| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 09:39
- Nahlásit
Ketrin
Tak to musela být teda legrace
No já tvrdím,že na vykrmení je nejlepší maso a ne granule,taky třeba na Ferdovi je to vidět Ale to má z toho,že musí chodit na vodítku. Rozárka třeba po granulích furt nabývala a na mase si drží stálou váhu. A jakou zátěžovku mu dáš?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 09:44
- Nahlásit
jana33
No doteď byl, teda ještě je, na Purině Proplan Puppy Large Breed -uf to jsou názvy na celej řádek - takže zas tu Purinu, říkají tomu Performance.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 09:59
- Nahlásit
Tak Proplanka je dobrá,tak uvidíš,jestli začne nabírat. Jestli ne,tak pak už jen sádlo
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:03
- Nahlásit
jana33
Tak o tom stejně pořád přemýšlím... A ty psům vaříš?
Si totiž někdy říkám, jestli přecejen už nejsem až moc zmasírovaná reklamou atd., jako že jedině granule, že tam je všecko v tom ideálním poměru atd. ale stejně ve mně někdy hlodá červík, jestli jim nezkusit vařit. A za ty peníze, co cpu do toho "zrní", by si žrali jako králové.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:10
- Nahlásit
Ketrin
Vařím v uvozovkách,protože jsou na syrovým. Resp. ráno dostávají trochu granulí,aby nebyli chudáčkové podvyživený celý den hladový a večer mají hlavní jídlo - syrový maso+syrová zelenina,ovoce+mléčný výrobky. Sam je alergik a teprve na syrovým přestal mít všechny možný trávicí a kožní problémy a Rozárka si konečně drží váhu. Takže jsme moc spokojený
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:18
- Nahlásit
Takhle jsem to dělávala vlastně, dokud jsme měli jen Salinu. Ráno měla granule a večer maso s přílohou a s mrkví.
Nebojíš se syrového masa? - resp.jaký máš zdroj?
Já bych asi syrové nedávala. Pokud bych se rozhodla k takovémuto radikálnímu kroku, tak bych hlavně v první řadě zakoupila hodně velký papiňák.
Další věc je, když se někam jede - tábor, dovolená - to se na ty granule přejít musí. Fakt je že Sali tehdy to střídání nedělalo žádné potíže, a i teď smečka není jen na suchým, ale vždycky mají nějakej přídavek, takže vlastně kombinace klasika + granule, čili tu údajnou granulí vyváženost stejně porušuji.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:26
- Nahlásit
Ketrin
Maso máme od Vetamixu a i každý veterinář ti potvrdí,že hluboké zamrazení,což u tohohle masa je,má na případné parazity a mikroby stejný vliv jako převaření,ale je lepší kvůli zachování živin. Takže z toho strach nemám. Jinak,co se týče vyváženosti granulí,tak si myslím svoje a fakt nevidím problém v tom, když jedeš na dovolenou a dáš pesanovi bobule. Resp. my dáváme stejně granulky ráno,takže pesani jsou zvyklý,ale ani jinak si nemyslím,že je to kdoví jaký problém. A jinak co se týká vitamínů a spol.,tak čerstvá zelenina a ovoce je podle mě nej zdroj, naše smečka denně sežera tak kilo zeleniny a ovoce,takže se nebojím,že by neměli něčeho dostatek. Jinak ale dáváme i mořské řasy,kde je spousta minerálů a tak dvakrát do roka koupíme balení multivitamínů, v době línání biotin,ale to jsem kupovala,i když byli pesani jen na granulích
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:34
- Nahlásit
Budu o tom všem důkladně přemýšlet. Taky jsem si nikdy o té ideálnosti granulí nedělala iluze, ale prostě jsem jednou na ně najela a brala jsem to jako daný fakt. Co si budem povídat, jde hlavně o úsporu času. Ale mě vaření nijak zvlášť nevadí a navíc mám pořád potíže s tím, že navařím a pak to nikdo nejí, neb jsem byla zvyklá vařit pro 4 chlapy a najednou je doma jen jeden a ten ani nevečeří... tak bych vařila aspoň psům
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:44
- Nahlásit
jana33
Kde sháníš ten biotin? V lékárně? Sára teď tak neuvěřitelně líná...
Ketrin
Tak se Borgoušek poblinkal, vždyť je to ještě dorostenec a má na něco takového nárok..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:48
- Nahlásit
Jandula
poblinkal, je velmi decentní výraz pro to co on tam vyrobil
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:50
- Nahlásit
jana33
Bere mořskou řasu i Rozárka? Všimla jsem si, že nemá zrovna ideální pigment, a vzhledem k tomu že ta řasa je na to doporučována, tak asi účinky nic moc... ?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:04
- Nahlásit
Ketrin
chtěla jsem ti napsat něco o granulích a omylem jsem to poslala na GR fórum.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:14
- Nahlásit
Zuzana T
Ale on Borgo vůbec není nežravej spíše naopak, jen prostě chci aby trochu přibral, nevidím to jako problém. Právě jsem včera zakoupila 20 kg zátěž.Puriny a ještě mám půl 20 kg pytle Puppy, takže ještě Orijen teď asi kupovat nebudu... navíc se zanáším myšlénkou že budu možná vařit... Ale díky za radu a za zájem! Ten vzorek sežerem jako odměnky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:27
- Nahlásit
Ketrin
OK,jen z něj neudělej vepříka!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:32
- Nahlásit
Ketrin
já jsem dávala Sáře mořskou řasu kvůli línání, jak mi bylo doporučeno, a nic moc....
je velmi decentní výraz pro to co on tam vyrobil
není troškař, neee?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:37 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Rozárka je bezpigmenťačka,takže tam to nepomůže, to spíš pomáhá,když má nějakej hafan pigment slabší třeba přes léto. Jinak Biotin je asi nejlepší od Carresu,mají ho všude ve zveráčích, my ho kupujeme ve velkoobchodě v Almice na Libeňským ostrově.
Já jsem taky po pořízení Sama najela normálně na granule, ale on je jednak alergik na kuře,takže výběr docela malej a hlavně měl furt průjmy, záněty žaludku,lupy..... tak jsem špekulírovala,co s tím a říkala jsem si,že je zajímavý,že po superprémiových granulích má takový problémy,ale když venku sežere nějakou hnusnou rybu nebo kost,tak mu to nic neudělá. Tak jsme přešli na maso, jsou na něm teď tak 3/4 roku a Sam měl průjem asi dvakrát,což už je normální a zánět žaludku ani jednou,lupy má jen když líná. Času to moc nezabere, maso dáváme syrový a na zeleninu a ovoce jsme si koupili jednoduchýho robota,takže to máme nastrouhaný taky za chvíli,kdynu do toho jogurt, tvaroh,vajíčko,droždí nebo prostě nco,zamíchám a vím,co chlupáči žerou a daří se jim. Konzultovala jsem to s několika veterináři a všichni mě potvrdili,že granule jsou sice trendy a i veti jsou placený za jejich propagaci,ale přirozená strava je přirozená strava.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:47
- Nahlásit
Zuzana T
jen z něj neudělej vepříka chachá, to asi nehrozí
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:51
- Nahlásit
jana33
To je věčné téma - granule ano nebo ne.Já znám něco podobného ve stravování lidí,resp.dětí.Když máme semináře,tak je spozorují Knorr.Maggi a pod.a přednášející hlásají o zdravé stravě ,plné vitamínu a luštěnin a pod. ,
Ty granule jsou dobrá alternativa pro většinu chovatelů.Ty si třeba dáš práci a vaříš pesanům extra a věnuješ péči složení.To není každý ochoten dělat.Furt je lepší kvalitní granule,než zbytky od večeře.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 12:02
- Nahlásit
Zuzana T
No to rozhodně,já vůbec nejsem nějakej bojovník proti granulím,to bych jim je nedávala ani ráno. A vím,že pro většinu lidí jsou nejlepší alternativa a kdyby nebyli,tak by pesani dostali kdovíco. Ale stejně si myslím,že poslední dobou ten boom opadá, dřív jsme psům vařili,pak přišel meganástup granulí a teď se spoustu lidí zase vrací k přirozený stravě. A hodně z nich je na tom jako já,že přes ty nejlepší granule měli jejich psi zdravotní problémy a upravilo se to zase až na masu. Spíš mi vadí takový ty hlášky,že kdo psovi nedává granule za dva litry,tak by ho radši ani neměl mít a když mu dává maso,tak psa vlastně zabíjí. To mi fakt přijde na hlavu padlý
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 12:10
- Nahlásit
jana33
Zuzana T
vadí takový ty hlášky,že kdo psovi nedává granule za dva
litry,tak by ho radši ani neměl mít a když mu dává maso,tak psa vlastně zabíjí. To mi fakt přijde na hlavu padlý
No, přesně tak... Já mám jak víte první LR už 11 let starou a tehdy zdaleka nebyl takový výběr granulí jako teď a teprve se to rozjíždělo - jak říkáš meganástup granulí a všichni z toho byli nadšení atd... Mě psi prospívají i na těch granulích, ale tak nějak mám poslední dobou takovej nejasnej pocit, že to třeba taky není to nejlepší a že si jenom šetřím práci. Je to takovej ten vývoj po spirále...
Jinak - ta dělicí čára ani tak není granule x klasika, protože ten kdo dává zbytky od večeře, by asi nekupoval (super)prémiovku, ale spíš Delikan apod.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 12:20
- Nahlásit
Ketrin
No tak o granulích Tesco apod. už radši nemluvím, to je fakt někde jinde,to by snad i ty zbytky ze stolu byly lepší. Ale mě nějak přijde,že je u psů poslední dobou daleko víc problémů s potravní alergií, se zažíváním,trávením a asi na tom mají granule taky podíl. Myslím,že psi pak neumí ani pořádně trávicí systém používat,protože z granulí se po natrávení stane kaše a ta už pak hezky projde. Třeba Sam když baštil granule,tak nemohl ani lžičku tvarohu,jogurtu,nic okamžitě průjmoval,ten sežere celou vaničku a je vysmátej. Jako kdyby se to jeho tělo teprve naučilo to zažívání používat.
Holt si to každý musí rozmyslet,co jemu i pesovi vyhovuje víc, bohužel když je pesan starý a má třeba problémy,tak nikdo neurčí,jestli to fakt může být důsledek granulovaný stravy nebo ne. Ale je dost možný,že kdyby nebylo Sama,tak bych měla smečku taky furt na bobulích a vůbec bych to neřešila. Každopádně si nemyslím,že když má někdo psa na superprémiových granulích,tak že je to špatně, spíš si říkám,že za ty prachy by mohl mít masíko čistý
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 17:38
- Nahlásit
Ferda je šikulka a Borgáček taky.Kluci by zasloužili odměnu
Musím říct, že je dobře, že jsme nemohli....páč, to co bylo připraveno bychom nezvládli a Juli by se za nás neschopné páníčky určitě styděla....
Borgo tu hromadu pod stolem nesnědl dřív,než si ji Ketrin objevila????? To žasnu.... Naší Julii nedělá nic problém..
ALE POZOR!!!! Dnes se mi podařil 3x 100% aportek i s předáním!!!! Jupííííí!!!
Ke krmení. Juli by nedělalo problém žádné krmení. Zbouchá všechno ať je to,co je to...A má hodně loupků stále...je to něčeho známka??
Myslíte,jak jste psaly,že vařená resp. syrová strava vyjde laciněji než granule?? Vyšlo mi zhruba 40kč na den za granule,myslíte,že bych jiným jídlem /maso,zelenina../ v této ceně vyšla??
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 20:17 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Juli
jůů, Julí je prasátko papká svoje blinkání
Velká gratulace k aportu! a trénujte dál!
dneska Eda odpo. zlobila jako čertice, protože jí asi málo vyběhali otravovala s balónama, nosila mi všechny hračky... vzala jsem jí do lesů (kopce) na běhání. nejdřív hopsala, brala klády, čmuchala kolem. pak se nabouchala u krmelce suchým chlebem a bobkama od půlky viditelně zpomalovala, a ke konci se už loudala. říkala jsem jí podpůrná slovíčka typu: páníček, granulky, papání... a to jí trochu popohnalo, to jo...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 20:59
- Nahlásit
Hmmm zajímavá diskuze....
Jen se chci zeptat - co se myslí tím hluboko zmrazené - kolik to je stupňů?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 21:55
- Nahlásit
Juli
Borgo tu hromadu pod stolem nesnědl dřív,než si ji Ketrin objevila????? Kupodivu ne, také jsem žasla! Ležel u toho a tvářil se, že se ho to vůbec netýká Co se týče aportu, tak jste šikuly a vidíš, že to půjde.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 22:19 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
Ležel u toho a tvářil se, že se ho to vůbec netýká
tak už to nerozmazávejte on to Borgouš už víckrát neudělá jako by se nám něco podobnýho nikomu nikdy nestalo...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 08:29
- Nahlásit
Koukněte na tohle, docela sranda
http://video.google.com/videoplay?docid=-415379429 9353162672
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 09:15
- Nahlásit
Teda to je něco! To bychom měli naučit Samouška,ten samotný nechce plavat tak by surfoval
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 11:54 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
joj, to je frajer jak veděl, kam má hrabat, aby mu to jelo správným směrem...
česání zlatého deště...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 17:03
- Nahlásit
Eda
Ketrin
Super příspěvky Edička se chystá na velikonoce???
Tak abyste viděli, kdo je u nás šéf....
Jinak nesetkali jste se u svých "ženských" : Juli měla asi před dvěma dny jednou po čůrání hlenovitý bílý výtok....víckrát ne. Dnes se mi zdálo, jakoby byl pelech něčím mírně mokrej a hodně cítil ribinou. I Juli začala tak cítit... Nejspíš budeme muset k vetovi na stěr aby se zjistilo co to je...jen by mě zajímalo,jestli jste se stím taky setkali...
|