Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Eda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 11:19
- Nahlásit

Ketrin
nechala jsem se zlanařit od ledna na spining
bezváá škoda, že jsi tak daleko, ráda bych si s tebou zašlapala neboj, nezemřeš, jenom se efektivně zbavíš nadbytečných vanilkových rohlíčků

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 11:21 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Nojo odvěký problém labradorů,páníčci nechápou,co je to šetrnost a že co jde spolknout je prostě k žrádlu

Eda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 11:22
- Nahlásit

jana33
Jo, a když to nejde spolkout hned, tak se to narve do mordy a spoucá za chvilku...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 11:28
- Nahlásit

Eda
zbavíš nadbytečných vanilkových rohlíčků
velmi kulantně řečeno jak taktní!!
Eda
jana33
no mě už to taky někdy poněkud štve když Brestě 4x řeknu aby do toho odpadkového koše nelezla a ona tam po 5. vleze protože ten kelímek od jogurtu prostě musí mít

Eda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 11:29
- Nahlásit

Ketrin
ten kelímek od jogurtu prostě musí mít
mluvíš mi z duše!!!
velmi kulantně řečeno
nezapomeň, mluvím z vlastní trpké zkušenosti...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 11:41
- Nahlásit

nevím jestli znáte tenhle článek
http://www.bcccz.cz/dysplazie_kloubu.html

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 11:51
- Nahlásit

Ketrin
neznáme,díky za odkaz

Ad odpadkový koš, jednou ho Karel zapomněl uklidit,když odcházel z domova. Co následovala a naskytlo se za pohled při návratu domů vám asi nemusím líčit. Ke všemu byl koš plný,takže odér byla taky moc kvalitní

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:03
- Nahlásit

jana33
to mě těší že to není jen u nás
Já asi předloni koupila nový o kterém jsem se domnívala že se do něj nedostanou - chachá! Brestě trvalo 1 den než objevila nový otvírací grif a Sali - ta ho prostě převrátí

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:04
- Nahlásit

Ketrin
No to je velmi zajímavý článek,asi si ho stáhnu.A jsme u toho - kdo je na tom lépe pes na granulích - myslím tím správných a kvalitních a nebo pes,kterému se vaří - popř dává syr.maso,ml.výrobky,ovoce a zelenina,obiloviny.Asi to vaření bude lepší,ale..... jen tehdy,když přesně víš,co tam dát.
Speciálně ml.výrobky - tvaroh je jednoznačně škodlivý protože narušuje rovnováhu mezi fosforem a vápníkem.
U granulí bych já raději zůstala,ale musíš mít také,často trpké zkušenosti s výběrem vhodných pro svého psa.Já dneska vím,že moje štěňata po Cathy potřebují míň bílkovin,žádné ml.výrobky a dostatek pohybu žádné omezování v pohybu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:12
- Nahlásit

Zuzana T
Tvaroh právě nedávám.
vím,že moje štěňata po Cathy potřebují míň bílkovin,žádné ml.výrobky a dostatek pohybu žádné omezování v pohybu.
u štěňat po jiném psovi to zas může být trochu jiné...
Nevěřím, že granule jsou z kdovíjak kvalitních surovin. Kdyby byly, musely by stát asi tak 5x tolik než co stojí. Radši si dám tu práci a aspoň vím, co psi žerou. je fakt že odmala jsem ještě na klasice nikoho neodchovala. Uvidíme, jak to Coryně bude (ne)svědčit.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:18
- Nahlásit

Ketrin
No tak náš Samoušek je v rámci lezení za potravou schopen proměnit se v opici. Že umí lízt na knihovnu,víme dávno, ale teď se naučil lízt na kuchyňskou linku a následovně na mikrovlnku,kde jsem nechávala psí vitamíny a hlavně pangamin - poté,co dvakrát sežral celý pytlíky kvasnic,jsme mikrovlnku "odstrojili"

Jinak štěndu bych tvaroh taky nedala,ale smečce ho jednou týdně dáváme. Nemyslím si,že v takovémhle množství to nějak ublíží. Jinak souhlasím s tím,co píše Ketrin, nevěřím,že v granulích jsou extra kvalitní suroviny,spíš jsem přesvědčená o opaku a jsem ráda,když vím,co každý den pesani do sebe dostávají

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:26 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Ketrin
Věřím,že si dáš práci,ale sama víš jaké názory byly na tebou otevřené diskusi - dávají masa podle mě mnohdy diskutabilní kvality/ stejně jako v těch granulích/,jen netepelně zpracovaná,kosti,sýry,tvarohy a nejsem si jistá,že v nějakém optimálním poměru- ty nebo Jana to máte naštudované z odbor. článků a zřejmě víte,jak na to
Předloni jsem v Holandsku vyslechla na toto téma pár názorů.Jedna fr. chovatelka vaří pro cca 20 psů .Kupuje ryby,zeleninu atd přímo od zemedělců,rybářů a má spec.kuchyň a mísírnu - to potom asi bude velmi dobrá strava - ale věnuje se jen svým psům a má pomocníky z studenty z jakési školy.
Na druhé straně znám letité úspěšné chovatele,kteří jsou na granulích,většinou z ryb/ losos,sledě/ a výživových doplňcích .

Je to s tou pravdou asi 50x50.Myslím si,že je nás opravdu málo,kdo si z výživou svého psa dělá takovou hlavu- většina mu dá prostě jen " nažrat".

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:28
- Nahlásit

jasně, myslela jsem tím že štěněti tvaroh nedávám. Dospělákům občas jo. Ale víc dávám ty bílé jogurty.
sežral celý pytlíky kvasnic a nakynul??

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:30
- Nahlásit

Zuzana T
Já si myslím,že většina lidí kupuje maso od Vetamixu (myslím,že kromě Falca a Pošváře) tady ani nic jiného není a to je maso kvalitní. Ale jak píšeš,je to asi 50 na 50, rozhodně je lepší dávat kvalitní granule než nějaké zbytky. Bohužel je taky stále dost lidí,co krmi tesco granuleme atd., vidím to na nákupu každý týden. A panečku ty konzervičky co si kupujou,to je teprve kvalitka

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:31
- Nahlásit

Ketrin
No jako toho pangaminu, pivovarskejch kvasnic. Jsem se divila,že po tom neměl ani průjem. Fakt si občas říkám,že by stálo za to nainstalovat domů kameru,to bychom asi čučeli

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:33
- Nahlásit

nainstalovat domů kameru,to bychom asi čučeli
taky mě to párkrát napadlo, ale pak jsem to pro svůj duševní klid zavrhla - nemusím vědět všecko

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:34
- Nahlásit

jana33
Nezlob se ,zase má deformace- pokud kupuješ to maso pro psy v těch zmražených salámových baleních,tak tedy moc o kvalitě nevíš - nedělej si iluze.O Ostatních surovinách to víš jistě,to jo.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:36
- Nahlásit

Kdybyste viděly tady ten "adventně vyzdobený" obývák. Všude rohože sympatex a pod nimi noviny, Bresta okusuje plyšáka, vedle ní se mastí Borgo s Corou a okolo všude třísky z polínka, co Cora dostala, aby tolik neokusovala nábytek jdu to trochu uklidit

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:39
- Nahlásit

Ketrin
,no prostě vánoční rodinná idylka

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:42
- Nahlásit

Zuzana T
No když koupím nahrubo namletou svalovinu,tak vidím jak vypadá,vidím jak voní, není to smradlavé maso,ani v tom není tuk,nějaká šlachy,kosti atd.,takže z mého pohledu je to kvalitní maso pro psy. Co je v granulích nevidím vůbec a ani bych vidět nechtěla.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 12:47
- Nahlásit

jana33
tak míííír - já už kušujůůů
Víš ještě o někom,kdo jde v sobotu na cvičák.Já jdu s vypelichanou Cathy,manželem/ asi/ a Bonninkou.Jak to tak vypadá- vánoce stráví s námi.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 13:04
- Nahlásit

Zuzana T
mííír
Vím o sobě, Karlovi, Samouškovi a Róze a na Boninku jsem moc zvědavá uvidíme,kolik bude lidí,je to dost na poslední chvíli,asi bude hodně lidí pryč nebo zaměstnáno předvánočníma přípravama.
Tak mi všichni držte palce,jdu se pokusit zdolat zkoušku ze Sociální politiky. Už mi je blbě od žaludku,fuj

Eda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 21:24 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Ketrin
"adventně vyzdobený" obývák
žůžóó, jsou to šikulkové vědí, jak připravit pravou vánoční náladičku
to co se často na rentgenovém snímku jeví jako dysplazie se při pitvě ukáže být naprosto normálním kloubem
to je drsná věta
jana33
zkoušku ze Sociální politiky
držíme!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 21:56
- Nahlásit

Zuzana T
jana33
co máte za vánoční akcičku na cvičáku?
to mi připomnělo historku, jak na nějakých zk údajně pes místo kachny opakovaně nosil z rákosí zdechlé kapry

Eda
drsná věta
Jo. Celá ta problematika je složitá...

jana33
jaks dopadla?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2007 22:29
- Nahlásit

Ketrin
Ale normální každoroční vánoční blbnutí na cvičáku.Netradiční disciplíny,horký čaj,cukroví a tak.
Hele o tom ,že po pitvě se neprokázala dysplázka jsem také přemýšlela.Vzpomeň na Skalovu přednášku - ten v podstatě také nemá rád číslování DKK a víceméně dělí klouby na zdravé a postižené.Protože jak je jinak možné,že trojková fena běhá jako blázen a má ladný pohyb a jiný psík např. s dvojkama má problémy, je to prostě složité .
Tak to necháme koňovi,ten má větší hlavu a jdeme spinkat.Dobrou.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 08:39
- Nahlásit

Eda
Děkuju za PF,Edce to tam fakt hrozně sluší
Ketrin
No,tak věřím tomu,že Sam by zdechlé kapry taky nosil,teda kdyby se někam nezašil a nesežral je,on má totiž rybičky moc rád
Zuzana T
A jak to tam vlastně probíhá? My jsme ještě na vánočním cvičení nebyli,loni jsme zrovna měli rodinné předvánoční setkání

Jinak mám za jedna!!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 09:41
- Nahlásit

jana33
,teda kdyby se někam nezašil a nesežral je,on má totiž rybičky moc rád nojo ale musíš ho naučit že tu sladkovodní mu musíš nejdřív povařit
mám za jedna!!! jsi úžasná

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 09:48
- Nahlásit

Ketrin
Ó děkuji
Asi ti Samouška svěřím,abys ho to naučila,já na to nemám asi správnej patent,on je hroznej, na zásady zdravé výživy dlabe

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 10:13
- Nahlásit

jana33
na zásady zdravé výživy dlabe
zdechlé ryby jsou přece parfém a ne jídlo - to ví každé štěně

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2007 10:15
- Nahlásit

Ketrin
Zdechlé ryby jsou nejdřív parfém a pak jídlo,přece tam nenechá zásobárnu parfému pro jiné Samoušek je šetřivý skrblíček

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání