| Autor |
Zpráva |
OPI
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 21:42
- Nahlásit
Jo a ještě pro pobavení, o víkendu jsem šla s Karlosem mezi polema po polňačce a jelikož asi odvolání od zvěře by nezvládl tak si pro jistotu táhl stopovačku,proti nám jel někdo na babetě tak jsem si ho přivolala k noze a šel u nohy,inu člověk zasatavil a povídá: prosím Vás nedělejte nám to.Já na něj čumela vo co jako jde. no abych to zkrátila, chtěl abych ho měla na krtákém vodítku,prej že je ted dost malejch králíků a tak....slušně jsem ho poslala do pr a šla dál,psa jsem měla "na vodítku" hlavně jsem ho měla pod stálou kontrolou,ale on prudil hlavně protože kamarádka ze vsi kde máme chatu má křížence matka husky a otec labík s něčím,je to děsný lovec,ikdyž ho mají furt na šňuře tak stejně jim párkrát drhnul a ulovil srnu, naposledy se to stalo u vsi a viděl to přímo jeden z myslivců no děsný halooo kvůli tomu,tak proto asi i víc pruděj,ale normálně jsem tak nadtím přemýšlela tak se fakt budu teď bát karlose pustit někde u lesa,si může jen tak běhat a oni ho zastřelej,přeci bylo již několik případů kdy zastřelily psa nevinně
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 21:44
- Nahlásit
a s tou váhou jooo tak Karlos měl nasposledy u vet, 42kg a neřekla bych že je teda nějak tlustej,nebo se mílím
ale tuhle v neděli jsem na něj koukala a říkala jsem že nám nějak zakulatil,ale v pondělí snad 6 kadil a ejhle,byl zase takový vyfouklý
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 21:46
- Nahlásit
choco
jak to čtu tak ti dva naši chlupáči toho mají dost společného,Karlos taky naštěstí na nějaké požíračství čeho si venku není
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2008 21:52
- Nahlásit
choco
ještě jsem se chtěla optat od kud jsi???
jak jezdíš na cvičák??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 07:33
- Nahlásit
OPI
To zastavení na dlouhej hvizd musíš nejdřív cvičit na uplně malinkou vzdálenost - třeba jen pár kroků. vypustíš ho a hned pískneš a kdyžtak přidáš slovní povel - podle toho jestli chceš aby sedal nebo lehal, to je na tobě. Až už bude vědět o co jde, tak slovní povel postupně vypustíš. Hlavně aby se zastavil a koukl na tebe a čekal na další povel. Já když jsem to začínala cvičit tak jsem hned jak se zastavil a koukl na mě, mu hodila tenisák. Aby si to spojil s tím, že jako - bacha, teď něco bude. A pak budeš postupně zvětšovat tu vzdálenost. A taky pozor na to, jaký povel bude následovat - aby si nezvykl, že vždycky potom ho třeba přivoláš a nezačal to už dopředu předjímat. Takže to chce střídat - já ho někdy pak přivolám, někdy mu hodím tenisák, někdy mu hodím aport, a někdy ho nechám sedět a dojdu k němu a pochválím ho atd.atd.
Je to cvik na delší dobu, my to taky ještě nemáme dokonalý.
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 08:48 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit
Ketrin
máme zasatvení na sedni,celkem to zvládá,samozřejmě záleží v jaké situaci takže máme ještě co trénovat ale já jsme asi udělala to že jsem párkrát za sebou dala přivolání a on si to spojil,no nevadí,napravíme to ale s tím tenísákem to je dobrý nápad,on sice natohle moc není,ale třebas se chytne,nikdy neříkej nikdy že..
Tak moc děkujůůů
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 09:36
- Nahlásit
OPI
Máme postroje guard.
Jinak s tím zastavením,jak píše Helča, my máme dlouhý písknutí "upozorňovací",takže se má pesan zastavit (nebo pokud třeba čmuchá zvednout hlavu a podívat se na nás). Pokud chceme pesany posadit,tak při písknutí máme zvednutou ruku. Chce to ale opravdu učit po maličkejch vzálenostech,hodně pesanů má tendence vracet se k páníkovi, Sam třeba vždycky udělá tak dva kroky ke mě a ze začátku mu to taky dělalo problémy pochopit,že ho nechci ))Jinak přivolání je dvakrát krátce
Kožešáka si klidně nech půjčenýho,jinak ho prodává Evča na cvičáku,stejně tak pachy. Toho,že se bude víc zajímat o pachy v lese bych se nebála, to se spíš může stát,když se začne cvičt s opravdickou zvěří,taky proto bys měla mít v takovou chvíli už zvládnutou hodně dobře poslušnost
|
choco
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 11:27
- Nahlásit
OPI
My máme pro Eli postroj Long distance, je to takový trošku vylepšený Guard.
Taky mi přijde, že jsou si KArlos a Andy povahově podobní Já jsem z Horních Počernic a do Koloděj to máme za pát minut autem, a nebo nám tam jezdí i autobus, ten budeme využívat taky ( jen ,co seženu Andymu náhubek, ten co jsme měli, je mu malý a tak ho využívá Eli )
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 13:26
- Nahlásit
Achjo to mám zase stóry, pěkně jsem se vyděsila. jela jsem teď pro něco domů, příjíždím k baráku a vidím, branka dokořán. Asi tím větrem, máme tam takový extra zavírací udělátko a asi to nějak povolilo, nebo tomu "někdo" čtyřnohý pomohl. Psi samozřejmě nikde, už mi v duchu naskakovaly děsuplný obrazy jak jsou někde zastřelený nebo přejetý ale jen jsem vylezla z auta, přiběhl odněkud Borgo, za chvíli se dostavila Bresta ovšem k nepoznání upravená a "navoněná" nějakou obzvlášť uleželou zdechlinou, no a vzápětí se přikolébala od sousedů z hnojiště Salina nesoucí si nějakou velevzácnou kost.
no ale hlavně že jsou v pořádku
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:03
- Nahlásit
no a co třebas že ho naučím zastavení s tím že si rovnou sedne?
Před chvílí jsme dorazily z dlouhatánské vychjady,na to jak mě nasr. že se rozeběhl za psem přes silnici
Tak si to vyžehlil tím když krásně zvládl přivolání z vody
Ale šly jsem podél takové zíďky,která se zvyžovala, nahoře byla tráva,no naše karloska nenapadlo nic jiného než si to štrádovat vrchem nakonci to bylo vyskoké cca 1,5m, no stála jsem před ní, ten se tam tetelil,olizoval mě a jak kdyby říkal,jé bacha já skočím ,jo já skočím,jenže podtím je chodník a je to dost strmé tak jsem se ho chtěla, navést zpátky aby to sešel,jo a ale mezi tím se rozhodl že prostě skočí, takže jsem ho měla napůl v náruči a šly jsme k zemi včas jsem ho pustila takže já jsem žádný pád neobdržela,ale on byl pak z toho vysmátej jak sluníčko
přivolání máme dvakrát krátce a už dnes na to přišel bez povelu
Ketrin
Tak hlavně že to takhle dobře dopadlo
Já po té sobotě kdy jsem potakal toho chlápka,co chtěl abych ho měla nakrátko tak začínám mít obavy abych ho pak mohla vůbec pustit na chatě na poli nebo tak,je fakt že v lese ho mám navodítku,ale asi co tam řádil ten kamarádky hafan a zakousl nějakou srnu tak na to budou dávat bacha a aby tam ještě nějakého nezasatřelily
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:15
- Nahlásit
Ketrin
No tak to si dovedu představit,krve by se v tobě nedořezal,co? Tak hlavně,že to tak dopadlo
OPI
Nojo to je těžký,když je v okolí pes,který jim strhává srny a vy "lufťáci" to je ta nejhorší kombinace. Leda bys zkusila si dojít na oblastní myslivecký sdružení a třeba řekla,že začínáš se psem cvičit na zkoušky a potřebuješ cvičit v honitbě a zkusit to domluvit
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:20
- Nahlásit
OPI
dojít na oblastní myslivecký sdružení
třeba by stačilo zjistit kdo je u místního mysl.sdružení hospodářem a zkusit se s ním nějak dohodnout, hezky se na něj usmát, donést nějakou flašku.... prostě aby o tobě věděli, tenhle osobní přístup je možná lepší
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:23
- Nahlásit
Ketrin
No jasně,to je nejlepší,já to myslela obecně,aby to byl někdo místní je určitě ideální. A flaštička taky
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:36
- Nahlásit
no až tam příště pojedem tak to budu muset nějak blíže zjistit co a jak,přece nebude furt na vodítku a jiní psi taky.Jsem ráda že je černej,kdyby byl světlej tak by si ho mohly s tím psiskem spléct.
Taky o ves dál je chlápek co chová labíky a chodí s nima i cvičit tak bych´se mohla optat i jeho a domluvit si s ním třebas nějaké cvíčo
jooo a jani cvičí se v Kolodějích i v neděli???
v osbotu ráno se asi pojedem podívat na byt a asi to nestihnu,jedině že bych zkusila aby mě dali od 11hod.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 14:53
- Nahlásit
OPI
na jakej byt? Ty se chceš stěhovat?
jinak se cvičí i v neděli ve stejné hodiny jako v sobotu
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 15:21
- Nahlásit
vypadá to že se asi budem stěhovat ke konci května,ale jen kousek od tud do Modřan Na Beránek,sice to tam vůbec neznám,ale mohly by jsme tam mít 3+1 za ty samé peníze co tady,je to přes přítelkyni kamarádčinýho táty,ona se stěhuje k němu tak to pronajme,prej hned za barákem je les,což by bylo supr a ikdyž je to tady naprosto úžasný a těžko se mi bude od tud odcházet tak nabídka je to skvělá a je to kousíček.....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 15:58
- Nahlásit
OPI
A proč si nekoupíte něco svýho? Vždyť byste to měli skoro za stejný peníze. Já právě myslela,že je tohle vaše
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 16:06
- Nahlásit
Nene,tady jsem v pronájmu,tenhle nový byt by jsme mohly mít za 3 roky k odkoupení,což by bylo fajn.S hypotékou to není ted jednoduchý,Jarda je OSVČ a hlavně teď nějakou půjčku,nevím zda by měl nárok.Ale tenhle nový byt by nám naprosto vyhovoval a hlavně že je tam možnost toho odkoupení.Ikdyž za 3 roky může být vše jinak a ceny bytů mohou být tak šílený uvidíme....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Bře 2008 21:35
- Nahlásit
Tak já dnes ještě přistihla Coru, jak žvýká cosi, co se ukázalo být mým krytem a baterkou z mobilu zbytek jsem po usilovném pátrání našla zastrčený pod poleny u krbu - vše ožvýkané, simka vytažená.... kupodivu funguje, ale vypadá děsně
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 06:19
- Nahlásit
Ketrin
kupodivu funguje, ale vypadá děsně
uáááh, to je děsný pro tebe, znovu si prožívat štěněčí hrátky, i když jsi tak zkušená...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 07:17
- Nahlásit
Eda
se situací mě smiřuje jen to, že teď až to přetrpím s Corálií, tak potom dlooooouuuuuhooooo žádné štěně nebude
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 08:51
- Nahlásit
Ketrin
Buď ráda,že funguje,vidíš,jak je Corynka šetrná
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:34
- Nahlásit
Ketrin
Jééé ta se činí No viděla jsem jeden zdemolovaný mobil od šarpěje, až jsem nevěřila,co to zvíře s tím dokáže udělat Asi si chtěla zatelefooonovat
Přítel se zbláznil do bíglů (asi mu Eli se svou hyperaktivitou nestačí nebo coooo) a mám podezření, že si brousí zuby na sousedovci mladou bíglici, která je fakt u sousedů chudák...nezná nic než jen nadávky a ze zahrady ještě nevystrčila čumák...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:39
- Nahlásit
choco
to asi proto, že na cvičáku byl i Orfí a to je super bígl.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:40
- Nahlásit
Montik
jo o něm taky furt básní, jak je úžasnej.....ale už to vidím, kdyby si přivedl domů bígla on...nebo raději to ani nechci vidět Myslím, že by záhy poznal,že to taková sranda zase nejní
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:42
- Nahlásit
choco
No, on je totiž Orfí fakt super, ale povahu nezapře... Já bych bígla nechtěla ani za zlatý prase
|
choco
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 10:44
- Nahlásit
Montik
já takýýý neeeeeeee, doufám, že ho to přejde
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 11:10
- Nahlásit
Ketrin
dlooooouuuuuhooooo žádné štěně nebude
jseš si jistá? já už tvrdím, nikdy neříkej nikdy...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 12:22
- Nahlásit
choco
no bígl je krásnej, ale taky bych ho nechtěla ani kdyby mi platili - kam se hrabou LR, co já tady řeším že mi pes na 1-2 minuty zdrhne po stopě.... bígl prej když se vrátí ještě ten samej den, tak to je jedinec kterej se mimořádně poved
Eda
jseš si jistá?
Přísahám!! Dřív bylo mým oblíbeným heslem "čím víc psů, tím větší zábava" teď se pomalu začínám klonit k manželovu "pro samý psy tady není kam šlápnout"
ne ale vážně - je to teď na hranici mých možností hlavně časových
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Bře 2008 12:43
- Nahlásit
No bíglové to je poděs. Mě se takhle hrozně líbí bloodhoundi,ale právě kvůli tomuhle bych takovýho psa nikdy nechtěla. A pak taky českej fousek,v tom jsme s Karelm zajedno,že kdyby ohaře,tak jedině fouska,ty jsou krááásný
|