| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:36 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Tak co, jak jste dopadli, ať už na výstavě nebo na zk? Jsem zvědavá. Jsem si zase odskočila od koukání do diplomky sem...Andyho ségra Eli dostala VN, bráchu ještě nevím...páníček Eli ale psal, že to bylo dost chaotický, dvě hodiny zpoždění a nejprve zmokli a pak se zase smažili na sluníčku. A v jejich třídě získali ocenění samí buřtíci...
tady jsou nějaká foto Eli
http://picasaweb.google.com/schafa/Adelise_vystava _konopiste_2007
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 21:47 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Tak co co co??? Jsem nedočkavá vašich pozitivních dojmů!
choco
pevný nervy na učení, vydrž to!!!
Eli je moc krásná!!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 09:27
- Nahlásit
choco
Prý to bylo děsné, zpoždění, ztracené přihlášky, atd. prostě jeden velký průser...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 09:29
- Nahlásit
Jj výstava prý byla děs běs,zpoždění hodina i víc,rozhodčí vše na háku,nakonec se i podávali protesty,no muselo být veselo.
Ale já jsem hlavně zvědavá na Borgouška!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:39
- Nahlásit
No tak já musím bohužel konstatovat že se vyplnily moje nejčernější obavy a že OVVR nebyl ojedinělý úlet, nýbrž panáček Borgo zřejmě zkouší, co vydržím a kam až může zajít. Když o nic nejde, cvičí parádně - samozřejmě drobná chybka se vyskytne, ale o to teď nejde,prostě v tréninku je OK. Přijde na zkoušky a na nejdůležitějších disciplínách se rázem změní v blba, který vyráží bez povelu, kraví s aportem... a já si připadám jak idiot, co leze na zkoušky s nevycválaným čoklem, kterej neumí ani sedni.
Kdybych tam na něj koukala nezúčastněnýma cizíma očima, tak bych si řekla - tohle je tvrdě vedenej pes, kterej ví že teď zrovna na něj vůdce nemůže a tak si s ním vyřizuje účty. Ale on nemá důvod - já po něm nijak nedupu!!! Ptala jsem se rozhodčích, jakou dělám chybu (byl tam ten samej vrchní co na OVVR). Hovořili něco o důsledným uplatňování autority vůdce atd...blablabla, určitě i tam máme vždycky co zlepšovat, ale nemyslím že by to byl ten hlavní problém - tak jsem na ně dotírala, když to pes umí a ví co má udělat, (a pak mimo soutěž to taky předvedl i jim) tak proč to v ten rozhodnej okamžik neudělá?!! - zeptali se ještě kolik mu je a pak už se jen smáli - prej co byste chtěla atd... puberta... a ještě ho chválili, jak je temperamentní a chuťovej... (že jsem ho před markingem, ještě než se začlo, nemohla ani udržet a zdrhl mi k nim, protože prostě viděl jen toho bažanta a nic jiného - totální zatmění, mě vůbec nevnímal že se mu snažím dávat nějakej povel...!! )
takže to mě pámbů trestá, že jsem nevěřila na psí pubertu a pokládala jsem to vždycky za výmluvy ach joooo
jana33
a co tvoje zkouška?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:45
- Nahlásit
Jo a tak abych to ještě upřesnila, Borgo prošel ve 3.ceně, ačkoli počtem bodů měl na první. Kromě těch dvou šílených disciplín byl vzorný, poslušný, netahal za psy ani za fenami, prostě pohodička.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 10:48 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Ketrin
No možná mají pravdu a ty sis ty zkoušky opravdu nenaplánovala na ten nej věk. Možná to chce prostě počkat,kluci mají vždycky pubertu daleko silnější a kraví víc než věšina holek ( i když tam to taky stojí za to),ty máš holt smůlu,že jsi nikdy předtím psa,kterým by puberta cloumala opravdu neměla,tak jsi měla pocit,že to je jen bájný vyprávění Ale všeho dočasu víš. Já jsem taky přesvědčená,že jsem Ferdu našla jen kvůli tomu,abych si uvědomila,že to,že mi všichni psi chodili bez vodítka a poslechli téměř naslovo,nebyla vůbec moje zásluha,ale klika na psy Tak si z toho nic nedělej a dej mu čas,prostě potřebuje dozrát. A třetí cena,taky dobrá cena
Jo Samoušek včera překvapil,narozdíl od minula byl i v tom horku pracovitej. Jsme ho taky celej cvičák polívali vodou.
Add zkouška - výsledek budu vědět během týdne,bylo to písemný a profesor nám to dá na zabezpečený stránky,ale na 99% bych to udělat měla,teď je otázka za kolik,ale to mě nepálí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 11:01
- Nahlásit
jana33
No, tak nějak. Určitě to chce čas a vydržet s nervama S těma všema zkouškama letos jsem se jak vidím unáhlila, ale stejně toho nelituju - kdybysme jen cvičili a na žádné zk.nešli, tak bych žila v blahé nevědomosti jak je B sqělý a že teda můžeme jít rovnou na VZ.
Já jsem s ním jinak hrozně spokojená - je hodnej, milej, poslušnej a jakmile pochopí co po něm chci tak se fakt snaží. Takže mě to prostě trošku překvapuje... pořád to člověk porovnává, že Bresta ani Rambo to nedělali, jenže to je houby platný.
Taky by mě zajímalo, jak kdo dopadl na Konopišti, jenže nemůžu nic najít. G.Lahodová píše na svých str., že je někdo po cestě naboural a tak nedorazili, čili u ní výsledky nebudou. Mě akorát volali páníci od naší Alice (Amálky), že byla V bez pořadí v otevřené třídě. byla to její první výstava, takže jsou nadšení a já taky.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 11:06
- Nahlásit
Ketrin
Nojo člověk prostě nesmí srovnávat a čekat,že něco bude stejný. Já jsem se takhle smála,když panička fenky Baily Pohodova vyprávěla,jak Bailina nikdy nic nezničila,od malička byla hodná poslušná,neměla žádnou pubertu,cvičitelná sama od sebe,prostě ideál - po Bailině bude mít dalšího psa určitě hyperkativního pubetálního neposlušnýho janka To je zákon zachování rovnováhy
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:34 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Ketrin
Ahoj,To tě tedy zlatíčko Borgoušek pěkně točí - pacholek.Já to měla s Cathy přesně na opak infarktové situace ve výcviku a těsně před zkouškami , no a na zkouškách - koncentrovaný pes a nervózní panička.
O výstavě na Konopišti jsem na netu už něco četla - chaos s organizací je tam vždycky,spoustu lidí to vždy rozzuří ,tak fakt nechápu,proč tam tolik lidí každoročně jezdí.
Já byla s kamarády na nominační výstavě ve Slovinsku a tam zase k našemu velikému překvapení bylo přihlášeno děsně málo GR,Ital ,co posuzoval prý není oblíben.Výsledky- Sven ,taťka bernáška CAC,r.CACIb - splnil Slovinského šampiona a malý Ital Monty - BIS Dorost.Byl tam Flaming Dream team - CAJC.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:54
- Nahlásit
Zuzana T
Jak já závidím Jumi že Bernáš kraví ve výcviku a na zkouškách je pak za Hujera
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:00
- Nahlásit
Ketrin
asi jsi moc veliká perfekcionistka... 3. cena... co já bych dala za 3 ze státnic, například
Asi chce B. ještě trošku času a pak bude jak hodinky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:01
- Nahlásit
Ketrin
Noooo za Hujera zase tam moc né,také ji připravuje horké chvilky nebo ona jemu, ,ale má to asi po Cathy - když o něco jde,tak paničku nepotápí.On má taky v sobě poslušnost a ovladatelnost Svena.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:05
- Nahlásit
Ketrin
noo huráááá! ženská vy žijete! já jsem od soboty od odpoledne neustále lezu a tady ticho po pěšině! Z Borgouše si nic nedělej on ti to určitě časem vynahradí, jen ještě budeš muset chvilku vydržet jako my
že Bernáš kraví ve výcviku a na zkouškách je pak za Hujera
no ono jak kdy na WT to platilo beze zbytku, ale na ZV jsme se ping-pongu s holubem nevyhli a to teda moc Hujerovský nebylo! Ale pravda je, že nějaké vynálezy na zkouškách mě u něj nepřekvapí, což je asi velké plus..takže jsem pak docela smířená a trpělivá a nijak se na něj ani nerozčiluju....ono by mi to stejně bylo prd platný
Rada s autoritou a nedodělaným aportem...no tu jsme slyšeli taky, jen se nějak nikdo nevyjádřil jak to teda předělat bez nějakého hrubého násilí....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:06
- Nahlásit
A koho má v sobě Borgoušek?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:09
- Nahlásit
Tak zatím čauec,jdu reklamovat pantofle za 1300,- Kč - po 3 dnech nošení se roztrhly!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:10
- Nahlásit
Zuzana T
Ketrin
On má taky v sobě poslušnost a ovladatelnost Svena.
hmmm to sice má ale sem tam se to dost rve s tvrdou palicí jeho matky a to je pak docela zážitek! No jak to okomentovala Karol on Bernášek je taková komplikovaná osobnost ale oni jsou na tom nakonec možná všichni tři pánové - 3xB stejně, každej má něco a každej si umí najít tu nejvhodnější chvíli kdy kravit, ať už na cvičáku, zkouškách nebo v kruhu!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:20 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Eda
perfekcionistka. nejsem, ani netoužim po vítězstvích... jen chci, aby předvedl to co umí - svůj standartní výkon, který by určitě taky nebyl bez chybičky, ale aspoň bych se nemusela stydět
jana33
koho má v sobě Borgoušek?
já pořád doufám, že svou matku!! která to dělala spíš naopak - zalaškovala si v tréninku a na zk. se vytáhla
Jumi
se na něj ani nerozčiluju no to já taky ne - k čemu by to bylo. Asi teď bude mít s aportem pár dní utrum, ať se třeba zblázní. Uvážu ho a bude koukat jak nosí Bresta.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:22
- Nahlásit
Ketrin
aby to nebyl nějakej prdlej pradědeček
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:28
- Nahlásit
jana33
Huš! - Nestraš!!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:29
- Nahlásit
Ketrin
Asi teď bude mít s aportem pár dní utrum, ať se třeba zblázní. Uvážu ho a bude koukat jak nosí Bresta.
hmm a to myslíš, že bude mít nějaký větší vliv....to by podle mě pomohlo, kdyby kravil normálně, ale když takhle moc kraví jen na zkoušce, tak ti nevím, jestli zrovna tenhle způsob má nějakou cenu. To by pomohlo na bernáše a jeho pinkání se zvěří v jaké koliv situaci...ale v tomhle případě ti nevim....
A co teda prosím tě přesně udělal, teď i minule? není prostě jen ještě nejistej? není to prostě tím, že v té atmosféře se cítí nesvůj, je překvapenej a tak zazmatkuje?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:39
- Nahlásit
Jumi
Asi to mít vliv nebude, ale taky to neuškodí. Mimoto se teď chystáme na BZ. kde aporty jak známo nejsou.
Udělal to, že tu zvěř nenesl rychle a přímo ke mně jako normálně, ale pohazoval si s ní, položil ji, znovu ji vzal... atd. Musela jsem dát dva další povely-taky moje chyba, protože poprvé jsem jen pískla - zbytečně, to nestačilo, musela jsem zařvat. Nemyslím, že by byl nesvůj a nejistej - byl v poho. Ani já nejsem žádnej nerv, nemyslím že bych na něj přenášela nějakou svou nepohodu.
Je pravda, že zvěř není jeho každodenní chleba - ještě je mu to vzácné. Ale zná ji, v tréninku ji nosil a dobře.
Měli jsme poslední číslo a několik hodin jsme chodili s jezevčíky a čekali až na nás dojde. A on celou dobu merčil toho "svého" bažanta, kterého nosil střelec-pomocník rozhodčích, byl jím přímo fascinován. Jsem si ještě naivně říkala, jak to bude super, když má o něj takovej zájem.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:47
- Nahlásit
Ketrin
Tak se ho zeptej,co si na BZ vymyslí,aby tě zase nezaskočil A nepomohlo by mu ty aporty třeba pachovat,že by to pro něj nebyli až takový vánoce?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:52
- Nahlásit
Ketrin
A on celou dobu merčil toho "svého" bažanta, kterého nosil střelec-pomocník rozhodčích, byl jím přímo fascinován.
no jestli to nebude právě tím, že si ho pak chtěl taky chvilku užít, když na něj celou dobu takhle čučel... prostě z něj měl radost no! ..ale jinak to co popisuješ ty je jen slabý odvar toho co jsme předvedli my a to jsem ještě odcházela s pocitem vděčnosti, že se v tom holubovi nevyválel!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 13:56
- Nahlásit
jana33
A nepomohlo by mu ty aporty třeba pachovat,že by to pro něj nebyli až takový vánoce?
když ono to podle mého není ani tak o pachu jako o křídlech, peří, zobáčku...teda teď samozřejmě mluvím o nás!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:01
- Nahlásit
jana33
jasně že je pachuju, jenže mám dojem že rozdíl mezi zvěří a napachovaným dummy je asi jako mezi masem a granulema
zeptej,co si na BZ vymyslí, už sem se ptala - prej neřekne, páčby to nebylo překvápko, Ale jistě vás zase pobavíme
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:05 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Jumi
jestli to nebude právě tím, že si ho pak chtěl taky chvilku užít, když na něj celou dobu takhle čučel..
no asi jo, i rozhodčí to říkali... ale to všecko není žádná omluva - prostě neudělal to co měl, ačkoli to umí a věděl že to má udělat
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:06
- Nahlásit
Ketrin
No tak ještě musíš lepit peříčka jako já Samovi. Ale my to dělali,aby pán kromě zvěře něco nosil
Tak doufám,že nám Borgo něco zase sepíše na stránky,už se moc na tu zábavu těšíme a hlavně na to,co vymyslí za překvápko. Mohl by třeba místo barvy sledovat turistu s točeňákem v báglu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:09
- Nahlásit
Ketrin
a víš co by ti na to řeknu - máš nedocvičenej aport - a teď jsem zvědavá jak ho docvičíš páč my to po vás pak obšlehneme!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 14:10
- Nahlásit
místo barvy sledovat turistu s točeňákem v báglu
no vzhledem k tomu, že mu na konec barvy dávám srnčí kůži a buřta j, tak je to dost pravděpodobné Sepisovat teď nic nebude, za trest nesmí k PC.
|