Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
OPI
Člen
# Zasláno: 18 Led 2008 16:31
- Nahlásit

máš pravdu že zase tak spolehlivě nevypadá,ale říkala jsem si že furt lepší než kovovej.On není zase tak velkej rváč,spíš nabaral s nějakými psi blbý zkušenosti tak to zkouší,ale myslím že není takový že by hned šel za psem s tím aby se porval,chce si hrát a vrčí když ho držím na vodítku,což dělají i jiní psi.ale nevím jak bude reagovat mezi ostatními psi,navíc teď se v tom dost zlepšil tak nechci aby se zase do něj nejaký zakousl a bylo to na novo.
ale tam jsou stejně věštinou hodní psi a hlavně lidi co je hládaj a ví jak na něj,né jak ty někteří d... co potkáš na ulici.

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Led 2008 16:36
- Nahlásit

jak jsem psala aportík nás nebere,ale doma trénujem a začalo ho to brát,ale venku,pchééé ani náhodou,ale s jinými psi se třeba zapojí.
No jsem na to zítra fakt zvědavá.
na cvičáku jsme byli naposled v půl roce,ten stál za h,,, protože psi k sobě ani nemohly,a on si chtěl hrát,navíc byl od mala mohutně stavěnej a cvičičtelka mi řekla,že pes má mít takovou postavu aby ho pán bezproblémů zvládl,no asi tak jako kdyby řekla že z fr.buldočka máš udělat chrta.celkově to tam stálo za... pak už jsme tam nechodily.
kolik tam tak bejvá psů????je tam nějak víc skupin najednou???co je to zaskupinu id těch 9???začátečníci nebo pokročilý???

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Led 2008 16:38
- Nahlásit

jo a taky ná s posnáš asi podle toho že tam přítel bude kroužit s kočárkem

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Led 2008 16:44
- Nahlásit

No tak jestli jen povrkává,tak je to v pohodě,prostě ho pustíš s košíkem a stopovačkou a budeš mu v patách. Samozřejmě i na cvičák chodí pár psů,co má tendence se prát,ale ty si páníčkové hlídají,za tu dobu,co tam chodíme, k opravdu vážnějšímu incidentu nedošlo,jen se párkrát někteří pořvali.
Psů bývá tak okolo 10-12, rozděleno je to vždy na dvě skupinky, začátečníky a pokročilý, rozděluje se to podle poslušnosti a úrovně aportování. To je tak vždycky, po nás většinou chodí štěňata. Při příchodu se nechávají pesani proběhat,vylítat,aby pak neblbákovali (resp. aby neblbákovali tolik), pak se dají na vodítka,všichni udělají řadu a každý pak jednotlivě se psem u nohy okolo ostatních prochází. Pak se rozdělí na skupinky a ty cvičí odděleně,většinou nejdřív se chvíli dělá klasika,chůze u nohy na vodítku,bez vodítka,zastavování,změna směru chůze,odložení a pak se přechází plynule na aporty. U začátečníků bývá ta poslušnost delší,my jí už máme jen na chviličku. Jinak jestli si nejsi jistá,tak nech pesana na stopovačce,ale myslím,že ke krizi dojde až za pár týdnů,poprvé bývají všichni dost vyplesklý

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Led 2008 19:31
- Nahlásit

jana33
ze začátku budem vyplesklý asi oba jinak děkuji za info,hned je mi malinko lépe když vím oč jde nějak to tam zvládnem,však od toho tam jdem aby jsme chyby vylepšily
tak zítra se uvidíme

OPI
Člen
# Zasláno: 19 Led 2008 12:29 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit

ahojte,tak podávám hlášení z prvního cvičení v Kolodějích,no čím začít,bohužel mám špatnou a dobrou zprávu,tak asi tou špatnou.
Bohužel tam došlo ke šarvátce a hafan natrhl karloskovi ucho,nejdříve to vypadalo že to je jen strhlá kůžička a moc to nekrvácelo,ale postupně jsem sledoval že mu to krvácí mnohem víc,nikdo z nás neměl desifnekci (a to jsem v autě rozbalila novou lékárničku a ani tam nebyla) tak jsem raději výcvik ukončila a jeli jsme domů.Před barákem pesan vyskočil z auta a koukám teklo mu to více až mu to kapalo tak zase zaskočil do auta a jelo se k vet.
tam mu to vyčistili oholily a zjistilo se že má zasaženou chrupavku,tak mi navrhly šití při kterém musí být v narokoze, nebo počkat jak to půjde,no výběr zrovna velký to není,ale pak dr. říkala že je možné že se mu to nebude prokrvovat a a bude se muset kousek toho ouška odstranit,tak navrhla,že to necháme takhle do pondělí, 3x denně čistit a v pondělí ráno uvidíme jak se to hojí a podle toho budem pokračovat.Karlos dostal injekci antibiotik,která ho bude 3 dny chránit a pak ještě něco a nevím co,ale bylo to do svalu,teď ho z toho tlapa bolí.
jsem z toho víc než smutná,má ještě malý kousanec na náprsence,ale to bude dobrý ted jen aby ouško bylo v pořádku.
Ale co se cvičáku týče,tak jsem byla spokojena a určitě bych chtěla pokračovat,sice z toho dotyčnýho psa mám děs,ale třeba to půjde nějak vyřešit.
S lidma i výcvikem jsem byla moc spokojena a hlavně největší radost mi udělal ten můj boruček,zachoval se báječně (až na vrčení) a bylo vidět že nějaký základ poslušnosti má a z toho mám největší radost
jana33
Tobě moc děkuji za milé přivítání a myslím že Karel je Tvůj přítel,že? tak i jemu
Snad příště více pokecáme

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Led 2008 16:46
- Nahlásit

OPI
Tak to mě moc mrzí,bohužel jste měli smůlu zrovna na labilního psa, který se dost pere a páníček vás asi nejdřív nezaregistroval,protože on si normálně Arkina chytá,když přijde někdo jiný s pejskem,který není úplně v pohodě. Teď už si vás bude pamatovat a taky ty si postupně zapamatuješ psy,se kterými by mohl být problém. Tak doufám,že vás to neodradí. Jinak jak už jsem ti říkala,nemyslím si,že by Karlos vrčel jen úplně ze strachu,je v tom i dominance a podle toho k němu i musíte přistupovat. Jestli ti to můžu napsat, a neber to prosím zle,tak je na vás hodně vidět,že jste takový samoučitelé a moc s ním neumíte pracovat, ani ho pořádně pochválit,ani sprdnout,ani donutit ho,aby vás pořádně vnímal. Je to jasný,neměli jste se to kde naučt. S tím Vám určitě cvičák pomůže,ale samozřejmě tam zase není tolik času a tím,že jsou tam i ostatní pejsci,tak se vám nemůže cvičitel tak věnovat. Tak jsme ti chtěli navrhnout,že kdybys chtěla,tak bychom třeba mohli domluvit společné venčení a my bychom ti ty základy ukázali nebo kdyby ses třeba pro začátek necítila na to jítvenčit scelou naší smečkou (Ferda je provokatér),tak bych klidně někdy za vámi dojela já a ty základy ti ukázala a vysvětlila,abyste mohli trénovata zvládli vše rychleji.
Tak kdyžtak písni a pokud budeš chtít,tak fakt není problém.NEbo můžeš na mail andras@centrum.cz

OPI
Člen
# Zasláno: 19 Led 2008 20:00
- Nahlásit

jana33
Poslala jsem Ti mail

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 09:57 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

OPI
jejda, to je blbý škoda že vás na Arkina někdo včas neupozornil. doufám že se ucho dobře zahojí a že se vám bude na cvičáku líbit a dařit.
jana33
je na vás hodně vidět že ho neumítedonutitaby vás pořádně vnímal
paní, sem s radou jak Borga donutit aby mě vnímal když přijde na stopu zvěře?!!!

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:08
- Nahlásit

Ketrin
Velkej bič a malej dvoreček
OPI psala,že to naštěstí dobře dopadlo a řezat ani šít se nebude muset. Já jsem si Arkina ani pořádně nevšimla nebo mi to nedošlo,tím,že se Samem problémy nemá,tak se na něj nezaměřuju. A ani na jiné vyhlášené experty
choco
Mluvila jsem s paničkou od Ozzyho a pomlouvali ti Andyho kvůli tý canisterapii. Možná byste to mohli zkusit,je fakt,že Andy je takový kontaktní a ovladatelný,možná by vás to mohlo bavit

Jo akonečně jsem viděla Bonynku,je to kočka

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:13
- Nahlásit

řezat ani šít se nebude muset
tak to je fajn
My jsme si chtěli v sobotu trochu pocvičit ale nakonec se šlo jen na psí prochajdu. Byl vítr, lilo (psům to ovšem nevadilo) a Borgův kamarád golden ho celou dobu vesele nakrýval

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:14
- Nahlásit

Bonynka je pěkná, Borgo se do ní na táboře hned zamiloval. teda až po feně co se tam rozhárala.
Hlavně že ji Zuzka dobře umístila

OPI
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:25
- Nahlásit

Ahojte,
tak jak psala už Jana,tak to vypadá že to ouško bude dobrý.
Sice náa na Arkina neupozornil,ale myslím že jsem tomu mohla předejít sama kdybych nejdříve šla bez psa a řekla co a jak,však tam mohlo být víc takový psů a mohlo to být horší,ale hlavně že to dopadlo,v podstatě ještě dobře.Ač je první lekce zdarma tak nás vyšla asi na 7OOkč
Cvičák nás neodradil,ale chtěla bych nejdříve asi individuální lekce.
Jo a chtěla bych Vás požádat,nechce a aportovat,prostě nevím jak s ním na to,ale doma už mi aspoň začal.Dám si ho k noze,řeknu zůstaň hodím balon,řeknu přines a krásně to plní,ale jak to udělám venku tak to zvládne akorát vyběhnout,ale ani do tlamy mi to neveme,co pak mám dělat??jak mu vysvětlit ať to čapne a přinese
Práce s ním mě hrozně baví,nemyslím že by byl až tak neycvičený,ale měl lehkou výchovu, a tak trochu mě má na háku.jak jsem se bavily s janou tak je asi celkem dominantní,hold nepoznal tu tvrdou výchovu.Bohužel nám to neměl kdo vysvětlit jak přesně na to.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:38
- Nahlásit

OPI
Nic mu neházej ale začni tím že mu doma v klidu budeš dávat aport (tj.né balon, ale třeba činku nebo dummy) držet. Nic víc, jen vezmi, drž, pusť. To vám nějakej čas zabere. Pak ti dál řeknou a ukážou na cvičáku co a jak. Když si s ním hraješ a házíš mu třeba tenisák, tak vše dělej tak aby hru odlišoval od aportu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:41
- Nahlásit

Dobré ráno,
tak koukám,že se zase Arkin do někoho zakousl.Ikdyž už je o 50% klidnější po té kastraci,stejně pořád sleduje nějakou výzvu k boji.Mrzí mě,že někoho rafnul.Není mi jen jasné,jak k tomu došlo- Oba psy byli na volno nebo Arkin přiběh a toho labíka rafnul?
Na Bonynku jsem opravdu hodně moc pyšná a jsem šťastná ,že ji má právě Jana.

OPI
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:45
- Nahlásit

Ketrin
děkuji.takže mu mám určit věc na aport,např. tu činku a doma mu to jen dát držet a pusť.samozřejmě to asi i oddělit od hraček,aby to vnímal jen jako pro práci??

OPI
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:50 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit

Zuzana T
Došlo k tomu tak,že jsme byli prvně na cvičáku a já měla svého na vodítku i snáhubkem,psi si lítali na volno a já se vydala s naším za ostatníma,samozřejmě jsem neměla ani páru o nějakém Arkinovi.Ten náš je vrčoun,ale s jedním labíkem se jen naježení obešly a pak je vím že po něm skočil nějaký zlaťák a byla mela,byla to sice jen chvilka,ale když jsem viděla jak Arkin skočil našemu přímo po krku tak jsem celkem byla v šoku a dost mě zamrazilo jak to asi dopadne.Nakonec to "dobře" dopadlo.
On je kastrovaný??Toho nechali kvůli tomu že se pere??

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 10:59
- Nahlásit

OPI
Hele ty aportíky ti taky ukážu a vysvětlím až se sejdeme,takhle po netu se to stejně špatně vysvětluje.
Zuzana T
No tam šlo přesně o to,že Karlos od OPI machruje a vyhrožuje,takže když se sejdou dva takový,tak to nemůže dobře dopadnout. Se Samem se naježený obešli,trochu si vrkli a tím skončili,ale to víš,Arkin jen čeká až ho někdo vyzve.No stane se...
OPI
Arkin je hodně labilní celkově, dává majitelům dost zabrat. A to má na majitele fakt kliku,myslím,že mnozí by to dávno vzdali. To zase mají můj obdiv

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:05
- Nahlásit

jana33
ty aportíky ti taky ukážu a vysvětlím až se sejdeme,takhle po netu se to stejně špatně vysvětluje. a já spolíhala, že to tu detajlně popíšeš Já ti věřila!!
Zuzko co hlava, je to lepší?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:07
- Nahlásit

OPI
oddělit od hraček,aby to vnímal jen jako pro práci??
přesně tak, aport=lpráce, míčky atd.=hra
totéž s povely - odlišit....
já třeba při odebírání předmětu při aportu říkám pusť a při hře dej mi to

OPI
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:10
- Nahlásit

Já se na Arkina nezlobím,to néééé,mohu si za to tak nějak sama.
Už při tom cvičení jsem si říkala že s Arkinem to není asi moc jednoduché,konec koncům copa já vím co čeká nás???? Bůh ví jak se karlos ještě projeví
Vím že se to po netu blbě vysvetluje,ale chtěla bych s tím začít malinko pohnout.samozřejmě to s aportem počká,když neaportoval do teď.
Třeba jak mi ukazoval otočení u nohy,no ještě teď mi to nejde do hlavy jak správně přehmátnout vodítko jen pomyšlením se v tom motám

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:18
- Nahlásit

Ketrin
no vidíš a já zas spoléhám na tebe my jsme se s OPI předběžně domluvili,že bych za ní zajela a nějaké základní věci jí s Karlosem ukázala,takže do toho můžu začlenit i aportíky. Nehledě na to,že základ - drž,pusť si jí už napsala
OPI
Z obratů si nic nedělej,já je taky nezvládám,resp. ještě ustojím včelem vzad,ale jak nás začnou posílat do stran,tak nějak přestávám rozlišovat mezi pravou levou

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:22
- Nahlásit

OPI
On je to totiž můj odchov- áčko a tam se po otci holanďanovi moc nepovedly povahy. Arkim má sice páníka obětavého,ale bohužel to byl úplný začátečník a ponejprv si nechal Arkina úplně přerůst přes hlavu a až později se ho naučil zvládat - jen Petr,jinak zbytek rodiny nemá šanci.Kastrovat se šel právě pro tu svoji rvavost.Je to bejk a jakmile vidí výzvu,tak to zkusí.Petr je chudák furt ve střehu.Ostatní kluci si vrknou občas taky,ale jsou lépe zvládnutí.Holky jsou dobré.Je to zajímavé,můj druhý vrh má povahy super goldenní- Cathy asi přebírá povahy po psech.
OPI kdyýř půjdeš na cvičák,tak raději přes plot zavolej cvičitelku,že jdete a jestli je tam někdo rvavý na volno- ono se to časem upraví.
Ketrin
Hlava jakž- takž.

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:31
- Nahlásit

Zuzana T
A znáš nějaké další potomky po tom holanďanovi? Já myslela,že on byl taky v pohodě,že je to z nějaké xté generace.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:43
- Nahlásit

jana33
Osobně neznám - jsou většinou v Holandsku a Francii,ale pamatuji si na Edwardovi sourozence Brigitu a ještě jednoho brášku a to byly dost divocí jedinci,ale zase k lidem milí.Jenže jsem je poznala v chs chovatele a ten měl bezmeznou autoritu všech svých psů,včetně Leongerů a to je něco jiného.Taky se nic z negativních rysů povah s jinou fenou nemusel projevit - holt genetika.

OPI
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:50
- Nahlásit

Zuzana T
ponejprv si nechal Arkina úplně přerůst přes hlavu a až později se ho naučil zvládat - jen Petr,jinak zbytek rodiny nemá šanci

Mám pocit jako by se mluvilo o nás
Ale myslím že Karlos to nebude mít že otci,je to spíš tím že nevím jak přesně na něj a hold jsme udělaly nějaké chyby a hlavně od mala nemá zase tak moc stálých kámošů s kterýma by se vyblbnul.

Jj příště už nás raději nejdříve ohlásím.

Hlavně já jsem úplný neználek v tomhle,je to taky můj první pes.
jeho otec je OˇSofinas Play The Game
říká Vám to něco??? když jsem to říkala cvičitelce,páč se ptala tak říkala že ví o koho jde. ???

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:51
- Nahlásit

Zuzana T
No já to tak myslela,že je v tom genetika,že pes i fena jsou úplně v pohodě,ale z nějakého důvodu se prostě zrovna v tomhle spojení objeví rysy z nějaké xté generace,o které člověk nemá vůbec potuchy

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 11:55
- Nahlásit

OPI
U vás je to podle mě opravdu o tom,že nevíte,jak na pesana, jak na něj a on si z vás nic nedělá. Ale nemá špatnou povahu,jen potřebuje trošku shodit hřebínek a vy se musíte naučit s ním líp komunikovat a bude to všechno v pohodě. Arkin je na tom opravdu špatně s povahou jako takovou,on je na jednu stranu dominantní,ale na druhou labilní a hysterickej, což je dost blbá kombinace. Zase na to se toho zhostil páníček dobře,když si k tomu ještě připočteme,že jak píše Zuzka nejdřív si ho nechal přerůst přes hlavu a pak teprve začal napravovat

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 12:01
- Nahlásit

OˇSofinas Play The Game
jestli se nepletu tak je to i otec Andyho od choco.
A jinak známý a hodně využívaný krycí pes.

z jiného soudku:
hádejte, co je Coryny nejoblíbenější hračka?
Můžete kolikrát chcete, stejně to neuhádnete

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 12:03
- Nahlásit

Ketrin
Borgův ocas

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání