Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:08
- Nahlásit

Ketrin
táááák je hodná,šikovná

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:12
- Nahlásit

potřebujeme to co nejdřív,pes byl objednanej ...
to mi připomíná, když jsme kupovali auto a nejdřív ze všeho obhlíželi kufr, kolik a jak pohodlně se tam vejde psů a jestli to neni moc vysoko, aby starucha Salinka tam dokázala vyskočit.... prodejce sice trousil úslužné a zdvořilé poznámky, ale bylo vidět že nejradši by nás odtransportoval do Bohnic

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:15
- Nahlásit

Ketrin
krasavec,tak držím palce,ať se zadaří a Brestička zabřezne.
Jana33 - 3 psi nebo 4 ,to už je při jednou binci,ne?-

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:27
- Nahlásit

Zuzana T
My bychom se už nevešli do výtahu

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:29
- Nahlásit

jana33
Chtěla bych vyrazit tenhle víkend, ještě nevím, jestli sobota nebo neděle... Sára když jí hodně vyprovokuju, tak už dummíka do huby vezme, ale vyžaduje to velké herecké umění...

Co vy?

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 10:45
- Nahlásit

Jandula
Tak tenhle víkend bohužel cvičák není,všichni jsou na klubovce. My byli přihlášený teď na sobotu,ale kvůli počasí to holky zrušili,asi byl podmáčenej cvičák. Což mě dost mrzelo,protože pro labradory to bylo úplně super počásko

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 11:40
- Nahlásit

jana33
jo táááák, no tak snad ten další, i když nevím, táta slaví 50tiny, tak bude potřeba každá ruka...

Myslím, že Sára by se v tom taky vyžívala, včera na procházce řádila jak černá ruka...

Eda
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 13:51
- Nahlásit

Ketrin
když jsme kupovali auto a nejdřív ze všeho obhlíželi kufr, kolik a jak pohodlně se tam vejde psů
něco podobného mi vyprávěla sousedka s ohařkou. když kupovala auto, tak Annie prostě vzala s sebou, aby viděla, jak se tam holce bude líbit a jestli si tam sama skočí. prý si prodejci v nóblovský prodejně o nich ještě teď povídají tohle byl prý jediný požadavek ze strany kupující

choco
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:21
- Nahlásit

Ahojky všem, moc veselé zprávy nemám...spíš naopak, je mi z toho do breku. nedostali jsme se nakonec sice k Duchkovi,ale do Brodu k Musilovi, ale myslím, že je to vcelku jedno...je fakt úžasnej...vyšel se mnou a Andym ven,aby ho skouknul v kroku, v klusu,do schodů a ze schodů a už na první pohled věděl, že problém má v obou předních nohách a taky zadky že nejsou v pořádku a svoje podezření pak potvrdil,když mu nohy prohmatával,na jednu přední dokonce Andy už zakňučel. Zadní mu v kloubu hrozně křupli a tak dysplazka kyčlí se nejspíš prý také potvrdí. Nicméně Andy vydržel krkolomné polohy při rentgenování předků bez uspání ,zlatíčko moje černý chlupatý, a tak jsme zadky nerentgenovali,ale udělal asi šest snímků těch předních....a diagnoza....osteochondroza, je vidět počínající artroza a vzhledem ke korunkový kosti,je možný že tam má nějaký úlomek...´dysplazka loketních kloubů by vyšla díky tomu tak na trojku...jen pro srovnání...takže doporučuje artroskopii obou předních a čím dřív tím líp,s tím,že by pak rovnou při tom zrentgenoval i ty zadky...Takže máme vlastně po všem...výletování,cvičení....to si neumím dost dobře představit, mít ho tak dlouho uvázanýho a bez blbnutí se psy...je mi fakt ouvej,, a to nemluvím o tom,kde na to vezmu (což mě ale trápí tak nějak nejmíň,spíš mi přijde líto jeho,už od mala má něco a teď to nejhorší...nohy,vlastně je skoro furt na klidovým režimu)...tak jen,abyste věděli...Asi se s některými uvidím teď v Budějkách,původně jsem měla brát i ANdyho,alespoň jako fanouška své sestře,ale myslím,že ho radši nechám doma a budu tam sama...

