Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 423 . 424 . 425 . 426 . 427 . 428 . 429 . 430 . 431 . 432 . 433 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 13:47
- Nahlásit

choco
tak Janča si asi o mě musí myslet, že jsem na ní zanevřela, občas napíše a já zrovna nemůžu, tak už to vzdala. Jednou jsem byla nemocná, pak měl Sam angínu, pak jsem byla v Praze..tak malý město a nemáme šanci se sejít..

choco
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 13:48
- Nahlásit

Bára a Sam
pohled pro bohy Jak jsem ráda, že v tom nejsem sama )) Ale už toho nechte nebo se uřehtám ))

jana33
A ještě simsim, jestli dáváš hafíkům nějaký vitamínový přípravky,tak jaký? Už se začínám zásobovat a připravovat na jiný krmení

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 14:01
- Nahlásit

choco
vyloženě vitamínový přípravky nedáváme, jako doplněk dáváme mořský řasy a pangamin, nárazově podle období a potřeby biotin,rybí olej, pupalku (línání) nebo echinaceu (v době viroz). Bavila jsem se o tom i přímo se Sehnerovou a taky mi potvrdila,že pokud se dává pestrá syrová strava,tak není potřeba nějaká multivitamíny přidávat.

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 14:02 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit

já jsem jenom ráda, že s tim pindíkem nemáme takovej problém jak u jokšíra kterýho jsme kdysi měli, tomu vždycky vylez a už nešel zpátky, musela se mu přetahovat kůžička a moc milý to nebylo, protože nemohl chudák chodit a asi to i bolelo.

jinak jak jsem nedávno řešila jestli není Sámoš tlustej, tak mi na email dorazily fotky sourozenců..a všichni mají 40kg a víc, jeden mám i 44kg! tak to my jsme hubenouři, s našima 38 kilíčkama

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 14:08
- Nahlásit

Bára a Sam
No to musel být děs. Jinak Sam má taky furt vystrčíno,skoro na všech fotkách vsedě mu kouká ven taky mi trvalo než jsem si na to zvykla,předtím jsem měla čubinu No a Karel zase ze začátku taky furt řešil ten výtok,on je na ty naše haranty kor háklivej,aby nebyli nemocňoučký
Tvůj Sam není tlustej,vždyť jsme ti to psali, labrošové prostě takový jsou

OPI
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:10
- Nahlásit

ahojte,
tak dneska musím toho našeho pacholka mooooc pochválit,ráno mi doma aportoval dummy a na procházce se krásně v lese vylítal s jinými psi, no teda fenami ale fakt jsme jich potkali plno a nechala jsem ho na volno,tak se vyřádil,pak tam byl jeden voříšek pes, dala jsem mu vodítko,ale on si ho jen očuchal,povrkal si a šlo se dál,ke konci prochajdy tam byl teda světlej labík a na toho dělal machry až moc,ale tam to bylo asi i o tom že mu čuchal k jeho feňuly
No každopádně nechal se přivolat a reagoval na mě jindy byl fakt slepej chluchej

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:15
- Nahlásit

OPI
Tak to je super,jen tak dál je bezva,že děláte takové pokroky,protože to člověka vždycky nakopne do dalších

OPI
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:16
- Nahlásit

a k těm tlapám,tak mám pocit jako kdyby ho tam snad vzala křeč nebo co,jsem moc zvědavá na čtvrtek co nám Duchek řekne,ale je to vyloženě ta levá,šli jsme a zasatvil se jako kdyby potřeboval počkat a nadzvedl levou tlapku a pak zase normálně šel,tak uvidíme ve čtvrtek.

A co se týče pindíka,tak toho máme taky venku a to humus se mu tam dělá,taky jsem to tenkrát řešila s vet. protože mi to přišlo že to je hodně a ona říkala mi že to je tím jak ho vystrkujou,....atd.... a je fakt že někdy má období kdy to má víc někdy mín

s tím drbáním tváře to fakt může být od uší...

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:21
- Nahlásit

Kdy tam ve čtvrtek jdete? Abych věděla,kdy držet palce

OPI
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:24
- Nahlásit

jana33
jj to mi povídej ještě nedávno jsme měla pocit že ho nebudu snad ani moc nikdy takhle zase pustit a fakt jen díky cvičáku jsme se zase do toho dostali
Hlavně já jsme věděla že takový ten největší problém je ve mě než v něm.
Ještě zatočit s tou jeho vrčivostí,ale ono to časem taky půjde musíííííííííííííííííí

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:27
- Nahlásit

OPI
Určitě,když nepolevíte,tak to bude lepší a lepší. Už jen to,že na cvičáku cvičí mezi pejsky a na nikoho se nevrhá a nikdo se nevrhá na něj,na něj hodně působí. Určitě časem zvládnete i tohle
My se zítra jedeme podívat na jeden moc hezkej baráček,tak nám držte všichni palce,páč se tam sere nějakej Rakoušák,tak aby nám to nevyfoukl

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:28
- Nahlásit

OPI
s tím drbáním tváře to fakt může být od uší...

co myslíš, nějací červíci?

OPI
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:31
- Nahlásit

jana33
hned v 9 ráno...
ale ted jsme byli 3 hoďky venku a fakt dost lítal,tak myslím že kdyby tam bylo něco vážného tak by asi cestou domů kulhal,ale on třebas na začátku prochajdy když šel v klidu tak ho to vzalo,jinak to není zase každý den,ale je mi divné že zase jen levá,no uvidíme....

jooo a dnes jsme měli prvního klíšťáka, byl nalitej k prasknutí,všimla jsme si ho ráno na vychajdě,ale když jsme šly domů tak jsme šly už bez něj ale asi ho nechá očkovat proti té bolerce....

jana33
Vy používáte ty obojky od Evči,že???
a max.spokojenost???

Já ted tak přemýšlím,jelikož máme malou a sem tam se po něm taky furt sápe,nemůže to být nějak škodlivý??
nebyl by lepší spot on???
Já jsme teda mývala spot on Bob Martin a velká spojenost,ale naposled jsem mu koupila taky nějaký takový obojek,když se tak furt ošíval a byla jsem teda s jeho účinkem spokojená,tak nevím zda to nebo to

OPI
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:36
- Nahlásit

Bára a Sam
karlos od mala trpí na ušiska,dělá se mu tam takový černý maz,
tenkrát mu vet dělal i nějaký stěry na nějaké potvůrky zda tam nemá,koukni do uší,zda je nemá vevnitř červený,nebo ten maz,vím že když se někdy drbal kvůli nim tak se i drbal jako spíš na tváři...

choco
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:41
- Nahlásit

Bára a Sam
nene, červíci, ale že by jen potřeboval ouška vyčistit...ale tak to poznáš, jestli je má moc zaneřáděný nebo snad načervenalý...

OPI
Jsem zvědavá, jak doapdnete, taky vám budud držet palec
A jsem ráda, že vám to tak venku jde

Pádím domů a provětrat chlupáče

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:44
- Nahlásit

OPI
Jj používáme Scalibory,dřív jsme měli Killtix a maximální spokojenost s obojím,ani jedno klíště,fakt super. co se malý týče,neměla by to logicky dostat do pusinky,ale jinak by to podle mě vadit nemělo,ale zkus se na to zeptat ve čtvrtek na veterině,tam by to určitě měli vědět.Já se na to ptala v souvislosti s tím,že ti naši blbouni se navzájem olizují a myjí a bylo mi řečeno,že pokud ten obojek vyloženě nesežerou,tak by to neměl být problém

choco
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:46
- Nahlásit

OPI
taktak...my taktéž... a čištění uší tak znamená nelítostný souboj kdo z koho a jelikož většinou stejně vyhraju,tak pak se za trest musím koukat na uraženýho a nakrknutýho psa

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:47
- Nahlásit

OPI
choco
no jo, to mě nanapadlo, uši mu nečistim, protože si do nich nenechá šáhnout. Snad jen když dostane šušený ucho a kouše si ho na polštáři. Tak až dorazím večer domu, tak se na něj vrhnu. I když po včerejšku, když jsme se dva pokoušeli narvat do kočky odčervovací tabletu a trvalo nám to 2 a půl hodiny, tak nevim.. u nás jsou to vždycky operace a zvířata pak půl dne trucujou a já vypadám jak po domácím násilí
a čim čistíte, klasický tyčky do uší nebo vatou? se už ptám na blbosti, co?

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 15:52
- Nahlásit

Tak my teda s čištěním uší nemáme problém. Čistíme roztokem,takže nakapeme,pořádně promneme,necháme psiska se "oklepat" a pak vytřeme vatovým tamponem. Psiska to znají a spolupracují Je důležité tyhle věci dělat i když psiskům nic není,právě aby si to čištění nespojili pouze s něčím nepříjemným,bolestivým. Takže pokud uši nečistíte,protože si na ně nenechá šáhnout,tak bych naopak zavedla pravidelnou péči klidně obden,třeba bez roztoku,ale jinak komplet,aby si na to zvykl.

OPI
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 18:38
- Nahlásit

Bára a Sam
přesně jak píše jana33 je na to roztok, také ho používáme , jen nakepem promnem je to.Karlos taky ze začátku stávkoval,jen jak viděl že ho mám v ruce tak zdrhal,ale postupně se to naučil,sice jak to vidí tak se odbíhá někam skrčit,ale už tak neprotestuje

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 19:04 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit

jana33
OPI
tak já si píšu do deníčku další položku co na veterině zařídit, dík
uf, dneska jsem teda měla náročnej den v práci jak dlouho ne, jsem se nezastavila..už jen hoďku a pak pujdu na skleničku, zaslouženou

choco
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 19:46
- Nahlásit

Bára a Sam
Jj, my taky kapeme roztok (Nolvasan Otic) po tom jediným neměl reakci...ale protože už jako malý měl záněty v uších, tak mse mu to čištění znepříjemnilo a tak než se mi do toho ucha podaří něco nalít,tak lítám pomalu vzuchem,protože miláčik tou hlavou šije jak ďas. A je jedno jestli na něm ležíme tři nebo to zkouším po dobrým se spoustou mlskama před ním....takže u nás to je taky jako velká operace

choco
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 19:48
- Nahlásit

ale je zajímavý, že u veta si tohle nedovolí, sice kouká dost neš´tastně,ale ani hlavou necukne....takže někdy prosím i veta,jestli bymu ouška nezkontroloval a případně i nevyčistil (jakoýže od něj to bude určitě důkladnější než od nás doma)

choco
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2008 19:50
- Nahlásit

Bára a Sam
A cchce to po tom nakapání (nám vet říkal,nešetřit) pořádně promnout,aby se to dostalo co nejdál do ucha, takže uslyšíš jakoby takový čvachtání, pak psa necháš,on se oklepe a vytřeš tím vatovým tamponem....tyčky bych do ucha nestrkala...

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 09:49
- Nahlásit

Tak napjatě čekám na zprávičky od OPI

choco
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:01
- Nahlásit

jana33
Já taky Pořád sem nakukuju, ale asi si ještě počkáme...

choco
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:02
- Nahlásit

jana33
Přihlásila ses znovu na ten seminář? přišla mi pozvánka...že tam bude diskuze s vetama,co propagují naopak granule

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:08
- Nahlásit

choco
Mě pozvánka nedorazila,tak mi jí pls přepošli na andras@centrum.cz Kdy to bude?

choco
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:13
- Nahlásit

jana33
přeposláno...je to 29.5.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2008 10:16
- Nahlásit

Díky,díky,no možná by to stále za to. Ty jdeš? Akorát koukám,jak zdražili, minule 75,teď už 150

<< 1 ... 423 . 424 . 425 . 426 . 427 . 428 . 429 . 430 . 431 . 432 . 433 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání