| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 13:46
- Nahlásit
Bára a Sam
Začni to nacvičovat na krátký vzdálenosti,když je pes ještě u tebe. My pesany posazujeme,někdo je nechává lehnout. Začneš na tom,že když je pesan od tebe třeba dva kroky,tak mu dáš povel - buď sedni,lehni a k tomu přidáš píšťalku. My pískáme na zastavení dlouhý tón a zvedáme nahoru ruku. Když ti pes zastaví a posadí se na dva kroky, postoupíš na vzdálenost třeba 5,6 kroků a prodlužuješ to. Výsledkem by mělo být zastavení psa na poměrně velkou vzdálenost. Výhodou píšťalky je,že k psovi pronikne ,i když je ve stavu vytržení a nějaký tvoje pořvávání na něj vůbec nezabere.
Ale jinak si ještě dovolím poznámku, nevím,co máš za vodítko a obojek,ale já teda udržím naše všechny tři,i když znenadání na něco zareagují. Pravda,trochu se zakymácím,ale udržím A to jsou v silný hmotnostní převaze
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 13:47
- Nahlásit
OPI
Ani třeba balonek by nehledal? Nebo tak jak se učí stopy, že dáváš na nějaký úsek za sebou pamlsky a on jde po nich apak zvětšuješ úsek mezi pamlskama...Jo my jsme u aportu přistoupili na vezmi,drží a pus´t a dokud to nebude ok takhle v sedu přede mnou (páč on to sice drží ale prostě si to ode mě dobrovolně nevezme), tak mu to házet nebudu...
Dines
Jestli si to dobře pamatuju...tak my jsme učili sedni a jednou písknout a pak to zkoušíš ve větší vzdáoenosti od tebe...ale Jana to popíše srozumitelněji
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 13:49 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
A nebo nás učili na dlouhý písknutí si lehnout...jj, jak píše Jana
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 13:52
- Nahlásit
choco
Down s hlavou u země učí myslivci hlavně ohaře a většinou parforsem.Pro retrívra to není nutné a navíc potřebuješ,aby na tebe viděl.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 13:55
- Nahlásit
Zuzana T
děkuju, objednám a zkusíme, třeba to pomůže..nejde tak ani o samotný přivolání, to on hned přiběhne, jde jen o to zdrhání.
jinak slavná HALTI ohlávka co jsem objednala někdy v prosinci vydržela 14 dní, pak si jí miláček sundal z poličky a uplně z ní odstranil ten umělohmotnej čudl, kterým se to zapíná k sobě..
stála prosím 450kč vč. poštovného a balného
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 13:57
- Nahlásit
Zuzana T
Jj, já vím, Jindra mi to tenkrát říkala a já s tím přestala, ale na druhým cvičáku to po nás chtít budou...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:00
- Nahlásit
choco
na jakým druhým cvičáku? Měla by ses držet jednoho způsobu a nekomplikovat to Andymu. A Zuzka správně píše,že u retrívra potřebuješ,aby na tebe viděl,což u "downu" ve vysoké trávě asi nebude
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:00
- Nahlásit
choco
kam chodíš ,kromě k Jindře?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:01
- Nahlásit
Tak já mizím směr Morava,páčko.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:10
- Nahlásit
jana33
Zuzana T
To jsem z toho jelen...byli jsme na hafbo na loveckým pro zač., teda já s Andym ještě ne, ale jeli jsme tam s Eli. Jako říkala nám výcvikářka, že u retrívrů toleruje i jen lehnutí, ale že je lepší když pes umí i down...Tak s tím teda zase přestat? Přijde mi to tam taky fajn, takže budeme chodit na oba.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:12
- Nahlásit
choco
No upřímně,myslím,že hafbo je super cvičák na normální cvičení,ale co se týká lovečiny bych ho tak úplně nebrala. Podle mě budou cvičit hodně podle ohařů,RR apod.,ale retrívři jsou prostě jiní a i ten výcvik a jiné věci jsou dost specifické. Rozhodě bych teda loveckej dělala jen tam,kde cvičitelky sami mají retrívry!
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:20
- Nahlásit
jana33
mám normální pevnej obojek plus 2 pevný vodítka zaplý za sebou, abych měla jedno dlouhý..
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:23
- Nahlásit
Bára a Sam
No tak ho měj na jednom krátkým,tam je menší pravděpodobnost,že se ti vysmekne. Čím kratší vodítko,tím větší jistota,že ho udržíš
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:23
- Nahlásit
jana33
Nj,ale v Kolodějích se se psem nedostanu do pole a do lesa, tak si říkám, že se aspoň tady do toho dostanu víc. Plést mu hlavu samozřejmě nechci....musím pádit
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 14:25
- Nahlásit
choco
No myslím,že budeš dělat jednu věc dvěma způsoby a nikomu to neprospěje. Když se s holkama domluvíš,tak občas jezdí taky do honitby a hlavně do lesa a na pole ho můžeš brát přece sama a cvičit tam to,co se cvičí na cvičáku + vlečky aspol.
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 16:45 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 16:48
- Nahlásit
prosím jak sem vložím fotku???jsou tu nějaké omezené rozměry??
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 16:52
- Nahlásit
Bára a Sam
Helééé, pani, užs tu píšťalku objednala? Jestli ne, neobjednala bys rovnou dvě? Šábnu se s tebou o poštovný a balný
Vodítko :kup si přepínací, dlouhý je dost, a pevný taky, mě stalo 250,- a haltina cca. 100,- ...obojí mají ve zveráči na Vltavě
Celkově tam maj docela rozumný cany a vééélkej výběr
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:01
- Nahlásit
Dines
ještě né, zeptám se kámoše co dělá ve skladě někde na Rudolfovský, mají tam velkoobchod za maloobchodní ceny, kdyžtak ti jí koupim taky, chceš?
Teď mi volal Karel, že má Sam ukrutnej kašel a chrchlá hleny, kam má jet na veterinu..ch jo, to je furt něco.
OPI
krásnej, má moc hezkou hlavu a ta fotka s mimčem je boží
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:04
- Nahlásit
Bára a Sam
Být tebou,tak to zkusím nejdřív jitrocelovým sirupem, tak dva dny a teprve pak nebo při nějakým velkým zhoršením na veterinu. Většinou to zabere
Jinak píšťalku doporučuju profesionální, my máme tuhle,ale dobré jsou určitě všechny:
http://www.bracco.cz/39870-pistalky-acme/14214-fie ld-trial-reminek-zdarma/
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:04
- Nahlásit
Bára a Sam
kams ho poslala?
ch jo, to je furt něco.
Jak já ti holka rozumím...
zeptám se kámoše co dělá ve skladě někde na Rudolfovský, mají tam velkoobchod za maloobchodní ceny, kdyžtak ti jí koupim taky, chceš?
Jasně že chci
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:15
- Nahlásit
jana33
Dines
no volal a říkal, že leží a ani se nezvedl, jen chrchlá a teče mu z čumáku..včera mi vlítnul do rybníku a chlemtal tam vodu, to má určitě z toho. Jsem v práci, takže nevim jak na tom je, nicméně kdyžtak mu veterinářka ten sirup doporučí, doufám. A to jsem se těšila na volnej víkend, že vyrazíme konečně na cvičák a odpoledne na výlet, má bejt hezky
na ten Máj k tomu Hadovi, ale nevim jaký mají ordinační hodiny
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:19
- Nahlásit
Bára a Sam
ty tu vidíš nějaké foto???
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:20
- Nahlásit
Bára a Sam
Acha, no Lapáček má tuším do osmi....
Hele,já na veterinu chodim úplně se všim,a ještě mě nikdo nevyrazil.....maximálně tak neošetřil, když to neuznal za vhodný a nutný
Jak moc ten víkend bypadá volně pro mě?
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:24
- Nahlásit
OPI
když rozkliknu ten červenej čtvereček, objeví se mi celá galerie na rajčeti. jestli chceš konkrétní foto, musíš si otevřít tu konkrétní fotku, pravým tlačítkem na myši vlastnosti, označit celý řádek url adresy, kopírovat a vložit do těch barevnejch čtverečků co jsou nad tabulkou, do který teď píšeme.
snad je to trošku srozumitelný, udělám pokus
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:27
- Nahlásit
Dines
já si taky myslim, maximálně ho pošle pro ten jitrocelák, v nejhorším mu nasadí nějaký prášky a Karlíček bude naštvanej, kolik musel zas platit
máš neděli a v neděli má přijet nějakej Stolař, Ostrava..otrava
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:30
- Nahlásit
Bára a Sam
Fakt? Grrr, asi ho zabiju!!! Ten by si tu měl najít byt, dyk je tu teď pořád
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:33
- Nahlásit
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:35
- Nahlásit
joooo táááákhle tak to je super ted bás tu budem zásobovat
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2008 17:37
- Nahlásit
Dines
já si ho nevybavuju, ale zkus mu to v neděli navrhnout..
OPI
šikulka, per to do nás, máte krásné fotky
|