| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 21:09
- Nahlásit
Eda
No myslím,že nás pan doktor odhaduje na podobný blázny
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 22:08
- Nahlásit
jana33
tak ať to hlavně Ferdovi pomůže. Už víte jestli se operace povedla, nebo to se uvidí až za čas?
Copak bylo Salince? no ono to teď bude znít srandovně, ale sranda to nebyla. Zkrátka - sežrala vykynuté těsto na vánočku z 1,5 kg mouky. Uplně ji to zacpalo a strašně se nafoukla. Dvě noci a jeden den (24.12.) jen ležela a nemohla vůbec vstát, ani se nepohnula. Ani hlavu nezvedla, vůbec nereagovala, byla apatická. Jen se třásla a byla strašně studená, i když byla zabalená asi do 5 dek. Nedalo se celkem nic dělat, jen čekat jestli to udýchá a stráví nebo ne. masírovali jsme jí břicho aby se ty střeva aspoň trochu hýbaly a pořád jsem jí dodávala tekutiny. Ona ze začátku ani nechtěla otevřít tlamu, dokonce mě jednou trochu kousla, musela jsem to do ní opatrně lít. Později jsem zkusila dětskou /štěněčí) lahev s dudlíkem a to už aspoň sama aktivně sála.
no a když se 25.ráno postavila a začla chodit a odpoledne se vykadila, tak bylo vyhráno
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 22:13
- Nahlásit
Ketrin
šmarjánko, nechtěla jsem se tě ptát, ale to nezní ani trochu srandovně
no, možná ještě tak představa jak žere ten obrovský kopec těsta, ale jinak už ne...
uff, to je ale trápení s těma žroutama labradoříma... já na procházkách i v lese bohužel musím na Edu stále zírat a hlídat jí, jestli žere jen bobky zvířat a šišky nebo něco horšího jo, a odčervovat ji budeme muset do 100 let, protože to se u popelnic musí
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 12:39
- Nahlásit
Ketrin
Operace se povedla,u jednoho očka musel být "agresivnější" než si myslel (pravil Beránek),ale je velká pravděpodobnost,že by se mu ty kanálky měli zprůchodnit a neucpávat znova. Nejhorší je,že on opravdu všechny problémy co má, má jako následek "láskyplné" péče. Obě nohy v hajzlu a i ty oči, Beránek říkal,že podle místa,kde to měl ucpaný je to po neléčených zánětech a když jsme ho našli,měl v očích záněty jak prase,takže je to taky od toho.
Tak Salinka Vám vykynula To je děs,člověk by čekal,že v jejím věku užbude mít trochu rozumu. Nicméně jste měli kliku,tuším,že jsem četla,že se tohle stalo nějakýmu pesanovi a přivodil si tím torzi a dobře to nedopadlo. Tak hlavně,že už je v pořádku,babka jedna nezdárná
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 13:30
- Nahlásit
jana33
Obě nohy v hajzlu a i ty oči na to se hodí rčení jednoho našeho kamaráda - na pos°anýho i hajzl spadne Ferda má ale kliku, že má vás.
Salinka vykynula myslím že paradoxně ji zachránila ta její pažravost-ona už v životě podobných stóry (i když né takhle extrémních) měla víc, zkrátka za ty léta už sežrala ledacos, takže její trávicí trakt je rozhodně odolnější než u nějakého skleníkového pejska co žere jen suchou a 100% vyváženou Eukanubu
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:11
- Nahlásit
Ahoj
tak můj Sam rozhodně skleníkový není i když žere Eukanubu když se vrátili s přítelem na Nový rok ze silvestra, tak vyzvracel celý korkový špunt ze sektu a ráno mi vyžral celej vnitřek mončičáka, kterýho jsem měla od 3 let a už dobrých 15 ho nemohla najít, kde ho vyštrachal je pro mě záhadou, máme 3+1 a uklízím docela pravidelně..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:14
- Nahlásit
Bára a Sam
rozhodně skleníkový není i když žere Eukanubu
to byl příklad, nic osobního
i když si skutečně myslím, že když je pes jen na suchém, tak tu peristaltiku musí nutně mít jaksi línější
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:21
- Nahlásit
Ketrin
souhlasím, teď jsem dostala od ježíška pytel jiný značky než co žral a už byl průser..průjem asi týden..do te´d byly ráno granule a večer vařený, už od toho pomalu upouštíme a dáváme jen vařený a občas syrový maso. Po granulích je mi schopnej vypít 2l vody najednou a pak nevydrží ani 4 hodiny bez venčení. Přemýšlím o mrazáku a nákupu ve velkým z vetamixu nebo něčeho podobnýho, protože zatím kupuju normálně v supermarketu a hádky se zvyšujou, když mi máme k večeři mozarellu a pes vepřový na guláš za 80kč
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:25
- Nahlásit
Ketrin
No mě to připomnělo Samouška,kterej loni na vánoce vyžral obrovský hrnec vařenejch rybích vnitřností se zeleninou a rýží. Obsahem všechno v pořádku,ale to množství! Vypadal jak fena těsně před slehnutím Kupodivu si ani neprdl,jen se chlapeček nemohl hejbat
Bára a Sam
A nemáte někde v okolí zverimex,kde by brali Vetamix? Levný to není,ale furt lepší než vepřový na guláš
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:27
- Nahlásit
hádky se zvyšujou, když mi máme k večeři mozarellu a pes vepřový na guláš za 80kč
Když jsem psům dřív hovězí srdce vařila, tak jim manžel užíral. Teď ho jen nakrájené na kostky přelévám vařící vodou a je to Ale já teda vařím i pro lidi, jinak by mi ten mrazák plný masa z vetamixu taky jen tak neprošel
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:30
- Nahlásit
jana33
obrovský hrnec vařenejch rybích vnitřností
když tam nebylo vykynuté droždí, tak dobrý
Vetamixová masa ve zverimexech jsem párkrát koupila, než mě začali zavážet ve velkém. Ale z toho zverimexu to nebylo dobrý, smrdělo to. Myslím, že jim to nejspíš několikrát rozmrzlo a zase zmrzlo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:32
- Nahlásit
Bára a Sam
Ketrin
Tak my nevečeříme a páníček slintá víc než smečka Jinak jsme prožili Silvestra s pesánkama, i Ferda to docela zvládnul, před půlnocí jsme vzali smečku k nám a Ferdu upláceli salámem,aby se nebál,tak nás labradoři taky začali přesvědčovat,že se děsně bojí a potřebují aspoň štangli uheráku,aby se uklidnili zmetci předtím furt čučeli,kdy konečně spadneten aportek
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:34
- Nahlásit
Ketrin
Nojo chce to najít osvědčený zverimex. My ho tady máme a až teda na tu cenu je to pohoda. Dokonce dvakrát nám dali nové balení,když jsme v jednom našli kosti av druhém mouchy (zmrzlé, bylo to v létě,tak se tam nějak dostali). ani jsem to nečekala,jen jsem se ptala,jestli je tam nenašel ještě někdo,ale že ty ostatní byli v pohodě a pán mi hned dal nový balení zdarma.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:34
- Nahlásit
čučeli,kdy konečně spadneten aportek
nebo báža či kachna...
to známe
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:36
- Nahlásit
jana33
a kolik to teda stojí? -tzn.kolik si pán přiráží? - vždy\´t vetamix má ceny dobrý, aspoň já jsem spokojená
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:39
- Nahlásit
Ketrin
No třeba hrubomletý stojí 39 a plus mínus je to tak o půlku dražší.Ale to všude ve zveráčích. Ale furt lepší než v masně pro lidi
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:46
- Nahlásit
Hm tak to je dost rozdíl.
Jdu přidat na stránky pár fotek, jak se malá černá vysírka bitkuje s Borgem. Největší sranda je, jak ona když se rozvášní, tak zapomene že k Salině se musí chovat s úctou - skočí na ní nebo ji rafne a hned dostane
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 14:48
- Nahlásit
Ketrin
No musejí být úžasný. A co Bresta,zasahuje?
My tuhle potkali štěndo malou hnědou labošku a jak si Sam normálně moc nehraje,tak s ní blbnul a lítal jak blázen
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 15:12
- Nahlásit
Bresta si s ní taky hraje, ale Borgo víc a víc jí dovolí (chudák). vydávají přitom oba děsný zvuky.
A myslíš jako jestli Bresta chrání Coru před Salinou? To teda vůbec. Sali je šéfka. A Coruše už to moc dobře ví a dolézá za ní. Akorát někdy se zapomene, je drzá, dostane a vše je zase v pořádku.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 20:31 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
hezkýýý u mě je jednoznačná favoritka tahle fotka:
Cora vypadá, jako že se dost chce vymanit z bratrského obětí
a přáníčko k novému roku máte taky moc pěkný, jen Sali už focení asi nebavilo, tak vzala dráhu
jo, jinak tohle je taky moc povedený
jak se znám, nedělala bych skoro nic jinýho, než fotila a fotila doaleluja...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 21:05
- Nahlásit
Eda
nedělala bych skoro nic jinýho, než fotila a fotila doaleluja
to by bylo fajn, protože mně se to nedaří - nefotitelná černoška
jinak ta první fotka je už asi 2 týdny stará, ta druhá je dnešní.
Ve skutečnosti by se rád vymanil Borgo! Kdy může, tak se někam zašije, aby měl od ní chvíli klid. Bresta taky.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 21:17
- Nahlásit
Ketrin
nefotitelná černoška
ale neříkej... znáš tu fintu, nemůžeš fotit 2 černošky u sebe, ale vmáčknout k nim zbytek žlutý smečky a hned se ti snímek zesvětlí já mám tuhle zkušenost s vypůjčenou smečkou, když venčím trikolóru
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 21:32
- Nahlásit
Tak koukám že jste se tu zase konečně sešly
teda docela mě zaráží jak svým labíkům vyváříte
Ten náš má granule,ráno a večer,samozřejmě od nás něco sotane a v poledne si jasně žádá o uzené ucho,ale jinak je naučenej na suchý.No a s tím vše žravstvím,ehm tak u nás to není co by sežral k jídlu,ale je schpnej mi sežrat spodní prádlo,dobytek jeden,najde třeba má tanga a slupne to jak malinu,ale třeba druhý den to vybleje,nedávno takhle vylil malý ponožku,děsnýýýýýýýýýýýý
máme sušák a tam musí být vše přikolíčkováno,raději už,předi jen když je tam třeba sám tak aby ho to nelákalo,on ví že nesmí,ale provokatér jak ho nikdo nevidí...
Taky se vám jdu pochlubit s prvním blbým zážitkem,malá a pes.
Malá ležela u nás na postely,carlos seděl u postele a já tam stála a telefonovala,vím že on na mě provokativně zíral,pak najednou houp a skočil na postel,holky já jne viděla tu jeho tlapu na hrudníčku malá,hned sem na něj zařvala,ale on nedošláp,asi jak jí cítil nebo jak jsem zařvala,no prostě ani přesně nevímale hned jsem malou vzala,ona jen se zašklebila řekla bych že se lekla jak jsem zařvala,naštěstí jí nic nebylo.no zážitek šílenej,naštěstí s dobrým koncem
Jinak,mám pocit že ten náš hafan je tak trochu hyperaktíva,pernamentně jsem s ním asi rok a půl doma,chodíme ven min.3 denně z toho 2x min. půlhoďky a 1x 1-2hodďky,ale prostě někdy ty večery jsou ukrutný,on je schopný hodinu tu u mě sedět,olizovat uši,funět na mě,prostě jak koliv si vyžádat pozornost,já si říkám jak to dělaj jiní psi co mají páníčky denně celé dny v práci a chodí ven jen čůrat okolo baráku.
každou volnou chvilku se mu fakt věnuju,ale někdy je fakt k neutahání,teď s ním zase asi začnu jezdit na kole,to by ho mělo trochu unavit
no třebas se mi stává že jsme s ním večer třeba hoďku venku,přijdem domů on se nažere a zase plný elánu,také se vám to stává???HOld to asi není povaha gaučáka???
mě to teda vůbec nevadí,ba naopak jsme asi raději že mám takové torpédo,znám labíka totálního flegmouše a to se mi teda nezamlouvá ale jen by mě zajímal názor jiných a nebo jak je to třeba u vás
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 21:48 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
OPI
no třebas se mi stává že jsme s ním večer třeba hoďku venku,přijdem domů on se nažere a zase plný elánu,také se vám to stává???
musím říct, že ne my praktikujeme takový procházky, že Edka pak leží jako poleno moje strategie: běhám s ní po lese/házím aporty/plave/honí se s jinýma psama/jedu s ní na koloběžce/dlouuhý výlet
záleží hodně na počasí ale je pravda, že když s ní nemůžu jít ven a jde s někým jiným, tak je vidět, že má k večeru pak víc elánu. ale takový to otravování doma typu "pojď si hrát", to neznám
ale v zásadě KAŽDÝ den je venku 2-3x vcelku minimálně 3 hodiny. na 1/2 hodinovou procházku by se mi vykašlala ale já jsem s ní venku ráda!
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 22:04
- Nahlásit
Eda
No já jsme s ním taky venky moc ráda,teď že máme mimčo tak jsem malinko omezená že je zima a malá mi v kočárku celé odpoeldne nevydrží,ale máš pravdu že když je den že jsme víc doma tak má toho elánu taky pak více,no hold teď přes zimu to ještě nějak doklepema a na jaře už budem venku mnohem víc
U nás je i asi problém že jeho aport nebere
Na koloběžce jsem s ním taky teď párkrát byla,ale pravda je že jsem ted z ní více odrovnaná já než-li on
takže se mi opravdu potrvzuje to jak si myslím že prostě takhle prudí z nudy či že má mnoho elánu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 22:11
- Nahlásit
hoďku venku,přijdem domů on se nažere a zase plný elánu,také se vám to stává??? nám taky ne, ale u nás je to i tím žejich je víc a tak se zabaví spolu navzájem. Ale večer je pravidlem, že po jídle sebou plácnou a spějí v podstatě až do doby, kdy jdou na noc ven. Akorát teď jim ten spánek trochu narušuje malá vysírka, ale i ona pomaloučku začíná chápat že po jídle se nelítá, neřádí, neskáče, nekouše do bližních, ale spí Zkus ho venku zaměstnat i jinak - ne jen běhat, ale třeba aportovat nebo různé varianty aportovacích cvičení, aby musel zapojit i hlavu. Se tak unaví víc.
tanga a slupne to jak malinu,
a jak skočil na postel - já nevím, sice jsem to neviděla. ale myslím že se děsíš zbytečně, že by určitě nedošláp. Já to teď pořád vidím s tím štěnětem - žluťáci venku hrajou své divoké hry, honí se a pořád o něco tahají a malá se pořád plete pod nimi. A kdyby to bylo jen na ní, tak se těm 8 nohám prostě nedokáže vždycky vyhnout a byla by každou chvíli podupaná, ale oni i když to vypadá že si jí vůbec nevšímají, tak na ní pořád dávají pozor i při té divočině, každou chvíli ji přeskočí, nebo tu kritickou nohu zvednou, běží po třech atd. Ještě nikdy na ní nešlápli. Prostě na mláďata se dává pozor
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 22:24 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
malá vysírka
neříkej jí tak!!!
Prostě na mláďata se dává pozor
ano, to je jedna varianta Eda praktikuje ještě druhou... totiž vypadá jak v němým filmu... hraje si tak už s odrostlýma štěňatama, který jsou mrštnější a víc si už dovolujou. když štěndo útočí, hnědka otevře tlamu (pro znalé je to pozice piraňa) a jen ňafá. je to úplně bez zvuků, vůbec nevrčí! opravdu legrační
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 22:30
- Nahlásit
Eda
a všimla sis v dnešních fotkách Borgovy pozice piraňa
ale u nás je film ozvučený, oba při tom střídavě vrčí jak tygři, kňučí, různě kvílí a vyzpěvujou
a je to vysírka - já to nevymyslela, ale sedí to!
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 22:32
- Nahlásit
Ketrin
No je fakt že máš pravdu že on je na ní hrozně opatrný,ale ten moment když vidím jak se řítí 4OKg na to mrně tak děsnej pcit,ale čučela jsem jak hned cuknul zpět
zkusím ho venku zaměstnat,třeba mu i konečně vysvětlím že aport je zábava
Jinak já ho v otm řádění nepodporuji,aby věděl že večer po jídle je klid,ale nejvíce pomáhá když jdu vařit,to se ani nehne a jen mě pozoruje
No jdu zalehnout, zatím páčko a brouuuuuu
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 22:40
- Nahlásit
Ketrin
Borgovy pozice piraňa
myslíš tenhle?
srovnej:
Vám chybějí ty chybějící zuby k dokonalé pirani
|