Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 405 . 406 . 407 . 408 . 409 . 410 . 411 . 412 . 413 . 414 . 415 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:00
- Nahlásit

Bára a Sam
nene, já po práci spát nechodím...vyjímečně jen po zájezdu hokejistů,nebo studentů, kdy fakt nezamhouřím oka, a i tehdy většinou chodím až večer,ale dřív...

Jojo, je to o autoritě...já jí sice taky nemám,ale chlapi kolem mě taky ne

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:23
- Nahlásit

jana33
velkocvičák exkurze
Cha jsem to rozjela vlastně jen proto, abych mohla cvičit s Borgem a teď s Corou "retrívře" a měli jsme k tomu nějaké parťáky a rušivé elementy jenže jak ty původní lidi zůstávají a ještě přivádějí další lidi, tak už je toho ňák moc
a co Českokrumlovsko?

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:25
- Nahlásit

Dines
Helééé, dostala jsem teď od tý MVDr. kontakt na nějakou slečnu co má cvičák u Otylky, že tam cvičí agi, poslušnost, a že si jí lidi moc chválí - v sobotu od devíti....

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:28
- Nahlásit

Dines
u hřbitova?to neznám..zas sobota od 9 a zase je to z ruky, proč nemůže bejt nějekej, kam bych normálně MHD bez složitých přestupů...chjo

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:34 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Bára a Sam
Tam by měla jet 8 ne?
Mělo by to být tady někde, jestli jsem jí správně pochopila ...

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:36
- Nahlásit

Ketrin
Ještě jsme dostali nějaký fotky a nakonec tam nejeli,nebylo to to pravý. Ale teď v neděli bychom měli jet na klatovsko,rýsují se tam dvě nemovitosti,tak uvidíme. Už jsem obhlídla plzeňsko,klatovsko,že tam moc služeb pro psy není,takže i když to není ideální oblast,třeba by to šlo

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:40
- Nahlásit

jana33
A co třeba Českobudějovicko?

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:43
- Nahlásit

Dines
aha, 8 asi jo..a ty bys chodila taky? Tuhle sobotu jsem asi v práci, kurníkšopa mě to snad nikdy nevyjde..

jana33
četla jsi tu mojí odpověď v 10.36? Asi už jsem s tím otravná, omlouvám se, ale nenapadá mě v jeho případě když neposlechne nic, kromě švihnutí přes zadek..

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:46
- Nahlásit

Bára a Sam
No, já už se na cvičák chystám skoro rok a taky mi to furt nevychází...

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:50
- Nahlásit

Dines
tak příští týden, to bysme měly mít obě volno, ne? Jana co jsme spolu byly venčit mě lanaří do Mladýho, to je přes celý město busem plus přestup..to se mi moc nechce. A nebo bych měla zase začít řídit, už se na to chystám taky přes rok

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:53
- Nahlásit

Bára a Sam
To mladý by šlo z nádraží dojít pěšky,ne?
No, jenže to jsem zase já po 24ce, a nevím jak bych to stíhala...

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:55
- Nahlásit

jenže já když na něj jen mluvim jako že se zlobim, tak on jen kouká a popř. k tomu vrtí ocasem
Nojo tak mu to asi vyprávíš příjemným tonem. Nemáš mluvit,ale dát jeden jasný důrazný povel. Upřímně bych mu klidně v týhle fázi dala i stahovák,on mu neublíží,do širokýho obojku rozloží váhu a vůbec to necítí. A pokud jste sami tak u nohy chodí v pohodě nebo taky táhne? Pokud jde pes u nohy a zatáhne,že za ním letíš,tak to chce takové škubnutí,aby fakt odletěl vzad. Ale záleží na tom,jestli ten povel opravdu umí nebo ne

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:55
- Nahlásit

Dines
jo dalo, ale jsem lenivá. Každopádně to příští sobotu jestli se zas něco nestane zkusíme.To Mladý asi.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 11:56
- Nahlásit

Dines
Když nám seženeš barák s pozemkama za sumu odpovídající naší peněžence,tak klidně českobudějovicko

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:06
- Nahlásit

jana33
hmmm....taky sháním a ono teda jako nic moc....

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:06
- Nahlásit

jana33
Nojo tak mu to asi vyprávíš příjemným tonem
nene, příjemný to není ani náhodou.

A pokud jste sami tak u nohy chodí v pohodě nebo taky táhne?
je zvyklej chodit po celým trávníku a občurávat co jde, ale většinou netáhne. Nesmí zahlídnout psa, to se bez rozmyšlení rozlítne..

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:07
- Nahlásit

jana33
Heč, mě když jdeme sami, jde u nohy...když jdu s přítelem, tak nemám šanci..rpostě mě nebere... možná taky proto, že příteli vadí, když si s ním nepovídám a syčím na psa...

choco
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:08
- Nahlásit

Nevíte, jak vypadá rychlovypouštěcí karabina? Neodepne se mi jen tak pes z ní?

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:08 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

choco
vím...mmnt....

choco
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:09
- Nahlásit

Bára a Sam
je zvyklej chodit po celým trávníku a občurávat co jde Tak to potom není ale chůze u nohy,ne?

choco
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:13
- Nahlásit

Dines
jéé,mmtík,to je ze štěkacího,achá,já na to právě koukala u pesshopu...hmhmhm,tak nevím,jestli tomu čumprlíku mám důvěřovat a zkus to,když už si objedávám druhý lov.vodítko

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:15
- Nahlásit

choco
J8 to viděla někde už i na živo, a přišlo mi to bytelný dost....

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:22
- Nahlásit

choco
myslela jsem to tak, že když vidim že chce značkovat, tak mu povolim vodítko, jinak jde u nohy..

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 12:58
- Nahlásit

Bára a Sam
To není chůze u nohy. Když dáš povel k noze,tak dokud povel nezrušíš povelem volno,pes nečůrá,nekadí,jde těsně u tebe. Pleteš dvě věci do jedné, takhle Sam nedělá nic,co by z jeho hlediska neměl.
Dines
Heč, mě když jdeme sami, jde u nohy...když jdu s přítelem, tak nemám šanci..rpostě mě nebere...
v tuhle chvíli by měl nastoupit přítel pokud je větší autorita a vysvětlit psovi,že bude respektovat tvoje povely,ať u toho přítel je nebo není. Když se k nám nastěhoval Karel, Sam buďto jeho povely úplně ignoroval nebo je vykonával u mě,takže si šel sednout ke mě,k mojí noze atd. Taky jsem mu musela vysvětlit,že takhle to teda fungovat nebude a pokud dostane povel od Karla,bude ho respektovat a poslouchat

Bára a Sam
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 13:08
- Nahlásit

jana33
nepletu, protože jsem to nevěděla..neznám tuhle cvičákovou terminologii, kdy se rozlišuje k noze a ke mě..já na něj volám "ke mě" když je na volno a chci aby přiběhl a "k noze" když jde na vodítku a chci aby šel vedle mě a netahal kam se mu zachce. Takže jedním slovem to mám koukám celý popletený a od začátku to cvičím špatně.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 13:17 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Bára a Sam
Hele jak tomu budete říkat,je v celku jedno,ale standartně platí to,co jsem o povelu k noze napsala výše - pes jde těsně u nohy na prověšeném vodítku a nesmí se vzdálit,ani čůrat,ani čmuchat,povel ukončím jiným povelem,např. volno. Já třeba pokud musím mít labroše výjimečně někde na vodítku,tak říkám pomalu - znamená to,že nemá tahat,ale jinak je na něm,co dělá. Takže si zaveď povel (nevím,jestli bude pro vás lepší předěla "k noze" na to,co opravdu je nebo si to nazveš jinak),kdy pes musí jít u tebe a kopíruje tvojí nohu. Pokud se to pes naučí bezchybně na vodítku,přejde plynule na chůzi u nohy bez vodítka. Pro tu chvíli neexistují značky,hračky,psi atd.,prostě je všechno jasně dané.
Jinak ke mně je opravdu přivolání,pesan by měl u něj předsednout a zase čekat na další povel. Pokud stojíš,pes je v předsednutí a dáš "k noze" a stále stojíš,měl by pes usednout vedle tvojí levé nohy. Pokud jdeš,to jsem popsala výše,ve chvíli,kdy se zastavíš,opět pes usedá vedle nohy

choco
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:18
- Nahlásit

Dines
TAk jsem si to objednala a uvidíme, jestli ji Andy nepřemůže

choco
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:20
- Nahlásit

jana33
Nevyužívají Tě holky už jako supla na cvičáku?

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 14:42
- Nahlásit

choco
Si říkám,jestli si dneska nehraju na moc chytrou

Dines
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 16:39
- Nahlásit

jana33
no, ono já jsem asi jediná "autorita" ale vím, že mnohdy ještě nedostatečná, taky vím že je chyba ve mě, ale nějak se pořád nemůžu dokopat....

<< 1 ... 405 . 406 . 407 . 408 . 409 . 410 . 411 . 412 . 413 . 414 . 415 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání