže by jim to bylo stejně k ho*nu, kdyby fakt netrvali na Šebkovi....
On Lapáček není špatnej veterinář, jen holt by se měl začít distancovat od ortopedických problémů, když není ortoped....
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 12:39 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit
Nejdřív poza dospěláka
vrchol mého snažení
normálka, soutěž "Vykydni co můžeš"
kočička pomáhala vařit dort a teď dohlíží na řádný průběh jeho konzumace
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 12:56
- Nahlásit
Bára a Sam
nádherný fotky!!! je to frajírek s kravatou, teda akorát 3. fotku nevidím...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 13:01
- Nahlásit
Eda
už je vidět?já jí vidím..
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 13:15
- Nahlásit
Bára a Sam
Krásný dortíček Hlásím,že vidím všechny fotky Máš ještě někde nějaký fotečky Samouše? A dostal pěknýho za dárky?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 14:24
- Nahlásit
Bára a Sam
bezva, jak pěkně "hamká" už jsem na svém ntb, všechno dobře vidím...
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 14:27
- Nahlásit
choco
díky jako galerii na rajčeti nebo tak nemám, jen v počítači..dostal akorát pytel sušených uší a velkou kost, kterou už pravděpodobně sežral neboť jí nemůžu nikde najít.
To je venku zase počasí, já promrzlá a promočená a Sam si skákal do kaluží a válel se v mokrý trávě..
jezdíte někdo se psama v létě na vodu?my to řešili doma zrovna včera, že loni to bylo v pohodě, že byl štěndo a vešel se do stanu, letos už se tam tři nenamáčknem, tak vymejšlim co s tím. Jestli koupit větší stan aby mohl spát s náma nebo mu pořídit nějakou tu látkovou boudičku což vyjde finančně asi na stejně anebo ho nechat spát před stanem, což bych v našich českých podmínkách nerada pokoušela..
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 16:54
- Nahlásit
Bára a Sam
anebo ho nechat spát před stanem
a co varianta lidi pod širákem a pesan ve stanu? přiznej se, na tos nepomyslela
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 22:06
- Nahlásit
Bára a Sam
No my se na vodu teda nechystáme,ale pod stnem už jsme s nima spali...Eli mezi námi a Andy pod nohama já bych asi volila větší stan
Teď mě Andy pěkně vytočil...nevím ,co mu ruplo v bedně, z paneláku odnaproti vyšla s rachotem nějaká ženská v rukou naducaný igelitky a Andy z ničehonic vystřelil s obrovským štěkotem naproti ní, když jsem ho zavolala ke mě,tak si ještě párkrát bafnul a přiběhl a u mě pak výstažně ještě bafnul jednou, ale to už jsme ho pérovala jako co to dělá a te´d je teda za trest na místě a kouká jak padlý z višně. PAní jsem se sice omluvila,že tohle jinak nedělá a dostala jsem teda hned nazpět sprdunk o vodítku a kdesi cosi, což chápu, páč by mi taky nebylo nejlíp,kdyby na mě takhle blafal cizí pes...nicméně,co v takovým případě dělat? Myslím, že kdybych se snažila jít s jím znovu k té paní,tak by to paní nejspíš nerozdýchala, fakt mě naštval pako a z místa ho jen tak teď nepustím,holomka.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 07:02
- Nahlásit
choco
No já si myslím, že mu přišla divná - ty tašky a tak, a tak se jí bál...Proto začal štěkat, jako obranná reakce...S tím mám vcelku zkušenosti...Chce to ho drapnout a dotáhnout blíž k té osobě a mluvit s ním jako s debilem-co blbneš? Ti hrabe?? Prostě si z něj dělat srandu - aby věděl, že se bát nemusí. Paní se neptej, jen ho prostě dotáhnout blíž-nemyslím až k paní pod nos, i když by to bylo nej řešení, ale né každej to zežvejká, (někteří lidi to sice dost dobře nechápou, ale fakt to funguje). Toť můj skromný názor...
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 08:30
- Nahlásit
choco
Mně tohle dělá Bára na některé lidi taky Sice je to jen občas, ale o to horší, že nikdy nevím, kdy to přijde. Naposledy se "předvedla" předevčírem - pán u domu hrabal trávník hráběma - a Bára samozřejmě vystartovala a než jsem doběhl, tak mu štěkala u zadku... Před pánem jsem to žehlil stylem "Baruško, to není klacíček, pán si s tebou nebude hrát", ale nevím, jestli jsem byl dostatečně přesvědčivý
Já myslím, že u ní to je, stejně jako u jejího vrčení a štěkání na psy, kombinace vlastního strachu a strachu, který cítí ze mně (no jo, bojím se psů... proto jsem si pořídil psa a jako "vyšší level" internetový obchod s granulemi, kde na mě denně při rozvozech granulí skočí tak deset "zákazníků" )
Je to takový začarovaný kruh - já vidím někoho, s kým by mohl být problém (pes, člověk), dám psa na vodítko a ten si řekne - Aha, končí sranda, jdeme pracovat a bránit páníčka...
Mám experimentálně ověřeno, že když šel jednou s mým psem soused, měl jí celou dobu na volno, potkal asi 30 lidí a 15 psů a bez problému...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:33
- Nahlásit
Montik
Tvého skromného názoru si cením Mě tím tak zaskočil, pitomeček pitomej malej...Asi jsem udělala chybu, že jsem ho volala k sobě a pak mu to dala sežrat...ještě vypadal, že se ho to to moje vynucený místo opravdu dotklo ))) Jako že mi takhle vyblafne na nějakýho podivnýho obejdu,to jsem i takhle v noci ráda, ale na týhlke paní byly divný snad jen ty tašky a rachot s jakým se vyvalila ven a ještě k tomu to bylo kus od nás...
Mmartin
Nj, odhadnout, kdo tomu chlupáčovi přijde jako divný to fakt nejde.
Baruško, to není klacíček, pán si s tebou nebude hrát", Tak to bych dotyčného opravdu přesvědčila .)))
Teda ty se bojíš psů? A to Ti Andy ještě k tomu málem amputoval prsty ))
No já to nedělám, že bych pokaždý, když vidím psa nebo člověka, ho brala na vodítko, to ne...to by se zvodítka při provozu na sídlišti nehnul. Chodíme skoro pořád na volno, jen když vidím, že ten druhý pes je na vodtíku, nebo páník chytá hysterický záchvat a pomalu leze se psem na strom nebo jde maminka s malým dítětem,tak ho dávám bu´d sednout na místě a nebo ho volám k noze,ale to na něj dělám vopičárny, že se jako nic neděje,ale bude u nohy a dostane za to mňamku nebo míček...Takže,že by cítil ze mě, něco jako to je u vás to v tomhle případě asi ne.
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:15
- Nahlásit
choco
No bojím, nebojím, já už to teď neřeším... Teď už se klidně vrhnu do klubka psů a tahám je od sebe, ta terapie byla celkem úspěšná... A nějaké ukouslé prsty při tahání se o balonek nebo krmení zdravé zvěře se nepočítají, to je na denním pořádku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2008 10:16
- Nahlásit
Mmartin
bojím se psů cože????! ne nesměju se TOBĚ, ale připomnělo mi to jednoho pána, co sem na kopec jezdí na houby a na procházky a já ho se smečkou často potkávám. Vždy prohodíme pár zdvořilých frází, psi se nenuceně okolo něj vrtí a on je hladí a drbe. Pohoda, trvající již několik let. A nedávno mi sousedka řekla, že on se našich psů prý děsně bojí Hlavně Sali (12 letá veteránka co už hóódně ubrala tempo, ale holt je černá) je prej úplně nejstrašnější
tak to bys mi Mmartin možná dokázal vysvětlit, proč ten člověk normálně neřekne já se bojím, ať ke mně nechoděj, zavolejte si je ale hraje největšího psomila v okolí??
|