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:26
- Nahlásit

choco
Tak to mě moc moc mrzí,to je fakt děsný A jaktože jste nakonec nešli k Duchkovi? Ale je to jedno, Musil je taky odborník,určitě ví,co říká. Prosím tě koho má Andy v rodokmenu,že to u něj takhle vylítlo,to snad není možný,to už jsem dlouho neslyšela,aby měl pes lokty a zároveň kyčle v háji. Tak snad ty kyčle nebudou tak hrozný, i když mě už se tenkrát na procházce zdálo,že je má hodně volný i na takovoutu štěněcí chůzi. Lokýtky se odoperují,kéž by vám ty kyčle vyšly max do dvojky,budu na vás myslet a držet moc moc palce. Takže tu dysplázku na kyčlích odhadl jen z chůze? Opravdu je mi to moc líto,co víc k tomu říct, ale třeba to dobře dopadne a i když nebude chovný a nebude moct dělat maximální zátěž,tak jinak nebude mít problémy. Už víš,kdy půjdete na první operaci?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:43
- Nahlásit

choco
Ahoj,no to je tedy nadělení.Je mi Andyho moc líto,ale bohužel tohle se stává teď docela často,jen se o tom tolik nemluví,jako o kyčlích.Mám s lokty bolestné zkušenosti a bohužel nic jiného,než operace nepomůže.Pokud se to ale napraví rychle a dobře,může se problém vyřešit.Moji odoperovaní kluci se tedy nijak šetřit nedají.Pomohlo jim hodně plavání.Pokud se rozhodneš pro artroskopii,tak je omezení pohyby pejska mnohem kratší,než u klasické operace.
Vím,že jsi moc a moc smutná,ale věřím,že operace vše spraví a Andík bude moci žít dál naplno.

choco
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:43
- Nahlásit

jana33
Jj,mě taky přišlo,že se kroutí na můj vkus až moc....ty zadky nepoznal jen u chůze ,ale i pak na stole mu ty nohy jakoby povytahoval z kloubu a vracel zpátky....bylo slyšet pak takový lupnutí....z toho poznal,že to je dost uvolněný...termín ještě nevím...musíme to doma nějak strávit a hlavně to budou muset dotovat naši,takže taky záleží hodně na nich....nicméně by se to nemělo protahovat na měsíc,ale maximálůně tak týden 14 dní...a bude to snad jen jedna operace, že je obě udělá najednou...jo jeho táta je Sven (O´Sofinas Play The Game) a máma je Dita z Proutku....vet říkal,že se to prostě stává, že jeden a možná i oba rodiče budou hold přenašeči, ikdyž oni sami můžou mít nohy v cajku a pak se to tak vyštěpí, že kldině může být na tom špatně jen jedno štěně třeba z deseti ve vrhu...a Andy to hold takhle odnesl.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:44
- Nahlásit

choco
jo a kolik je teď Andymu?

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:49
- Nahlásit

choco
Náhodou chs stránky nemá? To je jasný,že se to může stát,genetika je mocná a Andy to holt odnesl. V žádným případě nemá smysl obviňovat chovatele,to by mě nenapadlo,jen mě to zajímá. Před nedávnem jsem někde četla,že někdo hledal sourozence nebo štěnda po nějakých rodičích,že mají nulový kyčle a jeho pes čtyřky a chtěl to porovnat. Jen je fakt smůla,že to takhle schytal na předních i zadních,to se většinou nestává,fakt jen vyjímečně. Musíte se držet,bude to náročný
Zuzana T
Myslím,že andymu bude tak 9 měsíců

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:51
- Nahlásit

choco
Já mám z jedné matky / 1/1,0/0 - jeden vrh špatný a druhý s jiným psem celý nulový - tak si vyber! Genetika si poroučet nedá a někdy to prostě nesedne.

choco
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:52
- Nahlásit

Zuzana T
jana33
a děkuju za podporu. Brečím sice teď jak želva,ale to přejde, je mi to prostě strašně líto. Od malinka dostává dobrý granule,kloubní výživu,céčko...a stejně...možná jsem ho jako malýho neměla pouštět na hraní k velkým psům...ale co teď...už aby to bylo za náma

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:56
- Nahlásit

choco
Nic ale vůbec nic si nevyčítej - tohle není způsobeno nějakým hraním si se psy a skákáním,tohle jsi ovlivnit nemohla.Věř mi- já jsem obrečela 4 krásný kluky a svojí Jessy - ta má pro změnu trojkový zadní - jo a mimochodem její pohyb je opravdu super - ve všech posudcích jí ho chválí - a měla by šmajdat.
Mrkni se na mé stranky -je to Aristea

choco
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 16:58
- Nahlásit

jana33
Já taky nechci obviňovat chovatele,to by mě ani nenapadlo

Zuzana T
jj,genetika je sviňa....ANdymu táhne na devátý měsíc

choco
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 17:10
- Nahlásit

Zuzana T
Tak tos mě trochu uklidnila I když na Andym to poznat jde, že chodí jak šmatloň a spředkama do stran, že by to na někoho z výstavy zapůsobilo? Nj, asi si zajdu na panáka a pak to přstanu vidět tak černě a hold se s tím popereme.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 18:01
- Nahlásit

choco
jo,to je rozumné,panák je fain.

Eda
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 18:07
- Nahlásit

choco
ahoj, zrovna jsem na vás myslela dneska na procházce, když bylo klasický labradoří počasí, kdy bys psa nevyhnal
víš, všechno zlý je pro něco dobrý, říkám si, když jsem trovna ve srabu. jen to dobrý se většinou neukáže hned...
moc na vás myslíme, Andy to zvládne, je to mlaďoch a bude ok!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 21:28
- Nahlásit

choco
a krucifixnamol! takovej pěknej a šikovnej pejsek a takový trápení, je mi to moc líto! Ale nezoufej, je dobře že jste to odhalili zdá se včas, lokty budou po operaci v pořádku jak ti psaly holky, a s DKK to většinou není tak strašný, postupně jak ho budeš pak moct pomaloučku zatěžovat a plavat, tak se nasvalí a bude to dobré, uvidíš, naše veteránka skoro 12 let s DKK 4/3 s tím nikdy problém neměla, a že jsme ji tedy nešetřili.
Sakra, už i na Slovensku mají lokty do chovu povinné, jenom my se pořád více zabýváme tím, aby měl pes všechny stoličky

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 22:06
- Nahlásit

choco
to je mi moc a moc líto - podrbej Andyho na čumáčku a pokud budeš chtít něco vědět, jak to bude probíhat a nebo jen utěšit v pooperačních těžkých chvilkách tak klidně kdykoli se na mě obrať - k panu Musilovi s Thorinkem také chodíme a artroskopií jsme si prošli na vlastní kůži, takže vím jaké to je

Pan doktor Musil je naprosto skvělý doktor a znám pejska kterého operoval a vůbec bys to do něj neřekla, takže hlavu vzhůru, teď vás čeká sice pár těžkých chvil ale věz, že pak už bude určitě jen líp!

Ketrin
Sakra, už i na Slovensku mají lokty do chovu povinné, jenom my se pořád více zabýváme tím, aby měl pes všechny stoličky
jo jo naprostej souhlas a nejdivnější je, že si na to všichni stěžujou a stejně nic

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 22:24 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
stěžujou si většinou jen postižení
Proč si taky komplikovat život,že!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 22:30
- Nahlásit

Zuzana T
?? jenže vždyť oni ani ti plnochrupí stejně už geneticky plnochrupí nejsou, že takže je to stejně o ničem

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 22:35
- Nahlásit

Ketrin
radši zuby než nohy,co!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 06:59
- Nahlásit

Zuzana T
zuby než nohy a než srdeční vady, a... a... a....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 07:30
- Nahlásit

Tak právě jsem se poměrně dost naštvala - náhodou jsem narazila na web CHS od Šimonova mlýna a koukám jako blázen-je tam několik článků v sekci "Rady a informace", doslovně opsaných z mého webu a samozřejmě bez uvedení zdroje.
Ne že bych ty své výplody považovala za nějaký zázrak a výkvět duchaplnosti, ale přece jen mi to nějakou práci dalo a tohle mě fakt sejří.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 07:40
- Nahlásit

choco
Držíme Tobě i Andymu palce, řekni mu, že mu Sárinka posílá hodně pusinek a že když artroskopii zvládla ona, zvládne jí i on... Dokážu si představit, jak ti je, sice nemám psa s PP, ale v ordinaci jsem se málem složila, když šla Sára na artroskopii, tak jí pan dr. Vlach z Klánovic dělal i snímky zadních (to že jsou špatné jsem věděla), vytahoval jí je, křupalo tam, atd. a jeho předpověď zněla, že do roka nebude chodit... vidíš, už je to dva roky a běhá jak pominutá... na přední si občas zakulhá, ale je to v normě (ťukám to jak můžu)... a dělá vše, co dělají i ostatní psi, trošku se jí snažím krotit se skákáním, ale jinak je v pohodě...

Nejhorší na tom doopravdy je ten klidový pooperační režim, to jsme si tady s Jumi vylévaly srdéčko a dávaly rady, jak psy zabavit...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 08:19
- Nahlásit

Ketrin
Teda,tak to bych jim asi napsala dost ostrý email,to se tedy nedělá.

<< 1 ... 351 . 352 . 353 . 354 . 355 . 356 . 357 . 358 . 359 . 360 . 361 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání