| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:07
- Nahlásit
Ketrin
hmmm,to je k vzteku....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:16
- Nahlásit
choco
aaale co... výstavy... v podstatě jde o prd, hlavně aby váš prďola byl zdravý a v pořádku, to je daleko důležitější.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:36
- Nahlásit
holkýý, já dneska viděla 3 měsíční hnědou LR prďolku s bílou náprsenkou. byla k sežrání, i Eda na ní nemachrovala a mírumilovně jí očuchávala pán ji jen hlídal známým, tak nevěděl odkud jí mají, ale byla opravdu moc krásná! tak jsme měly s Edkou obě zážitek
choco
moc na drobečka myslíme, ať je ok co nejdříve
my dneska asi popádíme taky na vetrinu, dost ošklivě jí teče oko, a kapky už nezabírají
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:06
- Nahlásit
choco
Nojo jenže jde právě o to,že tou injekcí a práškama potlačí příznaky,bolest,ale proč se to stalo,neodhalí
Eda
koukám,že se všichni po nás opičíte
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 15:11
- Nahlásit
Ketrin
Ty jsi ale hustá a přitom jsi na té výstavě vypadala tak mírumilovně a neškodně Mám si dávat bacha? Eda
Hnědý miminka jsou úžasný Máme teď 3 kočičí miminka, někdo se jich trefně zbavil.
choco
Je mi moc líto broučka, ale myslím si, že utlumení bolesti může nadělat ještě větší bordel. Takhle když ho to bolí, tak je to nějaká reakce a tím, že nožku odlehčuje, tak jí šetří a nemusí vznikat další rozsah problému. Když to napíchaj, tak je mu sice dobře, ale problém se může zvětšit. Moc držim palce šikulkovi.jana33
Ten Stride nezabral viď?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 15:13
- Nahlásit
Lucinda
No upřímně řečeno ne,teď berou Nutradyl a homeopatika a řekla bych,že se mi zdá Rozárka krapet lepší,tak uvidíme
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 15:24
- Nahlásit
jana33
Až to doberou, tak zkus ten Celadrin, přijde mi, že zabírá nejvíc...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 15:37
- Nahlásit
Jandula
No my jsme teď spokojení s tím Nutradylem v kombinaci s Articanem,takže nechceme nic jinýho zkoušet. Bavili jsme se o tom s ortopedem a ten nám říkal,že je Nutradyl teď na trhu nejkomplexnější,že třeba obsahuje všechno,co třeba je u alavisu jen za předpokladu,že pesan bere všechny druhy.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 16:49 - Změnil/a: Bára a Sam
- Nahlásit
http://album.volny.cz/show_image.php?file=/b/bau8/ 762314790e9aae8df74d14b8c8d122cf
tak jsem po čase zase fotila a každý se mě po shlédnutí této fotky ptá, co to mám vlastně za rasu...štěně dogy??
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 19:47
- Nahlásit
Bára a Sam
Nojo..taky ti potfůrka pěkně roste
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 21:44
- Nahlásit
Bára a Sam
no co co, normální štěněčí nohatec...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 21:50
- Nahlásit
Bára a Sam
Máme podobnou fotku-už ovšem rok starou...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 22:35
- Nahlásit
Ketrin
to to létííí, že jo?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 22:53 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Vyfotit nějak kloudně pár malých dětí a 3 psy je absolutně nemožné
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 23:37
- Nahlásit
Ketrin
to jsem ráda, že má někdo taky velký tlapy, já už jsem se lekla, že je má Sam abnormálně přerostlý..
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 10:54
- Nahlásit
Ahojky,tak jdem k Vám zase na chvilku na pokec a taky na radu.Předevčírem zase po Carlosovi skočil pes,myslím že jsem to už tady psala,má jen malý kousanec na krku,jen od zubu,nic velkého,ale ten zmetek mu šel rovnou po krku.
No a já jsem z toho zase taková zoufalá,páč už tenkrát po něm skočil pes a proto byl opatrný na jiný psi no a když už se nám dařilo na to zapomenout a on začal být na ostatní psi zase celkem v pohodě (podotýkám že chodíme na vodítku a myslím že sami znáte,že pes na vodítku vrčí na jiné psi) ted mám pocit že můžem zase začít znova ale hlavně už nevím jak ho mám naučit aby si jiných psů nevšímal,ale asi to je tím že jich moc nezná a když tak z toho má špatnou zkušenost.V přivolání se dost zlepšil a chtěla jsem ho pouštět zase na volno,ale copak takhle mohu???Přece nebudu riskovat že poběží za cizím psem a porvou se???Nedokáže ani na vodítku v klidu u nohy projít okolo jiného psa
mám pocit že veškerá práce co jsme s tím měly je díky zase kvůli jendé debilní paničce co si neohlídá psa v prčicích,ale rozhodně jedeme dál,prostě ikdyž to bude trvat dýl tak bych si moc přála abych jednou mohla chodit s vodítkem přes rameno a použít ho jen v akutních případech.je to přeci labrador!!!!
Myslíte že je možné ještě vše napravit??? a nebudu se muset děsit z každého psa co potkáme??
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:15
- Nahlásit
Určitě to jde napravit, jen je blbý , že už má takovéhle zkušenosti - že už byl napadený. Já myslím, že potřebuje nějaké psí kámoše, kteří jsou prověření a ok, třeba na tom cvičáku atd., ale i jinde, aby zas na ty blbé zkušenosti se psy trochu zapomněl, a trénovat chůzi u nohy a nevšímačku na kolemjdoucí psy. A pokud by mu zas hrozilo napadení, tak prostě musíš být rychlejší a toho druhého psa zahnat, aby se naučil, že to nemá řešit on. Víc ti snad poradí Jana33 jakožto pražanda - mně tady ve hvozdech psa zatím nikdy druhý pes vážně nenapadl.
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:05
- Nahlásit
No jo,ale s těma psíma kamrádama je to právě naprd.On ho pes taky nikdy vááážně nenapadl,ale prostě když ho vidí tak jak ho držím tak mě asi brání a tenhle vyšel z rohu baráku a jako první jsem zajistila svého psa a jak pak mám odhánět toho druhého,hlavně ani nebyl čas,páč ten po něm skočil a bylo.Je mi ho tak líto,on teď nečeká od jiných nic dobrého,malý psimu nevadí,ale ty velcí....hodně na něj zabírá když mu říkám nesmíš,ale prostě v klidu u nohy projít o kolo psa to je děs,chvilku jde,ale pak to stejně zkusím a hrne se k němu v tom já ho zatáhhnu na vodítku,ale pak ho musím posadit říct že nesmí a vzít ho znovu k noze.někdy jdu raději stranou a posadím si ho a necháme je projít....je to hold boj....Jen co se začně cvičit tak pojedem na ten cvičák a a snad aspoň tam pochopí že jsou i kamarádi
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:00
- Nahlásit
OPI
To máš těžký,myslím,že ve vašem případě se bude vyloženě s ostatníma psíma klukama kamarádit,jde o to naučit ho takové ovladatelnosti,abys ho měla vždy pod kontrolou. To je alfa a omega a u vás dvojnásobně,protože se určitě nebudeš zlobit,když ti napíšu,že tě má pesan trošku na háku. Samozřejmě částečně se v něm může odrážet strachová reakce,kdy už radši předem pouští hrůzu,ale dílem je to určitě i dominance k druhým psům,máš situaci komplikovanější,protože máš dospělého psa samce a je logické,že 99% z nich chce mít navrch,resp. se nechce jinému podřizovat. V tomhle jsou kluci prostě složitější než fenky. Třeba Sam si od určitého věku cca 3-3,5 let už taky nenechá nic líbit,sám psa nikde nenapadne,ale pokud by si ho chtěl jiný pes podřídit,tak bude zle.Ale to je prostě normální.
Pro tebe jsou teď stěžejní dvě věci - jednak uklidnit sama sebe,protože zcela logicky jsi teď nervozní,když máte projít kolem cizího psa,ale to je přesně to,co nesmíš - Carlos to ztebe cítí a adrenalin letí nahoru. Za druhé je nutné zdokonalit přivolání - pes by měl chodit navolno,ale s košíkem a se stopovačkou,bude jištěný,že jinému neublíží,zároveň stopovačka bude tvoje prodloužená ruka a když nebude chtít poslechnout nebo by se chtěl porvat,prostě si ho přiručkuješ. A samozřejmě cvičit chůzi u nohy. Pro začátek bych ale být tebou,pokud nejste schopni projít okolo cizího velkého psa bez nějakého incidentu a napínání vodítka,zastavovala,psa posadila,sama bych se k němu postavila čelem a kontrolovala ho. Pokud vyjíždí ze strachu,tak ho tím uklidňuješ,protože se sama obracíš k event. zdroji strachu zády,tudíž se nebojíš . A zároveň se mu můžeš dívat do obličeje a taky mu zastiňovat výhled.Za jakýkoli pohyb,vrčení,důsledně trestat. AŤ už začne vrčet z jakéhokoli důvodu,může to druhý pes vyhodnotit jako snahu o napadení a podle toho se zachovat,ale to není vina toho druhého psa!
Určitě to zvládnete,ale je to běh na dlouhou trať. Jinak si o tomhle určitě promluv s Jindrou ze cvičáku, možná bude nejdřív tebe a pesana vidět solo,protože přece jen by to v tlupě psů mohl být problém. A košík a stopovačku bude potřebovat i na cvičáku,tak můžete trénovat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:07
- Nahlásit
jana33
no konečně ses ukázala a napsalas to dokonale
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:12
- Nahlásit
Ketrin
to víš,musela jsem pracovat a trpím hlady,ještě jsem nebyla na obídku
To víš,radí se dobře,to umím
Jinak jen ještě dodám,že Sama porval dost ošklivě ridgeback a taky následující měsíc vrčel na psy a nechtěl,aby se k němu přibližovali,ale zvládli jsme to. Já mu dala najevo,že to byla náhoda a že jsem schopná ho ochránit,ale jen v případě,že mě bude poslouchat a nebude na druhý psy řvát,protože v tu chvíli se kromě toho psa ještě bude muset bát mě
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:18
- Nahlásit
No já jsem zvědavá jak dlouho Borgovi vydrží to jeho zlatíčkovství. On nejenže se na nikoho neprsí, nevrčí a nepřidá se k žádný rvačce, ale dokonce nabíhá mezi znepřátelené soky a usmiřuje je
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:19
- Nahlásit
Ketrin
No Sam byl takový cca do 2,5pak se to změnilo a v těch 3,5 se z něj stal pan pes
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:20
- Nahlásit
Tééééda Jani napsala jsi to skvěle a moc děkuji,zkusím to teď vzít trochu z jiného konce a uznávám že máš pravdu že mě má tak trochu na háku,hold panička bude muset víc zakročit
na cvičák budem určo nejdřív muset sami a pak mezi Vás aby to nebyl zas tak velký šok mezi tolik psů....atd...
Jinak když neuposlechne tak si ho posadím a jdem znova to jo.Jinak on od sebe taky rovnou nenapadne psa,ale právě že zavrčí a ten druhý pes na to hold reaguje.¨Dnes jdu stejně nakoupit nějaké věci tak asi rovnou kouknem po nějakých věcech na cvičení a dáme se do toho pořádně hlavně venku sami.Ale je pravda že se stopovačkou nemám dobré zkušenosti,ale vím že je nejúčinější.
To že ně ná naháku to je vidět i tom že když někdy ho přivolám tak je schopen se cestou ke mě ještě vyčůrat a pak uráčeně přijde
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:32
- Nahlásit
Vidíte ty moje dvě fotky na týhle straně? Ještě ráno tam byly a teď už ne
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:35
- Nahlásit
Ketrin
mě se to vůbec nezobrazí..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:45
- Nahlásit
Bára a Sam
ani včera? - jaks pod tím psala příspěvek... ?
totiž z těch estránek to nějak nefachčí vkládat fotky. A tady mě to do galerie taky nevímproč nepouští.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:50
- Nahlásit
Ketrin
Ta fotka je boží
|
Bára a Sam
Člen |
- Nahlásit
Ketrin
koukala jsem na to už včera a taky nic...reagovala jsem na tu fotku (podobná, před rokem focená)...mě to tady v galerii nový fotky taky nepřidává a jde mi to pouze takhle jako odkaz...divný
|
Jandula
Člen |
- Nahlásit
Ketrin
já je ráno neviděla, pak dopo se mi zobrazily a teď už zase nic... ale já jsem se koukla rovnou na Borgouškovy stránky...
|