| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:13
- Nahlásit
Mmartin
taky gratulujeme a že pozdravujeme Barušku... jedete v květnu na Pilák?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:15
- Nahlásit
Mmartin
Ketrin
si oddychl, že jsem je Báře "neobrousil" dlouhými procházkami od útlého věku
Takže ste třeba i štěníka vzali na hoďku na prochajdu nebo ste je brali kamkoli ste mohli? Tomu mýmu jsou dnes tři měsíce, tak si říkám, jestli mu na ty jeho štěněcí nožičky nenákládám trochu moc...beru ho s sebou do školy, jezdí se mnou na farmu, kde dělám DP a jak ho občas zaplácávaj větší rafani do země an i nemluvím...párkrát se mi stalo, že sebou doma řiznul hned po příchodu a nevěděl o světě...vzbudilo ho až cinkání granulí do misky ))
Dnes jdeme na třetí očkování k novýmu panu doktorovi, tak jsem zvědavá, co mi na něj řekne a taky na tu jeho váhu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:14
- Nahlásit
choco
Noooo... prostě všeho s mírou. Bacha na takové to prudké brždění (když letí za míčkem apod.), příliš mnoho skákání do výšky (při hrách se psy), mnohakilometrové pochody - to s malým LR neeee. A ty schody - dokud jsem ho bez větších obtíží unesla, tak jsem ho nosila a potom jsem ho na schodech brala na vodítko, aby neletěl. Hlavně dolů.
Jasně že stoprocentně se tomu všemu člověk nevyhne, to nejde - to by štěně fakt muselo trávit čas v kleci. A nemá smysl šílet, když se jednou za čas stane něco, co se stát nemá. Borgo např. s oblibou skákal z takového prudkého svahu zakončeného opěrnou zdí, a pod tím je asfaltový chodník (nenapadlo mě, že by ho to vůbec napadlo udělat - je to pěkná vejška).
Zkrátka chce to PŘIMĚŘENÝ pohyb a pokud možno plavání.
Zhruba od těch 4 měs. není na škodu přidávat např.Caniviton.
Ale můj názor je, že stejně hlavní je tady genetika. Někdo dělá možné nemožné, a stejně mu z rentgenu pak vypadnou čtyřky. Někdo se tím vůbec nezabejvá, krmí div ne šrotem a odmala štěně zatěžuje, a má ho pak negativní.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:27
- Nahlásit
Juli
..a to dělá i po kastraci???
ano ano ano... stále
Mmartin
gratulujeme!!!
Ketrin
a pokud možno plavání.
ano, tak toho se držíme a pokud možno, tak ne celoroční...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:37
- Nahlásit
Oki, takže přiměřeně přiměřeně ) Na plavání si ještě chvíli počkáme, vzhledem k tomu, že má zase začít sněžit...Jinak už te´d mu přidávám Colafit (čistě jen kolagen), tak pak seženu ten Caniviton...No a pak nezbývá než doufat
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:47 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
choco
s plaváním ještě počkejte, to je moudrý, vždyť je to mimi malinký... jinak my přidáváme Alavis, teď v zimě... ale je to asi fuk, jaký přípravek kdo dává...
Eda hledá jaro...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:34
- Nahlásit
Eda
Cože-no neříkej, že tam máte tolik sněhu. To je z loňska, ne?
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:44
- Nahlásit
Jandula
Pilák se mi bohužel pere s jinou labradoří akci, takže to nezvládám, nechcete to o týden posunout?
Ketrin
Já jsem jí s tím pohybem fakt moc nešetřil, jediné co bylo, že jsem se vyhýbal schodům a kde to nešlo, tak nosil... Od mala krmím superprémiovkama a přidávám Canvit chondro maxi nebo jak se to jmenuje, dávám ho pořád... Jinak plavání šlo tuhle zimu nezimu vpodstatě pořád, akorát na srazu CZ-Psa si šla Baruška zaplavat v devítistupňovém mrazu
Jinak "fotit" jsme byli "v ateliéru" Snášila v Brně
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:55
- Nahlásit
Mmartin
Taky jsem ho nešetřila, ale přece jen se člověk pořád trošku bojí a kdyby to dopadlo blbě, tak by nastoupily úvahy typu - co by, kdyby... a jestli jsme si to nezavařili sami.
Teď jsem hlavně ráda, že to máme z krku, a už se nemusím děsit, když se např.rozhodně dát si v lese překážkový běh přes padlé kmeny...
Už máte OVVR?
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:05
- Nahlásit
Ketrin
OVVR nemáme, chystáme se na Křtiny, ale máme teď kravící a plivací období, tak nevím nevím... Snad se to ještě zlepší...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:10
- Nahlásit
Mmartin
Bohužel posunout to nejde...
Baruška má kravící období??? Sára má tohle období už dva roky...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:15
- Nahlásit
Mmartin
když je kravící období před zkouškama, tak zkoušky dopadnou dobře. A když pes před zk.vyšlapuje, tak si zakraví na zkouškách. čili zachovej klid
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:41
- Nahlásit
Tak máme prohlídku u nového veta a třetí očkování za sebou ) Andy nevypadal, že ho to nějak rozhodilo, spíš naopak, v klidu si lehnul na vyšetřovací stolek, div, že neusnul. Rozhodilo ho až to, když se chtěl vet kouknout na břicho a musela jsem ho překulit na záda, to se snažil bojovat.No jinak mumínek váží necelých 15 kg, což se prý zatím dá vzhledem k tomu, jak vypadá, že bude mohutný a velký,tolerovat, ale musím to hlídat,abych z něj neměla obezitu. Dostala jsem hnedka Alavis a rozplánování na další očkování boreliozy a tetanu...a spoustu dalších rad..vzteklinu nám pan doktor píchat tak brzy nece,což sem byla i radši.tak už se těším,až s ním nastoupím do psí školky )
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:59
- Nahlásit
Jo a sem si teď vzpomněla, že nám nedoporučil ho podporovat v jeho nošení a následným kousání klacíků...achjo a při tom ho klacíky berou úplně nejvíc
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 18:50
- Nahlásit
choco
nedoporučil ho podporovat v jeho nošení a následným kousání klacíků
Proč???
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:32
- Nahlásit
no prý kdyby je jen nosil, tak by to tak neva, ale když je pak kouše a žere, tak to může špatně uštípnout a vevnitř mu to prý nadělá neplechu...to samý s kamínkama...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:33
- Nahlásit
Proč to nedoporučil p.veterinář, sice nevim ale asi tuším - mohou z toho být ošklivé úrazy. Např. "naše" Sára si takový úraz přivodila loni v létě ve věku necelých 6 měs.-běžela s klackem, ten se zapíchl do země a ona se napíchla na něj-zabodla si ho dozadu do tlamy - a to to ještě dopadlo nejlíp jak mohlo, protože klacek se zároveň zlomil. Takže rána, infekce, antibiotika atd., ale stačilo málo a mohlo to prý projít až do mozku.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:34
- Nahlásit
prostě varoval, co všechno už z labíků vytahoval a že je lepší mu to zakazovat a dovolit mu jen jeho hračky
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:37
- Nahlásit
Ketrin
jj, jeho běhání s klackem je taky nějak podobně, že ne vždy si to vezme veprostřed a letí, takže se s tím pak odpichuje od země
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:40
- Nahlásit
choco
Tak jestli je odmala takovej nosič, tak je lepší mu preventivně dát něco dovoleného a bezpečného.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:46
- Nahlásit
Mmartin
ani ses nepochlubil, že jste byli na WT v ČB-?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:47
- Nahlásit
Budu muset něco vymyslet, co ho zabaví stejně, míček ho tolik nebere, tak se porozhlídnu po nějakých činkách nebo přeříznem násadu od koštěte (ale to by bylo asi podobý jako s těma klackama)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:49
- Nahlásit
choco
Činky jsou dobrý. A naučí se pěkně brát v těžišti a nepřekusovat.
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 21:13
- Nahlásit
Ketrin
nene, to byla sestra, my jsme Safety
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 21:28
- Nahlásit
Aha spletlo mě i jméno vůdce
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 22:00
- Nahlásit
No, na to, že má být zítra jaro, počasí děs běs... Už mě moc nebaví stále utírat podvozek od bláta a špíny
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 08:53
- Nahlásit
Eda
Už mě moc nebaví stále utírat podvozek od bláta a špíny
..přiď k nám, na náš rozkopaný dvorek...než se zatravní tak budem furt jak čuňata..
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:04
- Nahlásit
Juli
Alespoň ho můžete zatravnit, nám se něco takového nepovede, protože Sára se v tom neustále rochní a při svých zběsilých lítacích a vítacích manévrech to rozjere - vypadá to u nás, jak když chováme divoký prase a ne retrievera...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:07
- Nahlásit
Jandula
vypadá to u nás, jak když chováme divoký prase a ne retrievera...
no jo, to musis naslapovat opatrne, kdyz jdes na zahradu .... takhle to muze taky vypadat, ze chovate i retrievera i divoke prase (osoby a obsazeni si dosad sama )
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 09:08
- Nahlásit
Jirikovo
ha ha ha...
|